Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [5. Kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 10 września, piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7575)

Ogryzek 03.09.2010 18:52

Pawełek/Jovanić (który lepszy w tym momencie? Nie wiem)

Cikos Cleber Bunoza P.Brożek
Wilk Jirsak Sobolewski
Małecki Rios Paljić

Nasze zwycięstwo to będzie niespodzianka, szanse są na remis.

serek.c2 03.09.2010 19:43

Mam nadzieję, że wyjdziemy takim składem:

------------------------Jovanic----------------------

-----Cikos-----Chavez-----Cleber-----Brożek---

-----Kirm------Wilk----Boukhari-----Małecki-----

--------------Rios---------Brożek------------------

Nie uważam, byśmy byli bez szans na zwycięstwo.

Griszka30KR 03.09.2010 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 973985)

.

Tez gut,tylko ten Kirm...Moze lepiej Pajic zamieniajacy się z Małeckim?

kosaTS 03.09.2010 20:22

Cytat:

Tak - moim zdaniem również w tej chwili najmocniejszy skład. Oby Kirm dzisiaj też dla Słowenii dobrze zagrał, liczę również na Chaveza i Boukhariego choć w "akcji" ich nie widziałem.

tofik 03.09.2010 20:34

Pewnie będą grali ci, co z Bytomiem. Zwycięskiego składu się nie zmienia :) Może Boukhari wskoczy do składu, bo Sobolewski kontuzjowany jest po raz kolejny i to chyba tyle.

wiślak1906forever 03.09.2010 20:39

Sobol nam się sypie powoli...

Lysy 03.09.2010 20:50

Cytat:

A ja mam nadzieję , że nie wyjdziemy w takim bo to byłby sabotaż :-))

Małecki na skrzydle? To po kiego grzyba ściągaliśmy lewoskrzydłowego Boukhari? Małecki to napastnik i tam najlepiej się czuję, nigdy nie będzie dobrym skrzydłowym bez chociażby przyzwoitego podania.

Paweł Brożek w pierwszym składzie? Wielokrotnie go broniłem, gdy był pod obstrzałem kilka lat temu, ale obecnie jest w tak słabej formie, że wystawianie go w pierwszym składzie to strzał w stopę. Kto był najbardziej krytykowany za mecz z Widzewem? Już zapomnieliście jak mu się nie chciało biegać?

Chavez jest z wielu relacji najsłabiej prezentującym się zawodnikiem na treningach i ja im wierzę. Bunoza może nie jest ASem ale grał do tej pory dość solidnie w lidze.

Mój skład z małymi poprawkami:

-----Cikos-----Bunoza-----Cleber-----Brożek---

---Paljic----Wilk----Kirm (RADO!)-----Boukhari-----

--------------Rios---------Małecki------------------

Dlaczego te zmiany? Paljic nic nie gra, ale ma na swoim koncie asystę i gola. Kirma jeszcze nie sprawdziliśmy na środku pomocy, a na tej pozycji gra w reprezentacji Słowenii. Bukhari może być zbawieniem dla naszej lewej pomocy, gdyż nasze skrzydła były zardzewiałe jak nigdy. Małecki jako wysunięty napastnik bardziej się przyda niż jako skrzydłowy.
Dla mnie istotne jest by powoli do drużyny wchodził KAMIL RADO. Chłopak ma talent i myślę , że będzie objawieniem rundy obok Rios'a jeśli będzie dostawał szanse.

Titto 03.09.2010 21:24

Ja postawiłbym na Kirma na lewym skrzydle lub środku , w reprezentacji w meczu z Irlandią został zmieniony w 75 minucie, ale w mojej ocenie zagrał naprawdę dobre zawody potrzeba nam zawodnika który potrafi celnie dośrodkować a Kirmowi w meczu naprawdę nieźle to wychodziło. Wg. mnie ten zawodnik zasługuję na szansę częstszej gry w naszym klubie skoro mamy problemy z zestawieniem to może faktycznie spróbować z nim na środku. Boukhari pewnie jeszcze nie jest gotowy na 90 minut.

tofik 03.09.2010 21:30

Najlepiej wg mnie wyglądał jak schodził do środka z tego skrzydła Kirm. Dobrze wychodzi na pozycje i wbiega na prostopadłe podania. W ogóle to ustawianie go na skrzydle w reprezentacji Słowenii jest dla nas trochę mylne, bo oni mają straszną posuchę na tej pozycji. Dlatego gra na prawym środkowy ofensywny pomocnik Birsa, a na lewym środkowy pomocnik Kirm :)
Scout Skorża myślał, że sprowadza typowego skrzydłego, a on tam gra z musu.

serek.c2 03.09.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 974015)
A ja mam nadzieję , że nie wyjdziemy w takim bo to byłby sabotaż :-))

Dwoma zawodnikami nad którymi myślałem najwięcej to Paweł Brożek i Chavez w pierwszym składzie. Z wystawieniem Pawła w ataku wiąże się przestawienie Małego na lewe skrzydło (wiem, że traci na nim dużo ze swoich walorów - mimo wszystko jednak uważam, że jest w stanie z przymusu zagrać na tej pozycji często schodząc do środka i grając nawet trzeciego napastnika). W ataku nie bardzo podoba mi się zestawienie Małego z Riosem, dlatego wybrałem Pawła przesuwając Małego na lewą pomoc (Żuraw jest w równie kiepskiej formie co Paweł - grał ostatnio, strzelił co prawda gola jednak nie zachwycił, dlatego teraz w ataku szansa dla Brożka). Dlaczego nie Paljic? Jakoś do mnie same statystyki nie trafiają - facet gra słabo i powinien siedzieć na ławce. Boukhari wg słów Maaskanta w jednym z wywiadów to zawodnik potrafiący przytrzymać piłkę, rozegrać. Twierdzi, że takiego gracza potrzebował do linii pomocy. Zawodnika, który wprowadzi nieco spokoju - wnioskuję, że będzie ten spokój wprowadzał w środku pola razem z zastępującym Sobola Wilkiem. Na prawo Kirm - bo niby kto? W obronie zastanawiać może jedynie wymiana Bunozy na Chaveza. Trening treningiem - widziałem go w paru meczach i to jak na naszą ligę bardzo solidny zawodnik. Zaryzykowałbym z nim w parze z Cleberem.

JrQ- 03.09.2010 22:07

Żuraw niech gra ;]
Myślę, że pojedynek z Frankiem dodatkowo go zmotywuje.

Nie wiem czy macie takie samo wrażenie, że Żuraw się stresuje trochę, hehe ;]
Tak nerwowo gra.

szczebel 03.09.2010 22:11

Ile można , zestawiacie ten zespół na oślep/ Jovanić - Chavez , Cleber , Bunoza- Kirm , Wilk ,Boukhari , Paljić - Małecki ,Pa.Brożek ,Rios / Już tłumaczę 3 stoperów , którzy pilnują tyłów w drugiej linii Wilk jako wielki czyściciel pola ,Kirm lepiej gra na prawym skrzydle , Boukhari może grać jako ofensywny pomocnik tak samo jak Paljić i będą się zmieniać , a jak chodzi o atak Rios ma być typową 10 grającą za plecami dwójki napastników tak jak Forlan wiem , że umiejętności nie takie ale strzał ma i to trzeba wykorzystać i na koniec Małecki i Pa .Brożek . Tak jasno dla wszystkich , dlaczego nikt nie pociągnie sznurów na szubienicy poprzedniego trenera , który beznadziejnie przygotował Wisłę pod względem motorycznym i taktycznym.

szczebel 03.09.2010 22:13

Ile można , zestawiacie ten zespół na oślep/ Jovanić - Chavez , Cleber , Bunoza- Kirm , Wilk ,Boukhari , Paljić - Małecki ,Pa.Brożek ,Rios / Już tłumaczę 3 stoperów , którzy pilnują tyłów w drugiej linii Wilk jako wielki czyściciel pola ,Kirm lepiej gra na prawym skrzydle , Boukhari może grać jako ofensywny pomocnik tak samo jak Paljić i będą się zmieniać , a jak chodzi o atak Rios ma być typową 10 grającą za plecami dwójki napastników tak jak Forlan wiem , że umiejętności nie takie ale strzał ma i to trzeba wykorzystać i na koniec Małecki i Pa .Brożek . Tak jasno dla wszystkich , dlaczego nikt nie pociągnie sznurów na szubienicy poprzedniego trenera , który beznadziejnie przygotował Wisłę pod względem motorycznym i taktycznym.

STARY WIŚLAK 05.09.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 971602)
-------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------
---------------------------Singlar-----------Bunoza--------Cleber----------Diaz-------------------
---------------------------Paljić----------------Wilk--------Rado-----P.Brozek---------------------
------------------------------------------Rios------------Małecki------------------------------

Chciałbym zobaczyć środek Wilk - Rado . Powiew młodości i chyba jedyne pozycje w klubie o które w najbliższych latach nie będziemy się martwić. Rado zaprezentował z Ruchem kilka ciekawych akcji - pokazał, że nie m kompleksów w drużynie w której piłkarze zarabiają po kilkadziesiąt razy więcej niż on. Wilk to wiadomo, czyści pole lepiej niż Sobol i Tomas razem wzięci. Atak Rios-Małecki to chyba najlepszy jaki możemy teraz wystawić.

Niestety, z pewnych znanych nam już względów Twoje ustawienie drużyny jest już nie aktualne...a szkoda, było dość ciekawe...no może poza Pawełkiem w bramce.

STARY WIŚLAK 05.09.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 973852)
------------------Jovanic---------------

-----Chavez-----Cleber-----Bunoza---

Cikos-----------------------------Brozek
------------Wilk------Boukhari----------

---Małecki------------------------Rios---
------------------Brozek------------------

Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...

Przyznam, bardzo odważne ustawienie, nie pozbawione nuty prawdopodobieństwa.

Pytanie tylko czy tak odważny będzie nasz trener.

Nie zapominajmy też, że my ciągle się zgrywamy a Jaga ma ustabilizowany, dość mocny skład z Frankiem z przodu, który na pewno będzie chciał nas "ukłuć".

serek.c2 05.09.2010 12:19

Trójka w obronie odpada. W życiu trener nie zdecyduje się na takie ustawienie - zagramy czwórką i pytanie o linię obrony jest tylko takie: kto będzie grał na środku obrony obok Clebera?.

Adaśko 05.09.2010 13:55

Witam, nie jestem z Białegostoku ale chciałbym zakupić bilet na mecz, może ktoś wie na jakim sektorze zasiądą kibice Wisły? Bo nie za bardzo wiem na jaki sektor mam bilet kupić...

szprotson 05.09.2010 14:27

--------------BRAMKARZ

Pi.Brożek --------- Bunoza --Cleber ---------- Cikos

Małecki ------------- Sobolewski------------- Paljic

--- Boukhari------------------------- Rios
----------Paweł Brożek-----------

E: ja mam na wzór C+, Piotrek z lewej gra a Cikos z prawej, tylko musisz odpowiednio spojrzeć :)

willow 05.09.2010 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 974763)
--------------BRAMKARZ

Pietje chcesz na prawej obronie, Cikosa na lewej?

Acapelo 05.09.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 974763)
--------------BRAMKARZ

E: ja mam na wzór C+, Piotrek z lewej gra a Cikos z prawej, tylko musisz odpowiednio spojrzeć :)

Dobry skład...
Dodatkowo w kocowce Wilk za Paljica, Boguski za Boukhariego i Zurawski za Brozka

Paihiwo 06.09.2010 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adaśko (Post 974749)
Witam, nie jestem z Białegostoku ale chciałbym zakupić bilet na mecz, może ktoś wie na jakim sektorze zasiądą kibice Wisły? Bo nie za bardzo wiem na jaki sektor mam bilet kupić...

Kibice przyjezdni zasiadają na sektorze rodzinnym (pomimo nie przyjmowania kibiców gości z powodu budowy stadionu) ale na ten sektor raczej biletu nie kupisz.

bridgeburner 06.09.2010 09:14

Chciałbym:
-Pawła Brożka, Riosa i Chaveza w pierwszym składzie
-zobaczyć Boukhariego chcociaż przez pół godziny
-Jovanica w bramce
- nie przegrać tego meczu
Tylko tyle i aż tyle

Reprezentuje jagę 06.09.2010 15:41

---------Frankowski--------Grosicki----------

---Burkhardt----------------------Kupisz------
-------------Grzyb--------Hermes--------------

----Lato------------------------Norambuena---
----------Cionek-----------------Skerla---------

-------------------Sandomierski-----------------

Prawdopodobny skład Jagiellonii Białystok na mecz z Wisła Kraków.

Karherop 06.09.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reprezentuje jagę (Post 975247)
---------Frankowski--------Grosicki----------

---Burkhardt----------------------Kupisz------
-------------Grzyb--------Hermes--------------

----Lato------------------------Norambuena---
----------Cionek-----------------Skerla---------

-------------------Sandomierski-----------------

Prawdopodobny skład Jagiellonii Białystok na mecz z Wisła Kraków.

Probierz lubi mieszać i być może Grosicki lub Frankowski wejdą z ławki

Chaveza wolałbym nie ogladać na razie w 1 składzie Wisły , bo jeśli napastnicy z III ligi go wkrecają jak chcą to w ekstraklasie może byc tylko gorzej ( nie wspomne już o słynnym 0-4 w ME ) . Do miesiaca 'może' nadrobi zaległości fizyczne i aklimatyzacja pójdzie mu lepiej .

szczebrzeszcz 06.09.2010 17:52

dlaczego bet at home wycofał mecz Jaga-Wisła?

Aleks 06.09.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 975295)

Bo to pewne że wygra Jaga :D ;)

a co do meczu to sądze, że 3 punkty zostaną w Białymstoku. Macie dobrego trenera, tylko jeszcze zróbcie "nowy zespół". A sądze, że Wisła będzie nadal mocna ;)

Proximus 06.09.2010 21:32

Maaskant zaskoczy wszystkich i wygra 3:0:D

szczebrzeszcz 06.09.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 975445)
Bo to pewne że wygra Jaga :D ;)

2,6 do 2,6 było
dziwne, czemu wycofali?

moim zdaniem nawet remis będzie dobrym wynikiem

kaco1985 06.09.2010 21:51

Jovanic- Cikos, Cleber, Bunoza, Pi. Brozek - Mały, Wilk, Boukhari, Paljic- Rios, Brozio... i 3 pkt. jada do Krk

JrQ- 06.09.2010 22:42

jakos mam dziwne przeczucie, ze gladko wygramy...
cos drgnelo, a Jagiellonię ta przerwa moze wybic z rytmu (no bo przyjelo sie, ze sa w dobrej formie ;])

dj_ibutti 07.09.2010 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 975295)

Pewnie Grosicki postawił za dużo kasy na Wisłę ;D

Proud 07.09.2010 09:49

Dobrze że Jaga wygrała z Lechem. Mogą być pewni swego.

Jak Wisła zagra takim pressingiem jak z Widzewem, to ma duże szanse na zwycięstwo.

Nie wiem czemu, ale czuję, że wygramy.

Zwierze 07.09.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 975460)
Jovanic- Cikos, Cleber, Bunoza, Pi. Brozek - Mały, Wilk, Boukhari, Paljic- Rios, Brozio... i 3 pkt. jada do Krk

Cieszy że nasz trener, ustala skłąd na forum. Swoją drogą po dacie rejestracji widać że już od dawna był "z nami"

Fuks 07.09.2010 10:40

Jak tak czytam wypowiedzi fanów Polonii czy Jagi na naszym i ich forum, to strasznie mnie bawią. Obie druzyny idą na mistrza , i są tego baaardzo pewne. No ok - wiadomo, trzeba sobie stawiac najwyzsze cele, ale chyba sie komus w dupie poprzewracało, jak mysli ze Jaga jest w stanie zdobyc mistrzostwo Polski. Rozumiem, ze zagrali fajne mecze w pucharach i wygrali z Lechem, ale bez przesady. Jedziemy tam zeby wygrac z druzyną środka tabeli, a nie jakims kandydatem do mistrzostwa Polski. mysle ze wygrana Wisły to najprawdopodobniejszy wariant, moze podparty remisem. Ale porazki nie biore pod uwage.

SpoXsteR 07.09.2010 11:38

Cytat:

W trakcie spotkania towarzyskiego Wisły z Resovią urazu kolana nabawił się Milan Jovanić. Bramkarz Białej Gwiazdy z tego powodu nie trenował we wtorkowe przedpołudnie.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ski_czesciowo/

Przygotowania do Jagi (foto)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wania_do_Jagi/

Reprezentuje jagę 07.09.2010 12:01

Cytat:

Jak tak czytam wypowiedzi fanów Polonii czy Jagi na naszym i ich forum, to strasznie mnie bawią. Obie druzyny idą na mistrza , i są tego baaardzo pewne. No ok - wiadomo, trzeba sobie stawiac najwyzsze cele, ale chyba sie komus w dupie poprzewracało, jak mysli ze Jaga jest w stanie zdobyc mistrzostwo Polski. Rozumiem, ze zagrali fajne mecze w pucharach i wygrali z Lechem, ale bez przesady. Jedziemy tam zeby wygrac z druzyną środka tabeli, a nie jakims kandydatem do mistrzostwa Polski. mysle ze wygrana Wisły to najprawdopodobniejszy wariant, moze podparty remisem. Ale porazki nie biore pod uwage.

Lech Poznan* też jak przyjechał do Białegostoku to uważał sie za faworyta a wracali z płaczem. Przypominam przyjaciołom z Krakowa że Jaga w zeszłym sezonie przegrała tylko jeden mecz u siebie ( po błędzie bramkarza). Z całym szacunkiem dla Wisły ale mój tym jago kibica Jagiellonii jest jasny.

Carrock 07.09.2010 12:23

Cytat:

Belzebub napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
------------------Jovanic---------------

-----Chavez-----Cleber-----Bunoza---

Cikos-----------------------------Brozek
------------Wilk------Boukhari----------

---Małecki------------------------Rios---
------------------Brozek------------------

Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...
HAHAHAHA chyba sobie ludzie jaja robicie. Idzcie sobie w FM poustawiać składy, bo to co tutaj widzę to śmiech na sali i wstyd, że ludzie inteligentni wypisują takie dyrdymały. Normalnie nie mam sił tego komentować nawet...

Paihiwo 07.09.2010 13:59

Czasy,kiedy to cała liga padała przed Wisłą na kolana już się skończyły!Dziwie może to brzmi(szczególnie dla Wiślaka) ale Wisła faworytem tego meczu nie jest i jakakolwiek zdobycz punktowa to będzie sukces.W dupach nikomu się nie poprzewracało panie Fuks tylko realne spojrzenie na sytuacje ligową gdzie widać gołym okiem,że Wisła,Lech jak i Legia są daleko od optymalnej formy i zaliczyły falstarty.

witeq 07.09.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carrock (Post 975625)
HAHAHAHA chyba sobie ludzie jaja robicie. Idzcie sobie w FM poustawiać składy, bo to co tutaj widzę to śmiech na sali i wstyd, że ludzie inteligentni wypisują takie dyrdymały. Normalnie nie mam sił tego komentować nawet...

To po co komentujesz? wnosisz coś do dyskusji?

Kolega Belzebub zapewne widząc niemoc gry Wisły zasugerował swoje rozwiązanie, swoja drogą całkiem ciekawe, podejrzewam ze połowa trenerów ligowych po Kuleszówce nie wpadła by na podobne ustawienie. Lepiej grać nieśmiertelnym i prostym 4-4-2, podpierając się frazesami typu: nowoczesny futbol wymaga od bocznych obrońców gry ofensywnej czy grają słabo bo są za duże odległości między formacjami, jakby to nie od wspomnianych trenerów zależało ustawianie zawodników podczas gry czy ocena potencjału ofensywnego piłkarzy.

Polska grała 3-5-2 gdy cały świat grał już 4-4-2, teraz gra 4-4-2 gdy cały świat przechodzi na 4-3-3- albo w ogóle odchodzi od ścisłej pozycji zawodnika na boisku a opiera się na wymienności pozycji (oczywiście w ofensywie).

Zasugerowane rozwiązanie oczywiście byłoby ciężkie do zastosowanie, gdyż nasi piłkarze nie opanowali dobrze podstaw obecnego ustawienia, mimo iż grają nim dość długo, więc płynne przechodzenie od ataku z 7 zawodnikami zaangażowanymi w ofensywę do pozycji obronnych byłoby zapewne dla nich czarną magią, a dla nas przyczyna kolejnych frustracji.

A to ustawienie zdaje się wykorzystywać fakt, iż Cikos biega najwięcej w zespole, Piotr Brożek to ani obrońca ani skrzydłowy, a trójka stricte ofensywna mogłaby bardzo często wymieniać się pozycjami , co jest dużym plusem, gdyż ani Małecki ani Rios to raczej nie piłkarze przywiązani do jakiejś pozycji

skeba 07.09.2010 14:16

Faworytem w tym spotkaniu myślę, że jest...
... remis :) i obstawiam, że skończy się na 1:1, ale jednak mam cichą nadzieję na 3 pkt. Jaga to bardzo solidny rywal i wywiezienie 3 pkt będzie bardzo trudnym zadaniem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl