![]() |
Dokończe to co zaczął Arapaho:
Godziliśmy się na wszystko, że klub będzie nazywał się Wisła, i znowu oklaski i okrzyki: " Polacy i Wisła to Polska ". Tę nasza Wisłę trzeba było mieć i na sercu. Uchwaliliśmy wiec kolor naszych koszulek w kolorze błękitnym z emblematem na lewej piersi, przepołowioną piłke, w kolorze czarnym w poziomie, przy czym kołnierz i manszety wraz spodenkami miały być również koloru czarnego. Tak zakończyła się oficjalna część naszego zebrania, a Profesor Łopuszański opuszczając klasę złożył nam życzenie pomyślnego rozwoju klubu i sukcesów sportowych. Po jego odejściu podjęliśmy w wobec siebie jeszcze jedną uchwałę, by w naszym klubie grali tylko sami Polacy" To tradycja naszych pradziadów, której nie można puścić w zapomnienie. Jeśli nie umiemy zadbać o Polskość naszego klubu zadbajmy więc o Polskość naszego młyna! Potrzebujemy patriotycznej flagi a przede wszystkim potrzebujemy patriotycznych opraw. To jest nam potrzebne do życia jak powietrze. Niestety, bez takich akcentów będziemy jedynie nic nieznaczącą w Polsce dużą grupą śpiewających kibiców. Czas sobie to otwarcie powiedzieć! Trzeba walczyć o wszystko co jest zawarte w naszej tradycji a przede wszystkim trzeba walczyć o naszą białą gwiazdę. Pamietajcie, ludzie przemijają a Wisła trwać będzie. To w jakiej postaci oddamy Ją następnym pokoleniom zalezy tylko od nas. Trzeba dążyc do tego, by trwała w takiej postaci w jakiej ją stworzono i nam przekazano, czyli z piękną przedwojenną, patriotyczną tradycją, do której nawiązywali nasi poprzednicy i której pielęgnowanie to nasz obowiązek. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=KS5Fziig84E&hd=1 Poza tym wystarczy popatrzeć na vlepki , szaliki , flagi czy oprawy Śląska i widać tam wiele akcentów patriotycznych, a młodzi/nowi to widzą i niektórzy na pewno będą myśleć podobnie w przyszłości. |
Cytat:
Trudno było napisać to lepiej. Mam nadzieję że uda się to wcielić w życie choć...mam nieodparte wrażenia że 3/4 ludzi na R22 ma w dupie czy mieszka w Polsce,Anglii czy Niemczech czy jego flaga jest Biało-Czerwona czy dowolna inna. Obym tylko ja miał takie wrażenie |
Rosomak dobrze napisał popieram oby to się u nas zmieniło jak najszybciej
|
Czytając ten temat http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=491
zaczynam się zastanawiać czy to jeszcze jest Polska w ogóle ... I to są kibice - płakać czy się śmiać ? |
Cytat:
Tyle że niektórzy nadal nie widzą nic innego niż sukces.Stąd Małecki to ...., bo gra chujowo, do tego pyskuje a Melikson 'wporzo', bo gra dobrze a ze jest przerzutem, , a co mnie to obchodzi - byle strzelał gole Stąd też duże poparcie jeśli chodzi o reprezentacje.Gra dobrze?Gra, paszport ma?, ma - więc proszę bardzo |
Ja jestem z Jaworzna i od małego jestem za Wisła tata był i jest za Wisła i tak zostało i nie obchodzi mnie to że u mnie przewage ma Ruch czy Gejksa..
|
Cytat:
___ Cytat:
Bo i po co podkreślać jakąś tam przynależność - ważne jest tu u teraz, tutaj się nagapić, nacieszyć mordę jakimiś zabawkami, choćby miały takiego osobnika niszczyć (bo skoro chce, to niech ćpa, tak?) i teraz się nażreć i nachlać. Opowiedzieć się za Wisłą? Po co? A jak spotkam Gumiora, to co mu powiem? Może to, że jestem kibicem krakowskiego futbolu, może odpuści? U niektórych zaczyna się od lokalnego patriotyzmu, inni od początku nie potrafią się określić w żadnej sprawie. Niby błaha sprawa, że ktoś na ulicy, stadionie, przy urnie przy w rozmowie boi się określić konkretnie za czymkolwiek, tylko, że potem dochodzi do sytuacji w której jakaś Środa instruuje młode pokolenie co zrobić gdyby wybuchła wojna - spierdalać, jak najszybciej. Cieszy, że ta garstka osób się uaktywniła, pytanie jak to przenieść na stadion w AD 1984? |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl