Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2. kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków 15 sierpnia niedziela godz. 19:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7536)

spinna 13.08.2010 20:45

Tomasz Kulawik przed meczem z Ruchem Chorzów.
Wideo z konferencji.
O Brożku, Cleberze, Riosie...
http://kiks.tv/2010/08/kulawik-kazdy...a-tutaj-robie/

junior1906tsw 13.08.2010 21:29

Czyli w końcu się doczekałem, Rios będzie w pierwszym składzie.

=Metatron= 14.08.2010 08:37

Ciekawe, jakie będą tu opinie, jak Rios zagra cały mecz i niczym się nie wyróżni ?
Co do samego meczu, Ruch nie odpadły z LE z drużyną z Malty, więc może być za silny dla naszych.
Remis 0:0 albo wygrana Wisły 1:0 po przypadkowym golu. Znów ktoś będzie strzelał, wyjdzie z tego dośrodkowanie i wygramy :)

junior1906tsw 14.08.2010 09:07

Jakie mają być, nikt się zapewne nie zdziwi :D Bo tu każdy jest przygotowany na ewentualną porażkę w słabym stylu z przyzwyczajenia.

SpoXsteR 14.08.2010 18:23

Cytat:

W sobotnim treningu wziął udział Paweł Brożek, ale po nim zgłosił ból w mięśniu przywodziciela. Z tego samego powodu „Brozio” nie trenował w piątek i dlatego też nie zagra w meczu z chorzowskim Ruchem.

Do meczowej osiemnastki nie załapali się również Łukasz Garguła i Tomas Jirsak. Być może ci dwaj zawodnicy zagrają w poniedziałkowym meczu Młodej Wisły z Młodym Ruchem. Do kadry powrócił natomiast Cleber, który z powodu kontuzji nie mógł zagrać w pierwszym meczu ligowym.

Osiemnastka meczowa na spotkanie z Ruchem Chorzów:

bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek
obrońcy:
Piotr Brożek, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Cleber, Junior Diaz, Mateusz Kowalski
pomocnicy: Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Dragan Paljić, Kamil Rado, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk
napastnicy: Rafał Boguski, Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rozka_na_ruch/

Markus 14.08.2010 18:50

Chciałbym poznać merytoryczne uzasadnienie Kulawika, dlaczego w kadrze znalazło się miejsce dla Rado, czy Boguskiego. a nie znalazło dla Garguły.

Coraz mocniej widać, że Kulawik wprowadza niezdrowe metody selekcji piłkarzy do składu - grają nie najlepsi, tylko najbardziej lubiani.

63.5 Kg 14.08.2010 18:57

Jest faktycznie dziwna sytuacja ze w skladzie nie ma miejsca dla obu rozgrywajacych zawodnikow...

Wasiu 14.08.2010 19:02

Prezentuja sie slabo na treningach to nie graja, proste. Ja nie widze roznicy miedzy gra Rado a Jirsaka. A Gargula wrocil po kilkutygodniowej kontuzji, trzeba go ostroznie do skladu wprowadzac. Dobra decyzja.

Markus 14.08.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 960684)
Prezentuja sie slabo na treningach to nie graja, proste. Ja nie widze roznicy miedzy gra Rado a Jirsaka. A Gargula wrocil po kilkutygodniowej kontuzji, trzeba go ostroznie do skladu wprowadzac. Dobra decyzja.

Cleber tak samo. Jego to ograniczenie nie obowiązuje, a Gargułę tak?

To tłumaczenie nie trzyma się kupy. W dodatku Garguła wcale nie musiałby grać przecież od początku do końca.

No ale Rado jak widać ma miejsce poza wszelką kolejnością i rywalizacją. Znów są "równi" i i równiejsi".

Oby jak najszybciej został zatrudniony nowy trener, który nikogo nie będzie forował i uprzywilejowywał.

Cfaniak 14.08.2010 19:22

Rowni rowniejszymi, a jaka jest pewnosc ze gargula lepiej sie prezentuje niz rado na treningach? nie wiemy tego, no chyba ze ktos uczeszcza na boczne boisko i obserwuje treningi to niech sie wypowie

MMTS 14.08.2010 19:23

trener z wizją....najgorsze, że jak wygramy to on jest gotów ich trzymać na ławce cały czas...
a Jirsak grał nawet nieźle, hm...

AS82 14.08.2010 19:27

Kulawik niech daje skład:
Pawełek
Cikos-Bunoza,Cleber,Piotr Brozek
Małecki-Rado-Sobolewski-Kirm
Rios,Boguski lub Żurawski

zapalony 14.08.2010 19:38

Panowie z tego wszystkiego jest jeden plus, chyba na 99% spodziewac sie mozemy jutro RIOSA w 1wszym skladzie ?

jesli tak nie bedzie, to ja juz sie kompletnie zalamie....

Lysy 14.08.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 960700)
Kulawik niech daje skład:
Pawełek
Cikos-Bunoza,Cleber,Piotr Brozek
Małecki-Rado-Sobolewski-Kirm
Rios,Boguski lub Żurawski

Czemu Kirm na lewej pomocy, skoro ostatnio dobrze grał na prawym skrzydle? Małecki też jako skrzydłowy jest bezproduktywny, najlepiej czuje się jako napastnik lub tzw. wolny elektron. Brak Diaza w składzie? czy ja o czymś nie wiem?

Ja bym coś takiego widział:

Pawełek
Cikos-Bunoza,Cleber, Diaz
Kirm-Rado-Sobolewski -Pi. Brożek
Rios, Małecki

Zmiany:
Brożek za słabszego napastnika (zależnie od formy)
Tomas Jirsak - za Rado.
Żurawski za drugiego napastnika.

Boguski - trening indywidualny od podstaw (sorry Gregory, lubię Rafała jako człowieka i wierze w jego potencjał, ale ostatnio ma problemy i dla jego dobra powinien sporo trenować zanim wróci na boisko)

zapalony 14.08.2010 19:49

Lysy, BROZKA NIE MA W 18STCE MECZOWEJ... kontuzja..

Jirsaka tez nie ma...

JrQ- 14.08.2010 19:57

Szkoda, że Jirsaka nie ma w składzie i Garguły, ja bym zaryzykował wystawienie ich dwóch nawet, za nimi Sobol, w ataku Żuraw, po lewej Kirm, prawa Małecki.

Lysy 14.08.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 960717)
Szkoda, że Jirsaka nie ma w składzie i Garguły, ja bym zaryzykował wystawienie ich dwóch nawet, za nimi Sobol, w ataku Żuraw, po lewej Kirm, prawa Małecki.

Czytaj dwa posty wyżej.
Małecki to NIE POMOCNIK, a Kirm nigdy na lewej pomocy nie grał rewelacyjnie. Toż to sabotaż :-P

pikey 14.08.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 960706)
Panowie z tego wszystkiego jest jeden plus, chyba na 99% spodziewac sie mozemy jutro RIOSA w 1wszym skladzie ?

jesli tak nie bedzie, to ja juz sie kompletnie zalamie....

Też na to bardzo liczę - jestem strasznie ciekaw Jego gry.

FredzIo 14.08.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 960719)
Czytaj dwa posty wyżej.
Małecki to NIE POMOCNIK, a Kirm nigdy na lewej pomocy nie grał rewelacyjnie. Toż to sabotaż :-P

Z Levadią zagrał świetnie na lewej pomocy.

wolfy 14.08.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 960734)
Z Levadią zagrał świetnie na lewej pomocy.

Nie grał świetnie, tylko "lepiej niż pozostali". Na ich tle to Zieńczuk wyglądałby jak Maradona.

Małecki jest:
  • (ogólnie) słabym pomocnikiem
  • naszym najlepszym skrzydłowym

Ma kiwkę, szybkość, taki sobie strzał z dystansu i żenujące dośrodkowanie. Gdyby nie nędza w pomocy, nie byłoby sensu go tam wystawiać. Inna rzecz, że mamy też nędze w ataku ( Brożek bez formy i kontuzjowany, Boguski bez formy, Rioz rozegrał zero minut z kolegami ).

Tak sobie myślę, gdyby Małecki został gdzieś wypożyczony, jak chciały pokemony - kto by dziś grał? A najśmieszniejsze że Kasperczak, którego autorytet przecież tak bardzo ucierpiał, został kopnięty w cztery litery zaraz po drugiej porażce z Azerami. I cisza.
To się nazywa konsekwencja...

Mecz będzie bardzo ciężki, chyba że szybko coś ustrzelimy i Ruch nie zdzierży. Na dobrą sprawę - sami nie mamy za bardzo czym straszyć, za to z tyłu jest się czego bać...
Ogólnie - trzymajmy kciuki za Rioza i Rado.

JrQ- 14.08.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 960719)
Czytaj dwa posty wyżej.

nie pomocnik bo co? bo ktoś tak wyzej napisał:rotfl:

akurat w tym ustawieniu skrzydłowi graliby wysoko, mielibyśmy trójkę w środku pola, Garguła tuż za napastnikiem, ew. Jirsak

ale to gdybnie, bo ich w składzie nie ma

Ogryzek 14.08.2010 21:08

Ciężki mecz będzie w Chorzowie. Nie sugerowałbym się za bardzo tym jak Ruch pokazał się w Gdańsku tydzień wcześnie, bo byli zmęczeni podróżami. Teraz czekają na Nas żeby nam urwać punkty.

Ja zagrałbym następującym składem
Pawełek
Cikos Cleber Bunoza Diaz
Kirm Sobolewsk Wilk Pio Brożek
Małecki Rios

Zmiany
Boguski, Łobo, Żurawski

Każde zwycięstwo mnie ucieszy:)

zapalony 14.08.2010 21:13

Ogryzek

mozesz podac jakies argumenty konkretne dlaczego Pawelek a nie Jovanic??

Bo to juz nawet nie jest smieszne :-)

grogoriogreg 14.08.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 960766)
Ogryzek

Wyręczę ogryzka- oglądnij sobie jeszcze raz (choć może nawet po raz pierwszy) spotkanie Wisły z Arką, to się dowiesz dlaczego Pawełek

Ogryzek 14.08.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 960766)
Ogryzek

Mamy w zespole mieć rywalizację, gdzie piłkarz który prezentuje się lepiej ma grać zatem:

1. Pawełek zagrał świetny mecz z Arką - uratował nam 3 punkty
2. Jovanić wg mnie zagrał średnio z karabachem - nie przeciął żadnego dośrodkowania tylko stał jak koł na linii

Stąd gra Pawełek. Co w tym śmiesznego? Gra ten co się lepiej prezentuje, dla mnie to oczywiste, chyba że powinno wg Ciebie być po "znajomości"....

junior1906tsw 14.08.2010 21:22

Widzę, że po 1 udanym meczu zachwalamy Pawełka i zapominamy o poprzednich sezonach =) A jak zrobi głupie błędy w jakimś meczu to będą pretensje czemu nie wystawili Jovanica, skoro go kupili...

AS82 14.08.2010 21:22

lepszy jest Malecki na prawym skrzydle z Cikosem ,a Kirm na lewym

albo wilk za Sobolewskiego do srodka ,dwoch mlodych z Rado

Ogryzek 14.08.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 960779)
Widzę, że po 1 udanym meczu zachwalamy Pawełka i zapominamy o poprzednich sezonach =) A jak zrobi głupie błędy w jakimś meczu to będą pretensje czemu nie wystawili Jovanica, skoro go kupili...

Właśnie problem że Jovanić też robi "głupie" błędy. A grać powinien ten kto akurat ma passe bez błędów.

junior1906tsw 14.08.2010 21:25

Zgadzam się z tym co napisałeś w 2 zdaniu, a co do 1 to nie wiem o czym mówisz, przecież bramki, które padły w 2-meczu z karabachem nie padły z jego winy, tylko z winy obrońców ( 1 pomyłka przy golu w rewanżu z Azerami ), nie wiem czy bym go już skreślał.

Ogryzek 14.08.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 960787)
Zgadzam się z tym co napisałeś w 2 zdaniu, a co do 1 to nie wiem o czym mówisz, przecież bramki, które padły w 2-meczu z karabachem nie padły z jego winy, tylko z winy obrońców ( 1 pomyłka przy golu w rewanżu z Azerami ), nie wiem czy bym go już skreślał.

Nie przeciął dośrodkowań po których padły bramki tylko stał w bramce w rewanżu. A w pierwszym meczu też zawalił bramkę - strzał był do obrony (owszem potem obronił kilka 100 ale strzał po którym padła bramka był do obrony)

junior1906tsw 14.08.2010 21:37

Co do tych wrzutek ok, ale tego, że nie obronił tego strzału to nie był jego błąd, oglądając powtórki nawet to było widoczne i potwierdzali to "eksperci", czym się nie kieruje, bo ja tu tylko swoje zdanie wypowiadam.

skeba 14.08.2010 21:44

Cytat:

Pawełek
Cikos Cleber Bunoza Diaz
Małecki Rios
Tylko Rios i Małecki to podwieszenie napastnicy. Brakuje nam egzekutora (Brożek w formie).

Bramkarz: Pawełek - dlaczego? Zagrał bardzo dobre spotkanie z Arką i dlatego. Pokazał się dobrze, więc powinien bronić dalej.
Obrona: Tutaj się zgadzam. Cleber jednak jest starym wyjadaczem i wie o co chodzi. Kowalski jest za słaby na Wisłę. Pozniej oczekuje w skladzie Clebera z Chavezem.
Pomoc: Tutaj bym z Ruchem inaczej zagrał. Zagrałbym systemem: 4-2-3-1 z Małeckim na szpicy.

Filippo123321 14.08.2010 22:50

Kto mógł się spodziewać, że jeszcze zatęsknimy za Jopem.

Zobaczymy czy jutro Bunoza, CHOCIAŻ RAZ wyskoczy do główki - Gordan, powodzenia!

MCX 14.08.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 960827)

Mów za siebie.

Ja wolałbym grać od pierwszego gwizdka w 10 niż z Jopem na środku obrony.

junior1906tsw 14.08.2010 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 960827)

Zobaczymy czy jutro Bunoza, CHOCIAŻ RAZ wyskoczy do główki - Gordan, powodzenia!

aleś dowalił z tym jopem chłopie :D

bonawentura 14.08.2010 23:07

Kogo jak kogo, ale Jopa to bym nigdy nie chciał mieć w drużynie. To człowiek od wielkich wtop - tyle w tym temacie.

Mam nadzieję, że z Ruchem zagramy tak samo ofensywnie jak z Arką. I właściwie w takim samym składzie, tyle że z Riosem od pierwszej minuty. Zobaczymy co chłopak z Argentyny potrafi.

bluefan 14.08.2010 23:07

http://www.tvs.pl/informacje/27813/

Odnośnie jutrzejszego meczu, niezła parodia...

K4millo 14.08.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 960794)
Nie przeciął dośrodkowań po których padły bramki tylko stał w bramce w rewanżu. A w pierwszym meczu też zawalił bramkę - strzał był do obrony (owszem potem obronił kilka 100 ale strzał po którym padła bramka był do obrony)

Dodatkowo miał jeszcze w pierwszej połowie 1 meczu trzy niepewne interwencje na przedpolu, przy których miał szczęście że nie zakończyły się stratą bramki: raz naciskany przez przeciwnika chciał wybić piłkę, skiksował i poszła po ziemi, póżniej wypluł piłkę przy interwencji, no i trzecia najgorsza interwencja czyli wycieczka do lini bocznej pola karnego gdzie nie przejął piłki i minął go Azer.

Filippo123321 14.08.2010 23:24

Panowie, Jop to przy Bunozie i Kowalskim Cannavaro ;)

Przypominam kto nakrył czapką Lewandowskiego, a kto nie potrafi się ustawić, wyprowadzic pilki czy skoczyc do glowki.

W kazdym razie - jest tragedia, dobrze, ze chociaz tego Chaveza zatrudnilismy.

kpn 14.08.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 960761)
Ciężki mecz będzie w Chorzowie. Nie sugerowałbym się za bardzo tym jak Ruch pokazał się w Gdańsku tydzień wcześnie, bo byli zmęczeni podróżami. Teraz czekają na Nas żeby nam urwać punkty.

Ja zagrałbym następującym składem
Pawełek
Cikos Cleber Bunoza Diaz
Małecki Rios

Zmiany
Boguski, Łobo, Żurawski

Każde zwycięstwo mnie ucieszy:)

Tak, bardzo ciezki mecz. Prawie na łazienkowską lub jak kto woli na i konwiktorską jedziemy. Ciekawe czy sie utrzymamy w lidze...

załosne

skład j/w szybkie 2:0 i powrót do Krakowa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl