Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Real-Barcelona... zaczynamy na całego. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7184)

Pawlolek 10.04.2010 18:38

Tylko Canal+. Mecz najprawdopodobniej bez komentatorów.

dawidex44 10.04.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 883009)
Pisza w mediach, ze nie ma kraju gdzie by tego nie transmitowali wiec moje pytanie ktos wie moze czy na jakims kanale cyfrowego polsatu mozna znalezc mecz?

Być może na satelicie TurkSat (kanał : NTV Turkey) będzie FTA. Ale to nie na 100%, mogą zakodować :/

Adamek21 10.04.2010 18:45

Trochę głupio że bez komentatorów ale rozumiem

speedfashion 10.04.2010 18:54

Relacja bez komentatorów to jedyne wyjście. Postawcie się na ich miejscu, mieliby się cieszyć, że w Hiszpanii strzelają bramki?

dynek.pl 10.04.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 883017)
Trochę głupio że bez komentatorów ale rozumiem

ja wlasnie nie rozumiem
to tak jakby na takim TVN24 pokazali same paski informacyjne i w sumie tam dzwonienie po ludziach lub zapraszanie do studia i wyciaganie z nich ich komentarzy i reakcji z jednoczesnym przepraszaniem za takie pytania bylo naprawde zenujace ale liczy sie ogladalnosci i tego typu stacje zyja z tego typu tragedii tak
jak Canal+ zyje z pokazywania meczy

żałoba żalobą, pamięć pamięcią, szacunek szacunkiem ale bez hipokryzji i zbednych gestow na pokaz

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 882992)
a co do meczu, nie wiecie czy w puby na rynku będą otwarte?

wracajac spod Wawelu widzialem tablice zapraszajace na mecz wiec raczej beda

JacaTS 10.04.2010 19:03

A nie uwazasz, ze waga problemu jest drastycznie rozna? Postawilbys sie w sytuacji Smokowskiego albo Twarowskiego - wiem, specjalistow i przez swoj profesjonalizm, az tak zdystansowanych do sytuacji (?) - ktorzy przy golu Messiego czy Ronaldo wyskakuja z foteli i krzycza przeciagle "gooool" do mikrofonow?

Verinho 10.04.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 883024)
ja wlasnie nie rozumiem
to tak jakby na takim TVN24 pokazali same paski informacyjne i w sumie tam dzwonienie po ludziach lub zapraszanie do studia i wyciaganie z nich ich komentarzy i reakcji z jednoczesnym przepraszaniem za takie pytania bylo naprawde zenujace ale liczy sie ogladalnosci i tego typu stacje zyja z tego typu tragedii tak
jak Canal+ zyje z pokazywania meczy

żałoba żalobą, pamięć pamięcią, szacunek szacunkiem ale bez hipokryzji i zbednych gestow na pokaz

wracajac spod Wawelu widzialem tablice zapraszajace na mecz wiec raczej beda

Porownaj sobie jeszcze raz mecz jako rozrywkę, sport i coś przyjemnego , a tragedie i program o niej informujący, gdzie bardziej pasuje komentarz a gdzie nie ??

Pan Jotka 10.04.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 882992)
a co do meczu, nie wiecie czy w puby na rynku będą otwarte?

W Tarnowie mozna oglądać. Na 100% Rock n roll i Pretekst.Nie wiem jak w Moto Pubie.

LanceTS 10.04.2010 19:09

Cięzko sobie coś takiego wyobrazic. Ale też tak bez komentatorów nie pasuje :/ Chociaż w porównaniu do tej tragedii to zaden problem. Jednak świat musi żyć, my też nie możemy położyć sie i załamać. Trzeba wstać, i żyć dalej, ale z pamięcią i szacunkiem do ofiar.

Verinho, ale ktoś Ci powie, że dzisiejszy wypadek dot. kilkudziesięciu mln ludzi, a mecz ponad mld ludzi. Tak mogą myślęc niektórzy i nic na to nie poradzimy.

Uważam, że jeśli komentatorzy nie chcą komentować, to niech mecz bedzie bez komentarza. Jednak jeśli by sie zdecydowali, to Canal Plus nie powinien im tego zabronic.

sessegnon 10.04.2010 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 883002)
czy mecz będzie dostępny na platofrmie N? na jakimś zagranicznym kanale? nie wie może ktoś?

Posiadacze Cyfrowego Polsatu i N nie maja co liczyc na darmowe transmisje z hitowych meczow, poniewaz sa one kodowane. Canal+ nie po to wyklada kupe kasy na prawa do transmisji, zeby ktos mogl to ogladac za darmo.
Jak ktos chce ogladac za darmo najlepsze ligi to antena na Turksata.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidex44 (Post 883014)
Być może na satelicie TurkSat (kanał : NTV Turkey) będzie FTA. Ale to nie na 100%, mogą zakodować :/

Jeszcze ewentualnie na kanale TeleMadrid z Astry i Hispasata.Ale tez info niepewne.

a11 10.04.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 883029)
... Postawilbys sie w sytuacji Smokowskiego albo Twarowskiego - wiem, specjalistow i przez swoj profesjonalizm, az tak zdystansowanych do sytuacji (?) - ktorzy przy golu Messiego czy Ronaldo wyskakuja z foteli i krzycza przeciagle "gooool" do mikrofonow?

tak, a Ty jak w poniedziałek pójdziesz do pracy, to przesiedzisz osiem godzin ze spuszczoną głową po czym wrócisz do domu, a może będziesz miał wolne?
żałoba żałoba, ale życie toczy się dalej, jak ktoś wyże napisał hipokryzja, ale Polacy są takim narodem popadającym ze skrajności w skrajność.

A co do meczu to chciałbym remis bo wtedy wszystko będzie dalej otwarte, walka o mistrza do samego końca, ale jest to spotkanie które może się skończyć każdym wynikiem, zarówno jedna jak i druga drużyna mogą wygrać różnicą kilku bramek, ale może paść również remis. Najważniejsze to aby mecz był godzien tego ile i jak się o nim mówi. Ja liczę na popisy Ronaldo i genialne, bramkowe odpowiedzi Messiego. Dla mnie osobiście ważniejsze jest to żeby Messi przyćmił Ronaldo.......nie cierpię tego typka

1q2 10.04.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a11 (Post 883036)
tak, a Ty jak w poniedziałek pójdziesz do pracy, to przesiedzisz osiem godzin ze spuszczoną głową po czym wrócisz do domu, a może będziesz miał wolne?

Co to w ogóle za porównanie.Mecz to rozrywka.Nie wyobrażam sobie dobrego i profesjonalnego komentowania w takiej chwili.
Byliście kiedyś na stadionie?Bo czytając te płacze to wydaje mi się że traktujecie komentarz meczowy jako coś bez czego obejść się nie da - sory to nie Japoński film w oryginalnej wersji.

Kassperr 10.04.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a11 (Post 883036)
żałoba żałoba, ale życie toczy się dalej, jak ktoś wyże napisał hipokryzja, ale Polacy są takim narodem popadającym ze skrajności w skrajność.

A co do meczu to chciałbym remis bo wtedy wszystko będzie dalej otwarte, walka o mistrza do samego końca, ale jest to spotkanie które może się skończyć każdym wynikiem, zarówno jedna jak i druga drużyna mogą wygrać różnicą kilku bramek, ale może paść również remis. Najważniejsze to aby mecz był godzien tego ile i jak się o nim mówi. Ja liczę na popisy Ronaldo i genialne, bramkowe odpowiedzi Messiego. Dla mnie osobiście ważniejsze jest to żeby Messi przyćmił Ronaldo.......nie cierpię tego typka

To jest skrajna sytuacja, nie sądzisz?

UniaTarnówZKS1928 10.04.2010 19:39

W czym ta sytuacja jest skrajna? Zginęło 80 osób i ja je traktuje jako rodaków i jako osoby które opuściły swoje rodziny. Moim skromnym zdaniem ta tragedia nie umywa się do tragedii w 2004 kiedy przeszło tsunami i zabiło 300 tys ludzi! W dużej części dzieci które nie zdążyły nacieszyć się życiem....

Dla mnie ta sytuacja jest tragiczna i trzeba się modlić za tych ludzi i liczyć że teraz żyje im się lepiej ale skrajną bym jej nie nazwał.

Schabek 10.04.2010 20:00

Za kilkanaście godzin rozpoczną się derby Europy. Przed pierwszym gwizdkiem na Santiago Bernabeu, piłkarze uczczą pamięć zmarłych w katastrofie pod Smoleńskiem minutą ciszy.

Pod Smoleńskiem zginęło 96 osób, w tym prezydent Polski Lech Kaczyński. Piłkarze założą czarne opaski na znak żałoby. Na całym świecie ta tragedia wywołała ogromne poruszenie. Warto dodać, że drugim bramkarzem Realu Madryt jest polski bramkarz Jerzy Dudek.

masterlag 10.04.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 883038)
Co to w ogóle za porównanie.Mecz to rozrywka.Nie wyobrażam sobie dobrego i profesjonalnego komentowania w takiej chwili.
Byliście kiedyś na stadionie?Bo czytając te płacze to wydaje mi się że traktujecie komentarz meczowy jako coś bez czego obejść się nie da - sory to nie Japoński film w oryginalnej wersji.

Ja byłam na meczu, jak najbardziej. A ty byłeś na meczu i oglądałeś dla porównania w tv? Jeśli tak to powinieneś wiedzieć, że mecz w TV się ogląda raczej dziwnie, natomiast na stadionie, tym bardziej jak się jest w "młynie" to liczą się tylko przyśpiewki itd. Dwie różne sprawy jeśli chodzi o przeżycia, odczucia.
Ale fakt faktem, że raczej jest to dobra decyzja, tym bardziej, że ci komentatorzy sami pewnie przeżywają tą tragedię. Nie wyobrażam sobie by Wolski jak zawsze krzyczał w niebo głosy.

Druga sprawa... 96 ofiar- jakże jest to dobrze znane w środowisku piłkarskim, w środowisku kibiców Liverpoolu FC.
Sorry za małego Offa.

sq 10.04.2010 20:46

widzę że co niektórzy woleliby słuchać suchego komentarza w stylu "Messi podaje. Broni Casillas. Ronaldo faulowany. Bramka. Jeden zero" bez żadnego podniecania, eksytacji, radości z pięknej akcji ze strony komentatorów itp. W dupie mam taki komentarz. A jakby to wyglądało jakby się darli "goooooooooooooool! wspaniała akcja!!!"? byłoby to co najmniej "niesmaczne"

w chwili gdy ogłoszono żałobę, jest wyciszenie, czas smutku i rozmyślań, myślę że należy się cieszyć że w ogóle pokażą ten mecz w polskiej stacji.

3michal_04 10.04.2010 20:47

http://radiogol.pl/m3u/RadioGol1.m3u <---- Relacja z Gran Derbów. Od 21:35 Studio przedmeczowe.

Podbijam na nową stronę

John1906 10.04.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 883046)
W czym ta sytuacja jest skrajna? Zginęło 80 osób i ja je traktuje jako rodaków i jako osoby które opuściły swoje rodziny. Moim skromnym zdaniem ta tragedia nie umywa się do tragedii w 2004 kiedy przeszło tsunami i zabiło 300 tys ludzi! W dużej części dzieci które nie zdążyły nacieszyć się życiem....

Dla mnie ta sytuacja jest tragiczna i trzeba się modlić za tych ludzi i liczyć że teraz żyje im się lepiej ale skrajną bym jej nie nazwał.

Jak ginie prezydent kraju to jest to sytuacja skrajna. Nie uważasz ?

WILU TS 10.04.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 883046)

Pora zacząć się leczyć i to baaaaaardzo intensywnie człowieku.

jurukuru 10.04.2010 21:01

Panowie, odpuśćmy sobie dzisiaj.

Kameleon 10.04.2010 21:03

Kto ma możliwość przełączenia na dolby digital na c+ to jest teraz komentarz przedmeczowy chyba nie wiedza ze są na antenie :)

brylant17 10.04.2010 21:09

Skoro zaraz mecz to sobie pozwolę, mecz wygra Barcą a to dla tego, że pieniądze nie grają roli i nie kupują jak Real i odpadają z LM.Więc 0-3 dla Barcy 3x Messi ;]

P.s nie lubię Barcy ale niech wygrają :P

Mrsnh 10.04.2010 21:09

przed meczem bedzie minuta ciszy.

Arturo Qr2nów 10.04.2010 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 883060)
w chwili gdy ogłoszono żałobę, jest wyciszenie, czas smutku i rozmyślań, myślę że należy się cieszyć że w ogóle pokażą ten mecz w polskiej stacji.

Rozumiem brak komentarza. Ale dlaczego meczu mieliby jednak nie puścić...
Żadna to zbrodnia, a jak ktoś czuje potrzebę całkowitego wyciszenia, refleksji powinien mieć na to swoją przestrzeń. Wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego. Nie mam zamiaru puszczać głośności na cały regulator i "wkraczać" w czyjąś prywatność, ale też nie życzę sobie nakazywania mi obchodzenia żałoby, natomiast życzę sobie obejrzeć mecz i napić się piwa - takie moje prawo.

John1906 10.04.2010 21:20

Szacunek dla całej Hiszpanii za minute ciszy. Coś pięknego.

WILU TS 10.04.2010 21:20

Czemu na public sporcie nie ma w ogóle komentarza ? ok już wiem,trochę to śmieszne....jak już leci...

SV_ 10.04.2010 21:21

Nigdzie nie ma

Kluvi 10.04.2010 21:22

było napisane że z powodu tej tragedii nie będzie komentarza w tym meczu..
widzę że nie wszyscy mają czarne opaski w Realu, a u Barcy też ujrzeć nie mogę..

medyk 10.04.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 883073)
Szacunek dla całej Hiszpanii za minute ciszy. Coś pięknego.

dokładnie i czarne opaski

Kameleon 10.04.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 883075)
Nigdzie nie ma

Po przełączeniu na dolby digital jest komentarz, canal+ w upc.

podszywacz 10.04.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 883072)
Rozumiem brak komentarza. Ale dlaczego meczu mieliby jednak nie puścić...
Żadna to zbrodnia, a jak ktoś czuje potrzebę całkowitego wyciszenia, refleksji powinien mieć na to swoją przestrzeń. Wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego. Nie mam zamiaru puszczać głośności na cały regulator i "wkraczać" w czyjąś prywatność, ale też nie życzę sobie nakazywania mi obchodzenia żałoby, natomiast życzę sobie obejrzeć mecz i napić się piwa - takie moje prawo.

Następny. Czy wy ludzie nie możecie sobie darować? Prywata, anarchia przez ciebie przemawia. Widocznie jestes bardzo młody i nie wiesz albo nie rozumiesz co to śmierć głowy Państwa, żałoba narodowa. Podobnie jak moje kilkunastoletnie dziecko, wkurzone na cały świat że niczego w telewizji nie ma. Coca Cola generation.

fifek123 10.04.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kameleon (Post 883079)
Po przełączeniu na dolby digital jest komentarz, canal+ w upc.

Kameleon, możesz coś więcej? Też mam C+ w UPC ale za bardzo nie wiem jak zrobić to co piszesz...

mcks 10.04.2010 21:36

Public Sport
sop://SOPCAST2.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/80248

Arturo Qr2nów 10.04.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 883081)
Następny. Czy wy ludzie nie możecie sobie darować? Prywata, anarchia przez ciebie przemawia. Widocznie jestes bardzo młody i nie wiesz albo nie rozumiesz co to śmierć głowy Państwa, żałoba narodowa. Podobnie jak moje kilkunastoletnie dziecko, wkurzone na cały świat że niczego w telewizji nie ma. Coca Cola generation.

Skoro chcesz uchodzić/uważasz się za starszego i próbujesz błysnąć mentorskim tonem, to daruj sobie prywatne wycieczki i infantylne dywagację na temat wieku. Przeze mnie przemawia proszę Pana szeroko rozumiana wolność, zarówno jako obywatela jak i konsumenta. Po prostu darowałem sobie fałszywe łzy, a hipokryzji dziś wkoło aż za dość - mi tego nie potrzeba. Śmierć głowy Państwa to tragedia dla rodziny pana Lecha Kaczyńskiego, to tragedia rodzin 95 pozostałych osób będących na pokładzie feralnego samolotu. Ja nikogo z tych osób nie znałem i nie ukrywam, że smutku nie odczuwam, a o kraj się nie zamartwiam. Rozumiem ewentualne konsekwencję. Ale co na Boga ma do tego relacja meczu, gdzieś w Hiszpanii?!

podszywacz 10.04.2010 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 883086)
Skoro chcesz uchodzić/uważasz się za starszego i próbujesz błysnąć mentorskim tonem, to daruj sobie prywatne wycieczki i infantylne dywagację na temat wieku. Przeze mnie przemawia proszę Pana szeroko rozumiana wolność, zarówno jako obywatela jak i konsumenta. Po prostu darowałem sobie fałszywe łzy, a hipokryzji dziś wkoło aż za dość - mi tego nie potrzeba. Śmierć głowy Państwa to tragedia dla rodziny pana Lecha Kaczyńskiego, to tragedia rodzin 95 pozostałych osób będących na pokładzie feralnego samolotu. Ja nikogo z tych osób nie znałem i nie ukrywam, że smutku nie odczuwam, a o kraj się nie zamartwiam. Rozumiem ewentualne konsekwencję. Ale co na Boga ma do tego relacja meczu, gdzieś w Hiszpanii?!

Jeżeli jesteś muzumaninem to wpadasz do katolickiego kościoła i robisz sobie jaja np. z drogi krzyżowej? Ja bym tak nie zrobił, bo bym pomyślał że katolicy mają czas zadumy i to jest ich święto. Podobnie dzisiaj, większość ludzi jest smutnych po śmierci kilkudziesięciu ludzi, nieważne jakich przekonań politycznych, poprostu ludzi. Więc daruj sobie teksty z piwem i prywatnością. Poprostu zamknij buzię i swoją wolność i niezależność konsumuj w czterech ścianach a nie na ogólnodostępnym forum. Przepraszam za OT, ale mnie trzęsie jak czytam takie teksty. Bez odbioru bo szkoda czasu na głupie dyskusje.

iiYama 10.04.2010 21:52

Messi jak zawsze niezastąpiony :)

Syn Kangura z 1984 10.04.2010 21:56

Piękne podanie...

JAR0 10.04.2010 22:01

Taki ten mecz nijaki narazie :p

MaG* 10.04.2010 22:07

atomowa pchła hehe

a w meczy dużo walki i faulów mało fajnej gry i okazji bramkowych - może 2 połowa będzie lepsza

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl