Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [29 kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 25 maja, 19:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8103)

Nehiar 25.05.2011 19:54

Świat się kończy, Rios zdobył bramkę :P

vaazon 25.05.2011 19:54

Uwaga! Uwaga! Fan klub Riosa zaraz wykona falangę na forum :) Sam chciałbym, żeby Rios grał od 1 minuty w następnym meczu.

mitmichael 25.05.2011 19:54

No w koncu Rios strzela gola w ekstraklasie :D Burliga znowu bedzie miał szanse zagrac bo Cikos bedzie pauzował za kartki

skeba 25.05.2011 19:54

Rios - bramka na pożegnanie !!!

Watts 25.05.2011 19:55

Jak grał Bury?

Titto 25.05.2011 19:56

- Zagłębie - Wisła II 0:3
- Przełamanie Riosa.
Szkoda, że nie mam możliwości obejrzenia tego spotkania. :-/

Jakby co to jutro o 19:15 jest powtórka spotkania na Orange Sport.

qchar90 25.05.2011 19:58

Kirm dzis 9 bramke strzelil i asyste zaliczyl :)

Karherop 25.05.2011 20:01

Prośba do osób które mogły obejrzec to spotkanie ( a bylo ich niewiele , pewnie pareset w całej Polsce ;p ) o jakies subiektywne oceny wszystkich piłkarzy , bo suche relacje tekstowe mało mówią o całości .

FraMat?

TOMEK 11 25.05.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1099867)
Rios - bramka na pożegnanie !!!

na przedłużenie wypożyczenia chyba :-D:-D

Titto 25.05.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1099875)
Kirm dzis 9 bramke strzelil i asyste zaliczyl :)

No właśnie. Patrze tak na klasyfikacje kanadyjską ekstraklasy i Kirm jest vice-liderem w tej klasyfikacji ex-aequo z Arturem Sobiechem. Góruje Tomek Frankowski.

flamengista 25.05.2011 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1099873)
(...)
- Przełamanie Riosa. (...)

A widziałeś bramkę?

Tak wolno przyjmował piłkę i zbierał się do strzału, że tylko obrońcom Zagłębia zawdzięcza "przełamanie". Nawet przy tej bramce pokazał, że nie ma instynktu strzeleckiego.

Zawodowa piłka to nie podwórko.

brylant17 25.05.2011 20:09

Ile asyst ma Kiro? 8?

Wasiu 25.05.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1099900)
Ile asyst ma Kiro? 8?

3

Nie wiem po co Jaliens gral, tylko kontuzej poglebil.

Siemion 25.05.2011 20:11

Polaczki, polaczki. Najlepszy przykład nade mną. Facet strzelił bramkę, ale trzeba mu coś wypomnieć. Niektórzy nawet się cieszyć nie potrafią i oglądając mecz szukają błędów poszczególnych piłkarzy. Prawdziwi "wiślacy"

Rios - ładna podcinka. Bardzo ciekawy, fajny mecz :)

Mario Nh 25.05.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1099896)
A widziałeś bramkę?

Tak wolno przyjmował piłkę i zbierał się do strzału, że tylko obrońcom Zagłębia zawdzięcza "przełamanie". Nawet przy tej bramce pokazał, że nie ma instynktu strzeleckiego.

Ładnie strzelił, stoicki spokój.

FraMat 25.05.2011 20:14

moje oceny

Kurto - 5
zagrał poprawnie, nawet w niektorych momentach pewnie, bez nerwówki, dobra gra nogami, dobre wyczucie na przedpolu, 2-3 niewielkie błedy
Cikos - 6
w obronie bez błedów, włączał sie w akcje ofensywne, niepotrzebny faul skutkujący żółtkiem
Chavez - 8
siła spokoju i spokój siły
Jaliens - 6
coraz lepiej i pewniej, szkoda tej kontuzji, mam nadzieję, że niewielka
Burliga - 6
Nadspodziewanie dobrze na prawej obronie. Spokój i udane interwencje. Koniecznie ogrywac go
Wilk - 7
aktywny, niestety po odbiorach brak pomysłu na wyprowadzenie piłki
Sivakow - 6
Nadspodziewanie dobrze w I połowie na środku. Aktywny, szukający piłki,. dobrze ustawiajacy sie i wracający do defensywy. W II połowie zastapił Jaliensa na stoperze i... dobrze sobie radził, choć jego reka w polu karnym ewidentna
Gargula - 2
Pokazał że jego czas w Wisle już sie skonczył. W II połowie gdyby nie rzuty rożne jakie wybijał, nie wiedziałbym ze jest na boisku. Jego asysta przy bramce Kirma była konecznością. Dobrze, że oddał piłkę, bo sam by nic nie zrobił
Melikson - 9
Piłkarz meczu. Udział przy wszystkich bramkach. Zawodnik z innego wymiaru. Mógłby dostac 10 gdyby w pierwszej połowie nie zawieruszył sie gdzieś na chwilę
Genkow - 7
Pokazał świetna intuicję. Dobrze zgrywał piłki, Wspaniale pokazał szybkie wejscie w pole karne mając na plecach obrońcę i nie dał się zepchnąć. Jego siła fizyczna w połączeniu z intuicją, która pozwala mu znaleźć się we właściwym miejsu dobrze rokują w taku
Kirm - 5
Przeplatał dobre zagrania z masakrycznymi.

Brud - 4
Pokazał, ze ma mozliwości, ale troche sie spalił
Rios - 6
Na dziesięc minut gry 2 celne strzały. Pierwszy powiniene zakonczyc sie golem, gdy Andy minął bramkarza i strzelił. Niestety w ostatniej chwili obronca wybił piłke. Druga sytuacja wykorzystana bezlitośnike.

Glazik 25.05.2011 20:15

Cytat:

A widziałeś bramkę?

Chyba troszke przesadzasz...
Obroncy Zaglebia tak sie zamotali ze Rios mial bardzo duzo czasu...
A bramke uznaje jako bardzo inteligentna... pokusil sie na podcinke a mogl rownie dobrze poslac pilke do Garguly ktory rowniez na 100% by ubil brame.

wwf 25.05.2011 20:17

4 podstrony w meczowym. Dawno czegoś takiego nie było.

Jaka cisza i spokój.

fan01 25.05.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1099913)
Gargula - 2 (...) Dobrze, że oddał piłkę, bo sam by nic nie zrobił (...)

Mi sie wydaje, ze on strzelal w tej sytuacji..
Jak pisalem w innym temacie, mam nadzieje, ze to byl jego pozegnalny mecz.

tommiyacht 25.05.2011 20:19

a ja jestem gotow zgodzic sie z flamengista. Przypomnijcie sobie sytuacje sam na sam Riosa i jak je probowal wykanczac. To przypomne - GKS i Podbeskidzie. Dzisiaj strzelił ale nie wiem jakim cudem - ani to lob, ani nie wiadomo co. Podsumowywujac - jestem pewien że Rios ma tryb podcinki ma wlaczony na FULL w kazdej sytuacji kiedy musi strzelac.

laurence 25.05.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1099906)
3

Nie wiem po co Jaliens gral, tylko kontuzej poglebil.

Z takiego ruchu kadrowego można wywnioskować jak bardzo Robert ceni umiejętności Kowalskiego :-D

Karamazow 25.05.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1099907)
Polaczki, polaczki. Najlepszy przykład nade mną. Facet strzelił bramkę, ale trzeba mu coś wypomnieć. Niektórzy nawet się cieszyć nie potrafią i oglądając mecz szukają błędów poszczególnych piłkarzy. Prawdziwi "wiślacy"

Rios - ładna podcinka. Bardzo ciekawy, fajny mecz :)

Polaczki to sobie pisz na forum wyborczej.

AS82 25.05.2011 20:27

Jaliens został zmienionyw przerwie w wyniku odnowienia sie kontuzji , czy ze go Maaskant oszczedzal ?

wonski_eNHa 25.05.2011 20:28

Rios, piękna bramka. Nie chrzańcie, że cudem to strzelił czy długo się składał. Zwiódł bramkarza i strzelił koło prawej łapy bramkarza Zagłębia. Żaden fart. Fakt, faktem - dłużej u nas już nie pogra. No może na pożegnanie dostanie więcej czasu z Polonią.

Gargulec - podanie, strzał? Jeżeli nie wiadomo co chciał zrobić to znaczy tylko tyle, że chłopak nie ma pewności siebie, forma na poziomie Kaczora Donalda.

Kluvi 25.05.2011 20:29

tommiychat to była podcinka taką jaką nie raz Franek zrobił, ale że wielu z was nie lubi Riosa to i bramka, przyjęcie i w ogóle pojawienie się na boisku denerwuje i od razu oznacza że co zrobi to wszystko źle..

mitmichael 25.05.2011 20:30

Ja sie ciesze z bramki Andyego bo byłem za nim murem - troche za pozno ale przynajmniej jednego strzelił.

Wiślacki Barwałd 25.05.2011 20:33

Nie oglądałem meczu w całości ale z urywek które pokazywali w multi lidze to nie wyglądał na jakoś specjalnie porywające spotkanie. Gładkie zwycięstwo, trochę zamieszania przy golu Kirma. Jak dla mnie spalonego nie było.

Zychu 25.05.2011 20:37

Mecz w multilidze malo pokazywany bo niby maloatrakcyjny ale dobrze chlopaki grali. Z Polonia bedzie jeszcze lepiej.Rios za pozno go zaczeli wpuszczac

jaszczur90 25.05.2011 20:40

"Rios strzelił bramkę bo poczuł klimaty Młodej Ekstraklasy" :rotfl: stwierdzenie mego kolegi po meczu

Proud 25.05.2011 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1099949)
tommiychat to była podcinka taką jaką nie raz Franek zrobił, ale że wielu z was nie lubi Riosa to i bramka, przyjęcie i w ogóle pojawienie się na boisku denerwuje i od razu oznacza że co zrobi to wszystko źle..

No właśnie.

Chłopak świetnie strzelił, technicznie, nie na pałę, a tu wszystkim coś nie tak.
Masakra to forum.

Nie martwcie się, zapewne pomimo tego gola nie będziecie już Chłopaka oglądać.

zdzichu411 25.05.2011 20:41

Polonia straciła szanse na puchary, więc tym bardziej kolejny mecz powinien być równie efektowny, a raczej efektywny.

Brzeszczot 25.05.2011 20:48

Wiślaków wychodzących na murawę w Lubinie przywitano iście po królewsku. Wzorem Hiszpanii, zawodnicy Zagłębia ustawili się w dwa rzędy, między którymi, z honorami, przechodzili mistrzowie Polski, piłkarze Białej Gwiazdy.

" Była to moja inicjatywa - przyznał po meczu trener Urban. - Takie zdarzenia maja miejsce w lidze hiszpańskiej. Wprowadzajmy to co jest dobre. Wyraziliśmy w ten sposób szacunek dla mistrza kraju, doceniliśmy to, że zdobyli mistrzostwo. To przejaw kultury sportowej, która nic nie kosztuje."

www.wislakrakow.com

Brawo :)

Dean 25.05.2011 20:52

Może to było już poruszane, ale mam pytanie: Małecki, Sobolewski dlaczego nie grali i co się stało z Jaliensem?

zim zum 25.05.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1099921)
Mi sie wydaje, ze on strzelal w tej sytuacji..
Jak pisalem w innym temacie, mam nadzieje, ze to byl jego pozegnalny mecz.

Strzelał i się machnął generalnie.

sportnh 25.05.2011 21:40

mozna gdzies zobaczyc bramki z dzisiejszego meczu? podajcie linka prosze

Syn Kangura z 1984 25.05.2011 21:56

Ja i tak mam żal do Maaskanta że wystąpiło tak niewielu młodych zawodników :/ Po co wystawił Cikosa? Żeby dostał żółtko i nie zagrał z Polonia? A Jaliensa? Był dopiero co po urazie - nie musiał grać. Rios też mógł chociaż te 45 min zagrać...

lorddavy 25.05.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1100051)
Ja i tak mam żal do Maaskanta że wystąpiło tak niewielu młodych zawodników :/ Po co wystawił Cikosa? Żeby dostał żółtko i nie zagrał z Polonia? A Jaliensa? Był dopiero co po urazie - nie musiał grać. Rios też mógł chociaż te 45 min zagrać...

Nie mógł wystawić Czekaja (na zgrupowaniu U-19, swoją drogą co za debilne terminy meczów, że się z ligą pokrywają) a pewnie nie chciał Kowalskiego (nie dziwię się :P) więc wystawił Jaliensa. Ale Kurto i Brud dostali szansę, oprócz tego zagrali Burliga i Garguła więc całkiem sporo rezerwowych... Właściwie kogo byś chciał wstawić jeszcze z ME? Może Chrapek i na tym koniec... Ja się cieszę, że w końcu nie grał niedomagający Żurawski. Myślę, że na Polonię trener da szansę jeszcze paru młodym chłopakom . A wynik potwierdził słuszność doboru składu- jakby Maaskant dał jeszcze z 4 młodych do składu zapewne byłby odwrotny rezultat.

alterego 25.05.2011 22:16

Cytat:

A widziałeś bramkę?

widziałeś jego bramki w młodej? Grając ogony w meczach o pietruszkę to wiesz co sobie można...

Siemion 25.05.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1099931)
Polaczki to sobie pisz na forum wyborczej.

Nie popisuj się i nie tocz piany bezsensownie, jeśli nie Ciebie dotyczyła wypowiedź.

Chłopaki zagrali dobrze i poprawnie, na luzie, z ciekawymi "młodymi" zmianami, więc szukanie dziury w całym, a przede wszystkim mankamentów u piłkarza który strzelił bramkę, można śmiało nazwać typowym, polskim jęczeniem i marudzeniem na wszystko i o wszystko. Tym bardziej, że mecz oglądaliśmy małymi urywkami, wiec niektórzy też z ocenianiem piłkarzy wyrywają się jak z motyką na księżyc. Udany mecz!

Jonasz 25.05.2011 23:08

Jeżeli piłkarze Polonii Warszawa zachowają się tak ładnie, jak dziś Zagłębia Lubin - czyli zrobią przed meczem tunel i będą bić brawo dla nowych Mistrzów Polski, to z przyjemnością popatrzę jak będzie klaskał Kokoszka... ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl