![]() |
tak, 250 + 50 niewłasciwej strony bloń, o 13 wyruszaja, zbiorke maja niedaleko stadionu Cracovii
|
Jak będą gryźli trawę a nie chodzili po boisku to o wynik jestem spokojny.
|
Wisła Kraków podejmuje Lecha Poznań. Jedni i drudzy myślą o wygranej
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 |
Michniewicz stawia na remis
http://www.lechpoznan.net/news-7155.html |
Ja powiem tylko jedno : zobaczycie w sobotnim meczu ,że Małek będzie gwizdał na korzyść Lecha albo da Lechowi jakiś karny albo wolny z niedalekiej odległości za nic albo nie podyktuje dla nas ewidentnego karnego. Małek w meczu Lech -Jaga pokazał ewidentnie z kim trzyma (i każdy to wie) i nie wiem dlaczego ten arbiter ma sędziować tak ważny mecz i kto to ustala? PZPN czy Ekstraklasa SA? Bo ktoś specjalnie tego sędziego na ten mecz wystawił by pokrzyżować szyki Wiśle. Możecie mi nie wierzyć i nie zgadzać się ze mną ale wspomnicie moje słowa po sobotnim meczu... obym się mylił.
|
Cytat:
|
Cytat:
I pamiętaj, że Lech Poznań zawsze strzela fuksiarskie bramki w końcówce. Nie mówiąc już o Legii, która prawie zawsze zdobywa punkty z przypadku i niezasłużenie. Taki Chinyama czy Lewandowski to namiętnie strzelali bramki przedziwnymi zbiegami okoliczności, nie wykazując żadnych ponadprzeciętnych umiejętności (w kadrze Wisły oczywiście by się nie zmieścili). |
Cytat:
No i takie nastawienie mi sie podoba :) Szkoda ze nie ma juz Jasia Paulisty on by wpakował Kuchenkorzowi ze dwie brameczki na samo otwarcie :) Trzeba pokazac kto tu jest Mistrzem Polski i tye. |
W tym meczu trzeba zastosować styl o jakim mówił kiedyś Boniek:To jest wojna...walczyć, kopać, gryźć...a rannych liczyć po meczu :)
|
Cytat:
Małek............ |
Ludzie kochani to nie Wisła musi wygrywać tego meczu tylko Lech więc o wynik jestem spokojny bo remis jest przegraną Lecha.
|
Cytat:
tylko że Lechowi ta gra w piłke wychodzi nieco lepiej... i sprzydałoby sie wygrac wkoncu od dwoch lat z leszkiem chyba, tak? Nie wazne czy to o utrzymanie czy nie.. Za rudne jesienna mogli by odpokutowac nasi pilkarze,a nie spoczywac na laurach myslac, ze moga przegrac bo i tak lidera mamy, a za kolejke koronke ojebiemy... |
Dopiero teraz przeczytałem, że Małek "posędziuje"... no to nasze szanse ostro zmalały...
|
Faktycznie Małek to nam w poprzednim sezonie 2 razy sędziował w Krakowie Amikę i 2 porażki.
Obawiam się tylko jednego - Kuchenkorz rozpocznie od początku nawałnicę, a nasi zanim wejdą w mecz to będą mieli na plecach 2 bramy...... Chłopaki musza pamiętać o koncentracji no i o tym, że to Lechowi zależy bardziej na zwycięstwie |
Cytat:
|
Cytat:
Dokładnie - wszelkiego typu spekulacje są na ogół g.... warte. Trzeba wygrywać z każdym i tyle. Barca rozwaliła Real po to by poźniej stracic punkty z Espaniolem. Kalkulacje są dobre przy wnioskach kredytowych a nie w piłce noznej. |
Cytat:
|
Cytat:
1. Lech 45 2. Legia 44 3. Wisła 42 4. Polonia 42 Lech miał wtedy w terminarzu Legię i Polonię na wyjeździe. Wisła grała u siebie z Legią. Teraz mamy tylko 5 meczów do końca, oczekujący rywale na podobnym poziomie (zobacz wątek Możliwe scenariusze w walce o mistrzostwo http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7206). |
A ja mam nadzieję, że wygramy i pokażemy gdzie miejsce "idziemy na majstra" będzie ciężko ale wygramy skromnie 1:0
|
Cytat:
|
Cleber z Sobolem powinni troche porozbijać Stilicia i Lewego, żeby się im odechciało grać. A i trzeba Peszkę irytować bo to gorąca głowa, może jakąś kartkę zaliczy :)
|
Jeszcze jak zagra w środku pomocy Diaz, bo pewnie Ba nie zdąży się wykurować to lechowcy będą mieli cięzko przeciw takim ,,destruktorom" jak Sobol, Cleber i Diaz.
Ładny mecz, czy ładna ofensywna gra nie ma dla mnie znaczenia w tym meczu. Liczy się tylko żeby udało się ich pokonać i skończyć te ich buńczuczne wypowiedzi patrz injac i stilić. Uważają się za wielkie gwiazdy i trzeba pokazać im miejsce w szeregu. |
Jak przez ostatni rok z hakiem nie moge zniesc gry Małeckiego, tak licze na niego najbardziej w tym meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Napisalem o grze Lecha- nie o wynikach :) |
|
http://www.futbolnews.pl/informacje/...ny-cleber.html Daje linki bo długie te teksty. W tym pierwszy Łazarek wspomina, że obecny zespół Wisły nie ma miejsca w jego sercu :/
|
http://www.youtube.com/watch?v=JTq7JDv475w
przed kazdym meczem trener powinien im to zalaczac na telebimie niech sobie przypomna jak sie cieszyli.. nie moga dopuscic do tego zeby to cos z Poznania przejelo paleczke.. niby tylko Polska liga.. Cytat:
|
joshts: w sumie świetny ten drugi artykuł futbol news! To może być nasz atut! I to jaki! Załóżmy wyjściowy skład: Pawełek- Diaz, Cleber, Marcelo, Alvarez - Małecki, Sobol, Ba, Łobodziński - Brożek, Boguski. (proszę o zwrócenie uwagi na brak bariery językowej w obronie! Wszyscy mówią po hiszpańsku!) To w rezerwie: 1. Na bokach mamy dwóch dynamicznych i dużo wnoszących do gry zespołu Kirm'a i Brożka. 2. W ataku mamy ciągle walczącego o swoją pozycję Christova, który na pewno będzie się chciał pokazać jeśli dostanie szansę. 3. Mamy dwójkę młodych graczy: Burligę i Mączyńskiego, jeden będący obierzyświatem może grać na prawej obronie, środku obrony, pomocnika, ofensywnego pomocnika i napastnika, drugi Mączyński wydaje mi się, że powoli dorasta do pierwszej drużyny i za rok będzie to jedna z czołowych postaci Wisły ;) 4. Dwie niewiadome to Singlar i Dżopik ;p jednak mają dużo doświadczenia i na pewno choć Singlar nie da dupy, że się tak wyrażę ;)
|
Cytat:
|
mam nadzieje ze jutro z dwójki Cleber/Jop zagra Cleber
trzeba jutro agresywnie z nimi zagrac, niech Pawel Brozek mniej podaje a wiecej strzela jestem optymista i wierze w nasze zwyciestwo. |
Cytat:
Dla mnie mozemy przegrać, byle resztę meczów w sezonie wygrać bo... a) rozjebany balon znad Poznania byłoby słychac chyba w całej Europie, czyli wszędzie tam gdzie sięga sława derbów Polski. b) nam bardziej MP by smakowało, ich strata "majstra" bardziej bolała. c) nasze zwycięstwo z parchami być może spowodowałoby ich spadek. Nie życzy się przegranej swojej drużynie i ja nie życzę, tylko taki sobie scenariusz wymysliłem. |
|
Jak to, R. Lewego, jutrzenkę polskiej piłki, Maradonę Mazowsza, polskiego Messiego Barcelony Wschodu :D Trza by kuknąć na forum Siary Lecha, czy już się oblewają nasieniem z tego powodu.
|
hm poznańskie słowiki zawsze miały parcie na majstra,,, nie inaczej jest i tym razem, a skończy się tak jak zawsze, nio może o pudło zachaczą ....
W ogóle ta Amica to jakiś dziwny klub.... hm swoje miejse w szeregu dawno już poznali, ale cóż 1 maj dla nich trwa zawsze.... i te balony ... |
Cytat:
Cytat:
(liczba obcokrajowców w składzie w wybranych zespołach) Inter 20/25 (80%) Barcelona 11/21 (52%) Bayern 10/23 (43%) Lyon 12/35 (34%) Liverpool 25/32 (78%) Fulham 17/26 (65%) Hamburg 17/32 (53%) Atletico 10/22 (45%) Lech 9/28 (32%) Legia 8/25 (32%) Ruch 3/23 (13%) Ktoś wie o co temu panu chodzi? Czyżby to słynna Polska Myśl Szkoleniowa?? Jest 2010 rok, nie 1995... |
Cytat:
A znajac zycie to Ci wielcy pewnie sie z gazet dowiedza ze byli w Krakowie. |
Pieniądze bym postawił na Lecha, ale może się uda zremisować.
|
Cytat:
z drugiej jednak strony lepiej zeby Marcelo , Malecki czy Brozek pokazal sie z najgorszej strony.. wiem, paradoks.. ale chyba nie tylko mi zalezy na ich zatrzymaniu .. oczywiscie najmniejszym kosztem sil przy okazji wygrac mecz :) 3 mln euro za Marcelo, niby duzo, ale taki zawodnik trafia sie raz na kilka lat i majac nawet te 3 mln euro mozna sie przejechac przy kupnie nastepnych |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl