![]() |
Tomasz Kulawik przed meczem z Ruchem Chorzów.
Wideo z konferencji. O Brożku, Cleberze, Riosie... http://kiks.tv/2010/08/kulawik-kazdy...a-tutaj-robie/ |
Czyli w końcu się doczekałem, Rios będzie w pierwszym składzie.
|
Ciekawe, jakie będą tu opinie, jak Rios zagra cały mecz i niczym się nie wyróżni ?
Co do samego meczu, Ruch nie odpadły z LE z drużyną z Malty, więc może być za silny dla naszych. Remis 0:0 albo wygrana Wisły 1:0 po przypadkowym golu. Znów ktoś będzie strzelał, wyjdzie z tego dośrodkowanie i wygramy :) |
Jakie mają być, nikt się zapewne nie zdziwi :D Bo tu każdy jest przygotowany na ewentualną porażkę w słabym stylu z przyzwyczajenia.
|
Cytat:
|
Chciałbym poznać merytoryczne uzasadnienie Kulawika, dlaczego w kadrze znalazło się miejsce dla Rado, czy Boguskiego. a nie znalazło dla Garguły.
Coraz mocniej widać, że Kulawik wprowadza niezdrowe metody selekcji piłkarzy do składu - grają nie najlepsi, tylko najbardziej lubiani. |
Jest faktycznie dziwna sytuacja ze w skladzie nie ma miejsca dla obu rozgrywajacych zawodnikow...
|
Prezentuja sie slabo na treningach to nie graja, proste. Ja nie widze roznicy miedzy gra Rado a Jirsaka. A Gargula wrocil po kilkutygodniowej kontuzji, trzeba go ostroznie do skladu wprowadzac. Dobra decyzja.
|
Cytat:
To tłumaczenie nie trzyma się kupy. W dodatku Garguła wcale nie musiałby grać przecież od początku do końca. No ale Rado jak widać ma miejsce poza wszelką kolejnością i rywalizacją. Znów są "równi" i i równiejsi". Oby jak najszybciej został zatrudniony nowy trener, który nikogo nie będzie forował i uprzywilejowywał. |
Rowni rowniejszymi, a jaka jest pewnosc ze gargula lepiej sie prezentuje niz rado na treningach? nie wiemy tego, no chyba ze ktos uczeszcza na boczne boisko i obserwuje treningi to niech sie wypowie
|
trener z wizją....najgorsze, że jak wygramy to on jest gotów ich trzymać na ławce cały czas...
a Jirsak grał nawet nieźle, hm... |
Kulawik niech daje skład:
Pawełek Cikos-Bunoza,Cleber,Piotr Brozek Małecki-Rado-Sobolewski-Kirm Rios,Boguski lub Żurawski |
Panowie z tego wszystkiego jest jeden plus, chyba na 99% spodziewac sie mozemy jutro RIOSA w 1wszym skladzie ?
jesli tak nie bedzie, to ja juz sie kompletnie zalamie.... |
Cytat:
Ja bym coś takiego widział: Pawełek Cikos-Bunoza,Cleber, Diaz Kirm-Rado-Sobolewski -Pi. Brożek Rios, Małecki Zmiany: Brożek za słabszego napastnika (zależnie od formy) Tomas Jirsak - za Rado. Żurawski za drugiego napastnika. Boguski - trening indywidualny od podstaw (sorry Gregory, lubię Rafała jako człowieka i wierze w jego potencjał, ale ostatnio ma problemy i dla jego dobra powinien sporo trenować zanim wróci na boisko) |
Lysy, BROZKA NIE MA W 18STCE MECZOWEJ... kontuzja..
Jirsaka tez nie ma... |
Szkoda, że Jirsaka nie ma w składzie i Garguły, ja bym zaryzykował wystawienie ich dwóch nawet, za nimi Sobol, w ataku Żuraw, po lewej Kirm, prawa Małecki.
|
Cytat:
Małecki to NIE POMOCNIK, a Kirm nigdy na lewej pomocy nie grał rewelacyjnie. Toż to sabotaż :-P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Małecki jest:
Ma kiwkę, szybkość, taki sobie strzał z dystansu i żenujące dośrodkowanie. Gdyby nie nędza w pomocy, nie byłoby sensu go tam wystawiać. Inna rzecz, że mamy też nędze w ataku ( Brożek bez formy i kontuzjowany, Boguski bez formy, Rioz rozegrał zero minut z kolegami ). Tak sobie myślę, gdyby Małecki został gdzieś wypożyczony, jak chciały pokemony - kto by dziś grał? A najśmieszniejsze że Kasperczak, którego autorytet przecież tak bardzo ucierpiał, został kopnięty w cztery litery zaraz po drugiej porażce z Azerami. I cisza. To się nazywa konsekwencja... Mecz będzie bardzo ciężki, chyba że szybko coś ustrzelimy i Ruch nie zdzierży. Na dobrą sprawę - sami nie mamy za bardzo czym straszyć, za to z tyłu jest się czego bać... Ogólnie - trzymajmy kciuki za Rioza i Rado. |
Cytat:
akurat w tym ustawieniu skrzydłowi graliby wysoko, mielibyśmy trójkę w środku pola, Garguła tuż za napastnikiem, ew. Jirsak ale to gdybnie, bo ich w składzie nie ma |
Ciężki mecz będzie w Chorzowie. Nie sugerowałbym się za bardzo tym jak Ruch pokazał się w Gdańsku tydzień wcześnie, bo byli zmęczeni podróżami. Teraz czekają na Nas żeby nam urwać punkty.
Ja zagrałbym następującym składem Pawełek Cikos Cleber Bunoza Diaz Kirm Sobolewsk Wilk Pio Brożek Małecki Rios Zmiany Boguski, Łobo, Żurawski Każde zwycięstwo mnie ucieszy:) |
Ogryzek
mozesz podac jakies argumenty konkretne dlaczego Pawelek a nie Jovanic?? Bo to juz nawet nie jest smieszne :-) |
Cytat:
|
Cytat:
Mamy w zespole mieć rywalizację, gdzie piłkarz który prezentuje się lepiej ma grać zatem: 1. Pawełek zagrał świetny mecz z Arką - uratował nam 3 punkty 2. Jovanić wg mnie zagrał średnio z karabachem - nie przeciął żadnego dośrodkowania tylko stał jak koł na linii Stąd gra Pawełek. Co w tym śmiesznego? Gra ten co się lepiej prezentuje, dla mnie to oczywiste, chyba że powinno wg Ciebie być po "znajomości".... |
Widzę, że po 1 udanym meczu zachwalamy Pawełka i zapominamy o poprzednich sezonach =) A jak zrobi głupie błędy w jakimś meczu to będą pretensje czemu nie wystawili Jovanica, skoro go kupili...
|
lepszy jest Malecki na prawym skrzydle z Cikosem ,a Kirm na lewym
albo wilk za Sobolewskiego do srodka ,dwoch mlodych z Rado |
Cytat:
|
Zgadzam się z tym co napisałeś w 2 zdaniu, a co do 1 to nie wiem o czym mówisz, przecież bramki, które padły w 2-meczu z karabachem nie padły z jego winy, tylko z winy obrońców ( 1 pomyłka przy golu w rewanżu z Azerami ), nie wiem czy bym go już skreślał.
|
Cytat:
|
Co do tych wrzutek ok, ale tego, że nie obronił tego strzału to nie był jego błąd, oglądając powtórki nawet to było widoczne i potwierdzali to "eksperci", czym się nie kieruje, bo ja tu tylko swoje zdanie wypowiadam.
|
Cytat:
Bramkarz: Pawełek - dlaczego? Zagrał bardzo dobre spotkanie z Arką i dlatego. Pokazał się dobrze, więc powinien bronić dalej. Obrona: Tutaj się zgadzam. Cleber jednak jest starym wyjadaczem i wie o co chodzi. Kowalski jest za słaby na Wisłę. Pozniej oczekuje w skladzie Clebera z Chavezem. Pomoc: Tutaj bym z Ruchem inaczej zagrał. Zagrałbym systemem: 4-2-3-1 z Małeckim na szpicy. |
Kto mógł się spodziewać, że jeszcze zatęsknimy za Jopem.
Zobaczymy czy jutro Bunoza, CHOCIAŻ RAZ wyskoczy do główki - Gordan, powodzenia! |
Cytat:
Ja wolałbym grać od pierwszego gwizdka w 10 niż z Jopem na środku obrony. |
Cytat:
|
Kogo jak kogo, ale Jopa to bym nigdy nie chciał mieć w drużynie. To człowiek od wielkich wtop - tyle w tym temacie.
Mam nadzieję, że z Ruchem zagramy tak samo ofensywnie jak z Arką. I właściwie w takim samym składzie, tyle że z Riosem od pierwszej minuty. Zobaczymy co chłopak z Argentyny potrafi. |
|
Cytat:
|
Panowie, Jop to przy Bunozie i Kowalskim Cannavaro ;)
Przypominam kto nakrył czapką Lewandowskiego, a kto nie potrafi się ustawić, wyprowadzic pilki czy skoczyc do glowki. W kazdym razie - jest tragedia, dobrze, ze chociaz tego Chaveza zatrudnilismy. |
Cytat:
Tak, bardzo ciezki mecz. Prawie na łazienkowską lub jak kto woli na i konwiktorską jedziemy. Ciekawe czy sie utrzymamy w lidze... załosne skład j/w szybkie 2:0 i powrót do Krakowa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl