![]() |
Dojdzie do tego ze mistrzem zostanie Gornik a Legia Wisla i Lech beda grac w barazach :D
Burdel,ciagle zmiany, nikt nic nie wie a jak juz cos sie zmienia to w sposob ktorego nawet schizofrenik nie wymysli. Transferowo na razie slabo, ale mam nadzieje ze tych 3-4 nowych zawodnikow w kazdym z czolowych klubow sie pojawi. Wisla juz kogos kupila,Leszek tez, Legia ma Mietowego sucharka :D PS: Ogladam sobie filmy ze zgrupowania Legii i nie moge zrozumiec czemu nikt nie wpadl na pomysl zeby Koseckiego wyslac na silownie :D Chlopak ma szybkosc, technike ale fizycznie to jest V liga Burkina Faso. |
1. co do PZPN to roku ten sam kabaret
"Jak można po sezonie ustalać kto spada... piłkarze nie wiedzą po co wchodzą na murawe..." http://www.youtube.com/watch?v=sgSJZiyB4jc 2. Wawrzyniakowi podnieśli kare z 3 miesięcy do 1 roku zawieszenia: W środę Komisja Odwoławcza Greckiej Federacji Piłkarskiej (EPO) podniosła karę nałożoną wcześniej na byłego już zawodnika Panathinaikosu Ateny przez Komisję Dyscyplinarną Greckiej Superligi Piłkarskiej z trzech miesięcy do roku zawieszenia. |
Cytat:
|
Oj tak patrze ,i widze ze ktos usilnie stara sie przepchac Górnika w góre ,najlepiej w bezpieczne miejsce a jak nie to chociaz baraze.Kręcą ,kręca a jak wyjdą te walkowery dla Jagi ,to ktos zatriumfuje.
P.S Juz niewobrazam jaka burza by sie rozpętała jakby Legia i My po 64 pkt,i to Legia lepszy bezposredni bilans :D haha :Hardkor :D i na koniec moj "ulubieniec" Piotrus zegna sie z Amiką http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html |
Cytat:
Co do tego jak tabela będzie wyglądać na końcu zbliżającego się sezonu to według mnie głównym faworytem będzie niestety Legia, być może trochę krwi będzie jej w stanie napsuć Lech i Polonia Warszawa. Mocny może być Śląsk, możliwe że Zagłębie Lubin. Prawo serii mówi że mistrzem powinna być Legia (MP A.D. 2002, potem 2006 - poza tym nadchodzi podobnie jak w tamtych latach rok mundialu), przesądny nie jestem, ale przyznacie że coś w tym chyba jest... Poza tym nie trzeba przesądów i wyliczeń żeby stawiać Legię w roli zdecydowanego faworyta - wskazuje na to zwykły rozsądek. Wisła z powodu dyletanctwa władz miasta i klubu została wypieprzona z Krakowa i gra same wyjazdy, więc wiadomo że będziemy mieć straszliwie pod górkę i osobiście będę bardzo zadowolony jeśli na koniec sezonu zajmiemy jakiekolwiek miejsce powyżej środka tabeli i bezpiecznie, bez żadnych problemów się utrzymamy... Lech jak to Lech - niby będzie mocny, powygrywa sporo meczów, ale na koniec i tak mu zabraknie pary i wypadnie realnie z walki o mistrza. Polonia będzie mieć dobre wyniki, ale w ogólnym rozrachunku na prześcignięcie drugich warszawiaków zabraknie sił... Tak ja widzę ten przyszły sezon, a przynajmniej to co najbardziej emocjonuje - walkę o czołowe miejsca. Chciałbym oczywiście mistrzostwa dla Wisły, ale rozsądek jednak przeważa nad bajkową fantazją i mistrzostwa w Sosnowcu jakoś nie jestem w stanie ogarnąć... Zresztą może to i dobrze - bo i tak sukces byłby nie całkowity - w końcu poza R 22. Po latach by się mówiło że Wisła zdobyła 13 tytuł mistrzowski grając w Sosnowcu, a tak to przynajmniej może szybko uda się zapomnieć o kompromitującej Kraków całorocznej grze najlepszej polskiej drużyny poza swoim miastem i stadionem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ja myślałem, że jestem jednym z bardziej pesymistycznie nastawionych forumowiczów. Jasne, z powodu gry w Sosnowcu wielkich nadziei na MP nie mam, ale zakładam że miejsce na pudle to jednak mieć będziemy... Szczególnie że na razie Śląsk i Lechia nie robią ofensywy transferowej, Groclin Warszawa myśli bardziej o sprzedaży Przyrowskiego, Majewskiego i Ivanowskiego. Więc poza Amiką i Legią nie widzę poważniejszych rywali. |
Cytat:
A Legia? Legia to Legia - choćby skały srały będzie w czołówce. |
Nie kopcie się z koniem.
Pzdr Bronowianin, dyletancie :D |
Bronowianin z tym utrzymaniem przegiął, ale trochę racji trzeba mu przyznać. Brak MP w przyszłym roku tragedią nie będzie. Ja osobiście będę zadowolony z awansu do LE (czy to przez ligę, czy też PP). Mistrzem chyba jednak Amica. Legii brakuje charakteru, same popierdółki tam grają, jak Iwański czy Roger, a umówmy się, w polskiej lidze to liczy się głównie walka. Amica z Zielińskim na ławce będzie pewnie mniej efektowna, ale słabeuszy powinna punktować jak Groclin w zeszłym sezonie, z tym że będzie miał w Poznaniu lepszych wykonawców.
Szczerze mówiąc, gdyby mi ktoś teraz zaproponował, że MP zdobędzie ktoś spoza trójki Legia-Amica-Wisła, to chyba bym się zgodził. Wiem, żałosny, zakompleksiony, mały Polaczek jestem :D |
Ludzie zejdzmy na ziemie... Wisla grajac nawet pod moim blokiem i tak przejedzie 3/4 ogorkowej kopanej najwyzszej ligi naszego kraju. Legia-Wisla-Lech ( przypadkowa kolejnosc :D ) i nikt wiecej.
Troszke rozsadku proponuje... |
pany pany, nic sie nie zmienia
Lige znowu wygrywa się na wioskach ! Tak było jest i będzie |
Stosunek meczów na wyjeździe Wisły w sezonie 2007/2008 wcale nie był taki zły: 10 zwycięstw, 4 remisy i 1 porażka, więc nie ma żadnej reguły, że nie lubi grać po za Krakowem. Bo gdyby to pomnożyć przez dwa wyszłoby nam 68 punktów, czyli 4 więcej jak w tym sezonie. Po prostu ten sezon nam pod tym względem kijowo wyszedł, już Skorża nakręci chłopaków. Popatrz na ostatnią rundę choćby - już widać było poprawę - 3 zwycięstwa, 4 remisy, 0 porażek. Najlepszy wyjazdowy wynik rundy wiosennej. Tak z ciekawości spojrzałem jeszcze tabelę 5 ostatnich naszych kolejek wyjazdowych (od 1 kwietnia) i wyszło 3 zwycięstwa, 2 remisy, 0 porażek. Im dalej tym lepiej to wygląda. Skorża to wcześniej rozkręci, uwierzmy w niego : )
|
Cytat:
Ale chyba przez slowo wioska ,chodzilo ci o poziom sportowy,bo pod katem proporcjii wieksze/mniejsze miasta w Ekstraklasie duzo sie zmienilo Moze 5-6 lat temu byly Grocliny ,Radomska,czy Radzionków ,dzis z mneisjzych miast został Wodzislaw i Belchatow(no na upartego Lubin) pilka uciekla z mniejszych miejscowosci bo na dluza sprawe nawet jak sa sukcesy ,to kibicow nie ma albo ich jest po 1 tys (Tak to Drzymala okeslił jak przenosił Dyskobolie)i inwestowanie w nia nawet z sukcesami zwyczjnie nie daje wlasciwielowi satsfakcji z tego co robi.A im tez gdzieś tam ,o to chodzi,medialnosc i te rzeczy. :) |
Faktycznie: Bytom, Chorzów, Gliwice to ogromne miasta... ;]
Jemu chodziło raczej o to, że trzeba wygrywać z każdym słabszym, spoza faworyzowanej czwórki (Wisła,Legia,Lech,Polonia)... |
Cytat:
|
Cytat:
No tak, bo przecież największe polskie aglomeracje mają po 5 - 7 milionów ludzi...cóż to są przy nich 200-tysięczne Gliwice czy Bytom...istne pipidóweczki. Ludzie opanujcie się co poniektórzy i przeczytajcie to co napisaliście w poście jeszcze raz zanim klikniecie "wyślij odpowiedź". Anyway...Podzielam opinie poprzedników że będzie to sezon trudny dla Wisełki, ale stawianie nas w roli broniących sie przed spadkiem razem z Polonia Bytom, Piastem, ŁKS(??) jest co najmniej nie zrozumiałe. Ruch Chorzów grał na innym stadionie i mimo o kilka klas gorszego zespołu spokojnie się utrzymał. Jestem zdania, że taka trudna sytuacja może nam wyjść na dobre, bo zmotywuje zespół, zcementuje go, zahartuje przed następnymi sezonami które będziemy rozgrywac na ukończonym juz naszym nowym stadionie... Podsumowując, nie przewiduje miejsca dla Wisełki gorszego niż 4, a braku awansu chociaż do LE. |
Cytat:
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,w...l?ticaid=18545 transferowy hit ?
Podobno niemożliwym jest sprowadzenie do Polski napastnika z dobrymi statai z Ligi Brazylijskiej. A tu i zawodnik z silnego zespołu i grający i strzelający i jeszcze nie stary. I to do Beniaminka ekstraklasty a nie do Lecha czy do nas. |
Zaglębie może być silne w tym sezonie. Ten napadzior wygląda bardzo ciekawie. Nie mam nic przeciwko żeby trafil do naszej ligi, im więcej takich zawodników w Ekstraklasie tym w gruncie rzeczy lepiej dla wszystkich, poziom idzie w górę.
|
http://www.sport.pl/pilka/1,71000,67...lnialo___.html
Zagłębie ma dobrego dyrektora sportowego. Ale jak widać najwiażniejsze to z jakiej jest partii. Poniekąd mają rację ci, którzy chcą przeforsować zakaz sponsorowania klubów przez Spolki Skarbu Panstwa. |
Cytat:
Flamengo - 0 meczów - 0 goli Terek - 0 meczów - 0 goli Steaua - 9 meczów - 1 gol :) |
Ten Brazylijczyk jest tak dobry jak Abreu - tylko "co rok" nowy klub i tylko to w nim jest podejrzane. Bo CV ma świetne - relatywnie młody (27 lat) itd. Pewnie to robota Jarosza i jego kontaktów że taki piłkarz trafia do Zagłębia.
|
jeśli mówisz o Jaroszu,to chyba pamietasz ze u nas z Mielcarem chwile panowali :)
|
na szczęście to nie Polityka transferowa wiec mogę wkleić link :)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ungsdaten.html w Rumuni strzelił 2 gole w 12 występach na ok. 820 min (9 pełnych meczów) Co warto odnotować że strzelał sporo goli (10) goli w Segunda Division (zaplecze Hiszpańskiej I Ligi) wystarczy ten dorobek porównać z np Sikorą czy Frankowskim i wychodzi ze powinien być od nich zdecydowanie lepszy. Raczej Zagłębia nei pociągnie do mistrzostwa, ale nie zdziwiłbym się gdyby za rok Zagłębie poszerzyło grupę zespołów zainteresowanych europejskimi pucharami. |
|
Cytat:
|
Czy jest coś poważnego na temat przenosin Sebastiana Mili z Śląska do Lecha czy też to zwykłe plotki?
|
Cytat:
|
Cytat:
Oglądam mecze Flamengo dość regularnie, dzięki stacji Sportklub. I jakoś piłkarza Arthuro Henrique Bernhardta nie kojarzę... Flamengo gra od lat kichę, mają fatalną politykę transferową więc to że tam grał (a grał?) mnie nie dziwi. Carlinhos grał we Fluminense (grał faktycznie), a nad nim wybrzydzaliśmy. Taki Carlinhos ma podobne CV do Arthuro. Dla mnie to żadna rewelacja, choć może w naszej lidze zaskoczyć. |
Cytat:
W maju go sprowadzili a teraz oddają. Genialne. edit. Poszukałem coś o nim. 2008/09 - Steaua Bukareszt 9 meczów, 1 gol 2009 - Terek Grozny - 0 meczów maj 2009 - Flamengo - 0 meczów Ja bym powiedział, że on ma CV do Beto bardziej podobne niż do Carlinhosa. |
Reasumując typ miał jeden sezon, w którym zdobył 10 bramek w 34 występach w Secunda Division.
I to ma być ten transferowy hit? Nie przekonuje mnie to szczerze mówiąc. |
Mam pytanie do kolegi Angmir - czy mógłbyś dla porównania dać statystyki niedoszłej gwiazdy Legii - Mikela Arrubarrena - kiedy grał w II lidze hiszpańskiej?
Ciekawy jestem jak to wygląda, czy Hiszpan strzelił tam coś? Bo Arthur 34 mecze i 10 bramek (dobrze czytam)? :) |
31 meczy 6 goli Arruabarreny
|
Wiadomo wszystko jest względne,ale np Sikora nie daje sobie specjalnie rady. Descarga rozegrał 300 meczów w Primiera Division, ale do Legi przyjechał na emeryture. Nie mniej powinien być przyzwoitym zawodnikiem. Niestety nie ma danych o jego pobycie w Brazyli (ale to było 9 lat temu !) ale musiał być niezły skoro 18 latka wychaczyli z Brazyli i to do Middlesborough.
|
Cytat:
To nie dzieli ich jakaś przepaść - a zresztą już po pierwszych meczach Zagłębia dowiemy się czy mamy czego żałować. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl