![]() |
Cytat:
Mniejsza z tym. Nie chce mi się już polemizować, pozostaje się cieszyć że żyjemy w czasach gdzie każdy może mieć swoje zdanie...i ten mądry i ten głupszy i nikt nas za to nie będzie lał po mordzie na przesłuchaniu |
Cytat:
Myśle że nie tylko ja mam takie zdanie. |
Widzę, że temat ciągnięcie dalej i co rusz ktoś popisuje się niebywałą znajomością polszczyzny.
Tak naprawdę nie wiem czego dotyczy ten spór, bo wystarczy odpowiedzieć sobie na 3 proste pytania: 1. Czy potępiamy wprowadzenie stanu wojennego w 1981 roku? 2. Czy potępiamy działalność Jaruzelskiego w tamtym okresie? 3. Czy osoby, które dopuszczały się zbrodni na na obywatelach PRL powinny ponieść za to odpowiedzialność? Jeśli odpowiedź jest 3x TAK to nie mam więcej pytań. Koniec. Kropka. |
Cytat:
|
Cytat:
Czesi oczyscili swoja polityke i wszystkie urzedy z ludzi powiazanych z bylym systemem, u nas tego nie zrobiono. Po tym co i w jakim kontekscie napisales widac jak bardzo sie ta historia interesujesz. PRzeszlosc nie przeslania nikomu przyszlosci, sa tylko ludzie do ktorych ty sie chyba tez zaliczasz ktorzy chca aby przeszlosci nie bylo. Proponuje zrobic eksperyment, idz zabic pierwszego spotkanego czlowieka po czym przed sadem powiedz ze jest glupi, tepy i ma wszy bo przeszlosc przeslania mu terazniejszosc a ciebie obchoidzi tylko tu i teraz. Ludzie gineli bo jakis s....ysyn kurczowo trzymal sie wladzy a ty teraz masz czelnosc nawolywac do zapomnienia? Idz sie przewietrzyc lepiej. Cytat:
Wracajac do sprawy sadowej. Gdybys mial minimum wiedzy to bys wiedzial ze sprawa juz byla, a sadzic czlowieka drugi raz za to samo nie mozna. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
polecam |
Cytat:
Doszedłem więc do punktu w którym stwierdziłem, że: a) nie mamy podstaw aby zbudować normalny ustrój b) lepiej być gdzie indziej, jak to wszystko w końcu .......nie. Wybaczcie dosadny język. |
Cytat:
http://www.rp.pl/artykul/577985_Pami...elskiego-.html Ciekawe co młody wykształcony może się dowiedzieć w rocznicę stanu wojennego czytając popularny serwis onet.pl Ano na czele informacja : "Kiszczak: myśmy ratowali Polskę i wiele istnień ludzkich". Rano była informacja o manifestacji pod domem generała, ale znikła szybko. Oprócz tego kilka fotografii na czele z wyretuszowaną podobizną generała. I artykuł o Gierku i krainie miodem i mlekiem płynącej za jego rządów. Brak informacji o ofiarach i ich wspomnień, itd. Jak rodzice nie "zrobią swojego" i nie powiedzą dzieciom co i jak to wyjdzie na to, że Kiszczak był naszym dobroczyńcą:lol: |
Słyszeliście może czy Jaruzel czasem jakiejś impry na chacie nie szykuje dzisiaj??
|
Cytat:
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/po-d...wiadomosc.html Cytat:
Gówniarze "wdzięczni generałowi" za upodlenie i zgnojenie własnego narodu. |
Cytat:
psia krew cholera jasna zdenerwowałem się oj dawnom się tak nie zdenerwował.... wysłałbym ich w te pędy w ten grudzień sprzed 29 lat coby zakosztowali tego co ich niezaściankowy generalissimus zafundował Polsce gdyby się to tylko dało.... a tak to tylko psia krew cholera jasna głupota ludzka nie zna granic |
To teraz mój głos rozsądku:-)
Starsi koledzy, dajcie spokój (żeby nie było, sam się do nich zaliczam). Przecież nie od dziś wiadomo, że młodsze pokolenia mają zupełnie inny pogląd na to, czego same nie przeżyły. Jedyne co możemy zrobić, to pstarać się uświadomić jak największą liczbę młodych ludzi, że tamci ludzie i tamte czasy to były ZŁE czasy. I że NIGDY i NIKOGO nie można gloryfikować. Jak to robić? Rozmawiać, tłumaczyć, podsunąć czasem dobrą książkę (ale nie wywiad z Jaruzelem itp). Ja tak właśnie robię i myślę, że przynosi to sukcesy... |
jak tak obserwuje z roku na rok postępuje nobilitacja Jaruzela w niektórych aczkolwiek znaczących mediach, do tego zaproszenie przez Komora do RBN,wywiady w mediach.Jak tak dalej pójdzie to za 20 lat o zgrozo będą nazywane szkoły jego imienia
|
Cytat:
i tak na koniec ... "W czasie rozmów w Moskwie [Gomułka] powiedział premierowi Rządu na Uchodźstwie: Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!" ... i nie oddali. |
generał psia jego mać... Ekspert bezpieczeństwa- a tfu!
Zero szacunku dla zdrajców narodu, czerwonych komunistycznych świń. W każdym innym normalnym kraju gniłby w więzieniu. O Caucescu nie wspominając. Ale jeszcze bardziej od czerwonych świń, nie lubię plugawych fałszywych czerwonych świń. Dlatego też dziś wieczorem na rynku we Wrocławiu, damy pokaz Naszej niechęci do medialnego ścierwa terroryzującego to co dostaje opinia publiczna. Szechter vel Michnik oraz jego kopani kiszczak,bolek,wrona,nadal przy władzy i to na własne życzenie Polaków. Widocznie wolą bezmyślnie patrzeć na pajaców w tv niż używać mózgu. Znajdzie się kij na każdy czerwony ryj. A tfu- po 3 kroć...ale dla nich i tak deszcz pada. |
Cytat:
Cytat:
A do "złotych" cytatów przywódców komuny można dodać jeszcze ten Cyrankiewicza z 56 roku: "kto podniesie rękę na władzę ludową niech wie, iż ręka ta będzie mu odcięta" |
Ten wiersz idealnie oddaje moje uczucia w stosunku do "generała".
http://www.youtube.com/watch?v=cPy4_P5j9ow |
Dla mnie to bandyta. Szkoda języka strzępić.
|
Jescze dojdzie do sytuacji kiedy to oskarża Kaczynskiego o stan wojenny
Kraj zaczyna świrować ale czego sie mozna po Bronku i pięknym Donku spodziewać. |
Czy w faktach na TVNie się zająknęli o stanie wojennym?
|
Powinny się tu pojawić możliwości kliknięcia: "LUBIĘ TO." , bo niektóre wypowiedzi, których nie sposób cytować co chwilę, naprawdę są mi bliskie.
"Faktów" nie obejrzałem, ale ogólnie dzisiaj trochę się przewinąłem przez TVN24 i nic tam nie słyszałem... |
Cytat:
Cytat:
http://www.rp.pl/artykul/9133,578345...nda-cepa-.html |
Jaruzel to zwykły zbir. Ma na rękach krew i za to należy mu się czapa. Niezależnie od tego jak bardzo jest już zgrzybiały.
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...a_holota_.html
http://kontakt24.tvn.pl/temat,marsze...ego,51688.html Dzięki dla tych wiślaków, którzy się zjawili. |
Jaruzelski? Odsyłam wszystkich do książki Marii Nurowskiej : " Mój Przyjaciel ZDRAJCA" o Ryszardzie Kuklińskim.Dla mnie BOHATERZE KUKLIŃSKIM.
Doskonale tam opisuje swojego zwierzchnika... Dla mnie generał: to oportunista,karierowicz i HOMO SOVIETICUS...nie piszę, zdrajca...bo On chyba wierzyl w ten chory uład CCCP+PRL..... ps.13.12.roku pamiętnego miałem 6 lat, więc nie bardzo kojarze nastroju-ale rozczarowanie , że nie przyjechał autobus MPK i nie moglem odebrać paczki w NCK od "zakładowego" Mikołaja, pamietam do dziś:) |
Chyba nic nie da się z tym zrobić. Temat nieodwołalnie zmierza w kierunku "politycznego". Co chyba znaczy że mod potraktuje Wasze posty podobnie jak moją dzisiejszą polemikę z kolegą Jotem (wystrzelił ją prosto w niebyt). I w sumie trudno się z nim nie zgodzić :).
|
Chyba masz rację. Posty z wczorajszego dnia wyemigrowały do tematu politycznego. Poza tymi, które "zostały wystrzelone w niebyt". Jesli ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia na temat swojego stosunku, sowjej oceny Jaruzelskiego, to tutaj. Inne kwestie polityczne w politycznym
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl