Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25. kolejka] WISŁA Kraków - GÓRNIK Zabrze, piątek 24.04.2009 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5674)

El'kabat 23.04.2009 22:12

Ja czuje,ze w tym meczu chlopaki sie odblokuja i trochu goli zobaczymy.Licze na Pepe,ze w koncu poprawi celownik,jak zwykle obronca strzeli bo to juz tradycja a trzecia Brozek :)

s1mone 23.04.2009 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak709 (Post 713951)
i w dodatku cały mecz nie pewnie broni...

No, szczególnie z Arką to potwierdził ;) Śmiem twierdzić, że największym, jeśli nie jedynym, mankamentem Pawełka jest gra nogami. Twierdzę, że poza tym jest solidnym bramkarzem i jakby mu się te babolskie wybicia nie zdarzały to nie miałbym do jego gry w tej rundzie żadnych zastrzeżeń.

Z Górnikiem będzie ciężko, ale co tu się oszukiwać limit wpadek przysługujących na ten sezon wyczerpaliśmy na jesieni, raczej ciężko jest zdobyć mistrza nie mając średnio więcej niż 2 punkty w meczu, a my nawet z tym ostatnio mamy problem. Jeśli nam się to nie uda na koniec sezonu to nijak na mistrza nie zasługujemy i trzeba wzmocnić zespół. Fakt jest taki, że jeśli nadal będziemy mieć ledwo 2 punkty w meczu i wygramy ligę jakimś cudem to to nie będzie dobra wiadomość. Bo da sygnał Bogusiowi, że wzmocnienia nie są potrzebne. A jak skończymy na 2-3 miejscu to pewnie Boguś coś sypnie. Te ostatnie kolejki sezonu dadzą nam odpowiedź na pytanie "jak mocna jest Wisła", czy piłkarze tacy jak Małecki, Boguski czy Ćwielong są w stanie uciągnąć grę Wisły na teraz czy nie. Mam nadzieję, że tak i że zgromadzimy na koniec trochę ponad 60 punktów a nie mniej.

swinia 24.04.2009 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 714010)
A co do meczu - wygrać byle jak, najlepiej znowu po fuksiarskiej bramce obrońcy żeby się w Warszawie i Poznaniu wściekali, jakiego to my znowu farta nie mamy :D

W Poznaniu raczej o farcie to za dużo nie powiedzą, bo jeśli ktoś w tej lidze ma farta to właśnie kolejorz.
Gdyby nie te bramki w doliczonym czasie gry, Lech o nic by już w tym sezonie nie walczył.

saklak1906 24.04.2009 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swinia (Post 714072)
W Poznaniu raczej o farcie to za dużo nie powiedzą, bo jeśli ktoś w tej lidze ma farta to właśnie kolejorz.
Gdyby nie te bramki w doliczonym czasie gry, Lech o nic by już w tym sezonie nie walczył.

Trener nam zawsze mowil gra sie do tad do poki sedzia nie gwizdnie trzy razy.Czy to bramka w pierwszej czy ostatniej minucie nie ma znaczenia, ale fakt faktem ze koncowki maj dobre

swinia 24.04.2009 08:45

Nie no chwała im za to, że potrafią grać do ostatniej minuty, a nawet sekundy.
Ale nie widziałem jeszcze czegoś takiego, żeby w co 2 meczu zdobywać bramkę w doliczonym czasie.
I każda z tych bramek nie była na podwyższenie wyniku, tylko dawała lechitom jakiś punkt.

martin_6 24.04.2009 09:17

Cytat:

Jakiej? choćby gol Marcele może zawstydzić niejednego napastnika w Polsce.
I to nie żaden fuks, tylko gra 11 zawodników. Nie jest powiedziane że tylko napastnicy muszą strzelać, sam bramkarz golem nie pogardzi.
No dobrze, źle się wyraziłem. Nie chodziło mi o to że gol Marcelo był fuksiarski, ale że gol z Górnikiem może jak dla mnie taki być. Im bardziej, tym lepiej :)

mlynek 24.04.2009 09:27

No zgadza się że gra 11 i fajnie jak wszyscy z dróżyny się udzielają strzelecko ale już nie jest fajnie jak się udzielaja wszyscy oprócz napastników !!!!!!!. W takim wypadku może 6 obrońcami zagrać to będziemy jeszcze wiecej goli ładować :)

HEDu 24.04.2009 09:27

Nie ogladalismy Beto razem z Jirsakiem i Brozkiem w akcji, moze teraz ?

amigo72 24.04.2009 09:39

Goście

Z całym szacunkiem dla kibiców Wisły Kraków ale dlaczego na to spotkanie nie został wyznaczony sektor dla kibiców Górnika Zabrze ?

mlynek 24.04.2009 10:08

Bo może to nie zależy od nas tylko od popierniczonego zarządu

madenn 24.04.2009 10:26

wiadomo jaka będzie kadra na ten mecz ????

MrÓwA_1906 24.04.2009 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amigo72 (Post 714119)
Z całym szacunkiem dla kibiców Wisły Kraków ale dlaczego na to spotkanie nie został wyznaczony sektor dla kibiców Górnika Zabrze ?

bo nie ma u nas w tej chwili sektora dla kibiców gości?:>

Griszka30KR 24.04.2009 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MrÓwA_1906 (Post 714157)
bo nie ma u nas w tej chwili sektora dla kibiców gości?:>

A dla Jagi był,czy mi sie zdawało ?:>

MrÓwA_1906 24.04.2009 11:06

Jaga była na naszym setorze - E4

zim zum 24.04.2009 11:10

Cytat:

StowarzyszenieMimo usilnych starań nie udało nam się wynegocjować decyzji o wpuszczeniu sympatyków Górnika na mecz z Wisłą w Krakowie.
Jak doskonale wszyscy wiemy, obiekt ''Białej Gwiazdy'' jest gruntownie przebudowywany i część trybun zostało wyburzonych. Na pozostałych -otwartych- zasiadają sympatycy klubu z Krakowa.
Sektor który wcześniej był przeznaczony dla sympatyków gości, został ponoć przeznaczony dla VIPów i młodzieży szkolnej.
Ponoć prezydent Krakowa warunkowo zezwolił na rozgrywanie meczy przy Reymonta, pod warunkiem że nie będą wpuszczani kibice gości i nie będzie ''meczy podwyższonego ryzyka''.
Zaskoczyli sympatycy Wisły, którzy po raz pierwszy przyłączyli się do naszych starań byśmy obejrzeli mecz.

Mamy ogromną nadzieję,że w przyszłym sezonie będziemy mogli już bez przeszkód wspierać przy Reymonta naszego Górnika głośnym dopingiem!
http://www.stowarzyszenie.net

tkris 24.04.2009 11:46

Czy ktoś wie coś o biletach mianowicie czy przed spotkaniem coś w kasach bedzie bo się na wieczór ładna pogoda zapowiada i frekfencja może dopisać?

Jawor 24.04.2009 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiell (Post 713651)
.. a do meczu... Ja mam ogromna nadzieje, ze wkoncu : Moze Wtorek dostanie jakas szanse

No raczej nie dostanie, bo go niby nie ma w osiemnastce, o czym zresztą szerzej pisze na weszlo.com

Jestem kibicem Górnika i szczerze mówiąc liczę na zwycięstwo i 3 punkty. Górnik w tej rundzie pokazał, że o wiele lepiej gra się przeciwko ofensywnie grającym drużynom niż Polonii Bytom czy Piastowi Gliwice.

Zresztą Wisła w tym sezonie dwukrotnie grała z KSG i dwukrotnie zabrzanie jako pierwsi strzelali gole.

U buków sporo pieniędzy poszło na Górnika, więc co do tego że gospodarze są tu przeceniani nie mam wątpliwości, oczywiście Wisła mimo wszystko jest faworytem i o zwycięstwo będzie ciężko, ale wierzę że tak właśnie będzie.

Pozdrówki :razz:

martin_6 24.04.2009 13:07

No fakt, kursy buków na ten mecz są znacząco zbyt optymistyczne dla nas. Jak patrzę, że na X2 kursy dochodzą do 3.2, to mam ochotę postawić na taki rozwój wypadków klika złotych. Przynajmniej będzie pocieszenie, jeśli nie uda nam się wygrać :P

mastahkillah 24.04.2009 13:08

moim zdaniem, mogę być dwa scenariusze:
1. Górnik walczy o punkty od pierwszej do ostaniej minuty.
2. walczy ale do momentu stracenia gola, może być tak że Zabrzanie mają wliczoną to porażke w bilans..
ponieważ mecze z bezpośrednimi rywalami zaczynają im się po Nas.

wynik? 2:0 i tyle w temacie.
liczę że zostanie wpuszczony Tomas, chciałbym zobaczyc jak się prezentuje.

Eustachy 24.04.2009 13:31

Szkoda, ze Heniek po pierwszym meczu rundy z Arka, odsunal od skladu naszego bylego pilkarza Mariusza Magiere i drugiego skrajnego obronce Mariusza Gancarczyka, bo arkowcy niezle nimi krecili i na pewno byloby latwiej :P

Wieczorem spodziewam sie tego samego co mielismy w ostatnich spotkaniach, czyli sporo straconych nerwow i wyszarpanego skromnego zwyciestwa jedna bramka...:)

Wojtas 24.04.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amigo72 (Post 714119)

Bo z sektora który był dla gosci ponoc zrobili sektor Vip-owski

A co do meczu to pogoda piekna wiec nic tylko pomóc dopigiem aby zdobyc lidera

w sumie to zaden argument bo obecnosc jak zawsze jest obowiazkowa by ukazać wiernosc trójkolorowym barwom.:)

A pilkarsko ;to im szybciej strzelimy tym lepiej ,bo Gornik pojdzie do przodu(choc z Jaga to sie srednio sprawdziło) ale dzis mało wazny styl liczy sie tylko i wyłącznie 3 pkt !!!!!

_ukoL 24.04.2009 14:32

Oby dzisiaj pan Henio nie zrobił świństwa i Górnik zagrał tak by po ostatnim gwizdku Siejewicza na tablicy z wynikami widniało śliczne 2:0 dla Wisły. :-)

4fan_player 24.04.2009 15:22

Będziemy mistrzami !!!

rendkamp 24.04.2009 15:24

bilety są jeszcze dostępne? i w jakiej cenie?

Mgr J@cek 24.04.2009 15:50

nasza Wisełka ten mecz musi wygrać, zwycięstwo w tym meczu daje nam fotel lidera, obojętnie jaki wynik padnie
w niedziele przy zwycięstwie Wisełki będziemy na drugim miejscu, przy remisie będziemy mieć tyle samo punktów co ta jebana legia więc Wisełka do boju !!!!!!!!!!

kohprzem'68 24.04.2009 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 714317)
Będziemy mistrzami !!!

Przecież cały czas jesteśmy, albo coś przeoczylem . w temacie

A w temacie bedzie na prawdę cieżko a już tym bardziej że potwierdzają to mecze ze średniakami i drużynami z samego dołu tabeli , ale w takich meczach wychodzi klasa drużyny .

HEDu 24.04.2009 16:44

Jirsak do 1 składu, moje pobozne zyczenie.

prober uwazasz, ze Wisla nie wygra ?

prober 24.04.2009 16:45

Jeśli chcecie sobie osłodzić życie to postawcie dychę na Wisła-Górnik X2 i Legia-Lech 12. W razie czego wystarczy na porządną flachę, żeby było czym topić smutki :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 714018)
hehehehe, Barcelona o 2-3 poziomy wyżej, optymista jesteś towarzyszu :)
oni obecnie uprawiają całkiem inny sport

Barcelona to I klasa europejska, Tottenham II. My niestety jesteśmy w IV...

tommiyacht 24.04.2009 17:00

Wiekszego kopa od walki o mistrza daje walka o utrzymanie w lidze. Dlatetgo dzis bedzie cholernie ciezko. Mistrz to bonus ale spadek do I ligi to rok w plecy , mniejsza kasa i promocja itd itp. Gornik bedzie bronił twardo, mysle ze najtrudniej gra sie druzyną walczącą o punkt. Dzis również historia zatacza koło jesli chodzi o Niedzielana wiec lepiej niech nie wybiega na boisko bo Danch poturbuje drugie kolano. Tradycyjnie spodziewam sie przebudzenia naszych w drugiej polowie. Jestem przeziembiony ale do zobaczenia na meczu !! tylko zwyciestwo !!!

BRTS39 24.04.2009 17:14

Boje sie tego meczu ale wierze w nich ostatnio grali dobrze i musimy wygrac!!

mariusz.agh 24.04.2009 18:09

WSZYSCY NA MECZ

JESZCZE ZDĄŻYCIE - FORUM MA BYC PUSTE !!!

WSZYSCY NA CZERWONO, WIŚLACY POTRZEBUJĄ NASZEGO DOPINGU

HEDu 24.04.2009 19:03

trener kurczowo trzyma sie składu, mam nadzieje ze nie bedzie takiej kopaniny jak z Arka.

laser 24.04.2009 19:14

Właśnie co było na tej oprawie?

skeba 24.04.2009 19:18

Boguski jak zwykle nei potrafi przyjąć piłki

skeba 24.04.2009 19:25

Nie było spalonego, leżał Zieńczuk

El'kabat 24.04.2009 19:26

Nie ma co,teraz na nich wjade chlopaki mam nadzieje!!!! Jechac gornika!

wislacki 24.04.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nad.Legły (Post 714415)
jednak ten Mały to nasz Duży skarb !!

Skarbem by był jakby zdobył gola.

Co do gry to na razio kiepsko idzie. Gramy głównie do tyłu, często kończy się na Pawełku. Pomijamy drugą linię, wróćmy do gry z początku spotkania :-/

Bramka Brozia w stylu karate :D Obudzili się chłopaki, oby tak dalej!!

laser 24.04.2009 19:33

Widział ktoś tą oprawę???

Zwitter 24.04.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laser (Post 714417)
Widział ktoś tą oprawę???

Człowieku wejdz na stronę główną i tam znajdziesz fotke z oprawy.

Jeeeest Ku***a!

Niezawodny Paweł Brożek

ultr4 24.04.2009 19:38

A mogly byc dwie bramki ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl