Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto chce, żeby była transmisja i jest w stanie dać za to złotówkę (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8147)

tomek100 25.06.2011 20:16

SMS 9 PLN + Vat (albo dwa 5 PLN + Vat).

Jeśli to będzie możliwe to bardzo zależałoby mi na ściągnieciu na dysk całego pliku z meczem.

Proponuję abonament na transmisje kanału Wisła.TV (z różnymi możliwościami płatności, w tym koniecznie SMS - w takim przypadku koszt dla płacącego może być znacznie większy niż np. przy przelewie) - w zamian za to dużo więcej transmisji (piłka, kosz, siatka, futsal). Koniecznie z możliwością ściągania meczy na dysk (nie każdy niestety ma szybki Internet :-()

Poza tym myślę, że sporo osób chętnie skorzystałoby z relacji SMS-owej "bramka po bramce" - niestety nie zawsze można być/oglądać każdy mecz.

tomek100 25.06.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1116558)
Szkoda, że nie wpłacacie tak chętnie kasy na jednego z nas...

Nie wiem po co takie teksty - czemu ma to służyć? Można zrobić to i to...

John1906 25.06.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1116563)
Nie wiem po co takie teksty - czemu ma to służyć? Można zrobić to i to...

Bo jakoś w temacie pomocy nie ma tylu chętnych.

Tenzen 25.06.2011 20:31

Tutaj trzeba napisać o wpłacie by można było ocenić zainteresowanie czy warto się za to brać. W temacie o pomocy nikt nie napisze "wpłaciłem właśnie 5zł patrzcie na mnie jaki jestem zajebisty".

John1906 25.06.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1116567)
Tutaj trzeba napisać o wpłacie by można było ocenić zainteresowanie czy warto się za to brać. W temacie o pomocy nikt nie napisze "wpłaciłem właśnie 5zł patrzcie na mnie jaki jestem zajebisty".

No i spoko, ale po wartości wpłat jakoś szału nie widać ;)

Arronax 25.06.2011 20:56

+ 5 zł. 10 znaków

wwf 25.06.2011 21:13

Jest transmisja płacę 5 zł , jak będzie taka potrzeba to i 10zł dam.

Ale powiem wprost, jak by mi ktoś dał możliwość zapłacenia miesięcznie 10-15 zł i w zamian za to dał telewizję Wisła.tv gdzie ramówka by trwała od 18-22 gdzie można by zobaczyc jakieś stare mecze ligowe, pucharowe z roku 2000, 2003 i do tego jakiś fajny magazyn gdzie by mówiono o historii klubu , były by wywiady z zawodnikami, trenerami to ja bym zapłacił te 10 -15 zł miesięcznego abonamentu. Na początku nie musiało by to być nic wielkiego, gdyby z czasem się to jakoś fajnie rozwineło to mielibyśmy co oglądać. A jest wiele platform do takiego przekazu, Soupcast, justin tv itd.

Fifiorek 25.06.2011 21:25

Smsy by się przydały, wiem, że mało za nie dostajecie, ale lepiej jak by ktoś wysłał smsa za 4zł + vat niż nie zrobił nic w tej sprawie, a dużo osób by na to poszło. Także zróbcie może 2 opcje ;) Albo coś takiego jak dotpay.

saklak1906 25.06.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1116590)
Jest transmisja płacę 5 zł , jak będzie taka potrzeba to i 10zł dam.

Ale powiem wprost, jak by mi ktoś dał możliwość zapłacenia miesięcznie 10-15 zł i w zamian za to dał telewizję Wisła.tv gdzie ramówka by trwała od 18-22 gdzie można by zobaczyc jakieś stare mecze ligowe, pucharowe z roku 2000, 2003 i do tego jakiś fajny magazyn gdzie by mówiono o historii klubu , były by wywiady z zawodnikami, trenerami to ja bym zapłacił te 10 -15 zł miesięcznego abonamentu. Na początku nie musiało by to być nic wielkiego, gdyby z czasem się to jakoś fajnie rozwineło to mielibyśmy co oglądać. A jest wiele platform do takiego przekazu, Soupcast, justin tv itd.

Tego mi najbardziej brakuje,a mozna by zrobic fajny projekt np wywiady z zawodnikami tylko dla tego kanalu oj bylo by chetnych zeby pogadac.

Co to jest te 10-15 zeta wiecej na browara sie w tygodniu wydaje.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906
Szkoda, że nie wpłacacie tak chętnie kasy na jednego z nas...

Ale co ma jedno do drugiego kazdy robi to co chce, jeden pomaga drugi nie.

FraMat 25.06.2011 21:39

też jestem za. 5 zł a jak trzeba - więcej

sambo 25.06.2011 21:43

yyy a ja się zastanawiam, czemu 5 patyków za transmisje ?

Tomgoo 25.06.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1116608)
też jestem za. 5 zł a jak trzeba - więcej

Jak wyżej. Super sprawa.

Arked 25.06.2011 21:45

5 zł to cena akurat za oglądnięcie takiego meczu. Tylko czy mamy gwarancje, że transmisja będzie chodziła płynnie w przyzwoitej jakości?

tomaszw 25.06.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 1116612)

Pisza chlopaki ze to 5 k to "pierwszorazowy" koszt. Pewnie na jakis sprzet czy cos. Jesli by mieli potem pokazywac wiecej wisly w necie to mysle ze nie jest to wygorowana cena za rozkrecenie takiej inicjatywy.

pozdro

Elendil 25.06.2011 22:02

5 zł ode mnie

adam_09 25.06.2011 22:05

Na mnie też możecie liczyć- 5 polskich peelenów :)

rav 25.06.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 1116612)

Przez ostatni rok zrobiłem kilkanaście kalkulacji różnych transmisji. Ilość czynników jest bardzo duża. Relację jest się w stanie zrobić od kilkuset do kilkudziesięciu tysięcy, to 5 tys. to pewna wypadkowa. Te czynniki to:
- jak daleko trzeba jechać,
- ile osób (3 - minimum, 6-8 - relacja fajnej jakości) i kamer (1-3),
- czy na miejscu mamy podłączenie do prądu czy trzeba sobie skołować agregator,
- czy gospodarze zapewniają nam podłączenie do internetu (dla transmisji o takiej jakości jak to, co robiliśmy z kosza, z hali Wisły - minimum 1 mbps upload), a jeśli tak, to za ile,
- czy jednak trzeba zaopatrzyć się w internet mobilny i tu rozpiętość cenowa jest już ogromna (od kilkudziesięciu euro za pojedynczy usb stick - słaba jakość) po specjalny modem agregujący 6 takich modemów,
- czy mamy jak się osłonić przed deszczem (szkoda spalić sprzęt wart kilkunastu tys. zł podczas jednego meczu....),
- czy robimy 1 czy więcej meczów i w jakich odstępach czasu (zakwaterowanie ekipy),
- niestety, pay-per-view również wiąże się z kolejnymi kosztami, w takim wypadku już nie skorzystamy z darmowego ustreama.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1116590)
Ale powiem wprost, jak by mi ktoś dał możliwość zapłacenia miesięcznie 10-15 zł i w zamian za to dał telewizję Wisła.tv gdzie ramówka by trwała od 18-22 gdzie można by zobaczyć jakieś stare mecze ligowe, pucharowe z roku 2000, 2003 i do tego jakiś fajny magazyn gdzie by mówiono o historii klubu, były by wywiady z zawodnikami, trenerami to ja bym zapłacił te 10 -15 zł miesięcznego abonamentu. Na początku nie musiało by to być nic wielkiego, gdyby z czasem się to jakoś fajnie rozwineło to mielibyśmy co oglądać. A jest wiele platform do takiego przekazu, Soupcast, justin tv itd.

Brzmi świetnie. Im więcej szczegółów, tym gorzej - co jest powodem, dla którego nikt tego jeszcze nie zrobił. Przykładowo, patrząc teraz na jedną z ofert serwerowych (na pewno są i tańsze, ale to jedna z ciekawszych opcji) obsłużenie jednego abonenta 4-godzinnym programem 30 dni w miesiącu kosztowałoby $10. To niemal 3-krotnie więcej niż deklarujesz zapłacić. Oczywiście, nikt nie będzie siedział 40 godzin miesięcznie przed monitorem, niemniej to pokazuje jeden z problemów. A mówimy w tym momencie tylko technicznym aspekcie zaserwowaniu programu użytkownikom - bez kosztów jego wytworzenia.
Nie mówiąc już o tym, że takich osób jak Ty nie znajdzie się wiele. 10-15... może 20 zł by zapłacili, ale pod warunkiem, że w tej cenie byłyby też mecze ligowe. A to kompletnie nierealne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaszw (Post 1116623)
Pisza chlopaki ze to 5 k to "pierwszorazowy" koszt. Pewnie na jakis sprzet czy cos. Jesli by mieli potem pokazywac wiecej wisly w necie to mysle ze nie jest to wygorowana cena za rozkrecenie takiej inicjatywy.

Niestety nie... To bardzo niewygórowany koszt realizacji transmisji z zagranicy. Sprzętu i oprogramowania mamy już dość sporo i jest on niestety sporo droższy... Przydałoby się jeszcze kupić kilka rzeczy (wspomniana ochrona przeciwdeszczowa czy agregator prądotwórczy), ale kalkulując cenę tego nie liczyłem.
Oczywiście nadanie meczu z Reymonta 22 kosztuje znacznie, znacznie mniej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1116615)
5 zł to cena akurat za oglądnięcie takiego meczu. Tylko czy mamy gwarancje, że transmisja będzie chodziła płynnie w przyzwoitej jakości?

Jeżeli będziesz miał stabilnie działające łącze 1mbps, to powinno działać sprawnie. Powinno działać tak, jak działały nasze transmisje z kosza.

piotrekj66unia 25.06.2011 22:10

5 zl:))
Fajna inicjatywa!!

BigLeb 25.06.2011 22:21

Poproszę dane do przelewu na priv.

Mrsnh 25.06.2011 22:27

5zł spoko. najlepiej platne paypalem, ale przelew tez ok.

iiYama 25.06.2011 22:55

Fajny pomysł więc i ją deklaruję piątaka.

jova 25.06.2011 23:25

5 zł, najlepiej przelewem

yogul 25.06.2011 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1116626)
Przez ostatni rok zrobiłem kilkanaście kalkulacji różnych transmisji. Ilość czynników jest bardzo duża. Relację jest się w stanie zrobić od kilkuset do kilkudziesięciu tysięcy, to 5 tys. to pewna wypadkowa. Te czynniki to:
- jak daleko trzeba jechać,
- ile osób (3 - minimum, 6-8 - relacja fajnej jakości) i kamer (1-3),
- czy na miejscu mamy podłączenie do prądu czy trzeba sobie skołować agregator,
- czy gospodarze zapewniają nam podłączenie do internetu (dla transmisji o takiej jakości jak to, co robiliśmy z kosza, z hali Wisły - minimum 1 mbps upload), a jeśli tak, to za ile,
- czy jednak trzeba zaopatrzyć się w internet mobilny i tu rozpiętość cenowa jest już ogromna (od kilkudziesięciu euro za pojedynczy usb stick - słaba jakość) po specjalny modem agregujący 6 takich modemów,
- czy mamy jak się osłonić przed deszczem (szkoda spalić sprzęt wart kilkunastu tys. zł podczas jednego meczu....),
- czy robimy 1 czy więcej meczów i w jakich odstępach czasu (zakwaterowanie ekipy),
- niestety, pay-per-view również wiąże się z kolejnymi kosztami, w takim wypadku już nie skorzystamy z darmowego ustreama.

Brzmi świetnie. Im więcej szczegółów, tym gorzej - co jest powodem, dla którego nikt tego jeszcze nie zrobił. Przykładowo, patrząc teraz na jedną z ofert serwerowych (na pewno są i tańsze, ale to jedna z ciekawszych opcji) obsłużenie jednego abonenta 4-godzinnym programem 30 dni w miesiącu kosztowałoby $10. To niemal 3-krotnie więcej niż deklarujesz zapłacić. Oczywiście, nikt nie będzie siedział 40 godzin miesięcznie przed monitorem, niemniej to pokazuje jeden z problemów. A mówimy w tym momencie tylko technicznym aspekcie zaserwowaniu programu użytkownikom - bez kosztów jego wytworzenia.
Nie mówiąc już o tym, że takich osób jak Ty nie znajdzie się wiele. 10-15... może 20 zł by zapłacili, ale pod warunkiem, że w tej cenie byłyby też mecze ligowe. A to kompletnie nierealne.

Niestety nie... To bardzo niewygórowany koszt realizacji transmisji z zagranicy. Sprzętu i oprogramowania mamy już dość sporo i jest on niestety sporo droższy... Przydałoby się jeszcze kupić kilka rzeczy (wspomniana ochrona przeciwdeszczowa czy agregator prądotwórczy), ale kalkulując cenę tego nie liczyłem.
Oczywiście nadanie meczu z Reymonta 22 kosztuje znacznie, znacznie mniej.

Jeżeli będziesz miał stabilnie działające łącze 1mbps, to powinno działać sprawnie. Powinno działać tak, jak działały nasze transmisje z kosza.

wydaje mi się że takie jednorazowe rozwiązanie to nie jest wyście, przydało by się coś trwałego jak kolega wcześniej pisał, takie Wisła.tv.
Może na takich zasadach jak działa Kiks.tv czy małopolska.tv? oni jakoś to ciągną, a pokazują bardzo ciekawe wydarzenia sportowe.
No i wiadomo że pokazywanie meczy ligowych było by niemożliwe, ale współtworzyć taką telewizję z klubem i pokazywać wszystko od kuchni, życie klubu. Przecież Wisła musi szukać takich rozwiązań ponieważ to świetnie buduje PR .

KOMINEK 25.06.2011 23:43

5 zł .......

wwf 25.06.2011 23:51

RAV ja myślę że warto by już ustalać szczegóły jakie mecze sparingowe byście pokazywali i może warto by podać numer konta żeby ludzie mogli już coś wam wpłacać.

Będziemy wówczas wiedzieć kiedy bedą transmisje, z jakim przeciwnikiem. Wy będziecie widzieć ile osób wpłaci. Bo tak na forum to może się wpisać i z 1000 osób, ale jak przyjdzie co do czego to zostanie z tego 20%.

A tak szybko będziecie wiedzieć jakim dysponujecie budżetem i czy warto się w to bawić.

tomaszw 25.06.2011 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1116674)
RAV ja myślę że warto by już ustalać szczegóły jakie mecze sparingowe byście pokazywali i może warto by podać numer konta żeby ludzie mogli już coś wam wpłacać.

Będziemy wówczas wiedzieć kiedy bedą transmisje, z jakim przeciwnikiem. Wy będziecie widzieć ile osób wpłaci. Bo tak na forum to może się wpisać i z 1000 osób, ale jak przyjdzie co do czego to zostanie z tego 20%.

A tak szybko będziecie wiedzieć jakim dysponujecie budżetem i czy warto się w to bawić.

dokladnie, a jak sie nie uzbiera odpowiednia kasa dacie na akcje SKWK i mysle ze nikt kto wplacil ta 5 zl nie bedzie mial wam tego za zle.

cozymodo 26.06.2011 00:30

Dokładam kolejną piątkę (5 zł) !!! :-))

japko197 26.06.2011 01:18

ojro tez moze byc? (głupie pytanie) podajcie tylko szczegóły kiedy(bo jak to wiadome ze tylko przelew):D

nh79 26.06.2011 01:30

5 pln ...........

londonfan 26.06.2011 01:46

oczywiscie jestem za , jak juz ktos pisal wczesniej proponuje zaczac zbiorke to tylko 5 zeta jak sie nie uda zrobic tej transmisji to byc moze nastepna

MISIEK_BIS 26.06.2011 03:06

czemu nie

jestem za. mogę zapłacic. i pewnie 5 moivh kolegów tez, po piatalu.
pozdr
Misiek_bis:-D

Styk83 26.06.2011 07:24

Wisla tv super pomysl,mozna by na powaznie sie nad tym zastanowic.

Ala1955 26.06.2011 07:57

Również wpłacę (5 zł)

wojher 26.06.2011 08:06

jak najbardziej tak, ode mnie 5 zł.

willow 26.06.2011 08:14

Rav, a klub nie jest w stanie się dołożyć jakiejś kwoty?
Albo zabezpieczyć stałego sponsoringu miesięcznego, powiedzmy na poziomie 2-3 tysięcy zł?
Reszta od prywatnego sponsora?

fazior2k 26.06.2011 08:40

Piszę się na 5 PLN od zaraz, a jeśli akcja przekształci się w stacje która bedzie nadawać więcej niż tylko mecze sparingowe (w trakcie sezonu mozna robić wywiady, analizy, oprawa "od kuchni" itd ) to śmiało mogę zadeklarować comiesięczne wpłaty

ajwen 26.06.2011 08:42

5zł , pozdrawiam.

3żyk 26.06.2011 08:49

5 zł - przelew, karta.

vojtex 26.06.2011 08:49

5 zł dam wiadomo :)

sito 26.06.2011 08:58

5 PLN przelewem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl