Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

Ogryzek 15.03.2010 22:04

Przyznam ze byłem w szoku jak się dowiedziałem że Kasperczak wraca. Wielu (bez urazy) naiwnych liczyło na "czerwonego" Niemca, ale jak widać był za drogi (On + jego ekipa + kasa na transfery) a My jak widać naprawdę groszem nie śmierdzimy. Więc mamy wyjście "połowiczne" polski Francuz... szkoła francuska:D

(Tak swoją drogą ciekawy będzie pojedynek dwóch "Francuzów" Kasperczaka i Białasa)

Nie wiem czy zespół "zareaguje pozytywnie" ale mam nadzieje że tak. Skorża to przeszłość, nie ma co już rozpamiętywać pracy Maćka. Teraz trzeba życzyć nowemu/staremu trenerowi żeby szybko ogarnął zespół. Bo czas ucieka. Bez znaczenia czy to "mój" kandydat na trenera czy "nie mój" Po co tworzyć niepotrzebne kwasy.

Panie Henryku do pracy i powodzenia!

szprotson 15.03.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 870327)
Jedna rzecz, Maciek Skorża pokazał jak mu zależy na Białej Gwieździe a Kasperczak latami sądził Wisłę o pieniądze.

Kasperczak miał o wiele mocniejszy skład niż obecny. Chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości. Styl był bo Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Kosowski, Uche itd. to byli zawodnicy którzy potrafili zrobić bardzo wiele z piłką.

Dobrze, że wyleciał Terziotti. Może na jego miejsce znajdzie się jakiś Niemiec który przyciśnie ;) Może Henryk wyciągnie umiejętności Kirma i posadzi Pawełka na ławie.

no tak, najlepiej teraz jest wyjśc z inicjatywa, ze z tym skladem co miał Heniek, to każdy by zdobyl to co on.

Chcesz Pawełka na ławce? który trener, prócz Majewskiego by tak zrobił? nie róbmy jaj

jakby przyszedl Hiddink to połowie kuzwa by nie pasowało że Holender, a drugiej że pracował w Rosji.
.......nijcie ze sie w łeb, jesli mozecie zrobic coś dla klubu, to zrobcie, narzekanie i płakanie to nie jest szczyt waszych możliwości, a klubowi profitów nie przynosi.

Mamy tyle na ile zasługujemy, ludzie opamietajcie sie. Jakby nas było stać na Scolariego, to by był u nas.

Ja tam sie ciesze ze jest Heniek. Zawsze mogliśmy dostać Bobo, Radolskiego, Stawowego czy Michniewicza. A Kasperczak doswiadczeniem przebija każdego z nich.

piotreq1906 15.03.2010 22:04

Porażka... Brak mi słow na ten temat... i zgadzam sie ze słowami brylanta
.Oby tylko nie zrobił tego co z Górnikiem Zabrze mam nadzieję, że ustawi odpowiednio piłkarzy typu Brożek,Malecki.

barteqTS 15.03.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 870332)
Wiecie sa pilkarze i trenerzy ktorzy z jednym konkretnym klubem odnnosza najwieksze sukcesy w swoich karierach. Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener). Miejmy wiec nadzieje ze to zyczenie sie spelni i ze jest to poczatek nowej ery w dziejach Wisly.

Kasperczak odnosił sukcesy w Wiśle jako piłkarz? :D

Moim zdaniem skoro kandydatem był Henry to już lepiej było zostawić Skorżę. Dziwię się też że nie dogadano się z Niemcem bo m.in. chciał sprowadzić swoich ludzi od przygotowania fizycznego etc. byłaby szansa że będą to jednak więksi fachowcy niż Włoch czy ludzie którzy teraz przyjdą a biorąc pod uwagę fakt iż pewnie nie będzie szastania kasą to fachowcy będą nie z tej epoki raczej.

filoo 15.03.2010 22:06

Rumba!!!!!

Biadoleniem na forum nic nie zmienimy, , fakty są takie, że mamy nowego szkoleniowca i musimy mu dać kredyt zaufania, jeśli wygra 10 meczy, to będzie Super, jeśli przegra, to wtedy będziemy się martwić

Jazda biała Gwiazda

Wasiu 15.03.2010 22:06

Cytat:

(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener)..

Niby kiedy Kasperczak grał w Wiśle ?!

Co do ciaglego wypomiania jaki mielismy sklad w 2002 kiedy Kasper zaczynal. Racja, obecnie pilkarzy mamy o wiele slabszych. Ale tak samo slabsze kadry maja przeciwnicy. Takze status quo zachowany, zobaczymy co z tego wyniknie.

d 15.03.2010 22:06

Cytat:

Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz.

Konkrety.

Dopierdalam się tylko dlatego, że w każdym wątku robisz za eksperta.

Seth 15.03.2010 22:07

Dla tych którzy wypominają tylko złe transfery Kasperczaka przypominam że Gorawskiego też kupił Heniu za marne grosze. Ten jeden transfer zapłacił pewnie wszystkie inne wpadki. Nikola też za Kasperczaka przyszedł i nie był to słaby zawodnik, Kuźbę też zdaje się Kasperczak sprowadził więc wypominanie mu tylko wpadek transferowych nie jest fair. Zieniu i Kłos też nie byli najgorsi... Sobol tez chyba jeszcze za Kaspra został zakontraktowany.

koyoot 15.03.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 870342)
Przyznam ze byłem w szoku jak się dowiedziałem że Kasperczak wraca. Wielu (bez urazy) naiwnych liczyło na "czerwonego" Niemca, ale jak widać był za drogi (On + jego ekipa + kasa na transfery)

Cos mi sie wydaje ze tak naprawde nie bylo nawet jego tematu w Wisle.

Bronex 15.03.2010 22:08

Fakt zatrudnienia ponownie Kasperczaka musi budzić mieszane uczucia. Wielu starszych forumowiczów pamięta te przyjemne emocje ,które mieliśmy okazje przeżyć podczas meczów z Schalke , Parmą czy Lazio Rzym. To są wrażenia na całe życie biorąc pod uwagę obecną mizerię. Były też przykre i brzemienne w skutki finansowe porażki z Valarengą czy Dynamem. Wisła Kasperczaka to inny układ personalny , inna jakość , inne wyniki w lidze, inne oczekiwania kibiców. Warto pamiętać ,że to co się działo w pucharach i lidze między jesienią 2002 a jesienią 2004 to także wypadkowa pewnego procesu ,który był zapoczątkowany znacznie wcześniej rękami innych ludzi. Roli Kasperczaka raczej nie można umniejszyć ale tworzył na fundamencie solidnie zbudowanym przez innych. Potem były te perturbacje związane z procesem odejścia, spory sądowe. Gorzkie słowa. Dokładnie pamiętam ,co mówił np. Janusz Basałaj. Kasperczak też nie pozostawał dłużny w tych słownych przepychankach.
MOŻE NIE KTÓRZY NIE PAMIĘTAJĄ A WARTO PRZYPOMNIEĆ. KASPERCZAK MIAŁ KONTRAKT Z WISŁĄ ZAAKCEPTOWANY PRZEZ CUPIAŁA I CHCIAŁ GO WYEGZEKWOWAĆ. TO ,ŻE CUPIAŁ CHCIAŁ BYĆ CWANY I NIE PŁACIĆ NIE JEST WINĄ KASPERCZAKA. SAM CUPIAŁ TAKIE WARUNKI KASPERCZAKOWI ZAPROPONOWAŁ A POTEM WIELKIE ZDZIWIENIE ,ŻE KTOŚ SIĘ NIE DAŁ WYDYMAĆ.

Dla mnie decyzja o ponownym zatrudnieniu Kasperczaka to kolejny dowód na to ,że polityki jako takiej kadrowej w Wiśle nie ma. Jest kolejna decyzja źle przygotowana , wszystko jest ad hoc. Skoro Kasperczak wystąpił z inicjatywą to musi być strasznie zdesperowany po spuszczeniu Zabrza do 1 ligi. Mnie to martwi. Pozycja Kasperczaka w Wiśle na pewno będzie bardzo słaba. Na pewno nie będzie miał tego komfortu jak kiedyś ,że mógł pewne warunki dyktować. Nie będzie też zajmował się transferami i to jest zdecydowanie dobry ruch. Może i Bednarz by wrócił! Zmiany jakościowej bym się z dnia na dzień nie spodziewał ale przy dłuższym okresie doświadczenie Kasperczaka może zaprocentować. Jak ktoś kiedyś powiedział ,że Kasperczak to jedyny zagraniczny trener na jakiego stać Wisłę i do tego mówi po polsku.

WislaFan123 15.03.2010 22:08

Czytaćtego nie można, gdzie ten szacunek dla Kaspra jaki byl nawet po jego odejściu? Jeszcze mam w pamieci mecz z Gornikiem Zabrze, i 89 min jak Marcel Liczka nam strzelil, a tara byl u nas na lawce, i nagle wszyscy zaczeli skandowac Henryk Kasperczek - najglosniejszy doping jakikiedykolwiek na Wisle byl - AB bylo glosniejsze nawet niz C, kto byl na meczu to napewno pamieta. Czemu kazdy przypomina Valerenge? A zapomnieli wszyscy jak rozwalalismy Parme czy Schalke, i walczylismy z Lazio jak rowny z rownym, majac mozliwosc wyjazdu do Rzymu na mecz, majac najlepszy wyjazd w zyciu. Kasperczak osiagnal najwiekszy sukces z Polska druzyna w od awansu Widzewa do LM, bo mimo wszystko awansa Lecha z grupy - Wisla przeszla trudniejszych rywali. Szacunek mu sie nalezy jak i druga szansa.

Wracajac do Skorży - gosc z 8 druzyny w lidze, zrobil druzyne ktora zdobyla MP, byla Finalista PP, jest nadal pierwsza w lidze. Majac w sumie najmniejszy budzet w ostatnich latach wsrod czolowki - Lech i Legia wydali duzo wiecej na transfery, do tego trzeba wziasc pod uwage ze jestesmt pierwsi grajac caly sezon na wyjezdzie! I na wielki plus Skorzy - co bylo podkreslane przez wiele zagranicznych magazynow pilkarskich - Wisla byla jedyna druzyna ktora pokonala Barce, zwycieszce LM, w tamtym sezonie, nie wazny wynik z pierwszego meczu, w grupie miala awans po 3 meczach i grala rezerwowymi przeciwko mocniejszym rywalom. Moze i to byl czas zeby podziekowac Skorży - ale kazdy kibic ma obowiazek odniesc sie do tego czlowieka z ogromnym szacunkiem, jakim dazyl on kibicow na kazdym krokow i dziekowal za wsparcie. Niestety jak widać mamy wielu kibicow sukcesu, jak sa wyniki chwala a jak nie ma to gnoja kazdego. Mozna zganic paru zawodnikow ktorzy sie obijaja, Skorzy moze poprostu zabraklo doswiadczenia.

Kasper - witamy ponownie, a czas oceni czy to byla madra decyzja, szansa mu sie nalezy

Eustachy 15.03.2010 22:09

Gornik Zabrze niewatpliwie jest duza porazka Kasperczaka i nic dziwnego, ze wiele osob bedzie mu to wypominac. Z drugiej strony taki Rysiu Wieczorek, ktory geniuszem nie jest, ale mimo wszystko jakies nazwisko jak na polskie warunki mial i w Odrze Wodzislaw potrafil zwyciezac z kazdym, w Zabrzu w 5-ciu meczach nie wygral ani razu. Natepca Kasperczaka niejaki Ryszard Komornicki, tez jakos z pierwszoligowymi pilkarzami nie radzil sobie nawet w drugiej lidze i po jednej rundzie pozegnal sie z posada. Moze po prostu juz taki parszywy byl ten Gornik, ze kazdy zjadby sobie na nim zeby, wobec czego nie ma sensu zbytnio zawracac tym sobie glowy ?

Marszałek 15.03.2010 22:09

Sam nie wiem co o tym sądzić. Dawniej mówiono,że Kasperczak to drogi trener, teraz go zatrudniliśmy,bo w sumie to opcja tańsza:). Ważne jest to,że facet ma tzw warsztat. Na naszą ligęw sam raz wystarczającą. W Górniku coś tam próbował ale materiał miał średni. Pozostaje tylko jedno. Liczyć,że będzie to dobry wybór i facet poukłada to wszystko jakoś i uda się odskoczyć tym fajtłapą na kilka punktów. Nie będę ukrywał,że liczę na poprawę organizacji gry. Jeśli w najbliższym meczuu ligowym kopacze będą wiedzieli co mają grać ze spokojem,to MP pewnie obronimy.

P.S. Też mi się wydaje,że tematu Niemca nie było w ogóle. Wymysły na miarę Makinwy.

element 15.03.2010 22:10

Przy tym newsie to wpadka z Lewatywą jest małym .....m :lol:

Bałem się że przyjdzie Niemiec bo piłkarze grający w koszulkach Wisły mają problem ze zrozumieniem słowa po Polsku.

Liczę że Skorża pójdzie do obozu wroga i tam będzie odnosił największe sukcesy. Życzę Ci tego Maćku, będzie to nauczka dla wszystkich że zacząć należy od piłkarzy.

koyoot 15.03.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 870351)
Konkrety.

A nie panowie sorry moj blad, zajebalem sie tym razem z rozpedu:P.

Pero 15.03.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90 (Post 870272)
Panowie to jest po prostu żenada! Istny kabaret! No bo jak nazwać coś takiego? Podczas ważnego kontraktu Skorży Heniek wysyła ofertę, że może przejąć Wisłe?

Jeszcze bardziej dobijają mnie komentarze ludzi pod artykułem na SKWK..pl
http://********/news/show/4662_konie...rczak_trenerem

Czy Ci ludzie nie pamiętają w jakich okolicznościach mialo miejsce zerwanie kontraktu?

Choćby wygrał LM a potem z całych sił próbował się zemścić na Wiśle za zerwanie kontraktu tak jak to zresztą miało miejsce to dla takiego gościa mówię stanowcze NIE!

Bo tu nie chodzi o to czy jest fachowcem czy nie, tu chodzi o sposób w jaki potraktował Wisłę po rozwiązaniu kontraktu! A teraz co? Już zapomniał jak pomagał pasiastym w derbach? I ma czelność mówić, że Wisła zawsze była w jego sercu?!

Kto tego nie rozumie to po prostu brak mi słów na takiego kibica!

Podpisuję się rękoma i nogami pod tym artykułem. Pod Twoją wypowiedzią również. Ależ niektórzy z Was mają krótką pamięć. Już słyszę wypowiedź Henia po porażce "Chłopcy nie zareagowali pozytywnie"

Inubis 15.03.2010 22:10

Kasperczak-Parma,Schalke,Lazio i pięknie grająca Wisła dziś nikt o tym nie pamięta?! Wybiórczą macie pamięć...

Boleck 15.03.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 870326)
zgoda ale to nie byli gracze co kosztowali po 700 tyś € każdy jak Jirsak.Przychodzili albo za darmo albo za śrubki.Co innego jak nie wypali transfer za darmo a co innego jak za kilkset tysiecy jak Łobo czy Jirsak

Ayala ale Jirsaka nie sprowadził Skorża tylko Łysy, zresztą Maciek od razu powiedział, że nie jest to piłkarz na ta pozycję. Nie jestem zadowolony z nowego trenera, ale pamiętam poprzednie sukcesy i trzymam kciuki za następne.

PanPlamka 15.03.2010 22:11

KaSzTaN: Kasperczak stracil szacunek kibicow w momencie gdy zaczal procesowac sie z Wisla o nienalezne mu pieniadze.

zbymak 15.03.2010 22:12

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_2 Mial propozycje z Legii ale wybral Wisłe i ma dostac kase na transfery hohoho już zaczynają sie bajki a okienko dopiero za pare miesiecy

pan_premier 15.03.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 870364)
Podpisuję się rękoma i nogami pod tym artykułem. Pod Twoją wypowiedzią również. Ależ niektórzy z Was mają krótką pamięć. Już słyszę wypowiedź Henia po porażce "Chłopcy nie zareagowali pozytywnie"

zawsze to jakaś odmiana od "Wypada tylko przeprosić kibiców" :D

crazykaro 15.03.2010 22:12

To ile teraz zarabia??

d 15.03.2010 22:12

Cytat:

Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz.

Konkrety.

jerry.lii.lewis 15.03.2010 22:13

Wczoraj chciałem, w formie żartu napisać, że temat Henia wróci na forum, ale zrezygnowałem z "wywoływania duchów", a tu taka niespodzianka ...
Ja się cieszę - po pierwsze skończył się definitywnie cyrk z Cupiałem i Kasperczakiem w rolach głównych.
Po drugie Henry ma moim zdaniem to, czego Skorży (z całym dla niego szacunkiem i uznaniem) brakuje - stanowczy jest. Poza tym na pewno jest dla piłkarzy autorytetem, a i warsztat i doświadczenie ogromne.
Liczę na powrót ładnej gry i skuteczności.

zim zum 15.03.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Inubis (Post 870366)
Kasperczak-Parma,Schalke,Lazio i pięknie grająca Wisła dziś nikt o tym nie pamięta?! Wybiórczą macie pamięć...

Valerenga, Tbilisii.........

Tutaj nie chodzi o to. Gość najpierw chciał wydoić Wisłę jak najbardziej z kasy. Potem doradzał Cracovii jak ograć Wisłę przed derbami. W tamtym roku kochał Górnika(mama mówi: "Heniu wróć ratować naszego Górnika"), a nagle przychodzi i opowiada, że on ma Wisłę od zawsze w sercu. Ludzie bądźmy poważni i szanujmy się. Gość w ogóle nie ma honoru i tyle.

Lechista69 15.03.2010 22:14

Co by nie mowic to Kasperczak zawsze kladl nacisk na taktyke i jej realizacje, u Macka tego nie bylo, bedzie milo po 2,5 roku zobaczyc jakies schematy u Wiselki... ale z Lechia beda plecki :P!

sqallpl 15.03.2010 22:14

Słyszał ktos jeszcze o rzekomym powrocie Grzegorza (uważam że jeśli zostane zatrudniony w Wisle jako dyrektor sportowy, to bede w niej pelnil funkcje dyrektora sportowego) Mielcarskiego?

Nie byl by to chyba zly pomysl.

szprotson 15.03.2010 22:14

Tylko jak grajki wyłoza ch**a to zaden trener nie pomoze.

WhiteStarDvisionTheBest 15.03.2010 22:15

Czekam na wywiady z piłkarzami,większość w wywiadach wypowiadała się,że chce Skorze dalej,a teraz pewnie dyplomatycznie bedą zachwalać Kasperczaka przytaczając suksesy z przed lat :)

Marcinnno 15.03.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 870380)
Valerenga, Tbilisii.........

Tutaj nie chodzi o to. Gość najpierw chciał wydoić Wisłę jak najbardziej z kasy. Potem doradzał Cracovii jak ograć Wisłę przed derbami. W tamtym roku kochał Górnika(mama mówi: "Heniu wróć ratować naszego Górnika"), a nagle przychodzi i opowiada, że on ma Wisłę od zawsze w sercu. Ludzie bądźmy poważni i szanujmy się. Gość w ogóle nie ma honoru i tyle.

Gdzie ku** doradzał Cracovi? Jak Dan mówił Wasz ukochany, że poszedł by do Legii to cisza!

Lechista69 15.03.2010 22:16

Powroty sa teraz modne, moze jeszcze Kosa "Zbieram na pampersy" i Basałaja ? :o

SpoXsteR 15.03.2010 22:16

uu.. widze ze ci ktorzy kazali spie... Mackowi teraz z deka sa wystraszeni, a niektorych w ogole w tym temacie nie widac hehehehe i dobrze... chcieliscie to macie.. zamiast mu pomoc i go wesprzec, kreciliscie spirale razem z medialnymi hienami ktore zle wplywaly na Wisle - trenera i pilkarzy ...

Lechista69 15.03.2010 22:17

Wspieralem Macka 1,5 roku, potem stwierdzilem ze juz nic nie ugra nie jego wina ze tak slabo dociera do zawodnikow.

Seth 15.03.2010 22:18

Wszyscy przywołują nazwiska piłkarzy których Wisła miała wtedy, i przeciwstawiają obecny.. w domyśle o niebo słabszym...
Pewnie coś w tym jest ale można tez zobaczyć z drugiej strony.... Kirim i Boguski, Alvarez chyba też Brożek, drugi Brożek i Ba to zawodnicy którzy zdecydowanie lepiej odnajdują się w grze kombinacyjne czyli takiej którą na pewno będzie preferował Kasperczak (który nie będzie pewnie się upierał, że koniecznie musi mieć wysokiego napastnika... zamiast po prostu dobrego i nie będzie do ataku przesuwał Marcelo byle tylko grac długie piłki). Dlaczego Kirm tak fajnie kopie w reprezentacji i nie idzie mu w Wiśle... może nie tyko o aklimatyzacje chodzi.. a o sposób gry. W Wisle nadla sa piłkarzy gtórzy potrafią grac mądrze, kombinacyjnie i ofensywnie takich piłkarzy w Górniku nie było...
Wiem jedno, drużyna i zawodnicy zawsze przy Kasperczaku podnoszą swój poziom i "jakość gry". Czasem też zawodzą w kluczowych momentach przez nonszalancje i zbytnia pewność siebie niekoniecznie zaś przez błędy trenera.

Marcinnno 15.03.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 870390)
Wspieralem Macka 1,5 roku, potem stwierdzilem ze juz nic nie ugra nie jego wina ze tak slabo dociera do zawodnikow.

A kogo wina niby? Nasza?

Bronex 15.03.2010 22:19

Z tą Wisłą w sercu nie przesadzajcie i nie stawiajcie wielkich wymogów. Skorża pogaruje na bezroboci parę miesięcy ,pójdzie np. do Legii czy Lecha i też będzie rozpływał się nad kibicami miejscowymi , atmosferą , organizacją i stwierdzi ,że zawsze marzył żeby pracować w jednym z powyższych klubów. Skorża siedzi na karuzeli i szybko z niej nie spadnie. Do końca kariery pewnie obskoczy z 30 polskich klubów.

Kasperczakowi można różne rzeczy zarzucić ale to że jest słabym trenerem na pewno nie. Ja miałem okazję oglądać mecze pucharowe z sezonu 2002/2003 na żywo (nie wszystkie ale te w Krakowie tak) i Kasperczak będzie mi się zawsze pozytywnie kojarzył. Na meczu z Lazio to myślałem że się pochlastam takie emocja a jaka gra. Taktyka Kasperczaka była zawsze oparta na skrzydłowych. Takowych w obecnej Wiśle nie ma i może być tutaj problem. Do tego skuteczność.

tofik 15.03.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 870384)

Niech uważają, żeby na nich Cupiał nie wyłożył czegoś...bo będą w ME gnić. Słowo trenera > słowo piłkarza :) i tego powinni se trzymać.

legol 15.03.2010 22:19

Smutno i straszno...
Człowiek, ktory pokochal ten klub zostal wyrzucony a przyjeto dziada ktory wyklocal sie o pieniadze z klubem... Balem sie tego momentu i niestety nadszedl... Gorzej juz ta wiosna nie mogla sie zaczac :(

PvD 15.03.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 870387)
Gdzie ku** doradzał Cracovi?

to tego w necie nie napisali? a to pech :rotfl: :rotfl:
Cytat:

Jak Dan mówił Wasz ukochany, że poszedł by do Legii to cisza!
lepszy szczery najemnik niż nieszczery "miłujący" Wisłę :evil:

Kandzior 15.03.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 870384)

A to swoją drogą... :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl