Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [siatkówka] ME Turcja (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6279)

devios 13.09.2009 20:29

Pięknie!!!!

Kamson 13.09.2009 20:29

Przynajmniej w siatkówce jesteśmy najlepsi :)

aNouc 13.09.2009 20:29

Brawo ****a!

Polska niczym tornado!

Wisła do przodu, Polska do przodu! Można pić.

northrop 13.09.2009 20:29

co za mecz. super sprawa z tymi mistrzostwami. zeby tak jeszcze kopacze poszli w ich slady ;)

bartek89TS 13.09.2009 20:29

Pięknie!!!Brawo panowie!!!POLSKA BIAŁO-CZERWONI !!!

lodecki 13.09.2009 20:31

o ****a mać jest, KTO MISTRZEM JEST KTO MISTRZEM JEST :D

Zola 13.09.2009 20:33

BRAWO, BRAWO BRAWO :D

czyli bedzie teraz chwilowa "faza" na siatke i dobrze...

MISTRZ, MISTRZ !!! :-D

aNouc 13.09.2009 20:34

Chwilowa faza?

Polska satka od wielu lat dobrze się sprzedaje..

marthens 13.09.2009 20:35

Brawo. Klasa, Panowie, klasa :)

gigant 13.09.2009 20:42

Wyjebano Biesiadę, znaleziono sponsora i tv chętną pokazywać ligę. Oczyszczenie atmosfery wokół siatkówki, spowodowało napływ sponsorów, lepszych siatkarzy z zagranicy i mamy piękny efekt.

Brawo panowie, nie będą nam baby pluły w twarz i same mistrzostw zdobywały.

Mam takie osobiste pytanie,czy wg poznaniaków, dzisiaj nasi zdobyli majstra?

TSW Fanatyk 13.09.2009 20:46

W ostatnim secie tak mi serce drżało że się bałem czy mi się coś czasem złego nie dzieje :D ale teraz wszystko ok jakoś przeżyłem ten mecz.
Ten turniej pokazał że: POLAK POTRAFI jak tylko ma serce, ambicje i wiarę!
Brawo dla Was panowie!

lodecki 13.09.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 792519)
BRAWO, BRAWO BRAWO :D

czyli bedzie teraz chwilowa "faza" na siatke i dobrze...

MISTRZ, MISTRZ !!! :-D

chwilowa faza na siatke.

rzeczywiscie chwilowa faza na siatke trwa juz dobre kilka lat i nie zanosi sie aby sie skonczyla. i Bardzo dobrze, swietna sprawa, ze jest sport zespolowy w ktorym jestesmy mocni.

Pan Jotka 13.09.2009 20:57

W końcu jestesmy MISTRZAMI anie jakimis viceMISTRZAMI. Gratulacje z awalke , ambicje i wysoki poziom umiejetnosci.

SZYMEK_TSW 13.09.2009 21:12

specyficzne flagi mieli w tej Turcji ;]

kubawislak 13.09.2009 21:17

Siatkówka powinna zostać sportem narodowym;p

Proud 13.09.2009 21:22

piękny mecz, wspaniałe zwycięstwo...coś niesamowitego. I pomyśleć że z takimi brakami kadrowymi osiągamy największy sukces na ME w historii.

przed Polską siatkówką wspaniale perspektywy :)

Swietna liga, mocna kadra, wielu kibiców...możemy stać się siatkarską potęgo na długie lata.

mamy świetny zespół już teraz...a przyszłość nalezy do Jarosza, Kurka, Drzyzgi, Króla, Zatorskiego czy Wójtowicza. :) Mamy wielu młodych zawodników, o których wkrótce usłyszy cały siatkarski świat. :)

Nergal 13.09.2009 21:50

Jestem w szoku po tych mistrzostwach. Dwa lata temu jechaliśmy na ME w glorii głównych faworytów do medalu, jako vice mistrzowie świata a była porażka totalna. Teraz jechaliśmy bez kilku czołowych zawodników, z nowym trenerem który dopiero zaczyna składać do kupy ten zespół, mając za sobą totalną porażkę w LŚ, z zupełnie nowymi nazwiskami jak Woicki, Ruciak, Bartman czy Jarosz i wygrywamy w takim stylu...sport jest piękny.

Fajnie że Grucha został MVP, zasłużył jak nikt inny.

Robek 13.09.2009 22:16

oby polska Ekstraklasa poszła tą drogą (repra też)

RAFi89 13.09.2009 22:48

Ogromny sukces, wielka radość i gratulacje dla zawodników jak i trenerów bo nie wiem czy ktokolwiek spodziewał się złota.
A co do naszej siatkówki to nie jest tak że tu nagle coś powstało po wicemistrzostwie świata. Ja pamiętam choćby niezłą grę w europie siatkarzy z Kędzierzyna którzy to w składzie mieli takich zawodników jak Papke, Murek i o ile się nie mylę Świderski. Ale brakowało sukcesów reprezentacji. Po mistrzostwach w Japonii zrobiło się napewno głośniej o siatkówce. Większe zainteresowanie ze strony mediów, sponsorów jak również kibiców. Wysoki poziom rozgrywek ligowych (najlepsi polscy zawodnicy jak i solidni zagraniczni) dzięki czemu młodzi mają się od kogo uczyć i co ważne zdrowa atmosfera wokół tego sportu.

pirat.z.karaibow 13.09.2009 22:49

Spokojnie. Przyjdzie czas na mecz z Brazylią i znowu nas rozjadą jak będą chcieli :lol:

fialo 13.09.2009 22:54

Właśnie wróciłem z rynku, spod telebimu. Atmosfera całkiem fajna, chociaż mało ludzi śpiewało cały czas - właściwie tylko ja z kumplami po lewej stronie od telebimu i druga grupka po prawej stronie - naprawdę szacunek za bezustanny doping. Nie obyło się bez przyśpiewek Wiślackich - szczególnie popularne było "Proszę cię, proszę cię.." dla debilnego wodzireja(skąd oni go wzięli, z kątowni chyba?) oraz "Mistrz, mistrz (nie nasz TS) tylko Polacy!". Ogólnie bardzo fajny klimat i szkoda tylko że tak mało ludzi śpiewało przez cały czas - ale i tak JESTEŚMY NAJLEPSI !!!

felipe 13.09.2009 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 792605)
Spokojnie. Przyjdzie czas na mecz z Brazylią i znowu nas rozjadą jak będą chcieli :lol:

Fakt, siatkarze powinni być tego swiadomi i honorowo oddać medale...

Wojtas 13.09.2009 23:13

Life is wonderful :)

Tak sobie pomyslałem czym tak naprawde zdobylismy to zloto??

taktyka??,,dobrym trenerem??psychika??

napewno wszytkiego po troche,ale wg nie wygrał ten "głod" radosc Kurka,Bakiewicza ,Piotrka Gruszki...to jak male dzieci ktore ciesza sie z wszytkiego.

Dzis triumf odniosla nowosc,odmiana ,chec sukcesu.Rosjanie przerobili dzis to co my 2 lata temu ,ot wielcy faworyci dostaja po tylku i nie ma nic.
Wielkie to chwile ,po ostatiej akcjii konczacej mecz az sie lezka w oku zakrecila.

Robi sie nam wspanialy zespol ,nie wolno tego zmarnowac.

sandomingo 14.09.2009 08:28

Wielkie brawa dla całego zespołu!

Choć w finale nie było ani najlepszej zagrywki (ale to już norma) ani nawet blok nie funkcjonował na normalnym poziomie to udało się wygrać, i to jest najcenniejsze!!!

Oby tylko teraz nie osiedli na laurach i nadal pracowali tak jak do tej pory a być może doczekamy się medalu olimpijskiego w Londynie.

Maciuś 14.09.2009 09:29

Wroci Wlazly i swoimi fochami wszystko popsuje:)

For_FuN_ 14.09.2009 14:01

To pokazuje wielkosc...ze przy slabej grze w finale mozna wygrac i zdobyc tytul. To co robil Gacek na przyjeciu wolalo o pomste do nieba i nie wiem, czy ja jako trener wytrzymalbym nerwowo ;). Mamy olbrzymie rezerwy i mam nadzieje, ze w przyszlym roku odegramy sie skutecznie na Brazylii.

Wielki sukces, wielkie brawa :). Oby tak dalej panowie. MVP wybieralbym miedzy Gruszka, Bakiewiczem a Zagumnym, bo wszyscy 3 zasluzyli na ta nagrode.

felipe 14.09.2009 16:01

Wydaje sie, że mamy idealny moment na stałą wymianę pokoleniową.

Celem powinien być medal olimpijski za 3 lata. Z tego względu pora pożegnać sie z kilkoma zawodnikami - Kadziewicz, Pliński, Gruszka, Świderski czy Ignaczak nie są ludźmi nie do zastapienia, a pamiętajmy, że w Londynie wszyscy będą juz solidnie po 30 (większość z nich już jest). Pewnego poziomu zatem juz nie przeskoczą... Wyjątkiem dla mnie jest póki co Zagumny, siatkarz wybitny w skali światowej -w przeciwieństwie do wczesniej wspomnianych graczy, których można zastąpić bez wielkiej straty jakościowej. Dało się parę lat temu "odstawic" na boczny tor Nowaka, Papkego czy Murka (świetnego w lidze), da się i Gruszkę.

Turecki turniej pokazał bowiem, że w naszej młodzieży drzemią ogromne możliwości. Jesli Kurka, Możdżonka czy Jarosza wesprzemy Wlazłym i Winiarskim w formie to uzyskamy świetny, wciąż bardzo młody zespół. I ta drogą moim zdaniem powinniśmy teraz zmierzać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl