Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   X Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Mężczyzn w Austrii (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6882)

Silvestro 20.01.2010 22:00

:hura: :hura: Byle tak dalej!

igortsw 20.01.2010 22:01

Wygrana jest i w sumie tylko to się liczy, ale musimy poprawić grę w ofensywie w kolejnych meczach, bo nie oszukujmy się i Szwedzi i Niemcy to solidne drużyny, ale są też mocniejsi, na których dzisiejsza skuteczność nie wystarczy.

dynek.pl 20.01.2010 22:06

Bez rewelacji ale pewna wygrana. W pierwszych meczach nie trzeba grac rewelacyjnie - rozkrecimy sie.
Trzeba poprawic skutecznosci i gre w przewadze w obronie - dzisiaj zamiast odjechac Szewdom gdy lapali kary to doszlo do remisu po 22, ale wtedy jak klasowy druzyna wrzuclismy drugi bieg i do widzenia.

Szmal jest genialny i ciagle zaskakuje choc wydaje sie, ze juz lepiej bronic nie mozna. To co dzisiaj wyprawial w sytuacjach sam na sam. Rewelacyjnie ROsinski - duzo lepiej od Jazski i M.Jurecki wazne i trudne gole w koncowce.

w pitake mecz o 1 miejsce

qchar90 20.01.2010 22:20

Kolejny świetny mecz Sławka Szmala. Co on wyprawia w tej bramce ;D to ludzkie pojęcie przechodzi.
Lubię tą drużynę. Bo oni mają jaja. Zawsze grają do końca.
Bardzo fajnie dziś zagrał Rosinski, nie boi sie podejmować ryzyka. Jaszka przewidywalny.
Mam nadzieje że w drugiej rundzie rozkreci się Józek z Marcin Lijewskim.
Jest dobrze. Ale jeszcze są rzeczy do popraw. Do przodu panowie!

mcovalski 20.01.2010 23:05

Jaszka bardziej rozgrywa i z tego co widać robi to naprawdę bardzo dobrze, Rosiński robi to gorzej lecz ma inne warunki fizyczne od Jaszki (lepsze) i dlatego może rzucać więcej. W meczu Szwedów z Niemcami trzymam mocno kciuki za Skandynawów :D

Wojtas 20.01.2010 23:27

heh no to zapowiada sie ze Szwdzi albo Germance zaraz wylecą z turnieju :D

U nas jest poprawnie,ale sam nie jestem tak wtajemniczony w ręczną jak w noge :)

CelticusABG 20.01.2010 23:28

Patrząc na wyniki z innych grup to można powiedzieć że wykrystalizowały się takie 2 drużyny - faworyci: Polska, Hiszpania. Te ekipy grają najbardziej przekonująco jak dla mnie. In minus postawa mistrza świata - Francji (dziś męczyła się ze średnimi Czechami, ostatecznie wygrywając 20-21)

WISŁAZWE 20.01.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 844437)
teraz jakieś grupy znów będą czy ćwierćfinały?

Teraz rozpocznie się faza zasadnicza czyli:
podział na dwie grupy
GRUPA I
1A 2A 3A 1B 2B 3B

GRUPA II
1C 2C 3C 1D 2D 3D

Awans po 3 najlepsze ekipy a potem
3 miejsce gr I - 3 miejsce gr II - mecz o 5 miejsce. Itd.

LuKaS TSW 21.01.2010 10:34

I w dalszej fazie turnieju zostają zaliczone punkty z rywalami w grupie,którzy też przeszli dalej.Czyli np gdyby Polska wygrała teraz ze Słowenią to ma na starcie 4 pkt za wygrane ze Słowenią i Szwecją lub Niemcami zależy która z tych drużyn wejdzie

Krissu 21.01.2010 16:03

Tych mistrzostw w ogóle nie powinno się w TV pokazywać.

Na parkiecie widnieje reklama parszywej firmy trudniącej się hazardem.

Dlaczego płemieł z tym nic nie zrobi?!

LuKaS TSW 21.01.2010 16:49

Krissu trzeba napisać donos do gazety którą masz w podpisie ,że faszystowscy Austriacy nie POpierają POpiełdolonej ustawy :)

marcinugorek 21.01.2010 19:32

Nie wiem czy ktoś oglądał mecz Austria-Islandia ale to byłą końcówka jakiej dawno nie widziałem Austyjakom należał się chociaż remis i dobrze ze maja jeszcze w tym turnieju szanse Czekam na ruskich co pokaża b licze na ich wygraną

wolfy 21.01.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 844710)
Tych mistrzostw w ogóle nie powinno się w TV pokazywać.

Na parkiecie widnieje reklama parszywej firmy trudniącej się hazardem.

Dlaczego płemieł z tym nic nie zrobi?!

Płemieł to może się do nich co najwyżej po instrukcje zwracać, nie na odwrót.

marcinugorek 21.01.2010 19:47

a co do tego bukmachera to on jest sponsorem Pucharu Świata w Zakopcu i tutaj pan Płemieł będzie dopiero robił jaja

mic 21.01.2010 19:50

Skonczcie juz pieprzyc od rzeczy, chcecie politycznej napinki to idzcie do politycznego

WILU TS 21.01.2010 19:51

Jak już to Premier,kto jak kto ale moderator forum nie powinien tak pisać.

dynek.pl 21.01.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinugorek (Post 844798)
Nie wiem czy ktoś oglądał mecz Austria-Islandia ale to byłą końcówka jakiej dawno nie widziałem Austyjakom należał się chociaż remis i dobrze ze maja jeszcze w tym turnieju szanse Czekam na ruskich co pokaża b licze na ich wygraną

frajer jestem ale przelaczylem sie na koncowke Ukraina-CHorwacja bo myslalem, ze mecz rozstrzygniety, a teraz przeczytalem na Onecie - maskara

mcovalski 21.01.2010 22:50

Polska - 4
Hiszpania -4
Francja -4
Słowenia - 1
Szwecja - 0
Czechy - 0

Mam nadzieję że tak będzie wyglądała grupa II w drugiej rundzie.

RAFi89 21.01.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 844921)
Polska - 4
Hiszpania -4
Francja -4
Słowenia - 1
Szwecja - 0
Czechy - 0

Mam nadzieję że tak będzie wyglądała grupa II w drugiej rundzie.

Tak to napewno nie będzie wyglądało, po pierwsze Francja z Hiszpanią grają w jednej grupie więc obie nie mogą mieć kompletu. No i jak z naszej miała by wyjść Słowenia i Szwecja to Słoweńcy mieli by zaliczone 2pkt za zwycięstwo.

mcovalski 21.01.2010 23:20

Masz rację przepraszam.

Wojtas 21.01.2010 23:46

I znalazl ktos jakis kanla na cyfrze ktory pokazywal by te Mistrzostwa...

bo oprocz ZDF co Niemcow puszcza tak to chyba nie ma,,,chyba ze ktos cos znalazl,to niech sie pochwali :)

Kroq 22.01.2010 09:23

Najlepszymi dziś wynikami byłyby chyba :
Polska - wygrywa , Niemcy - nie przegrywają , Hiszpania - wygrywa , Węgry nie przegrywają
( nie biorę pod uwagę remisów bo to mało możliwe )

Układ tabeli wyglądał by tak :
Polska 4
Hiszpania 4
Niemcy 1
Francja 1
Słowenia 1
Węgry 1

mcovalski 22.01.2010 19:42

.......one szawabskie cioty :foch: :evil:

marcinugorek 22.01.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 845375)
.......one szawabskie cioty :foch: :evil:

Nie jest źle jak wygramy to mam 4 Niemcy 1 i Słowenia 1 wiec jest elegancko

Oglądając mecz Frencja-Hiszpania wnioskuje jedno Francja nie ma szans A Hiszpania z nami powalczy o mistrzostwo gdyby nie idiotyczni sędziowie Hiszpania by wygrałą lajtowo choć traciał w pewnym momencie 6 bramek ale prowadzili i mieli kontre tylk osędzie cos sobie wymyślij i podyktował 2 karne z kapelusza na koniec dla żabojadów . Niemcy na farcie i tyle wiekszych szans nie maja

LuKaS TSW 22.01.2010 20:03

Czyli Hiszpania ma 3 punkty a Francuzi 2 na starcie?

marcinugorek 22.01.2010 20:08

zalezy od drugiego meczu jak wygraja węgrzy to maja 1 Francja 2 i Hiszpania 3 Jak Czesi to Francja 2 i Hiszpania3 Więc lepiej mieć Węgrów ze sobą i wtedy jest tak

Polska4
Hiszpania3
Francja1
Niemcy1
słowenia1
węgry1

więc wygrana z Węgrami i remis nam daje prawdopodobnie awans do 1/2

ale musza nasi wygrać..

iiYama 22.01.2010 20:28

Francuzi słabo się prezentują? Podczas ostatniego turnieju byli poza zasięgiem większości ekip cóż się więc stało? Zmiana pokoleniowa?

dynek.pl 22.01.2010 21:01

strasznie ciezko idzie
Slowency to juz nie ta druzyna, ktora ogrywalismy na poprzednuich turniejach - chyba sa minimalnie
lepsi, jakos tak z wieksza latwoscia im wszystko przychodzi no i sedziowanie troche ch.jowe

Proud 22.01.2010 21:20

Za wolno organizują się w obronie. I za dużo kar, zdecydowanie.

oj źle się dzieje...kurde, jakoś dziwne przeczucia miałem przed tym meczem...

edit: chyba pozamiatane...jak można tak partaczyć setki rzutowe? nie wykorzystujemy w ogóle przewagi liczebnej.

ale jaja:) ładna końcówka :) gratulacje chłopaki za walkę do końca!

sergio 22.01.2010 21:45

Jakby jeszcze Szmal poziomem gry dopasował się do reszty zespołu to byśmy w niezłej

dupie byli!

edit. Rudy dzisiaj najsłabsze ogniwo

Kolejny mecz Szmal w bramce rewelacyjny...remis nie jest złym wynikiem dzisiaj:-)

iiYama 22.01.2010 21:50

Bramkarz Słowenii ma dziś dzień konia.

A my jakoś za nerwowo gramy, głupie błędy i kary.

dynek.pl 22.01.2010 21:56

dobre i to, jak sie nie da wygrac to nie mozna przegrac
chyba bylismy slabsi minimalnie ale jakby policzyc te wszystkie niewykorzystane sytuacja i karne
ten mecz strasznie przypominal mi spotkanie z Islandia na olimpiadzie - tez niby rywal slabszy, a starsznie
sie meczylismy tylko teraz wynik lepszy
w niedziele z Hiszpania, tak ?

harthausen 22.01.2010 21:57

jeszcze 2-3 takie mecze i zawał murowany :D

TSW Fanatyk 22.01.2010 21:57

Daliśmy dziś świetny pokaz.... nieskuteczności. Jedyny plus z tego meczu to remis. Słoweńcy szybko organizowali ataki po naszych akcjach i tym sporo bramek zdobyli a także zaskoczyli nas chyba tą "aktywną" wysuniętą obroną. Całe szczęście ze mamy te jaja i gramy do końca.

marcin93 22.01.2010 21:58

jesr remis! ale ciezko wymeczony...powinni dziekowac ze udalo im sie wyrownac gdy przegrywali juz 4 bramkami. przed nastepna runda trzeba spokojnie usiasc i zmobilizowac sie aby zagrac tak jak w 2 pierwszych meczach

Ikki 22.01.2010 21:59

Remis.
Czyli druga runda
Polska - 3
Francja - 3
Hiszpania - 3
Słowenia - 2
Niemcy - 1
Czechy - 0
Ale będzie jazda;D

janko04 22.01.2010 21:59

jeszcze mnie trzęsie....... jakbyśmy wykorzystali przynajmniej jednego karnego to byśmy wygrali....

Eternit 22.01.2010 22:00

Czemu Słowenia 3? A nie czasem 2 pkt?

qchar90 22.01.2010 22:00

Francuzi tez przypadkiem nie graja 5-1 w obronie?
wlasnie nie jestem pewien
teraz naszych 3 mecze czekaja ciezkie.
Sławek Szmal zaś szalał.
Niestety coś skuteczność nawala;/
trzeba ją poprawić.
Dobrze że nie przegraliśmy.

igortsw 22.01.2010 22:01

Ofensywa, ofensywa i jeszcze raz ofensywa!! Ruszamy się jak muchy w smole, nie potrafimy wyprowadzić szybkiego ataku po stracie bramki, to samo jeśli chodzi o powrót do obrony, gdy Polacy musieli przycisnąć pod koniec, potrafili grać szybko i to przyniosło efekt, tylko szybką grą możemy coś zdziałać dalej.

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w pierwszej połowie realizator pokazał licznik odmierzający czas od zdobycia ostatniej bramki przez Polaków. Licznik pokazywał 9:30 i rósł!!! Dla mnie po prostu to jest makabra, jeśli nawet najsłabsze drużyny, grające z takimi potęgami jak Francja czy Chorwacja, maksymalnie mają przerwę między zdobyczą bramkową 4-5 minut.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl