![]() |
Widzew sie chyba troche wyprzedal,odszedl bodaj Sernas -ale u siebie zawsze sa grozni.
Mysle ze to dobra przeprawa,przed Litexem,niech Maaskant sprawdzi co tam w ustawieniu trzeba poskladac,zeby byc gotowym w 200% na srode.A mecz pewnie bedzie zaciety,remis obstawiam. P.S Moze zagra Biton od poczatku?chcialbym goscia zobaczyc ,co potrafi tylko przez dluzszy czas a nie jakis ogon w postaci 10 minut.Bo Gienek z forma to srednio. |
http://www.malopolskatv.pl/1400-maas...rzed-widzewem/ - od 13:55 na zywo konferencja maaskanta przed meczem z widzewem
|
Jovanić-Lamey, Chavez, Jaliens. Diaz-Iliev, Gerwazy, Sobol, Meleks, Kirm-Genkov
Ławka: Pareiko- Bunoza, Jovanović, Paljić, Wilk, Małecki, Biton Zmiany Mały za Kirma, Wilk za Sobola, Biton za Genkova. Niech się zgrywają:) |
Małecki nie bedzie gral w sobote
|
Panowie, nie bawmy się w Kasperczaka i jego żelazną jedenastke. Od pierwszej minuty powinien zagrać Jovanovic i Biton. Niech pokaża czy można na nich liczyć w wazniejszych spotkaniach.
W ogóle powinna być duza rotacja bo mamy na tyle mocną ławke (przynamniej na papierze), że nie można marnować tego potencjału. |
Fajnie jakby Brud i Chrapek się zaprezentowali. Nawet w wymiarze kilku minutowym. Mecz ligowy jest lepszym sprawdzeniem potencjału zawodnika niż nawet cały sezon w MESIE.
|
Mecz z Widzew musi zostać wygrany bez względu jakim składem wyjdziemy na to spotkanie! Ponieważ moim zdaniem łodzianie to jeden w głównych kandydatów do spadku w tym sezonie.Jeśli zaś chodzi o padającego tu propozycje zmian w składzie to myśle że : narazie rozegraliśmy zaledwie 3 spotkania więc żaden zawodnik nie potrzebuje odpoczynku, ale raczej wejścia w rytm meczowy więc nie spodziewał bym się jakiś dużych zmian w składzie,jeżeli już to Juniora który nie błyszczał delikatnie mówiąc w ostatnim spotkaniu zastąpi Drgan,no i pewnie do środka pola wróci Melikson a jego miejsce na skrzydle zajmie Kirm. Mam też nadzieję,że nie wyjdziemy dwójka Wilk-Sobol bo w ataku pozycyjnym raczej nie są najlepsi,więc prawdopodobnie miejsca Czarka zajmie ktoś z dwójki Nunez - jirsak.w drugiej połowie pewnie na placu pojawi się Biton,Garguła i Jovanović i to pewnie tyle. Udało mi się przewidzieć wynik w Litexem więc teraz obstawiam nasze pewne zwycięstwo 3-0 :-)
|
Bardzo przepraszam jeśli to nieodpowiednie miejsce.
Czy mecz Widzewa z naszą Wisełką jest transmitowany przez C+? Patrzę w program tej stacji ....i ni cholery... Z góry dzieki za odpowiedź na PW. |
Cytat:
10 znaków |
Z tego co mi się wydaje Canal + transmituje wszystkie 8 meczów w kolejce.
|
Cytat:
|
A w internecie? Będzie na ipli, czy tylko sopcasty i inne hdtv?
|
http://meczyki.pl
http://soccer-live.pl http://rojadirecta.es http://atdhenet.tv Na bank na którejś z tych stron będzie kilka transmisji. |
Myślę ,że trener potraktuje ten mecz poważnie i wystawi najsilniejszy skład mając na względzie zgranie zespołu.
Widzew pewnie ruszy od początku do ataku,jak zawsze u siebie. Trzeba po prostu spokojnie przeczekać i grać "swoje"a jak "spuchną" nie będzie problemu z korzystnym rozstrzygnięciem na naszą stronę. |
Ja bym nie robił dużo zmian i nie wystawił bym jak po nie którzy chcą grać z rezerwowym składem :) Melikson niech sobie odpocznie prze meczem z Litexem :) 3,4 zmiany wystarczą , bo nie chciałbym żebyśmy pierwszy mecz ligowy przegrali...nawet zremisowali :) Widzew sie przecież osłabił wiec powinniśmy ich pokonać nawet 1:0 z takim składem jak wystawiłem :)
--------------Biton---------------- --Iliev--------------------Mały---- --------------Nunez-------------- ---------Sobol--Jirsak----------- --Paljic--Chavez--Jovanovic--Lamey --------------Pareiko----------------------- |
W tym sezonie poza Canal + prawa zakupiły polsat: 4 mecze w kolejce na polsat sport HD, jeden na polsat sport oraz eurosport 2, ktore będzie transmitowalo 1 mecz w poniedzialek
Sory za OT |
Moim zdaniem:
- 45' powinien dostać Biton. Trzeba wreszcie sprawdzić co potrafi a i Genkov póki co nie zachwyca formą. - Meliksonowi bym dał odpocząć ale wziął na mecz. Chroniłbym go przed przypadkową kontuzją ale trzymał na ławce w odwodzie. - Małecki i Pareiko też niech się kurują na środę. Szkoda ryzykować ich zdrowia. - Sobolowi dałbym pograć przez ok. 45-60'. Żeby się zgrywał z Wilkiem ale i odpoczął przed Bułgarami. - kwestia lewej obrony, czy trener jest zadowolony czy rozczarowany postawą Diaza. Mój skład: Jovanic Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz Sobol-Wilk Kirm-Nunez-Iliev Genkov Po 45' Biton za Genkova i Garguła za Wilka. |
Cytat:
|
|
Szkoda, że na Polsacie Sport/Sport Extra/Futbol tego nie puszczą. Obstawiam 2-0, 3-0, ale zobaczymy jak to bedzie, pierwsze kolejki sa zazwyczaj dziwne...
|
Mecz będzie pewnie podobny do tego wyjazdowego ze Skonto. Miejmy nadzieję, ze coś uda się wepchnąć.
Ze względu na środowy mecz zawodników niezastąpionych (Melikson) oraz takich, których siły należy oszczędzać (Sobolewski) posadziłbym na ławie. Reszta - już Maaskant coś tam wybierze. Chętnie zobaczyłbym przynajmniej jednego z naszych dwóch nabytków : Jovanović/Biton. |
Krótko: Mecz trzeba wygrać, dobra okazja do przetestowania zmienników pierwszej jedenastki, by mieli okazję się wykazać.
|
Po obejrzeniu konferencji przedmeczowej nie zdziwi mnie jak jutro zagramy 2 napastnikami - akurat z Widzewem tak jak pisałem wczesniej mozna sprobowac
|
Jest gdzieś podana kadra na mecz z Widzewem?
|
Wisła wygra z Widzewem i wygra z Litexem. Litexem przegra 1:0, a Widzew 3:1.
Skład na Widzew taki obstawiam: Jovanic - Lamey - Chavez - Jaliens - Paljic - Sobolewski - Wilk - Kirm - Garguła - Melikson - Biton |
Cytat:
Podaj jeszcze numery lotto na pw. Z góry dzięki. PS. Zrobić dzisiaj to co zrobiła Amica. Rozjechać klubik z Łodzi. Są baaardzo osłabieni, nowy trener itp. |
Ciekawa sprawa z Jovanoviciem :
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do meczu-inny wynik niż nasze zwycięstwo będzie niespodzianką. Nie trzeba dogłębnych analiz, musimy to wygrać |
Cytat:
|
Widzew jest bardzo osłabiony ? Z kluczowych zawodników odszedł tylko Sernas który i tak pod koniec swojego pobytu w Łodzi nie był w najwyższej formie i Grzelczak zaczął sadzać go na ławeczce , pozostali zawodnicy którzy odeszli to był zbędny balast . Nowy trener też różnie może podziałać na zespół więc nie spodziewałbym się lekkiego meczu , tam ciągle jest kilku dobrych piłkarzy i kilku solidnych ligowców . Więc przestańcie tworzyć jakieś zryte teorie jak bardzo ta drużyna została osłabiona i nie przypisujcie Wiśle 3 punktów zawczasu ponieważ później jak coś nie wyjdzie jest od razu płacz z jakimi to ogórami tracimy punkty a ten przeciwnik wcale nie musi okazać się ogórem !
|
Cytat:
|
Ciekawe, czy za Sobola defensywny pomocnik wejdzie (Diaz, Brud), czy odważniej zagramy (Nunez, Jirsak).
|
Małecki nie zagra w tym meczu i Parejko prawdopodobnie też (kontuzje)
|
Cytat:
|
ja nie wiem co wy macie z tym odpoczynkiem dla Maora? na razie rozegraliśmy 3 mecze w ciągu 3 tygodni,po czym mają być zmęczeni?! Przed nami w tym roku 17 spotkań w lidze,9 w pucharach europejskich ( oby) ,jakieś 2 w PP, mamy lipiec a nie listopad żeby ktoś był zmęczony . Sam Maaskant przyznał na konferencji wczoraj np: Genkova że oni potrzebują gry żeby dojść do formy a nie odpoczynku.Na ten moment sezonu i naszą aktualna formę, Maor jest nie do zastąpienia,nawet w takim meczu i z tak przeciętnym moim zdaniem drużyna jak Widzew.
|
Cytat:
|
Tak samo jak na Górnika miał wystarczyć Żurawski w ataku...
|
Cytat:
|
Skoro nie zagrają Sobol i Małecki to skład pewnie będzie wyglądał tak: Jovanic - Diaz Chavez Jaliens Lamey - Wilk Nunez Garguła - Melikson Kirm Genkov Ewentualnie Jirsak zamiast Garguły do pomocy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl