![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie mówię, ze wszystko nie ułoży się dobrze, jednak tak naprawdę, te 12 punktów straty Lecha (bo tylko oni się będą liczyć) jest do odrobienia. Więc nie koronujcie nas jeszcze, powolutku... |
Cytat:
Może bez Grosika to nie ta sama Jaga ale Probierz to dobry trener ... potrafił stworzyć drużynę "z niczego" ... |
Cytat:
|
|
Cytat:
Poza tym, w Amicę nie wierzę, drugie miejsce zajmuję dla Jagiellonii:) Pozdrawiam |
Jakby na ławce trenerskiej siedział Kasperczak to byśmy mogli tytuł stracić, ale na ławce siedzi Maaskant.
|
Amica może jeszcze odpalić. Nie na tyle żeby zdobyć mistrza, ale mogą nam punkty urwać. Zwłaszcza, że jak odpadną z Pucharu Polski, to Bakero może polecieć i będą mieli nowego trenera, który może ułożyć tą drużynę. Bo piłkarzy oni mają dobrych.
Legia nie sądzę żeby podniosła się z tego dołka. Chociaż cud się może zdarzyć w przypadku wywalenia Skorży. I jakiś nowy trener tam wejdzie. Zrobi porządek z drużyną i zaczną wygrywać... Polonia Warszawa, no cóż tu dużo mówić. Zieliński swoje robi. Trzeba mieć na uwadze, że on rozklepał nas już raz na jesień z Amicą. Fakt, że Polonia, to nie Amica, ale solidnych piłkarzy ma. Śląsk się zepnie na mecz czwartkowy i mogą być problemy. Zagrali słaby mecz z Koroną. Pewnie teraz będą chcieli się odgryźć. Nie wydaje mi się żeby ten mecz był ładny. Raczej będzie dużo walki w środku boiska. Do tego nie wydaje mi się żeby Melikson miał dużo miejsca w środku pola.... Zauważcie, że nie musimy mieć serii porażek, ale wystarczy że zremisujemy 2-3 spotkania i będzie problem... |
to teraz jeszcze raz pytam kto pociągiem pisac priva
|
Cytat:
Każdy trener potrzebuje czasu, na początku Maaskant też nie miał rewelacyjnych wyników, teraz już nasza gra wygląda coraz lepiej i coraz bardziej obiecująco. Niby wszystko się może zdarzyć ale w takie cuda, że Lech lub Legia nas wyprzedzą to ja nie wierzę. Najbardziej się obawiam Jagi i nie rozumiem dlaczego niektórzy ją już skreślili, zwłaszcza, że mają wygrane ostatnie dwa mecze i być może kryzys już za sobą. Terminarz też trochę lepszy od nas. |
Cytat:
|
Drużyna która walczy o mistrzostwo nie kalkuluje ile punktów ma przewagi. Wychodzi na mecz, gra tak jak by grała o mistrzostwo i wygrywa. Dlatego później zostaje mistrzem.
Ewentualna wygrana ze Śląskiem i Górnikiem da nam przed trudnymi meczami odrobinę komfortu psychicznego. Maaskant musi uczulić zawodników na głupie faule przed polem karnym. O ile w grze w polu powinnismy mieć przewagę, to stałe fragmenty gry będą dużym zagrożeniem. Warto sie wykartkować przed meczem z Górnikiem. Brak dwóch podstawowych zawodników w tym meczu nie bedzie zagrożeniem, a unikniemy sytuacji wykartkowania nas przez usłużnych sędziów np. przed meczem z drużyną wielkopolską. |
Tsvetan Genkov nie zagra w meczu przyjaźni ze Śląskiem
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kiego_i_riosa/ |
Cytat:
|
Liczę, że zagra Maciek i da nam 3 punkty! Musi wreszcie odpalić! Chociaż ten jeden raz! Żuraw! Żuraw! Władca Muraw!!! A Rios to do beach soccera się nadaje a nie do poważnej piłki! Tam będzie mógł sobie do woli strzelać z przewrotki. Jednak najbardziej prawdopodobny wydaje się wariant z Małeckim na szpicy.
Jedno jest pewne: Będzie się działo! Korona mogła, my też możemy! Chociaż osobiście stawiam na kolejne, wyjazdowe 2:2. |
Sędzią meczu będzie Paweł Gil (Lublin). W tym sezonie jeszcze Nam nie sędziował. W zeszłym róznie było (porażki z Lechem o SP i Cracovia w Sosnowcu oraz na przykład wygrana na Legi). Oby tym razem było do przodu.
|
Ja uważam że jeżeli Mały zagra na szpicy a Maor znowu na skrzydle za niego, to naturalnym zastępcą Meliksona, który ma kierować grą w środku pola powinien być Garguła a nie Sivakov.
|
Cytat:
|
Ja bym nic nie zmieniał tylko dał zagrać Riosowi w ramach już naprawdę ostatniej szansy
|
Niesamowite...
ile Garguła musi jeszcze się pokazać żebyście zrozumieli że jakimś dziwnym przypadkiem facet jest ostatni w Maaskantowym rankingu pomocnikow...? Przypominam mecz z Podbeskidziem |
Cytat:
|
Szkoda ze Genkov nie zagra... Ja myślę ze zagra na szpicy Małecki na prawej Melikson a w środku Jirsak,Sobolewski i Wilk... Zobaczymy co Maaskant wymieli oby Wisła ten ciężki mecz wygrała.... 2:1 dla Wisły
|
Sobol i Wilk to byłaby bardzo dobra opcja akurat na ten mecz, gdybyśmy wyłączyli z gry Milę i Kaza to Śląsk straciłby najpoważniejsze argumenty. No bo kogo innego się tam obawiać? Ćwielonga? Nie żartujmy.
|
Dobrze, że Małecki wraca, bo z całym szacunkiem dla Żurawskiego i Riosa, zostałaby Wisła bez napastnika. Maciek już chyba pogodził się z tym, że powrót do Wisły był nieudany, a Rios kompletnie zawodzi nawet kiedy dostanie parę minut z Bełchatowem.
|
MCX, ja Ci mówię, wygramy jutro ale Pepe nam strzeli honorowego gola ;D
|
Co do meczu to ja jednak bym dal ostatnia szanse Riosowi, chlopak widac ze ma instynkt strzelecki tylko nie umie go przelamac jakos w lidze ale cos czuje, ze jak Maskant postawi na niego to on mu sie odplaci golem a co do Zurawia jego 5min minelo wiec co tu duzo mowic.
PS.Mam takie pytanie z innej zupelnie beczki. Czy ktos moze sie orientuje kiedy bedzie ostatni mecz z polonia warszawa? na oficjalnej jest podane ze 29maja lecz jak wiadomo to nie jest pewna data:P |
Ostatnia kolejka z tego co pamietam byla zawsze rozgrywana w soboty, ok godz. 17. Wszystkie mecze o tej samej porze. Dotyczylo to zawsze dwoch ostatnich kolejek. Ale nie jestem pewien na 100% czy teraz bedzie podobnie.
|
Szansa jest dla Riosa , może to być dla niego ostatnia szansa na dobry występ w lidze.Oczywiście stałe fragmenty gry będą i na to trzeba będzie uważać.Mały na skrzydle Rios wysunięty , ja tak to widzę.
|
Cytat:
Baaaa... nie potrafię sobie przypomnieć nawet jakiejś ładnej piłki zagranej przez niego... edit: Słowko o Tomku Jirsaku - facet jest typowym srodkowym pomocnikiem, genialny Maciek Skorża ustawiał go przez 2 sezony za napastnikiem - coś w roli fałszywego napastnika albo ofensywnego pomocnika którym Czech nigdy nie był i nie będzie. Nic dziwnego że gra lepiej teraz gdy gra pierwszy sezon w Wiśle na swojej NOMINALNEJ pozycji. BTW Tomek ma chyba najdokładniejsze podanie w Wiśle. |
Bodajże na Weszło podawali że Xavi ma gdzieś koło 90-95% skuteczność podań. Ciekawe jak to jest u nas.
Swoją drogą Tomek faktycznie gra teraz bardzo dobre zawody, mimo, że jest mniej widoczny. Takie połączenie defensywnego, ofensywnego środkowego pomocnika bardzo mu odpowiada. Reguluje tempo gry, przerzuca ciężar z jednej na drugą stronę itd. Słowem, pozycja wymagająca inteligencji, którą Tomek posiada, spokoju i opanowania. Mam nadzieję, że prawdziwy szczyt formy jeszcze u niego przyjdzie. A Guła tak własciwie jest dopiero pół roku po kontuzji bo chyba latem też coś mniejszego złapał, a to trochę podcina skrzydła. Mam nadzieję, że Boguś nie będzie potrzebował tyle czasu. |
Szkoda Genkova bo strzelil 4 gole w trzech ostatnich meczach i jego brak to znów obniżenie składu Wisły co przy stałych fragmentach gry,bedzie skutkowalo pewnie jeszcze wieksza opresja :-/
|
Śląsk Wrocław - Wisła Kraków [TYPUJ WYNIK]
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ynik,id,t.html Wyniki sondy mnie zaskakują. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Co nas interesuje czy zagrają w różowych , niebieskich , czy karmazynowych. Grunt żeby wygrali. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale faktem jest że koleś tylko wkleja linki i nic więcej. Innych jego postów nie znalazłem
Co meczu to ja wolałbym w ataku jednak Małego. Moim zdaniem lepszy z niego napastnik niż skrzydłowy. Na lewej stronie Melikson, w środku Sobol, Jirsak i mimo wszystko Sivakov bo szykuje się ciężka walka głównie w srodku pola |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl