Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25. kolejka] WISŁA Kraków - LECH Poznań, 24.04.2010 sobota 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7205)

SpoXsteR 22.04.2010 20:18

tak, 250 + 50 niewłasciwej strony bloń, o 13 wyruszaja, zbiorke maja niedaleko stadionu Cracovii

OPTIMUS_(konto_usunięte) 22.04.2010 20:19

Jak będą gryźli trawę a nie chodzili po boisku to o wynik jestem spokojny.

farben 22.04.2010 21:21

Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Jedni i drudzy myślą o wygranej

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

AYALA 22.04.2010 21:26

Michniewicz stawia na remis
http://www.lechpoznan.net/news-7155.html

fanfan 22.04.2010 22:13

Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.

Charlie 22.04.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 887422)
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.

Taak, cały kraj spiskuje przeciwko Wiśle:shock: Małek został wybrany dla tego, że jest uważany za jednego z najlepszych ligowych arbitrów i przeważnie sędziuje hity w naszej lidze (ewentualnie jeszcze Siejewicz). Naprawdę nie przypominam sobie, żeby jakieś mecze w tym sezonie zostały ewidentnie wypaczone na naszą niekorzyść, więc nie lamentujmy, bo póki co nie ma nad czym.

prober 22.04.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie_ (Post 887429)
Taak, cały kraj spiskuje przeciwko Wiśle:shock: Małek został wybrany dla tego, że jest uważany za jednego z najlepszych ligowych arbitrów i przeważnie sędziuje hity w naszej lidze (ewentualnie jeszcze Siejewicz). Naprawdę nie przypominam sobie, żeby jakieś mecze w tym sezonie zostały ewidentnie wypaczone na naszą niekorzyść, więc nie lamentujmy, bo póki co nie ma nad czym.

Jak możesz tak pisać? Wiadomo, że jest spisek: wszyscy chcą, żeby liga była ciekawsza. Dlatego sędziowie będą gwizdać przeciwko Wiśle. To pewne, każdy wtajemniczony znawca z tego forum to potwierdzi.
I pamiętaj, że Lech Poznań zawsze strzela fuksiarskie bramki w końcówce. Nie mówiąc już o Legii, która prawie zawsze zdobywa punkty z przypadku i niezasłużenie. Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili).

Wojtas 22.04.2010 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 887321)
No tak Amika to potega i trzeba przed nimi srac w pory, moga wystawic nawet najsilniejszy sklad jak sie naszym bedzie tego dnia chcialo grac to o wynik jestem spokojny.

No i takie nastawienie mi sie podoba :)

Szkoda ze nie ma juz Jasia Paulisty on by wpakował Kuchenkorzowi ze dwie brameczki na samo otwarcie :)

Trzeba pokazac kto tu jest Mistrzem Polski i tye.

Proud 23.04.2010 00:30

W tym meczu trzeba zastosować styl o jakim mówił kiedyś Boniek:To jest wojna...walczyć, kopać, gryźć...a rannych liczyć po meczu :)

SpoXsteR 23.04.2010 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 887446)
Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili).

http://www.youtube.com/watch?v=MgV0bzY3gTs

Małek............

Daja`n 23.04.2010 05:30

Ludzie kochani to nie Wisła musi wygrywać tego meczu tylko Lech więc o wynik jestem spokojny bo remis jest przegraną Lecha.

Cinek1906 23.04.2010 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 887482)
Ludzie kochani to nie Wisła musi wygrywać tego meczu tylko Lech więc o wynik jestem spokojny bo remis jest przegraną Lecha.

tylko że Lechowi ta gra w piłke wychodzi nieco lepiej... i sprzydałoby sie wygrac wkoncu od dwoch lat z leszkiem chyba, tak? Nie wazne czy to o utrzymanie czy nie..

Za rudne jesienna mogli by odpokutowac nasi pilkarze,a nie spoczywac na laurach myslac, ze moga przegrac bo i tak lidera mamy, a za kolejke koronke ojebiemy...

DarekK_11 23.04.2010 08:56

Dopiero teraz przeczytałem, że Małek "posędziuje"... no to nasze szanse ostro zmalały...

funkykoval 23.04.2010 09:16

Faktycznie Małek to nam w poprzednim sezonie 2 razy sędziował w Krakowie Amikę i 2 porażki.
Obawiam się tylko jednego - Kuchenkorz rozpocznie od początku nawałnicę, a nasi zanim wejdą w mecz to będą mieli na plecach 2 bramy...... Chłopaki musza pamiętać o koncentracji no i o tym, że to Lechowi zależy bardziej na zwycięstwie

licoo 23.04.2010 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 887482)

A pamiętacie poprzedni sezon? Wtedy to my mieliśmy stratę do Lecha i z nimi zremisowaliśmy, co dla nas było prawie jak porażka, a mimo tego wygraliśmy ligę. Więc lepiej nie spekulować, trzeba ten mecz po prostu wygrać.

rafkur 23.04.2010 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 887516)
A pamiętacie poprzedni sezon? Wtedy to my mieliśmy stratę do Lecha i z nimi zremisowaliśmy, co dla nas było prawie jak porażka, a mimo tego wygraliśmy ligę. Więc lepiej nie spekulować, trzeba ten mecz po prostu wygrać.

Dokładnie - wszelkiego typu spekulacje są na ogół g.... warte. Trzeba wygrywać z każdym i tyle. Barca rozwaliła Real po to by poźniej stracic punkty z Espaniolem. Kalkulacje są dobre przy wnioskach kredytowych a nie w piłce noznej.

Daja`n 23.04.2010 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 887487)
tylko że Lechowi ta gra w piłke wychodzi nieco lepiej... i sprzydałoby sie wygrac wkoncu od dwoch lat z leszkiem chyba, tak? Nie wazne czy to o utrzymanie czy nie..

Za rudne jesienna mogli by odpokutowac nasi pilkarze,a nie spoczywac na laurach myslac, ze moga przegrac bo i tak lidera mamy, a za kolejke koronke ojebiemy...

Po czym wnosisz że Lechowi ta gra wychodzi nieco lepiej?Bo jak do tej pory to my mamy 4 pkt. więcej niż oni.

prober 23.04.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 887516)

Ale po tamtym remisie było aż 8 kolejek do rozegrania.
1. Lech 45
2. Legia 44
3. Wisła 42
4. Polonia 42

Lech miał wtedy w terminarzu Legię i Polonię na wyjeździe. Wisła grała u siebie z Legią.
Teraz mamy tylko 5 meczów do końca, oczekujący rywale na podobnym poziomie (zobacz wątek Możliwe scenariusze w walce o mistrzostwo http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7206).

brylant17 23.04.2010 11:34

A ja mam nadzieję, że wygramy i pokażemy gdzie miejsce "idziemy na majstra" będzie ciężko ale wygramy skromnie 1:0

mikesz 23.04.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 887540)
Po czym wnosisz że Lechowi ta gra wychodzi nieco lepiej?Bo jak do tej pory to my mamy 4 pkt. więcej niż oni.

może po tym co pokazują w tej rundzie a czego nie pokazujemy my?

tofik 23.04.2010 13:37

Cleber z Sobolem powinni troche porozbijać Stilicia i Lewego, żeby się im odechciało grać. A i trzeba Peszkę irytować bo to gorąca głowa, może jakąś kartkę zaliczy :)

kolarz90 23.04.2010 14:13

Jeszcze jak zagra w środku pomocy Diaz, bo pewnie Ba nie zdąży się wykurować to lechowcy będą mieli cięzko przeciw takim ,,destruktorom" jak Sobol, Cleber i Diaz.
Ładny mecz, czy ładna ofensywna gra nie ma dla mnie znaczenia w tym meczu. Liczy się tylko żeby udało się ich pokonać i skończyć te ich buńczuczne wypowiedzi patrz injac i stilić. Uważają się za wielkie gwiazdy i trzeba pokazać im miejsce w szeregu.

sqallpl 23.04.2010 14:35

Jak przez ostatni rok z hakiem nie moge zniesc gry Małeckiego, tak licze na niego najbardziej w tym meczu.

palikot 23.04.2010 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mikesz (Post 887558)
może po tym co pokazują w tej rundzie a czego nie pokazujemy my?

Mecz ze Ślaskiem pokazał, ze do formy wracamy... i życzę chłopakom zeby szczyt formy wypadł w sobote. Ide o zakład, ze Załoba narodowa w wieksztym stopniu pomogła nam... bo mielismy 2 tygodnie na takie mini przygotowania, co widać było widac w meczu ostatnim... czyli powrót do formy fizycznej Małego i Brozka(wkoncu zaczał biegac) i paru innych grajków jak Boguski Brożek, Alvarez. Widac juz szlify Kaspra, czyli gre oskrzydlajacą, czyli to co Wisle wychodziło zawsze najlepiej, coraz mniej tych głupich długich piłek, od Głowy do przeciwnego bramkarza, i wkoncu grają z klepki. Innym czynnikiem jest fakt, że we wtroek mielismy przetarcie i wrocilismy do rytmu meczowego... w takim razie wyjsć i od pierwszej minuty na Leszka siąść zagrac agreywnie i sie pogubią na poczatku, a potem ciezko im bedzie wrocic do wymiany ciosów.

Cinek1906 23.04.2010 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 887540)

Napisalem o grze Lecha- nie o wynikach :)

joshts 23.04.2010 15:10

http://www.futbolnews.pl/informacje/...o-mistrza.html

joshts 23.04.2010 15:11

http://www.futbolnews.pl/informacje/...ny-cleber.html Daje linki bo długie te teksty. W tym pierwszy Łazarek wspomina, że obecny zespół Wisły nie ma miejsca w jego sercu :/

SpoXsteR 23.04.2010 15:27

http://www.youtube.com/watch?v=JTq7JDv475w
przed kazdym meczem trener powinien im to zalaczac na telebimie

niech sobie przypomna jak sie cieszyli.. nie moga dopuscic do tego zeby to cos z Poznania przejelo paleczke..

niby tylko Polska liga..

Cytat:

Mecz Wisły z Lechem wywołuje zainteresowanie nie tylko kibiców oraz mediów, ale także skautów z całej Europy.

Na sobotnią rywalizację lidera z wiceliderem Ekstraklasy zapowiedzieli swój przyjazd przedstawiciele z siedemnastu klubów, m.in. z Anglii, Włoch, Niemiec. Pojedynek Białej Gwiazdy z Kolejorzem obejrzą skauci z Chelsea Londyn, Fulham, AJ Auxerre, Anderlechtu, Bayeru Leverkusen, a także West Bromwich Albion, Sunderlandu, Valenciennes FC, Chievo Verona, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, TSG Hoffenhein, FC Koeln, Trabzonsporu, Fiorentiny, Palermo i Dynama Kijów.

Dla skautów to okazja, by poobserwować jednych z najlepszych polskich piłkarzy w akcji, a dla zawodników – aby pokazać się z jak najlepszej strony.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akowa_na_mecz/

Ejdzbiol 23.04.2010 15:32

joshts: w sumie świetny ten drugi artykuł futbol news! To może być nasz atut! I to jaki! Załóżmy wyjściowy skład: Pawełek- Diaz, Cleber, Marcelo, Alvarez - Małecki, Sobol, Ba, Łobodziński - Brożek, Boguski. (proszę o zwrócenie uwagi na brak bariery językowej w obronie! Wszyscy mówią po hiszpańsku!) To w rezerwie: 1. Na bokach mamy dwóch dynamicznych i dużo wnoszących do gry zespołu Kirm'a i Brożka. 2. W ataku mamy ciągle walczącego o swoją pozycję Christova, który na pewno będzie się chciał pokazać jeśli dostanie szansę. 3. Mamy dwójkę młodych graczy: Burligę i Mączyńskiego, jeden będący obierzyświatem może grać na prawej obronie, środku obrony, pomocnika, ofensywnego pomocnika i napastnika, drugi Mączyński wydaje mi się, że powoli dorasta do pierwszej drużyny i za rok będzie to jedna z czołowych postaci Wisły ;) 4. Dwie niewiadome to Singlar i Dżopik ;p jednak mają dużo doświadczenia i na pewno choć Singlar nie da dupy, że się tak wyrażę ;)

Proud 23.04.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 887648)
joshts: w sumie świetny ten drugi artykuł futbol news! To może być nasz atut! I to jaki! Załóżmy wyjściowy skład: Pawełek- Diaz, Cleber, Marcelo, Alvarez - Małecki, Sobol, Ba, Łobodziński - Brożek, Boguski. (proszę o zwrócenie uwagi na brak bariery językowej w obronie! Wszyscy mówią po hiszpańsku!)

W Brazylii mówi się po portugalsku.

qchar90 23.04.2010 17:11

mam nadzieje ze jutro z dwójki Cleber/Jop zagra Cleber
trzeba jutro agresywnie z nimi zagrac, niech Pawel Brozek mniej podaje a wiecej strzela
jestem optymista i wierze w nasze zwyciestwo.

gigant 23.04.2010 17:14

Cytat:

joshts: w sumie świetny ten drugi artykuł futbol news! To może być nasz atut! I to jaki! Załóżmy wyjściowy skład: Pawełek- Diaz, Cleber, Marcelo, Alvarez - Małecki, Sobol, Ba, Łobodziński - Brożek, Boguski. (proszę o zwrócenie uwagi na brak bariery językowej w obronie! Wszyscy mówią po hiszpańsku!)
Co z tego, jak nasz bramkarz napierdala w esperanto?

Dla mnie mozemy przegrać, byle resztę meczów w sezonie wygrać bo...

a) rozjebany balon znad Poznania byłoby słychac chyba w całej Europie, czyli wszędzie tam gdzie sięga sława derbów Polski.
b) nam bardziej MP by smakowało, ich strata "majstra" bardziej bolała.
c) nasze zwycięstwo z parchami być może spowodowałoby ich spadek.

Nie życzy się przegranej swojej drużynie i ja nie życzę, tylko taki sobie scenariusz wymysliłem.

brylant17 23.04.2010 17:36

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Ciekawego kogo będą obserwować....

Watts 23.04.2010 17:41

Jak to, R. Lewego, jutrzenkę polskiej piłki, Maradonę Mazowsza, polskiego Messiego Barcelony Wschodu :D Trza by kuknąć na forum Siary Lecha, czy już się oblewają nasieniem z tego powodu.

fan1906 23.04.2010 17:42

hm poznańskie słowiki zawsze miały parcie na majstra,,, nie inaczej jest i tym razem, a skończy się tak jak zawsze, nio może o pudło zachaczą ....
W ogóle ta Amica to jakiś dziwny klub.... hm swoje miejse w szeregu dawno już poznali, ale cóż 1 maj dla nich trwa zawsze.... i te balony ...

prober 23.04.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshts (Post 887635)
http://www.futbolnews.pl/informacje/...ny-cleber.html Daje linki bo długie te teksty. W tym pierwszy Łazarek wspomina, że obecny zespół Wisły nie ma miejsca w jego sercu :/

Prawda, mówi:
Cytat:

- Pan jest w o tyle ciekawej sytuacji, że w przeszłości pracował w obu klubach jako trener.
- Owszem i przyznam się panu teraz do jednej rzeczy. Jakoś ostatnio nie potrafię określić swoich uczuć do Wisły, ze względu na to, że w jej składzie gra aż tylu zawodników zagranicznych. Doceniam klasę zespołu, ale nie mogę sobie go jakoś umiejscowić w sercu.
W kadrze Wisły na 27 zawodników jest 9 obcokrajowców (33%).

(liczba obcokrajowców w składzie w wybranych zespołach)
Inter 20/25 (80%)
Barcelona 11/21 (52%)
Bayern 10/23 (43%)
Lyon 12/35 (34%)

Liverpool 25/32 (78%)
Fulham 17/26 (65%)
Hamburg 17/32 (53%)
Atletico 10/22 (45%)

Lech 9/28 (32%)
Legia 8/25 (32%)
Ruch 3/23 (13%)

Ktoś wie o co temu panu chodzi? Czyżby to słynna Polska Myśl Szkoleniowa??
Jest 2010 rok, nie 1995...

saklak1906 23.04.2010 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 887687)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Ciekawego kogo będą obserwować....

Jak sie chlopaki dowiedza ze skalci beda na trybunach to sie im tak poslady zepna ze pilki na metr prosto nie kopna i tyle z ogladania przez wielkie kluby.
A znajac zycie to Ci wielcy pewnie sie z gazet dowiedza ze byli w Krakowie.

Kassperr 23.04.2010 19:01

Pieniądze bym postawił na Lecha, ale może się uda zremisować.

SpoXsteR 23.04.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 887705)
Jak sie chlopaki dowiedza ze skalci beda na trybunach to sie im tak poslady zepna ze pilki na metr prosto nie kopna i tyle z ogladania przez wielkie kluby.
A znajac zycie to Ci wielcy pewnie sie z gazet dowiedza ze byli w Krakowie.

info o przyjezdzie podala oficjalna Wisły.. oni chyba wiedza najlepiej kto przyjezdza.. bo jakies specjalne akredytacje czy co oni tam dostaja musza byc przygotowane i maja liste osob ktore przyjezdzaja i jakie kluby reprezentuja.. przeciez nie ot tak sobie przyjezdza koles z Chelsea i kupuje bilet na młyn.. w dniu kiedy bilety nie sa sprzedawane, wiec idzie do konika :rotfl:

z drugiej jednak strony lepiej zeby Marcelo , Malecki czy Brozek pokazal sie z najgorszej strony.. wiem, paradoks.. ale chyba nie tylko mi zalezy na ich zatrzymaniu .. oczywiscie najmniejszym kosztem sil przy okazji wygrac mecz :)

3 mln euro za Marcelo, niby duzo, ale taki zawodnik trafia sie raz na kilka lat i majac nawet te 3 mln euro mozna sie przejechac przy kupnie nastepnych

mikesz 23.04.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 887688)
Jak to, R. Lewego, jutrzenkę polskiej piłki, Maradonę Mazowsza, polskiego Messiego Barcelony Wschodu :D Trza by kuknąć na forum Siary Lecha, czy już się oblewają nasieniem z tego powodu.

zerknij, tylko u nas się o tym pisze :-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl