Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   I Liga - temat zbiorczy. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8005)

mateusz212 20.05.2012 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1250930)
Paragraf 12, pkt 2.1 f
regulamin rozgrywek I ligi na sezon 11/12 http://www.pzpn.pl/index.php/content...02011_2012.pdf

masz racje, mój błąd. patrzyłem na regulamin Ekstraklasy.

Kocur 27.05.2012 13:17

Dzisiaj się będzie działo - ciekawe czy buki przyjmowały zakłady jak Arka wystawia juniorów, Nieciecza olała awans itp itd

Piast Gliwice - Zawisza Bydgoszcz 27 maja, 17:00
Sandecja Nowy Sącz - GKS Katowice 27 maja, 17:00
KS Polkowice - Polonia Bytom 27 maja, 17:00
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin 27 maja, 17:00
Wisła Płock - Warta Poznań 27 maja, 17:00
Bogdanka Łęczna - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 27 maja, 17:00
Kolejarz Stróże - Olimpia Elbląg 27 maja, 17:00
Dolcan Ząbki - Olimpia Grudziądz 27 maja, 17:00
Flota Świnoujście - Ruch Radzionków 27 maja, 17:00

buczo1985 27.05.2012 15:56

Czy jest jakaś transmisja z ostatniej kolejki?

AndyWiślak 27.05.2012 15:59

na Orange Sport.

Mishau 27.05.2012 16:34

np. tutaj ;)

kreseq 27.05.2012 16:57

Pięknie :D Zawisza moze i fajna druzyna ale... kibicow z Bydgoszczy wybitnie nie lubie :D

Pogon i Piast... :D

Gwiaździsty 27.05.2012 17:06

Zgodnie z planem. Wszystko wskazuje na to, że Piast i Pogoń w ekstraklasie i bardzo dobrze.

!!IRIVER!! 27.05.2012 17:22

Najważniejsze, że w odpowiednim momencie spuchła Termalica... :P

kacpaw91 27.05.2012 18:16

Ostatnio w Radzionkowie nie gra Nalepa i co się okazuje? Otóż w poprzedniej kolejce Ruch stracił 4 gole, a dziś aż 5. Meczów nie widziałem, ale dopóki grał to tracili mniej bramek. Ktoś może powiedzieć jak Nalepa się spisywał przez ten sezon, a także jakie wrażenia macie z gry Chrapka?

mitmichael 27.05.2012 18:28

Szkoda, ze Zawisza nie awansowała bo chcialem przynajmniej jedna nowa druzyne zobaczyc w ekstraklasie.

Gwiaździsty 27.05.2012 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1252487)
Szkoda, ze Zawisza nie awansowała bo chcialem przynajmniej jedna nowa druzyne zobaczyc w ekstraklasie.

Ekstraklasa to nie wybieg dla każdego kto chce w niej grać. Czym więcej w niej starych (pod względem występów w niej) firm tym lepiej dla niej. Bardziej brakuje np. Zagłębia Sosnowiec, które chętniej zamieniłbym za Koronę Kielce czy Bełchatów. Zawisza niech się stara o awans w przyszłym roku,

Gwiaździsty 28.05.2012 22:28

Okocimski zaczyna mieć kłopoty :

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ncji,id,t.html

hunter 28.05.2012 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1252495)
Ekstraklasa to nie wybieg dla każdego kto chce w niej grać. Czym więcej w niej starych (pod względem występów w niej) firm tym lepiej dla niej. Bardziej brakuje np. Zagłębia Sosnowiec, które chętniej zamieniłbym za Koronę Kielce czy Bełchatów. Zawisza niech się stara o awans w przyszłym roku,

Ja to osobiście wolałbym, że zamiast np. Sosnowca były drużyny ze wschodniej ściany. Na przykład Resovia, czy Motor. Wiadomo jak wielką sympatią darzymy lublinian, ale ich obecność (duży ośrodek miejski) nadałaby na pewno lidze kolorytu, przede wszystkim od strony kibicowskiej. To samo Resovia. Żal faktycznie trochę, że nie będzie takiego powiewu świeżości związanego z awansem ekipy której dawno nie było na najwyższym szczeblu rozgrywek.

Jedno jest jednak pewne, status quo w liczbie supermarketów w lidze zachowany ;-)

PS. Zawisza to ON, a nie ona.

Gwiaździsty 28.05.2012 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1252803)
Ja to osobiście wolałbym, że zamiast np. Sosnowca były drużyny ze wschodniej ściany. Na przykład Resovia, czy Motor. Wiadomo jak wielką sympatią darzymy lublinian, ale ich obecność (duży ośrodek miejski) nadałaby na pewno lidze kolorytu, przede wszystkim od strony kibicowskiej. To samo Resovia. Żal faktycznie trochę, że nie będzie takiego powiewu świeżości związanego z awansem ekipy której dawno nie było na najwyższym szczeblu rozgrywek.

Jedno jest jednak pewne, status quo w liczbie supermarketów w lidze zachowany ;-)

PS. Zawisza to ON, a nie ona.

Gdyby to ode mnie zależało to wymieniłbym wspomniane przez Ciebie kluby za Koronę Kielce, Zagłębie Lubin czy Bełchatów.

P.S Wiem, że Zawisza to ON (dlatego pisałem "niech się stara" On Zawisza niech się stara) . Pojawiły sie też głosy, że to taki Rysiu Grodzki lub hemafrodyta.:)

WISŁAZWE 10.04.2013 11:28

ŁKS Łódź wycofał się z rozgrywek I ligi:

http://www.90minut.pl/news/208/news2...-z-I-ligi.html

Kocur 10.04.2013 12:55

Ja tylko trzymam kciuki żeby Termalice Zawiszy i Flocie zależało na Ekstraklasie.

Jak kolejny rok odpuszczą specjalnie - to się już wk... na maksa - tym bardziej że zyskają tylko garbaci.

Krav 10.04.2013 16:13

Termalice ?
Będzie podobnie jak w tamtym roku i jakoś "cudem" nie uda im się wywalczyć awansu.

Flota ? Bez jaj...NA 4 mecze - 1 pkt, w tym przegrana z Bytomiem, który w poprzedniej rundzie nie miał Żadnego zwycięstwa...Tam już handel trwa w najlepsze.

Oczywiście też chciałbym, żeby oprócz Zawiszy komuś zależało (niech to już będzie Miedź, Tychy chociaż też zw. z parchami) niż te pierd....ne garbate nosy.

WISŁAZWE 11.04.2013 12:00

Co zmiana trenera da? Kiedy klub może zwyczajnie nie mieć pieniędzy na awans? Czy ich stadion w ogóle spełnia ekstraklasowe wymogi?

Ja zawsze będę optował za stopniowym zwiększeniem wymogów licencyjnych dla klubów I- ligowych.

Barti 11.04.2013 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1307451)
ŁKS Łódź wycofał się z rozgrywek I ligi:

wis.la/hmsq9

Szkoda, bo to zasłużona bądź co bądź drużyna.

Zwierze 11.04.2013 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1307664)
Co zmiana trenera da? Kiedy klub może zwyczajnie nie mieć pieniędzy na awans? Czy ich stadion w ogóle spełnia ekstraklasowe wymogi?

Ja zawsze będę optował za stopniowym zwiększeniem wymogów licencyjnych dla klubów I- ligowych.

Jeszcze jest GKS Tychy który bardzo dobrze gra w tej rundzie...

Kociewiak 11.04.2013 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1307666)
Szkoda, bo to zasłużona bądź co bądź drużyna.

Może dobrze się stało, kibice powinni odbudowac ŁKS żeby klub miał stabilne fundamenty a nie jak do tej pory co kilka miesięcy reanimowano trupa.

Dobrze by było gdyby awansował Zawisza i np. Miedź. Stadiony nowe mają a i chyba finansowo oba kluby sa stabilne.

emj10 11.04.2013 12:51

Cała pierwsza 8-ka ma realną szansę, aby powalczyć o awans, zatem nie ma co jeszcze dzielić skóry na niedźwiedziu. Kilka ekip wygląda na stabilne finansowo, część z nich ma sensowne stadiony, więc może nie być aż takiej tragedii.

1. Termalica Bruk-Bet Nieciecza 21 42
2. Flota Świnoujście 21 41
3. Cracovia 22 40
4. Zawisza Bydgoszcz 21 40
5. GKS Tychy 22 39
6. Dolcan Ząbki 22 37
7. Miedź Legnica 21 35
8. Olimpia Grudziądz 21 34

Barti 11.04.2013 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1307682)
Może dobrze się stało, kibice powinni odbudowac ŁKS żeby klub miał stabilne fundamenty a nie jak do tej pory co kilka miesięcy reanimowano trupa.

Dobrze by było gdyby awansował Zawisza i np. Miedź. Stadiony nowe mają a i chyba finansowo oba kluby sa stabilne.

Mój pierwszy mecz na Wiśle był z Olimpią Poznań, jeszcze przy starym oświetleniu. Dzisiaj takiej drużyny już nie ma... Zobaczymy jak będzie tutaj...

Kocur 19.04.2013 23:13

Zawisza za kolejne walenie w chuja powinien skończyć w tej 1 lidze na kolejne 5 lat.

Przecież maja wszystko, kibiców, stadion, itp itd a znowu sie bawia w janosika na koniec sezonu. Już pomijam fakt ze z takiego zachowania najbardziej mordę cieszą obrzezani.

arti 20.04.2013 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1309706)
Zawisza za kolejne walenie w chuja powinien skończyć w tej 1 lidze na kolejne 5 lat.

Przecież maja wszystko, kibiców, stadion, itp itd a znowu sie bawia w janosika na koniec sezonu. Już pomijam fakt ze z takiego zachowania najbardziej mordę cieszą obrzezani.

Pejsy mają awans w kieszeni moim zdaniem.bo go chcą..może nawet jako jedyni.

vabanq 20.04.2013 07:38

panowie niestety ale jak arti napisal- pejsy awansuja i jak nie sami pilkarze to obrzezany janusz im to zalatwi

WISŁAZWE 21.04.2013 18:49

Tabela I ligi:

http://i36.tinypic.com/34dlw12.jpg

Kocur 21.04.2013 19:52

Jest szansa że jednak że włodarze z Niecieczy doszli do wniosku że ekstraklasa to fajna rzecz.
Jakby tak pejsów w ostatniej kolejce Flota albo Tychy wycyckały to uznałbym ten sezon za udany :-p

WISŁAZWE 21.04.2013 20:05

W najbliższej kolejce ciekawy mecz się szykuje w Ząbkach, miejscowy Dolcan podejmował będzie zespół Zawiszy Bydgoszcz.

Zawisza coś ostatnio sobie zagrał w uja w lidze i przegrał dwa mecze co sprawiło, że Bydgoszczanie zajmują 6 pozycję a wyprzedza ich m.in Dolcan. Na wiosnę Dolcan nie przegrał jeszcze spotkania. Gracze z Ząbek mają imponujący bilans 18 punktów w 6 kolejnych spotkaniach oraz bilans bramkowy 17-2.

Gwiaździsty 22.04.2013 11:17

Dolcan i Tychy tylko 3 pkt. straty do parchów. Wobec zadziwiającej chęci grania Termaliki (no chyba , że zaczną robić jaja na ostatnich 5 kolejkach), która ma jeszcze jeden mecz zaległy a i tak jest liderem, zostaje tylko jedno miejsce. Sportowo Dolcan ma lepszą drużyne co pokazał w bezpośrednim meczu z parchami. Bardzo mocno i systematycznie idą w górę Tychy. Może być ciekawie. :) Jeśli oczywiście wszystkiego nie zepsują panowie z Komisji Licencyjnej.

Krav 22.04.2013 11:31

Odnośnie Termalici, to nie dość że mają zaległy mecz, to jeszcze można im dopisać 3 pkt za walkowera z ŁKS-em. Mam na prawdę nadzieje, że w tym roku nie polecą w ch..a i awansują. W wynalazki typu Dolcan Ząbki i Tychy w kontekście awansu nie wierzę ;) liczę, że jeszcze Zawisza zepnie dupę, zwłaszcza, że ma podobną sytuację co Bruk-Bet( jeden mecz zaległy z Okocimskim i 3 pkt za walkower), na dodatek w 28 kolejce mają żydów u siebie. Sytuacja w której awansują Zawisza i Termalica więcej jak optymalna. Tym bardziej w kontekście spadku Bełchatowa - jedna kibicowska wieś zastępuje drugą ;)

hunter 22.04.2013 11:55

Jeśli tak już dywagujemy, to widzę że prędzej Flocie będzie zależało na awansie niż Niecieczy.

Walka o ekstraklasę w mojej opinii będzie między trzema drużynami - Zawisza, Flota i cracovia. Tychy może i by powalczyły, ale za rok jak już bliżej ukończenia nowego stadionu będą.

Ja po cichu liczę jeszcze na to, że Miedź namiesza. Mają kasę, stadion całkiem całkiem, paru grajków z nazwiskami.

LuKaS TSW 22.04.2013 11:56

Co do GKS Tychy,to pewnie byli by bardziej zdeterminowani do awansu gdyby już mogli grać u siebie,a nie włóczyć się po obcych stadionach,nie wiem nawet czy stadion w Jaworznie otrzymałby licencję,a że w Tychach budowa obiektu nie wiadomo kiedy się zakończy to pewnie pod koniec będzie parę meczy gdzie potracą punkty.Tak samo Miedź niby jeszcze ma szanse ale tam otwarcie mówili że maja plan zrobienia awansu w przeciągu paru lat,więc ciśnienia na już nie ma. Nie wiem jak można mówić że Tychy to wynalazek a już Nieciecza nie,nawet patrząc przez sam pryzmat wielkości tych miejscowości czy poziomu kibicowskiego. Optymalnie by było żeby wszedł Zawisza i Miedź ale to chyba mało realne.

http://www.uspro.pl/articles/view/55...n+z%C5%82.html jak im to się uda o czasie wybudować to niech wchodzą za te 2-3 lata.

Gwiaździsty 22.04.2013 12:58

W Zawiszę nie za bardzo wierzę. Porażka u siebie ze znajdujacym się w strefie spadkowej Stomilem chyba jest znakiem , że podobnie jak w zeszłym sezonie, kopacze nie są zainteresowani wejściem do ekstraklasy. Flota potrafiła błyskawicznie roztrwonić dużą przewagę punktową i pytanie czy teraz faktycznie powalczy o ekstraklasę. Drużynę mają dobrą ale czy inne względy nie zadecydują, ze odpuszcza jak w zeszłym sezonie ? Mam nadzieję, że ktoś obok Termaliki powalczy o to drugie premiowane miejsce (na Miedź nie liczę za duża strata pkt.) bo było by niedobrze dla poziomu sportowego gdyby wszedł tak słaby zespół jak kabareciarze z kałuży, tylko dlatego, że sportowo lepszym z różnych względów nie chce się wchodzić.

emj10 22.04.2013 17:31

Nie wierzę, że Dolcan nie odda cudownie paru spotkań w ostatnich kolejkach.

WISŁAZWE 22.04.2013 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1310039)

Jestem podobnego zdania.

Ciekawe mogą być ostatnie kolejki na zapleczu Ekstraklasy, sam się zastanawiam kogo zobaczymy w przyszłym roku w Ekstraklasie.

Również na dole tabeli nie będzie nudno.

Najbliższa kolejka już w środę:

16:00 Dolcan Ząbki - Zawisza Bydgoszcz
16:00 Miedź Legnica - GKS Tychy
17:00 ŁKS Łódź - Kolejarz Stróże 0-3 w
17:00 Okocimski Brzesko - Sandecja Nowy Sącz
17:00 Stomil Olsztyn - Termalica B-B.
17:00 Warta Poznań - Bogdanka Łęczna
18:30 Cracovia Kraków - Olimpia Grudziądz
19:00 Arka Gdynia - Polonia Bytom
19:00 GKS Katowice - Flota Świnoujście

arti 22.04.2013 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1310039)

JUż w środę jest dobry mecz do przegrania. Z Zawiszą.
Miedź-Tychy 1? x?
Stomil-Termalica 1? x?

Ech..ci, którzy już znają rozwiązanie tej łamigłówki zarobią parę groszy. Ja też tak chcę:)

!!IRIVER!! 24.04.2013 19:33

Dolcan znowu do przodu.. Miedź tak samo... Ciekawe.. Do tego żydki ledwie remis z Grudziądzem. Coraz ciekawiej, szkoda tylko że Nieciecza poleciała w ch i ledwo zremisowała, a Flota przegrywa...

matysiuk 24.04.2013 19:35

Dolcan i Termalica do ekstraklasy!
Dobre podsumowanie całego burdelu w polskiej piłce...

WISŁAZWE 24.04.2013 20:07

Komplet wyników 25. kolejki I ligi:

http://i35.tinypic.com/2hxr6vd.jpg

Tabela po 25 kolejkach:

http://i33.tinypic.com/2el7b7c.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl