Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27. kolejka] WISŁA Kraków - LEGIA Warszawa, niedziela 10.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5719)

piotrek chicago 03.05.2009 18:17

oj widac ze fryzjer siedzi takiej nerwowej koncowki ligi nie pamietam! nasze wygrana z L i powoli mrozim szampana:) Ślask zadecyduje kto bedzie mial majstra bo oni graja z mecze z pierwsza trojka!

As 03.05.2009 18:18

ten sezon to prawdziwy wyscig slimakow!! Wyglada jakby nikt nie chcial tego mistrzostwa a wszystkich jeszcze moze pogodzic Belchatow.

Poki co mamy wiecej szczescia niz rozumu.

el Nuero 03.05.2009 18:27

Mecz prawdy - countdown is started

Jak dla mnie to - paradoksalnie - od dwóch kolejek wszystko zaczyna wracać do względnej "normalności". Legia i Wisła na górze, w najbliższej kolejce "mecz prawdy". Na pewno ekipa ze stolicy spróbuje zagrać o pełną pulę. Brak Rzeźniczaka to nie jest aż tak wielkie osłabienie. Nie wiem natomiast, jak tam u nas z Baszczem.

Chłopaki mam nadzieję nie zagrają już w tak leniwym tempie, jak początek meczu z Piastem. Błędów podobnych do tego przy golu Wilczka nasza obrona w meczu z Legią nie będzie mogła popełnić. Zresztą nawet grając słabo w poprzednich sezonach, na Legię nasi potrafili "stanąć na uszach", byle tylko wygrać. Oby tak było i tym razem.

qchar90 03.05.2009 18:34

tylko zwyciestwo z Legia nic nam nie daje
musimy sie uporac z Lechia ktora walczy o zycie, a takze z LKS ktory gra dobrze...i na koniec Slask...
ciezko bedzie...
a Liga jest beznadziejnie slaba
nie mamy zadnych szans w Europie...zadna druzyna z naszej ekstraklasy

Jazda 03.05.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 719674)
musimy sie uporac z Lechia ktora walczy o zycie, a takze z LKS ktory gra dobrze...i na koniec Slask...
ciezko bedzie...

Zwycięstwo z Legią nic nie daje...???????? A co nam, da wygrana z Lechią,Łks-em i Śląskiem jak przegramy bądź zremisujemy z Legią ????????????????????? :foch:

El'kabat 03.05.2009 18:42

Nie ma co gdybac,trzeba wszystko w koncu wygrywac.Musza sie juz na Legie obudzic i dawac z siebie wszystko do konca,jak sie przespalo za duzo meczy w sezonie...
P.S
Ogladalem wlasnie bramke Ruchu w meczu z Lechem i nie wiem czemu,ale za 3 najlepszym zblizeniem mam wrazenie,jakby Kotorowski "cofnal" rece w ostatniej chwili i tego specjalnie nie bronil :) nie wiem moze takie zludzenie,ale sami ogladnijcie,bo nic mnie juz w tej lidze nic nie zdziwi...

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html

Dubi 03.05.2009 18:43

Cytat:

ciezko bedzie...

podziwiam Twój optymizm
musze Cie rozczarować.Zwyciestwo z Legią daje nam dokladnie 3 PKT,daje nam realne szanse na skuteczna walkę o MP , w żadnym wypadku nam tgeo nie gwarantuje

Jazda 03.05.2009 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 719687)
Nie ma co gdybac,trzeba wszystko w koncu wygrywac.Musza sie juz na Legie obudzic i dawac z siebie wszystko do konca,jak sie przespalo za duzo meczy w sezonie...
P.S
Ogladalem wlasnie bramke Ruchu w meczu z Lechem i nie wiem czemu,ale za 3 najlepszym zblizeniem mam wrazenie,jakby Kotorowski "cofnal" rece w ostatniej chwili i tego specjalnie nie bronil :) nie wiem moze takie zludzenie,ale sami ogladnijcie,bo nic mnie juz w tej lidze nic nie zdziwi...

Też widziałem , ale wydaje mi się że Kotorowski cofnął ręce bo myślał że będzie boczna siatka :D,a wpadło idealnie przy słupeczku:P !!!

-Goral- 03.05.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 719687)
P.S

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html

Niezłe jaja. Co on ku.wa chciał zrobić.

qchar90 03.05.2009 18:55

źle to ująłem
racja daja 3 pkt...ale chodzilo mi że dzieki tej wygranej mistrza nie zdobedziemy...
bo nas potem czekaja ciezkie mecze...ktore bedzie trzeba wygrac...
a nasi gracze na slabsze zespoly i jeszcze na wyjazdy nie umia sie dobrze przygotowac

tommiyacht 03.05.2009 18:57

Cytat:

a kto tu ma cisnienie na puchary. jakis sukces w pucharach to bylby ewentualny bonus, natomista trudniej przełknąc porazke nawet w takiej buraczanej ale swojej lidze.

Z Legią to teraz jak znalazł 30-tysięcznik by sie przydał.

depeche87 03.05.2009 19:04

-0

Cytat:

ciezko bedzie...

Co za głupoty... liga jest beznadziejna ? to jaka była przez dobre kilka lat kiedy każdy zespół odpadał niemal natychmiast w pucharach ?
Zwycięstwo z Legią daje 75% na mistrzostwo.. przegrana, bądź remis Wiśle zostanie 25% może...
W tej chwili liga jest najmocniejsza od czasów Widzewa i Legii kiedy coś znaczyli w Europie..

3rider 03.05.2009 19:12

Nie, mecz z Legia nie jest tylko o 3kpt. Trzeba wygrac i to 2:0, bo da nam to dodatkowy punkt przewagi za lepszy bilans w bezposrednich meczach.

Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja, 17:00
Polonia Warszawa - GKS Bełchatów 9 maja, 14:45
Śląsk Wrocław - Lech Poznań 9 maja, 16:15

Łódzki KS - Wisła Kraków 17 maja, 17:00
Lech Poznań - Lechia Gdańsk 15 maja, 20:00
Legia Warszawa - Polonia Bytom 16 maja, 17:45

Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 23 maja, 17:00
Polonia Warszawa - Lech Poznań 23 maja, 17:00
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 23 maja, 17:00

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 30 maja, 17:00
Lech Poznań - Cracovia 30 maja, 17:00
Legia Warszawa - Ruch Chorzów 30 maja, 17:00

eye63 03.05.2009 19:27

Moim zdaniem, kilka punktów:
1) Liga jest słaba na tle europejskim
2) Liga jest chyba najmocniejsza od dobrych 10-15 lat. A to za sprawą tego, że kilka drużyn prezentuje solidny poziom (Lech, Wisła, Legia + trochę słabsze Polonia, Bełchatów). Praktycznie nie ma wyraźnych słabeuszy w lidze, to też rzadko spotykana sytuacja.
3) Pojedyncze drużyny (Legia, Wisła) są słabsze od ich odpowiedników kilka, kilkanaście lat temu, kiedy drużyny te wojowały w pucharach.
4) Przez kilka lat sytuacja powinna być unormowana (dla wyobrażenia - na teraz: jedna, góra dwie drużyny w fazie grupowej PUEFA, co powinno przełożyć się na sporą szansę, na jedną drużynę w fazie grupowej w UEFA Europa League). Po wybudowaniu kilku stadionów - ok. 2011 oraz Mistrzostwach Europy 2012, powinniśmy się zacząć wspinać na średni europejski poziom.
5) Niewątpliwie przydałaby się zmiana systemu rozgrywek - z jak najmniejszą przerwą między rundami, góra miesięczną.

WislakWloszczowa 03.05.2009 19:37

Panowie we wtorek kupię bez problemu bilety na każdy sektor?

westersyl 03.05.2009 19:54

Cytat:

Liga jest chyba najmocniejsza od dobrych 10-15 lat. A to za sprawą tego, że kilka drużyn prezentuje solidny poziom (Lech, Wisła, Legia + trochę słabsze Polonia, Bełchatów). Praktycznie nie ma wyraźnych słabeuszy w lidze, to też rzadko spotykana sytuacja.
Najmocniejsza ? Co to są za kandydaci na mistrza którzy nie potrafią wygrać z Ruchem, Piastem czy męczą się u siebie z ŁKS. Jestem zdania że z Kosą, Paulistą i Dudką spokojnie szykowalibyśmy się do fety bo to nie rywale są tak mocni tylko my jesteśmy teraz tacy słabi.

Liczę, że nasi wezmą się do roboty i pokarzą kto rządzi w tej lidze, nie chcę już mówi że porażka oznacza 5 pkt starty do Legii co za tym idzie wypadamy z walki o mistrza. Dodam, że Legia może pozwolić sobie teraz na remis.

Kilka kwestii teraz do rozstrzygnięcia dla Skorży z Tomasem czy z Diazem ? Singlar czy Piotr Brożek. Łobo na ławce czy na trubunach ? (żeby go nie korciło osobiście chciałbym trybuny).
Tomas był z Piastem najlepszy na boisku ale co będzie jeśli się zagubi jak to mu się zdarza ? Ciesze się, że to nie ja muszę podejmować te decyzje mam nadzieję że Skorża nie będzie już eksperymentował jak to było z Łobo. Tyle razy się na Wojtka wkur i zdejmował go w przerwie a mimo to i tak daje mu szansę niech on w końcu zrozumie ze Lobo jest po prostu slaby. Sorry ze tak ciągle naskakuje na Lobo ale bylem przeciwnikiem tego transferu a teraz niechęć do Lobodzinskeig z potęgowała się do tego stopnia ze kiedy widzę nazwisko Łobodziński w pierwszym składzie to wszystko się we mnie gotuje.

vip2008 03.05.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakWloszczowa (Post 719749)
Panowie we wtorek kupię bez problemu bilety na każdy sektor?

moim zdaniema nawet i w srode zakupisz bilecik za wyjatkiem na D bo pewnie we wtorek zejdą

Nalokson 03.05.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 719725)
Nie, mecz z Legia nie jest tylko o 3kpt. Trzeba wygrac i to 2:0, bo da nam to dodatkowy punkt przewagi za lepszy bilans w bezposrednich meczach.

Wystarczy nam 1-0. W takim wypadku będziemy mieli lepszy bilans, bo na wyjeździe strzeliliśmy bramkę :)

Dubi 03.05.2009 20:57

PROSZĘ o wyjasnienie mi pewnej nie jasnej mi do konca nastepujecej sytuacji ( przy zdobyciu identycznej ilosci pkt )
Wygrywamy mecz z Legią,nie ważne ile, 1-0, 2-1 , wyczytałem,chyba na Legii, że w walce o tytuł i tak stoimy na przegranej pozycji poniewaz najmniej ugralismy pkt w bezposrednich meczach.
My,załózmy ze wygramy, to 3 pkt z Legią i 1 z Lechem,Legia 2 z Lechem i 3 z nami,Lech 2 z Legią i 4 z nami.O tytule wiec bedzie decydowała mała tabelka w której Wisła nie ma szans.

eye63 03.05.2009 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 719760)
Widzę nazwisko Łobodziński w pierwszym składzie to wszystko się we mnie gotuje.

To wystarczy za całe nader obiektywne podejście do tego piłkarza.

Jemu może pomóc już chyba tylko zapakowanie 15 bramek - i to nie zwykłych, każda musi być piękna.
To nic, że w pierwszej połowie wózek o nazwie Wisła do przodu toczył się wyłącznie dzięki niemu, lepiej narzekać, że nie mamy prawego skrzydła, niż zobaczyć, że w pierwszej połowie nie poszła chyba ani jedna piłka lewym skrzydłem, które w ogóle nie istniało.

Co do siły ligi, to przeczytaj wszystkie punkty, to zrozumiesz. Liga nie jest mocniejsza, bo drużyny z czołówki są świetne, tylko liga jest mocniejsza, bo te potencjalnie słabsze drużyny podniosły zdecydowanie swój pułap. Drużyny walczące o mistrza są słabsze od swoich odpowiedników w latach poprzednich (np. Wisła pucharowa i ta obecna). To, że obecnie w lidze wygrać meczu na stojąco się już nie da, może zaprocentować tym, że jak się taka Polonia W. dostanie do eliminacji Ligi Europejskiej, to przynajmniej od zespołu z Islandii nie zbierze batów. Nie mówiąc już o naszych walkach z średniakami.

prober 03.05.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 718566)
Prober, a to jest tak na pewno? Dawniej coś mi się zdawało, że było tak, iż bilans bezpośrednich spotkań, nie był oparty na fazie pucharowej, czyli liczyły się jedynie punkty, a dalej bilans bramkowy, bez orzekania kto grał na wyjeździe, a kto nie. Czyli wygrana 1:0 (podobnie jak 2:1, 3:2 itd.) wtedy popychała by nas do "remisu" z Legią w bezpośrednich meczach i liczyłyby się bramki.

Nie wiem, dlatego pytam i z góry dziękuję za odpowiedź.

eye63, na pewno tak jak napisałem.
http://www.pzpn.pl/a/regulamin_rozgr...klasa_2008.pdf Art 9.2.

Cytat:

9.2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub więcej drużyn, o
zajętym miejscu decydują:
9.2.1 przy dwóch zespołach:
a. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i
utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn
,
c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone
na wyjeździe liczone są „podwójnie,”
korzystniejsza różnica między zdobytymi i
utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach
z całego cyklu rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich
spotkaniach z całego cyklu,
f. przy dalszej równości, wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play w sezonie
2008/2009,
g. przy dalszej równości, w przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie
punktów są zespoły zajmujące pierwsze i drugie miejsce w tabeli Ekstraklasy, zespoły
rywalizujące o miejsce w rozgrywkach UEFA, a także zespoły których kolejność
decyduje o spadku bądź o miejscu barażowym w Ekstraklasie, zarządza się spotkanie
barażowe
na neutralnym, wyznaczonym przez Ekstraklasę SA, boisku. W przypadku
remisowego wyniku spotkania w regulaminowym czasie zarządzona będzie dogrywka 2
x 15 minut, a w przypadku dalszej równości sędzia zawodów zarządza wykonanie
rzutów karnych według obowiązujących przepisów.
Więc podtrzymuję:
  • Wisłę promuje zwycięstwo różnicą dwóch bramek lub wyżej albo zwycięstwo 1:0.
  • Legię promuje każdy inny wynik.
  • W przypadku wyniku 2:1 dla Wisły w lepszej sytuacji jest Legia (ma łączny bilans bramek +30, Wisła +23)

Większe komplikacje powstają w przypadku, gdy więcej niż 2 drużyny zakończą sezon z taką samą liczbą punktów (ale to jest mało prawdopodobne).

AS82 03.05.2009 21:02

No najlepsza sytuacje ma Lech ,bo ma korzystny bilans zarówno z Wisła jak i Legią ,zatem nad Lechem napewno minimum punkt przewagi musi być

diablo885 03.05.2009 21:03

2 niewiadome mamy przed tym meczem.. Diaz czy Jirsak i Zienczuk czy Cwielong.. Mam nadzieje ze nasz trener po tym tygodniu podejmie sluszna decyzje:)

Robek 03.05.2009 21:06

Jak dla mnie to Diaz i Zieniu a w drugiej połowie na podmęczonego rywala pozostała dwójka bo bedzie im łatwiej w kręcić w glebe

vabanq 03.05.2009 21:22

Ale wy wszycsy .......iciie:) Wisla przy kazdej wygranej z warszawiakami jest 1. bo legia ma 54 a my 52 pkt.Wygrywajac niezaleznie ile wyprzedzamy ich 1 punktem..:) Wasze zdrowie

Robek 03.05.2009 21:24

zgadza sie ale zostaja jeszcze 3 kolejki i wiele sie moze zdarzyc przy formie piłkarzy nasze ligi

vabanq 03.05.2009 21:30

Mistrzostwo jest z palcem w dupie w zasiegu Wisly. Jersli tylko kopacze nasi beda grac od poczatku tak jak potrafia,a nie od 2 polowy(do czego nas juz przyzwyczail) to jestem spokojny.Szkoda ze z lekka olewaja walke o to mistrzostwo.

GregorTS 03.05.2009 21:40

Wisełko wygraj mecz,królowo polskich rzek TY musisz wygrać mecz ten ważny mecz!! Jestem przekonany że nawet ten mecz niczego nie zmieni w kwesti kto zostanie mistrzem, ale wygrana legii skutecznie od tego Wisłe oddali.

Tylko_Wisła! 03.05.2009 21:44

W tym meczu chcialbym widzieć od pierwszej minuty Jirsaka za Diaza...Jirsak dał dobrą zmiane w Gliwicach a Diaz ostatnio kompletnie bez formy. ;/

prober 03.05.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vabanq (Post 719848)
Ale wy wszycsy pie*doliciie:) Wisla przy kazdej wygranej z warszawiakami jest 1. bo legia ma 54 a my 52 pkt.Wygrywajac niezaleznie ile wyprzedzamy ich 1 punktem..:) Wasze zdrowie

Lepiej przeczytaj o czym jest dyskusja, zamiast się błaźnić :)

Robek 03.05.2009 21:47

Też bardzo wierze w zwycięstwo Wisełki
ale to nie koniec wojny o MP tylko trzeba bedzie dalej udowadniac że jesteśmy najlepsi
I tak do samego konca ligi
Czasy że o tej porze roku już świętowaliśmy majstra niestety minęły :-/:-/:-/

Lysy 03.05.2009 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 719810)
To wystarczy za całe nader obiektywne podejście do tego piłkarza.

Jemu może pomóc już chyba tylko zapakowanie 15 bramek - i to nie zwykłych, każda musi być piękna.
To nic, że w pierwszej połowie wózek o nazwie Wisła do przodu toczył się wyłącznie dzięki niemu, lepiej narzekać, że nie mamy prawego skrzydła, niż zobaczyć, że w pierwszej połowie nie poszła chyba ani jedna piłka lewym skrzydłem, które w ogóle nie istniało.

Wierzysz w to, że Wojtek kiedyś stanie się podporą naszej ofensywy? Że będzie zostawiał w tyle obrońców przeciwnika, gubił ich tym swoim jednym zwodem? (na który mało kto się w lidze nabiera) Co z tego że całą pierwszą połowę graliśmy przez Łobodzińskiego skoro nie posłał żadnego sensownego podania do napastnika? nie wygrał żadnego pojedynku jeden na jeden - stwarzając tym samym przewagę liczebną. A ten jego pożal się Boże " strzał" wyglądał jak od niechcenia (zresztą podobną sytuacje miał Małecki w drugiej połowie i pokazał jak należy strzelać!) . Ja tam żadnego talentu w Łobodzińskim nie dostrzegam, ot typowy wyrobnik w jakich w lidze na pęczki ( z tym, że ten pobiera niewspółmierne wynagrodzenie co do umiejętności) . Twoje 15 bramek należy rozpatrywać w kryteriach SinceFiction :-) Choć chciałbym by to się spełniło, byłbym wniebowzięty! Lecz musiałby się stać cud, bo talentu w wieku 27 lat się nie dostaje.

Robek 03.05.2009 21:54

hehe, jeden cud już był w Wiśle (sezon Zienia)
wiec za wiele nie wymagaj

AYALA 03.05.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 719872)
W tym meczu chcialbym widzieć od pierwszej minuty Jirsaka za Diaza...Jirsak dał dobrą zmiane w Gliwicach a Diaz ostatnio kompletnie bez formy. ;/

Z Legią trzeba zagrac ostrożnie w tyłach i nie wyobrażam sobie że Skorża postawi na Jirsaka od początku, ze słabszym zespołem to mógłby zaryzykowac ale nie w tak ważnym meczu.
Diaz to pewniak na dzien dzisiejszy.

Eustachy 03.05.2009 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63

Jakie 15 bramek, po co az tak przepasiona ironia :-D
Jak Wojtek przez najblizsze pol roku strzeli chociaz jedna bramke, to bedzie to dla mnie nie lada wyczyn. I mowie to jak najbardziej powaznie, bez cienia zlosliwosci czy czegokolwiek :)

Faktycznie, Zienczuk gra bardzo slabo i jest to chyba jedyna linia obrony, jaka mozna zastosowac w przypadku Lobodzinskiego jesli ktos uznaje taka filozofie za sluszna. Tylko co z tego, ze Lobo byl bardziej widoczny, skoro moze poza jedna akcja, wiekszosc jego "rajdow" konczyla sie za lina autowa/bramkowa lub pod nogami przeciwnkia.
Zieniu przynajmniej od czasu do czasu wywalczy rzut rozny albo i dwa :-P
Do tego u Lobo, przerazajaca jest jego mobilnosc, dynamika - a w zasadzie jej brak. Zamiast pedzic po skrzydle, chlop porusza sie jak 100-kilowe zolwisko !

Naprawde nie wiem co ty w nim widzisz, ale poza pospolitym "wishful thinking", nic innego nie przychodzi mi do glowy.

licoo 03.05.2009 23:03

Fajna sprawa z tymi racami, które były w Gliwicach, w końcu zostały one odpalone poza stadionem. U nas też by się tak dało, odpalić race na ulicy Raymana i świetna oprawa dzięki temu:) Kary by nie było, bo przecież byłoby to za stadionem:P

Wojtas 03.05.2009 23:04

Amika dzis zagrała dla nas w efekcie czego mecz z Legia jest o fotel lidera ,i byc moze o Mistrza Polski.

Dawno tak waznego meczu nie było,przewiduje jutro mały tłok pod kasami :)

Ciekawi mnie jakie taktki przyjmą Skorza i Urban.Legie remis nawet urządza ale watpie zeby przyjechali sie tylko bronic,bo jak dostana bramke to raczej juz gonic nie potrafią.

My musimy zagrac z taką determinacją jak z Zabrzem i powinno byc dobrze :)

1q2 03.05.2009 23:15

To mecz z gatunku że cokolwiek byśmy nie napisali, to i tak to będzie zwykła pisanina.Dlatego wole poczekać do 90tej minuty i pisać o faktach a nie o przypuszczeniach które mają taką samą szanse być celnymi jak i kulą w płot.

Jedno co mnie w****ia to godzina meczu.Ten mecz może choć nie musi zadecydować o mistrzostwie - bezapelacyjny hit(w teorii) tego roku w PL lidze.Wicelider z liderem - Aż się prosi rozgrywać to wieczorową porą.
Widać anal + ma to głęboko w dupie.

banasik 03.05.2009 23:56

dokładnie - nie wiem z jakiej dupy wyciągnięta ta godzina?

gdyby mecz był grany np. o 19:30 to pokazaliby nie tylko Derby Manchesteru i Nasz mecz ale również derby Londynu (Arsenal - Chelsea) co byłoby bardziej opłacalne, a tak to na c+2sport będą takie szlagiery jak chelsea - arsenal czy milan - juventus

woocashx 04.05.2009 00:55

Ja tam wierze w Łobodzińskiego. Jestem pewien, że gość ma przede wszystkim problemy z psychiką, pewnością siebie. Jakby ten strzał zza pola karnego z Piastem siadł, to Skorża na pewno by Łoba nie zdjął w przerwie. Jak dla mnie to jest jakieś fatum. OK, gość nie grzeszy zwrotnością, ale jak dobrze ktoś tutaj zwrócił uwagę, trzeba go porównać z Zieńczukiem w pierwszej połówce. Moim zdaniem stanowczo na korzyść Wojtka. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie pokaże na co go stać.

Odnośnie meczu z eLą to będe brutalny. Widzę WYRAŹNĄ różnicę na korzyść naszej Wisełki. Chodzi nawet o składową dyspozycji poszczególnych piłkarzy. Jak dla mnie druga linia Legii nie obudziła się ze jeszcze ze snu zimowego, bo w tej rundzie grają totalną padakę. Jedyny wyróżniający się z tej mizerii Jarzębowski złapał kontuzję i mam nadzieje, że z Wisłą nie zagra (Nie jestem pewien jak tam dokładnie sytuacja wygląda). Poza tym tradycyjnie mocna obrona z Choto (Żal, że to było dopiero 3cie żółtko :/), Rzeźniczak to moim zdaniem żadne osłabienie(Zagra najpewniej wyjadacz Descarga który jest jedną wielką niewiadomą). Taktyka Legii? Długa Piłka na Chinyamę na przebitkę i zbierający Rybus z Gizą. Gdyby nie ten czołg z przodu pałętali by się pewnie w środku tabeli.

Kluczem jest to co w głowach naszych grajków. Nie można tego spaprać! Lech daje nam na tacy prostą drogę na ryneczek! Na fetę! :)

Pozdro i do zobaczenia dzisiaj pod kasami! :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl