Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

JAR0 01.06.2010 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brasilia79 (Post 907313)
jak ktoś nie widział jeszcze planu transmisji to z tej strony można pobrać
http://media2.pl/media/64826-mundial...nternecie.html

Dzięki :-D
plan pobrany i wydrukowany. Teraz cierpliwie czekać na pierwszy mecz.

Mario Nh 04.06.2010 16:00

Napastnik musi być bramkarzem

Dobrze Korea Północna weszła w turniej :lol:

Drogba nie zagra na mundialu

szprotson 04.06.2010 16:12

na czym procz TVP1 bedzie mozna ogladnac MŚ?
Bo napewno nie dam rady ogladac ibisza kurzajewskiego jako reportera i tych peda**w co komentuja, a gowno sie znaja.

docenam szaranowicza teraz

wonski_eNHa 04.06.2010 16:29

RPA 2010 tylko w TVP będzie można oglądnąć, niesamowita jakość obrazu i dźwięku, wspaniali komentatorzy, eksperci. Cud miód!
do tego kompletu ekspertów od piłki dodaj sobie trąbki i buczenia murzyńskich plemion afrykańskich. Chyba najgorsze mistrzostwa pod względem kibicowskim się zapowiadają, chyba że Aryjczycy z Angolami rozkręcą na swój sposób ten turniej.

pss. Oby Euro 2012 było w rękach POLSATU! Czy to możliwe?? Chyba że jest jakiś haczyk w naszym i UEFA'owskim prawie, że publiczna jedyneczka i dupeczka mają transmitować euro....

Zbychu 04.06.2010 17:03

Czy na TVP czy Polsacie czy TVN co za różnica? I tak Polacy nie grają więc oprawa,komentarze mają znaczenie drugorzędne.Sam jeszcze nie wiem czy będe oglądal od początku mundial czy na przykład dopiero po zakończeniu fazy grupowej,kibicować i tak nie ma komu kibicować a sztuczne "podkręcanie" atmosfery jakoś mnie nie bawi.

Krissu 04.06.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 908836)
Czy na TVP czy Polsacie czy TVN co za różnica? I tak Polacy nie grają więc oprawa,komentarze mają znaczenie drugorzędne.Sam jeszcze nie wiem czy będe oglądal od początku mundial czy na przykład dopiero po zakończeniu fazy grupowej,kibicować i tak nie ma komu kibicować a sztuczne "podkręcanie" atmosfery jakoś mnie nie bawi.

A ja uważam, że Mistrzostwa Świata to Mistrzostwa Świata i z pewnością "sztucznie" sobie atmosfery nie podkręcam. :-)

Jaroo1 04.06.2010 17:51

Ja tez juz sie nakrecilem na MS :) Wiadomo jest to najwazniejsza impreza pilkarska i zawsze mozna zobaczyc na niej fajny futbol. Czekam juz z niecierpliwoscia na wszystkie meczyki. Co prawda w fazie grupowej jeszcze szalu nie bedzie (nie bedzie meczow miedzy najlepszymi reprezentacjami) ale tez napewno beda emocje i piekna pilka, a pozniej faza pucharowa to bedzie miod malina :d

murray 04.06.2010 18:07

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...96/story.shtml
Anglia bez kapitana, tak samo WKS :/
Ponoć Drogba ma jakąś szansę zagrać, bo jak nie to będzie fucking disgrace.
Co do Ferdinanda, to niby jest King czy Upson, ale jednak Ferdinand z Terrym to zawsze była zgrana para obrońców i teraz marsz po zwycięstwo będzie zdecydowanie trudniejszy.

Mario Nh 04.06.2010 18:11

To jest jednak dramat dla każdego piłkarza.

_ukoL 04.06.2010 18:25

A ja wolę gości pokroju Szpakowskiego czy Szaranowicza niż ulizanych pedałków z Polsatu.

tofik 04.06.2010 20:41

I tak przez vuvuzele będę oglądał z wyciszonym dźwiekiem więc czy to będzie C+ czy TV Trwam nie robi mi różnicy :)

AS82 04.06.2010 20:45

nie wiecie czy buki przyjmuja zaklady n to kto wygra mundial , patrzylem na sts.pl ale nie znalazlem ?

R33 04.06.2010 20:46

Bet-at-home przyjmuje na przykład.

AS82 04.06.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 908950)
Bet-at-home przyjmuje na przykład.

no ,na Argentyne jest kurs 7.00 , moze postawie cos ,bo mam nadzieje ze Messi wszystkich powiezie na mundialu :D

szlaQ 05.06.2010 22:11

http://www.dutch-football.com/footba...g-injury.shtml czyżby Mundial bez Robbena ??

murray 05.06.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 909457)

Kurde jak wchodzę na jakąkolwiek stronę, to widzę, że jakaś kolejna kontuzja megazawodnika. A to Ferdinand, później Drogba, Milito, Julio Cesar i teraz Robben. Wielka szkoda, bo ci zawodnicy byli akurat w wielkiej formie i mogli to potwierdzić na MŚ i zgarnąć Złotą Piłkę.

Birsa 06.06.2010 19:16

Mam nadzieję, że Słowenia na nadchodzących mistrzostwach pokaże na co ich stać. Szczególnie liczę na Kirma. Mam nadzieję, że gdzy pokaże swoje umiejętności z meczów w reprezentacji i z kwalifikacji do Ligi Misiów z meczu z Levadią to jego cena podskoczy do góry. Jak co cztery lata jestem jednak za Argentyną. Messi, Tevez i Di Maria pokażą na co ich stać i nieoczekiwanie Argentyna będzie najlepszą drużyną świata!
(edit)
Dziwne to trochę dla mnie, że tylu podstawowych zawodników kontuzjowanych. Nową gwiazdą serialu "O tych co nie pojechali na mistrzostwa w RPA" został Nani. Na razie obsada jest nie zła. Behrami, Robben, John Obi Mikel, Bastos, być może Pirlo, Ferdinand, Drogba i Milito no i Portugalczyk.

sessegnon 06.06.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 908827)
RPA 2010 tylko w TVP będzie można oglądnąć, niesamowita jakość obrazu

Akurat w tym wypadku bym nie ironizował, bo na TVP HD obraz żyleta.Prawdziwe HD, a nie takie jak serwują niektóre stacje...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 908827)
pss. Oby Euro 2012 było w rękach POLSATU! Czy to możliwe?? Chyba że jest jakiś haczyk w naszym i UEFA'owskim prawie, że publiczna jedyneczka i dupeczka mają transmitować euro....

No niestety EURO 2012 będzie w TVP.Zresztą kolejny mundial, w Brazylii również...
Jeśli chodzi o turniej w Polsce, to z tego co wiem, nie było przetargu.UEFA w krajach gospodarzy, poprostu daje prawa do transmisji publicznemu nadawcy.

Szkoda Drogby.Mam nadzieje, że jakimś cudem zagra w turnieju.Bez niego WKS będzie bardzo ciężko wyjść z grupy.Stracili serce drużyny, jej głowną postać.Wystarczy popatrzeć na jego statystyki w reprezentacji...

Mario Nh 06.06.2010 20:29

Tragedia przed meczem w RPA

Mahamed_isin Sahad 07.06.2010 08:13

Naprawdę wielka szkoda by była gdyby
Drogba nie mógł zagrać. Co do Argentyny to Messi i spółka mogą naprawdę coś pokazać i nie zwracał bym uwagi na to iż mieli "problem" (więcej niż to było warto media rozdmuchały) z awansem nic nie sugeruje.
Zwrócił bym bym uwage na Niemców którzy mogą mieć formę turniejówą jak to zwykle bywa. Fantastyczne przygotowania, i rozpracowanie przeciwników znów może ich doprowadzić do finału...
Osobiście mam nadzieję że do tego nie dojdzie.
I Hiszpanie ostatnio nie doceniani ale mówi się o ich formie. Więc też mogą być drużyną która może zaskoczyć i wylądować w finale. Za co trzymam kciuki powiem szczerze.
aaaa "Wielka Brazylia" to tylko już chyba nazwa która została z poprzednich lat... mam nadzieję że tym razem nie będzie ciągłej gadaniny że wszyscy grają w dobrze, pięknie a na końcu i tak wygrywa Brazylia....

I miejmy tylko nadzieję że komentatorzy dopiszą.
Nie będzie zbędnej gadaniny i przekręcania nazwisk co może najbardziej denerwować.

mitmichael 07.06.2010 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 909457)

Robben na szczescie nie jest kontuzjowany i dzisiaj dołaczył do kolegow w RPA. Bardzo cieszy ta informacja bo wiadomo jak silna jest Holandia z Arjenem w składzie. Cos mi sie zdaje, ze Francja szybko odpadnie i pozostanie mi tylko kibicowanie Holendrom.

szlaQ 07.06.2010 13:59

Wlasnie czytalem o robbenie też sie ciesze że nic mu nie jest , a lekarze WKS-u caly czas starają się "uratować" Drogbe więc może on też zagra :]

dawidTS 07.06.2010 14:43

Ja będę kibicował Anglii :) nie ma co,początki piłki nożnej to właśnie Anglia,najstarsza reprezentacja,najstarsze drużyny,jedna z najsilniejszych lig na świecie a na koncie tylko jeden tytuł mistrza Świata. Mam też nadzieje ,że Rooney będzie królem strzelców -po porostu lubię tego chłopaka :)

Sylwek1906 07.06.2010 15:08

Też bym chciał żeby Anglia w końcu wygrała, ale ta ich liga nie jest znowu taka angielska, popatrz np na Arsenal, mają kase to kupują zagranicznych, w Anglii od czasów Simana (czy jak mu tam jest) nie ma dobrego bramkarza ..

dawidTS 07.06.2010 15:23

chodzi ci o Davida Seaman'a? to prawda ,że mankamentem Anglików jest brak dobrych bramkarzy, ale mając przed sobą John'a Terryego i Ferdinanda mógłby między słupkami stać Pawełek :) Mam nadzieje ,że Robert Green będzie podstawowym bramkarzem na mundialu jakby nie patrzeć w tym sezonie w barwach słabego West Ham'u grał dość przyzwoicie tylko problemem może być brak doświadczenia w meczach reprezentacji .

szprotson 07.06.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 910121)
Też bym chciał żeby Anglia w końcu wygrała, ale ta ich liga nie jest znowu taka angielska, popatrz np na Arsenal, mają kase to kupują zagranicznych, w Anglii od czasów Simana (czy jak mu tam jest) nie ma dobrego bramkarza ..

Ostatnim najlepszym na Wyspach był Peter Shilton. Seaman był niezły, ale nie był jakis znowu rewelacyjny. Ileż on kołnierzy dostał przeciez...
Moze to jest dlatego tak, ze w Anglii, graja piłke do przodu by strzelic po prostu bramke wiecej od przeciwnika. A u nas w kraju "najważniejsze zero z tyłu"
:)

mitmichael 07.06.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 910143)
Seaman był niezły, ale nie był jakis znowu rewelacyjny. Ileż on kołnierzy dostał przeciez...
:)

Dostawal ale jest juz Legenda Arsenalu. Grajac przez 13 lat zrobił wiele dla tego klubu. Lehman tez był dobry ale nie taki jak David. Anglia z Japonia wygrała dzieki samobojom - gdyby nie padły to zapewne byłaby sensacja. Anglicy nie graja tak jak przyzwyczajali kibicow, Włosi w ogole załamanie maja, Hiszpanie tez jakos nie za specjalnie sie spisuja, Niemcy jak zwykle bardzo silni, Holandia w formie, Brazyli wygrywa, Argentyna nie wiem. Moze byc ciekawie na MS jezeli niektore wymienione przeze mnie druzyny tak beda grały jak graja teraz. A Hiszpanie nawet jak wysoko z nami wygraja - nie musi to oznaczac, ze wielka forma wrociła. Zawsze moze znalezc sie takie USA, ktore znowu odprawi ich z kwitkiem ;)

Wojtas 07.06.2010 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 908871)
A ja wolę gości pokroju Szpakowskiego czy Szaranowicza niż ulizanych pedałków z Polsatu.

no Szpakowski z tym swoim "ajjjjjjjjj" albo Włodziu "magia Zakopanego" to ludzie potrafiacy robic klimat i tego wiekszosci polskich komentatorow powtorzyc nie potrafi.

Mam taka prosbe moglby ktos wypisac ktora stacja robila jakaie Mistrzostwa,bo musze cos sprawidzic
wiem ze

1998 Francja MS -TVP

2000 Belgia ,Holandia- ME - TVP??

2002 Korea MS-TVP ??

2004 Portugalia ME -TVP

2006 Niemcy MS ..???

2008 Austria ,Szwajcaria Polsat

2010 RPA MS TVP

jakby ktos uzupenil braki :)

Kurt 07.06.2010 22:53

2000 tylko TVP
2002 tylko Polsat, chyba tylko finał był na TVP i mecze Polaków
2004 tylko TVP
2006 licencję miał Polsat ale odsprzedał TVP połówę meczy.

!!IRIVER!! 07.06.2010 23:23

1998 na pewno tylko TVP.
2000 nie pamiętam
2002 wszystko było w rękach Polsatu, TVP transmitowało mecze Polaków, jeden ćwierćfinał, jeden półfinał i jeden finał
2004 całość dla TVP
2006 pół na pół
2008 Polsat.

Wojtas 07.06.2010 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 910407)
1998 na pewno tylko TVP.
2000 nie pamiętam
2002 wszystko było w rękach Polsatu, TVP transmitowało mecze Polaków, jeden ćwierćfinał, jeden półfinał i jeden finał
2004 całość dla TVP
2006 pół na pół
2008 Polsat.

ok :)

nie bylem pewien 2000 i 2002 ,bo final pamietam byl na tvp 2 a inne mecze mial Polsat ,ba nawet TV4 ..

i pytanie za 100 pkt:)

podczas ktorego Mundialu bylo slynne łaczenie z Wisła i z kominkiem Antoniego Piechniczka :D :D

KoPer 08.06.2010 08:13

jak dla mnie to chyba 2002

;)

murray 08.06.2010 08:28

A to nie było Euro 2004?

SZYMEK_TSW 08.06.2010 09:45

Andrzej Zydorowicz to był gość :P
Pamiętam jak na mundialu we Francji '98 gdy wprowadzono pokazywanie przez sędziego technicznego doliczonego czasu, w czasie gdy on pokazał na tablicy świetlnej ileś tam doliczonych minut Andrzej wypalił:"oooo szykuje nam się zmiana" :D Dopiero bodaj komentujący z nim Listkiewicz wyprowadził go z błędu :)

----edyta-------
grzechu1991 specjalnie sprawdziłem i się poprawiam bo myślałem że chodzi Ci o 3 mecz w grupie, a Anglia - USA jest 1 meczem grupowym i normalnie będzie w TVP

grzechu1991 08.06.2010 09:45

Mam takie pytanie, nie wiecie może w jakiej stacji będzie można obejrzeć mecz Anglia USA? Bo tvp nam serwuje Niemcy- Australia...

murray 08.06.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 910470)
Mam takie pytanie, nie wiecie może w jakiej stacji będzie można obejrzeć mecz Anglia USA? Bo tvp nam serwuje Niemcy- Australia...

http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=4
Tu jest napisane, że na TVP2 będzie Anglia-USA.

grzechu1991 08.06.2010 10:01

Dzieki wielkiee, nie mam tego zasranego tvp sport i mam problem;/

!!IRIVER!! 08.06.2010 10:53

Wszystko na TVP1 i TVP2 - tylko mecze w ostatnich kolejkach: jeden na otwartym kanale, a drugi na TVP Sport - wg harmonogramu zaserwowanego przez To i Owo - w ostatniej kolejce będą pokazywać mecz faworyta za każdym razem...
Ech, ale wszystko pod RPA :D każdy mecz wieczorem, ostatni dopiero mecz z Francją... :)

tofik 08.06.2010 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 910389)
no Szpakowski z tym swoim "ajjjjjjjjj" albo Włodziu "magia Zakopanego" to ludzie potrafiacy robic klimat i tego wiekszosci polskich komentatorow powtorzyc nie potrafi.

Mam taka prosbe moglby ktos wypisac ktora stacja robila jakaie Mistrzostwa,bo musze cos sprawidzic
wiem ze

1998 Francja MS -TVP

2000 Belgia ,Holandia- ME - TVP??

2002 Korea MS-TVP ??

2004 Portugalia ME -TVP

2006 Niemcy MS ..???

2008 Austria ,Szwajcaria Polsat

2010 RPA MS TVP

jakby ktos uzupenil braki :)

98 TVP
00 TVP
02 Polsat
04 TVP
06 Polsat
08 Polsat
Wpisałem tego, kto miał władzę, a nie tylko ochłapy :)
A co do kominka. Hm wydaje mi się, że był to rok 2002.

KOALIK 08.06.2010 12:41

Mam nadzieję, że TVP nie zepsuje nam MŚ. Oby zdążyli na hymny. Polsat pokazałby Mundial kilkanaście razy lepiej, ale niestety przegrał przetarg...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl