Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [5. Kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 29 sierpnia, 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6217)

Eustachy 29.08.2009 15:50

Jakby tak popatrzyc na Brozka, to pilka odbija sie od niego jak od drewna, co drugie zagranie do rywala itd.
ale przychodzi odpowiednia minuta i strzela gola...lepsze to, niz jakby mial sklejac wszystko idealnie, popisywac sie nienaganna technika i nic nie strzelac.

Natomiast to co zrobil Lobodzinski jest smutne. Jego strach przed koniecznoscia oddania strzalu jest przepotezny. W sumie nic dziwnego, bo patrzac na jego dwa wczesniejsze strzaly, mozna tylko zaplakac. Jak pozniej zepsul przyjecie pilki w naprawde prosciotkiej sytuacji, to przeszlo mi przez mysl, czy czasem nie zrobil tego specjalnie, bo przeciez inaczej stanalby oko w oko z bramkarzem i znowu musialby strzelac lub przynajmniej pozorowac ten swoj "kasliwy" strzal, co dla niego jest najwiekszym boiskowym koszmarem

martin_6 29.08.2009 15:54

A ja powiem coś miłego o Łobo - dobrze gra... w powietrzu. :) Wygrywa wszystkie główki i widać, że to do niego głównie kierowane są górne piłki.

Lysy 29.08.2009 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 786459)
Czy ktoś rozumie i może mi wytłumaczysz jak taka kaleka jak Łobodziński może grać w pierwszym składzie mistrza Polski? Ba.. jak on może grać w ogóle w drużynie pierwszoligowej.. to jest dla mnie nie do pojęcia, to jest jakiś ewenement. Przecież ten gość nic nie potrafi, ani przyjęcia, ani strzału, ani dośrodkowania..

O ile zwykle mam negatywne zdanie o Wojciechu Ł. i ogólnie uważam, że nie jest to zawodnik klasy mistrza polski, tak dziś sądzę, że nie gra źle. O dziwo nawet 2-3 razy udało mu się nabrać przeciwnika na jego oklepane zwody :) Miał również 2-3 dośrodkowania ;) co prawda na palę, ale zawsze coś mogło trafić w naszego zawodnika.

LAB 29.08.2009 15:55

Ładna gra Wisły z klepki,Franek nie istnieje,Grosicki nie istnieje,oby tak dalej!
Brozek gol ala Zuraw
No to jeszcze niech cos strzeli Kirm!

AS82 29.08.2009 15:57

Co tu duzo mowic trzeba dowiezc prowadzenie do konca i zgarnac kolejne 3 punkty..

konini09 29.08.2009 15:57

albo mi się wydaje albo Małecki niezbyt lubi się z Kirmem... ze dwa razy mógł mu podać bo Kirm pięknie sam wychodził lewą stroną a Mły ciągle tylko do Brożka gra... W ostatnim meczu było to samo...

Proud 29.08.2009 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 786460)
Natomiast to co zrobil Lobodzinski jest smutne. Jego strach przed koniecznoscia oddania strzalu jest przepotezny. W sumie nic dziwnego, bo patrzac na jego dwa wczesniejsze strzaly, mozna tylko zaplakac.

dziwisz się?

jak chociaż raz na jego miejscu wszedłbym na to forum to też bałbym się odpowiedzialności za taką sytuacje. Lepiej podać Patrykowi Małeckiemu - idolowi kibiców. Który gra dziś gorzej jak Łobo, ale i tak wszyscy będą go chwalić. Mam nadzieję że zarówno Łobo jak i Maly wezmą się do gry...abyśmy po meczu wszyscy mogli ich przeprosić.

Na razie Mały nie pokazuje że zasługuje na nowy kontrakt...
nie wiem jak to jest z tymi wywiadami? sami się zgłaszają czy co? zawsze Mały się wypowiada :D

flamengista 29.08.2009 16:01

Niesamowite, Łobodziński wygrywa górne piłki:-D

Łobo ma blisko 190 cm wzrostu, więc to jasne że gra dobrze w powietrzu. Ja jednak oczekuję od niego czegoś więcej, niż tylko wygrywania główek.

Orson 29.08.2009 16:02

faktycznie mozna odniesc wrazenie ze Malecki podaje do Kirma tylko jak juz musi... paranoja...

Syn Kangura z 1984 29.08.2009 16:03

Bramka Brożka do złudzenia przypomina mi tę bramke którą strzelił w meczu Polska-Czechy, myśle że powinien częściej probować uderzeń z tej pozycji bo widać że ma to opanowane do perfekcji ;)

wislacki 29.08.2009 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 786465)
Ładna gra Wisły z klepki,Franek nie istnieje,Grosicki nie istnieje,oby tak dalej!

Właśnie, miałem o tym napisać.
Bo o ile w ofensywie nasza gra wygląda różnie, o tyle defensywa to składny monolit. Jagiellonia miała właściwie tylko jedną szansę na strzelenie gola w tym meczu. Natomiast patrząc przez pryzmat całego sezonu, to gdyby nie bramka Pawełka w Lubinie dziś bylibyśmy na zero z tyłu.

Eustachy 29.08.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 786469)
dziwisz się?

jak chociaż raz na jego miejscu wszedłbym na to forum to też bałbym się odpowiedzialności za taką sytuacje. Lepiej podać Patrykowi Małeckiemu - idolowi kibiców. Który gra dziś gorzej jak Łobo, ale i tak wszyscy będą go chwalić. Mam nadzieję że zarówno Łobo jak i Maly wezmą się do gry...abyśmy po meczu wszyscy mogli ich przeprosić.

Na razie Mały nie pokazuje że zasługuje na nowy kontrakt...
nie wiem jak to jest z tymi wywiadami? sami się zgłaszają czy co? zawsze Mały się wypowiada :D

Ja nie zamierzam wychwalac Malego, bo rzeczywiscie ce..... go straszna niedokladnosc, a sama mobilnosc/zaangazowanie to jeszcze nie wszystko.

Ale blagam, nie rozbrajaj mnie z argumentem o forum jako zrodlem nieudolnosci Lobo.
Moja riposta bedzie taka, ze zanim Lobo trafil do Wisly, to w Zaglebiu oddawal rownie zabawne strzaly na bramke, z dwoma z nich wystartowal nawet w plebiscycie na najbardziej nieudolny strzal sezonu. Pewnie powiesz, ze to wszystko wina kibicow Zaglebia i ich forum ? :D

matusz 29.08.2009 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 786477)
Ja nie zamierzam wychwalac Malego, bo rzeczywiscie ce..... go straszna niedokladnosc, a sama mobilnosc/zaangazowanie to jeszcze nie wszystko.

Ale blagam, nie rozbrajaj mnie z argumentem o forum jako zrodlem nieudolnosci Lobo.
Moja riposta bedzie taka, ze zanim Lobo trafil do Wisly, to w Zaglebiu oddawal rownie zabawne strzaly na bramke, z dwoma z nich wystartowal nawet w plebiscycie na najbardziej nieudolny strzal sezonu. Pewnie powiesz, ze to wszystko wina kibicow Zaglebia i ich forum ? :D

Bo to taki nowy syndrom się zrodził.. nie wiesz o tym? Syndrom Doroty Świeniewicz:)

Adrian_Suvalkai 29.08.2009 16:18

Zdaje się że trzecia bramka to tylko kwestia czasu.

Lysy 29.08.2009 16:35

70 minuta... najwyższy czas na wejście Cwielonga za Łobo lub Diaza :)) Dajesz Maciek zmianę http://www.insomnia.pl/buziaki/7.gif

wislacki 29.08.2009 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 786484)
70 minuta... najwyższy czas na wejście Cwielonga za Łobo lub Diaza :)) Dajesz Maciek zmianę http://www.insomnia.pl/buziaki/7.gif

Nie zgadłeś, zmiana w 78 minucie!

Teraz tylko Cantoro i mamy komplet wykorzystany.
Łobo szkoda słów...

Eustachy 29.08.2009 16:40

Nastepny strzal Lobodzinskiego do plebiscytu szmata sezonu :-P
Chyba juz nikt nie ma watpliwosci, dlaczego tak czesto unika strzelania.
Ale coz, to w koncu nasza - kibicow wina :>

Adrian_Suvalkai 29.08.2009 16:41

Ale słyszeliście dlaczego Łobo tak słabo strzelał... Zaj*bany już był:pobity:

skeba 29.08.2009 16:41

Te jego tłumaczenie hehe
Brak sił jednym słowem :)

Adrian_Suvalkai 29.08.2009 16:43

82 minuta i gol dla Jagiellini! O dziwo, błąd Marcelo a nie Pawełka :o

Styk83 29.08.2009 16:43

no to emocje na koniec spotkania

Witoldon 29.08.2009 16:43

Cały mecz pod kontrolą, a teraz będzie nerwowa końcówka...

Tylko_Wisła! 29.08.2009 16:44

****a jaki pech

Lysy 29.08.2009 16:44

Oj coś czuje wysyp forumnowych trolli ;) zaraz się zacznie najazd na Mariusza ;(

aNouc 29.08.2009 16:45

pechowa bramka.

teraz tylko nie sfrajerzyć się i nie zremisować pod koniec.

od razu trzeba było dołozyć z 2 i spokój. a tak nerwówka.

wolfy 29.08.2009 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 786494)
Oj coś czuje wysyp forumnowych trolli ;) zaraz się zacznie najazd na Mariusza ;(

Niech przychodzą:>

skeba 29.08.2009 16:47

Teraz zaczynamy grać, kiedy jest nerwówka. Cisnąć !!!

Zwitter 29.08.2009 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 786494)

Kto będzie winił za te bramkę Mario jest ostatnim debilem.

Pech i tyle.

skeba 29.08.2009 16:53

Gratulacje, grajmy tak dalej, wygrywać 2-0 i teraz obawiać się o wynik

Adrian_Suvalkai 29.08.2009 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 786498)
Kto będzie winił za te bramkę Mario jest ostatnim debilem.

A myślisz że mało takich?:-)

2:1 i 15 pkt :)

matusz 29.08.2009 16:58

Dobrze, że ten minimalizm się na nas nie zemścił.

wislak1986 29.08.2009 16:58

Panowie, pech swoją drogą, ale boiskowa nonszalancja i lekceważenie przeciwnika w końcówce meczu też miało swój udział w bramce dla Jagi. Pzdr

igortsw 29.08.2009 17:00

Ten mecz pokazał jaką rolę w dzisiejszej Wiśle pełni para stoperów, Głowa opuścił boisko i od razu bramka i znakomita sytuacja dla Jagi po której piłka przeszła zaraz koło słupka.

W.Star 29.08.2009 17:05

Pawełka chyba nikt trzeźwo myślący nie może winić o tą bramkę. Tzn. można mówić, że mógł to wyciągnąć, wybić etc. ale to się mija z celem, błąd obrony nie Pawełka.

Natomiast mi najbardziej podobały się te momenty w których posiadaliśmy piłkę i wymienialiśmy kilkanaście podań oraz sytuacje w których wybiegaliśmy do piłek granych przez Jagiellonię i zdołaliśmy kilka razy przechwycić podania. To było fantastyczne. Dobre spotkanie, słaba końcówka. 3 punkciki i jestem zadowolony :)

rafal777 29.08.2009 17:05

Nie ma co kolejne 3 pkt a w moim odczuci najgorszy mecz Wisły w tym sezonie w lidze. Aktywność w grze ofensywnej wynosi 0. Nie chce się nikomu...ogólnie rzecz biorąc dramat. To jest moje odczucie. Ja kiedys napisałem, że jeśli chcesz grać w europie w lidze polskiej musisz grać presingiem i atakować rywala. Ćwiczyć wrzutki, akcje ofensywne, klepke...A tu nie ma nic...Oczywiście jest 15 pkt no i co z tego? Za 2 tyg będzie 18...a postępu w grze nie ma żadnego...

Luk_Biala_Gwiazda 29.08.2009 17:06

Juz chyba nie przekonam sie do Jopa. Tak, jak mial swoj udzial przy bramce dla Levadii, tak dzis znow zdazyl sie w krotkim czasie 'pokazac' przy bramce Jagi. Widac, ile znaczy Glowacki w szeregach naszej obrony.

wszyscydososnowca 29.08.2009 17:09

dziękuję za wygraną, dość dobry mecz
gra Łobodzińskiego mnie przerażała. co ten chłop robi w pierwszym składzie. Boguski WRÓÓÓĆ !!

gosciu jeden z drugim

zamiast .......ic glupoty na forum i kibicowac zza klawiatury bo to ostanio modne
to moze byscie cos pozytecznego zrobili i na mecz sie wybrali - pomogli WISLE ?!

Eustachy 29.08.2009 17:10

Najbardziej szkoda Glowy, mam nadzieje ze to tylko rozciecie i za tydzien bedzie juz do gry.
Glowa zawsze gra twardo i nigdy nie odpuszcza, dzieki czemu Frankowski dzis zupelnie nie istnial, choc mam wrazenie, ze kilka razy sedzia mogl sie w tych pojedynkach dopatrzyc fauli ze strony Glowy :)

Z jednej strony seria 5 kolejnych zwyciestw zaczyna napawac doglebna satysfakcja, z drugie strony jest jednak od groma mankamentow jak chociazby niedokladnosc Maleckiego, beznadziejnosc Lobo, potworne klopoty z opanowaniem pilki u Brozka praktycznie w kazdej sytuacji, no i niemal pewnosc ze po strzeleniu 2-giej bramki gra zaczyna stopniowo "siadac" i zaczyna sie dowozenie wyniku.

Pawelek oczywiscie bez winy przy golu. Powiedzialbym, ze bronil dzis calkiem dobrze i udanymi wyjsciami pewnie zazegnywal niebezpieczenstwo.

Adrian_Suvalkai 29.08.2009 17:11

Styl, nie styl, ale fakt jest taki:

Tak udanego początku sezonu w lidze Wisła nie miała od 5 lat.

Proud 29.08.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 786477)

moją wypowiedź nie kierowałem do Ciebie, tylko do ogółu ludzi którzy każde złe zagranie Łobodzińskiego wychwycą a na zagrania innych zawodników przymykają oko.

faktem jest że Łobo grał słabo, bardzo słabo. Ale śmieszne jest jak tylko jego błędy widzimy, a grał taki sam piach jak dziś Małecki, Diaz, Brożek czy Kirm. Wszyscy grali słabo.

a co do forum, Łobo w Zagłębiu słabo strzelał, to samo co u nas, ale w niektórych sytuacjach w Wiśle po prostu boi się odpowiedzialności, bo każde jego złe zagranie jest kwitowane gwizdami. To samo tyczy się Ćwielonga. Dlatego nie chodzi mi tu tylko o forum, tylko ogólną nagonkę na tych piłkarzy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl