![]() |
Ja narazie skromne trzy sztuki, ale się rozkręcam :-D
|
Narazie 2 (jeden po drugim). Kolejne zabezpieczone (5 szt.) leżą spokojnie w torebce. Pączki polane lukrem, z różą i skórka pomarańczową.
Jędząc pączki pamietajmy o niedawnym legijnym królu Pączku (Iwański), który opuścił naszą ekstraklasę by swoją słodkością czarować Turków. :) |
Cytat:
|
Cytat:
;) |
Cytat:
|
Ja dzisiaj zamiast śniadania zjadłem dwa pączki. Później pewnie jeszcze z jednego. Jakoś nie podchodzą mi w tym roku...
|
Nie wiem czy tylko mi sie wydaje ale w tłusty czwartek pączki są inne, gorsze niż w pozostałe dni roku.
Przed chwilą 3 chapnąłem |
kalori nie widac czyli ich nie ma , (nie jestem ateista)
to tradycja trzeba wsunac jakiegos paczka ,na ten czas 2 smuci zaniechanie tradycjii co roku mniej tego ,juz nie chodzi mi o tlusty czwartek ale np. lany poniedzialek ,za dzieciaka gonilem z wiadrami caly mokry nawet przy zerowej temp. a teraz to ledwo wyjdzie sie a zaraz miejska albo police |
kurde, chyba zawyzam forumowa srednia - narazie 9 w pracy.
w domu jeszcze kilka bedzie. |
Do tej pory 4 sztuki, po południu może dojdą kolejne, się spali jutro na meczu :)
|
Na razie 4 sztuki :D
Nie polecam pączków z Lidla, niby 66 groszy, ale są naprawdę nie dobre:-/ |
Cytat:
|
Ja skromne 7 jak na razie. Chyba wczoraj niepotrzebnie zjadłem dwa po pracy, bo jakoś dzisiaj nie mam weny do "pączkowania".
Dosyć tanie macie te pączki bo ja po 2,5 zyla płaciłem u "Wróbla". Poniżej 2 zł ciężko znaleźć w Warszawie. |
Cytat:
|
ja mialem juz nie jesc a 5 wpadlo i jeszcze mnie ciagnie , jutro na silowni ttrzeba bedzie napierdalac kilogramy
|
2 pączusie elegancko, więcej nie trzeba;)
|
9 i na dziś wystarczy ;))
|
ja marne 3, pączki u Buczka całkiem dobre 1,50 za sztukę
...:::Tomo:::... jak przeglądam forum i widzę Twoje posty to zawsze zatrzymuje się na Twoim podpisie w nadziei ze animacja troszkę inaczej się zakończy ale niestety :D |
W Awiteksie po 1,20 zl , b. dobre ;)
narazie 2 ;) |
7
10 znaków. |
Mam pod nosem dyskont Carrefoura, po 70 groszy sztuka i kurcze smaczne. Na tyle smaczne, że jak nie lubię pączków z lukrem i marmoladą, to dzisiaj 8 zjadłem. A miałem zrzucać kilogramy :(
|
3 marzec 2011r. Tłusty Czwartek u mnie "na zero". :D
EDIT: *Kocur*- jak najbardziej jestem za pasami- bezpieczeństwa :) |
He he :) fajnie się czyta wasze posty :P
Co do moich osiągnięć nie pamiętam ile tych pączków było, na pewno znacznie ponad 10, lecz.... No właśnie - to nie są normalne pączki ze sklepu tylko takie domowe wypieki, które są mniejsze od tych ze sklepowych półek :) Dlatego nie liczę na poważnie, bo nie są one współmierne do prawdziwych ;) A co do kalorii to nigdy się z nimi nie liczę:) Jem ile wlezie, a możliwości mam naprawdę spore :) I, że w tłuszcz nie idzie to można się przekonać na zdjęciu profilowym :D Dla tych co jeszcze zamierzają "wcinać" tłusto czwartkowe przysmaki, życzę smacznego :) |
Póki co 7 pączków, może jeszcze coś się uda wyhaczyć :D
|
2 - co jest moim życiowym rekordem :D
|
Ja też 2 plus 1 wczoraj.
|
Kto nie je pączków jest za pasami ;)
4 sztuki ale dzień jeszcze trwa :) Od jutra intensywne spalanie ;) |
11, wystarczy już :D
|
Cytat:
no i dobilo do 17. raczej starczy na dzis. |
Ciekawe czy są koszerne pączki? ^^
|
5 pączków rekreacyjnie :)
|
Licznik zatrzymany na liczbie 13, więcej już nie dam rady. Oby była szczęśliwa liczba tzn. 13 MP Wisły.
|
Kończę 9ego :-). I dlatego, że uwielbiaaaaaaaaaam i na przekór bezsensownemu chrzanieniu o kaloriach, strasznie mnie to wkurza. Jakby było więcej czasu to pewno bym zjadła więcej, ale po prostu nie było kiedy w pracy :-), a na noc już za ciężko na brzuchu.
Cytat:
|
Ja skromnie - tylko 2. Nie jest to mój rekord ;)
|
U mnie to można powiedzieć że mam tłusty tydzień ;D od tygodnia śmigam po pączki do Auchana :)
Dzisiaj skromne 7-8 no i troche faworków z racji szkoły gastronomicznej gdzie dziś robiliśmy tone chrustu ;) |
Koniec na 15.
Btw (cytat z demotów) - jedyny dzień, w którym liczy się ile ktoś zjadł a nie wypił :) |
Ja tylko dwa.
Ale piękną polską tradycję podtrzymałem, co chyba najważniejsze. :) Ogólnie to lubię pączki, dlatego dziwnie się złożyło, że tylko 2 zjadłem. Za rok muszę się poprawić, zdecydowanie. |
Zjadłem 12. Czuję pewien niedosyt, ale po południu już nie było czasu na jedzenie pączków ;)
|
jeden o polnocy wczorajszego dnia, drugi popoludniu. wystarczy:)
|
15 ponczkuff %-)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl