![]() |
No i ZWYCIĘSTWO! Piękny mecz chłopaki zagrali! Oby tak dalej!
|
Uffff, drżałem o końcówkę, ale udało się, pokonaliśmy lepszą drużynę z dużymi aspiracjami:)
Naprawdę dobra gra przez pierwsze 3 kwarty, o 4 lepiej nie pisać ale zwycięzców się nie sądzi:D Dzisiaj zaszalał Ignerski szczególnie z tymi trójkami(wczoraj pisałem że przypomniał mi się Jordan, a dzisiaj Ignerski zabawił się Kobiego 3 razy podrząd w Polskiej reprezentacji raczej często się nie zdarza...), doceniłem dużą role Gortata w grze pod własnym koszem. Okropne problemy z wyjściem z własnej strefy mieli Logan i Szubarga, ale Litwini mocno przyciskali i sumie Logan ze wzrostem 1,83m raczej nie miał szans z dwiema wieżami, z dwóch stron, może zaliczył gorszy mecz ale ktoś o takiej specyfice gry jest nie zbędny w każdej drużynie; nie boi się podjąć ryzyka, wejść pod kosz mimo że pod nim czeka na niego dwóch dwumetrowców, potrafi rzucić z dystansu w trudnej pozycji. Katzurin uparcie stawia na swoich Asów, dzisiaj oprócz typowych zmian Koszarek-Szubarga, zmienił tylko Gortata(z przymusu i to 2-3 minuty) większych roszad nie przeprowadzał, na początku myślałem ze może być z tym nie wypał, jednak ta opcja okazał się skuteczna, chociaż w końcówce, było widać że nasi już padali(Gortat nie trafił na "pustą obręcz", Logan tracił piłki i nie trafił 1 osobistego, a reszcie raczej też siły dużo nie zostawało) Następnym przeciwnikiem zawsze groźni Turcy, musimy uważać, bo jak odrobią zadanie domowe, to od początku będą utrudniali nam wyjście z własnej połowy z czym mieliśmy dziś więcej niż problem. |
Historyczna chwila, wygraliśmy z bardzo silną ekipą w takiej imprezie! Większych zastrzezeń nie mam, no może poza tym,że nie potrafimy wyjść piłką z własnej połowy, tracąc przy tym głowę. Historia została napisana. Jedynie co nam może zaszkodzić to kondycja a raczej jej brak. Poza tym zauważcie,że w obydwu meczach od początku prowadziliśmy, ciekawie jak to będzie wyglądało gdy będziemy musli gonić?
Póki co czas na delektowanie się niewątpliwym sukcesem, nasi piłkarze nigdy raczej na tak coś się nie zdobędą. Kwestie raczej mentalne tutaj raczej grają istotną rolę. Ot zaczynając od tego,że wszyscy spiewają hymn. Jutro mecz bardzo ciekawy. Turkoglu kontra Gortrat. |
Cytat:
Ja na to mówię "charakter spod kosza", czujesz grę i walkę to czujesz też siłę w samym sobie i wiesz że nie możesz dać ciała. Hmm a jak już kolega wyżej pisze o historycznym momencie to od 63 roku na pewno najważniejsze wydarzenie w Polskim Baskecie, to tak jak zremisować na Wembley w piłce... |
Byłem pod Halą i było fantastycznie! Nasi rozegrali genialny mecz, oby tak dalej! A co do Litwinów, mam nadzieję, że złoją Bułgarów i przejdą dalej, na Rynku widziałem liczne przykłady bratania się naszych i litewskich kibiców. Szkoda by było takiej barwnej ekipy kibicowskiej, jakby Litwa odpadła z turnieju.:-)
|
Nie wiem co się ludzie czepiają do promocji TURNIEJU. Sporo ludzi przychodzi na mecze tej fazy i co jeszcze mieli organizować? Heppeningi dla kibiców z Izraela? Sam się zdziwiłem jak ładnie wygląda mecz Polski we Wrocławiu, myślałem, że będzie gorzej. A co mają kibice powiedzieć jak oglądają mistrzostwa w siatę, a może dla kogoś jest to ważniejszy sport. A informacja turystyczna i popularność koszykówki w Polsce to już nie wina organizatorów. Jeszcze wnioski wysuwa, że w Poznaniu nie mówią po angielsku to nie uda nam sie EURO2012 (a kutwa moze będzie lepiej jak przyjadą Austryjacy, Niemcy, Belgowie i Holendrzy).
|
Cytat:
|
Polska koszykowka moze wyjdzie teraz z cienia bo ostatnio przyslonila ja siatkowka i pilka reczna.
Chlopaki w szkolach czy na podworkach wlasnie zamiast pilki najczesciej graja w kosza ,i niech ta dycyplina wroci tam gdzie jej miejsce czyli nr 2 ,bo pozycja pilki byla,jest i bedzie niezaprzeczalna :) Brawa dzis dla naszej ekipy za zwyciestwo z takim rywalem,to dadaje jeszcze wiecej mocy na nastepne spotkania . Jutro Turasy zobaczymy w jakiej sa formie :D |
Atmosfera hali we Wrocławiu fantastyczna, a koszykarze dostosowali się do kibiców:-D I póki co grają świetnie, a przede wszystkim ambitnie:) I najważniejsze... jest drużyna:-D
Odbiegając trochę od meczu... kibicami to my naprawdę jesteśmy najlepszymi na świecie:!: Niby koszykówka mniej popularna, lecz to co teraz się z nią dzieje to coś fantastycznego. Ogromna promocja i zainteresowanie kadrą również. Ktoś powie, że kibice sukcesu... ja powiedziałbym, że głodni sukcesu. W tym naszym bagienku fajne drużyny powstały: ręczni, siatkarze, a teraz koszykarze walczą o swój szacunek i prestiż:) Ciekawa środa się zapowiada: siatkarze, koszykarze i piłkarze:D |
Turki silne niestety, ale powalczymy ;]
a za to faworyzowane drużyny słabiutko grają, Izrael 2 porażki, Hiszpanie dziś fartem wygrali 1 mecz, Francja niby wygrywa ale zdobyć tylko 3 ptk w ciągu kwarty to niezły żal, oj marzy mi się wielki wynik, coś nawet ponad nasze możliwości ;] |
Czyli już mamy odpowiedź. To nie Polacy w sportach zespołowych są słabi. To piłkarze :lol:
Inni jak wychodza, to czy są w topie na kontynencie (siatka), czy są średniakiem ( kosz). Grają swoje na pełnej k i wierzą w to co robią. Jedynie piłkarze są wystrachani, bo w środku zdają sobie sprawę, że są gorsi, słabsi. Wszystko przez szkolenie. |
nie ma co ukrywać że skład repry w kosza mamy chyba najsilniejszy od wielu lat. mocno wierzę, że możemy zdobyć medal, zwłaszcza że dobre zespoły nie grają rewelacyjnie. oglądałem kilka innych spotkać i na tle Polski zespoły te wychodzą dobrze, ale bez fajerwerk. naprawdę możemy zawojować parkiety. zwłaszcza że gramy w 6 jak to powiedział trenejro.
|
Cytat:
Co do reszty. Czy zaskoczeniem dla kogokolwiek jest porażka Rosji?Faworyci a tak szczerze mówiąc w pierwszym spotkaniu gdyby Łotwa lepiej wykonywała choćby osobiste i kilka kluczowych rzutów by im siedziało ,to nie wiem czy Bolszewicy nie mieliby na swoim koncie już dwóch porażek. Ciekawie się robi. Francja też nic specjalnego nie gra. Ciekawe to wszystko zaczyna się robić. |
z która grupą laczymy sie w 2 rundzie.
mecze 2 fazy rozgrywamy w Katowicach ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
1. Są dużo lepsi od zmienników. 2. Są w gazie. Muli zdaje sobie sprawę, że awans do ćwiercfinałów bedzie wielkim sukcesm. A do tego będzie trzeba, prawdopodobnie, dwóch zwyciestw z pięcioma rywalami w nowej grupie (F bodajże). I do tego dąży. Bo przecież tyle samo bedzie warte zwycięstwo wczoraj z Litwą, dziś z Turkami co za tydzień np z Serbią. Zgodnie z zasada "kuj żelazo póki gorące" stara się wykorzystać maksymalnie potencjał swych gwiazd by szybko zrealizować cel. Potem może juz nawet dać im odpocząc jak sobie zapewnimy ten awans do ósemki... Ktos powie - to błąd, liczy się miejsce w grupie. Ale tak po prawdzie - czy jest różnica czy o półfinał zagramy z Niemcami, Rosją czy Chorwacją ? Te mistrzostwa pokazują, ze ciężko wskazać najmocniejszych. Francja niby 2 zwycięstwa - ale 3 pkt w jednej kwarcie kompromitują każdego. Rosja bez gwiazd. Ograliśmy wielką Litwę- jesteśmy w stanie ograć kazdego. |
Ten Logan jest zawodowym koszykarzem? Bo wyglada, jak student z NCAA, tzn. biegamy i rzucamy...kompletnie nieodpowiedzialny facet.
|
Jedno co mi się ciśnie na usta to to, że trener zajechał tą drużynę. W dwóch pierwszych meczach praktycznie zero zmian i teraz nasi się słaniają na nogach. Ale może i taki był plan, żeby wygrać tylko dwa pierwsze mecze za wszelką cenę i wyjść z grupy, nie walcząc o pełną pulę.
|
Krótko : Turcy zagrali wspaniały mecz i obnażyli nasze słabe punkty.
Polakom dał w kość mecz z Litwą, a Turcy zrobili sobie sparing z Bułgarią co nie zmienia faktu, że nie możemy myśląc o dobrym wyniku grać jak dzisiaj, obwodowi 0 gry, w obronie Szubarga pozwalał rzucać każdemu za 3, zbiórek w ataku Turków powinno być max 3-4 a było kilkanaście... |
Turcy mają szeroką kadrę i giganta Turkoglu. Facet jest gwiazdą NBA o niego się ekipy biją, my kogoś takiego nawet zbliżonego nie mamy. Gortat na warunki NBA to dobry rezerwowy. Ewidentnie brak nam rozgrywającego, ale nie ma co narzekać, bo gramy dalej, a Turcja ..zespól z wyższej pólki i teraz z takimi grać będziemy. Indywidualności nie mamy,jak już wspomniałem, więc jak nie idzie drużynowo to leżymy. I dzisiaj tak było. Coraz lpiej gra Lampe. Kolejny mecz.
|
Cytat:
nie chce nawet pisac o naszych kopaczach bo za paredziesiat minut beda plakac na stadionie |
Cytat:
A czy ja ich usprawiedliwiam?? Pisze tylko ze to był jeden z czynników naszej porażki, ale że przegrali to głównie przez własne mankamenty, które już wcześniej wymieniałem. |
Cytat:
Ale co innego jak skórokopy płaczą w październiku że są zmęczeni gdy rozegrali może z 15 spotkań co tydzień w naszej niezbyt wymagającej lidze a co innego gdy koszykarze grają mecz 3 dzień z rzędu na poziomie reprezentacyjnym - europejskim. Zresztą wiele osób zwraca uwagę że pierwsze dwa spotkania wygraliśmy ale było mało rotacji i w końcu nasza pierwsza piątka fizycznie musiała siąść. |
Cytat:
co do Polakow (pilka) sie nie pomylilem ,zaraz bedzie klekanie na murawie |
Dzisiaj Serbowie. Zespół bardzo nieobliczalny, przede wszystkim świetnie broniący, który pokonał w EuroBaskecie Hiszpanów.
Dziś musimy zagrać odważnie w ataku, do gry (i to na jak najwyzszym poziomie) musi dojść Logan, bo jego szybkość i spryt może być dzisiaj antidotum przeciwko Serbskiej obronie. Od samego początku zbierający muszą ostro się zastawiać, bo Serbowie pod koszem zawsze walczą bardzo ostro. |
Troszkę irytujące są wypowiedzi Gortata/. Rozumiem,że można pewne rzeczy krytykować, ale jak samemu jest się choć minimalnie bez skazy. Jeśli ma jakieś zastrzeżenia niech to mówi ale nie do prasy.
|
Cytat:
Możesz coś więcej napisać, bo nie czytałem/oglądałem ostanio żadnych wypowiedzi Gortata... |
Odsyłam do wypowiedzi z dnia dzisiejszego i wcześniejszych. narzeka na zespół,że robi proste błędy. To niech ****a ten rezerowy z Orlando weźmie ciężar gry na siebie i pokaże jaki z niego kozak, skoro wszyscy inni tacy bleee. Jordan, Malone,Olajuwon, Bryant, Payton itd. Byli wybitni ale nikt z nich nie narzekał ,że ma słabcyh kolegów, tylko brali wszytko na siebie i czasami sami wygrywali mecze. W Europie jes to samo. Więc skor Ignerski jest beee lub Lampe,(nomen omen o niebo lepszy od Gortata,tylko inaczej do teog podchodzi,dojżał ewidentnie.)to niech bierze piłkę i sam niech gra.
|
Cytat:
|
Dzisiaj był mecz o nic, powinni byli się jak najbardziej oszczędzać i najlepsi jak najmniej grać.
We środę mecz o wszystko 1/8 finału Polska:Hiszpania. |
Z ciekawości - bez względu na układ innych spotkań, jeśli wygramy z Hiszpanią to jesteśmy w 1/4?
Dzisiejszy mecz to kompletna beznadzieja. Dno z przodu, dno z tyłu, dno w środku. W zasadzie dno widziane z każdej strony. Żal było patrzeć. Jakoś "trzymaliśmy się" do trzeciej kwarty, ale tylko dlatego, że Słoweńcy równali nieskutecznością do nas. Później całkowicie się posypało. Oby zawalczyli w środę. |
Są jakieś specjalne wymagania co do meczu z Hiszpanią? Czy po prostu wygrać choćby 1 punktem ?
|
Wygrany w meczu Polska-Hiszpania wchodzi do 1/4, przegrany odpada bez względu na wyniki innych spotkań.
Tyle, że to jest Hiszpania, mimo wszystko trochę wyższa półka od Słowenii i Serbii. Ale może zdarzy się cud,zagramy świetnie i wygramy. |
Nie oszukujmy sie szanse z tym ze małe.
Ale gramy u siebie,przed swoimi kibicami.Jeden mecz,2 godziny ,wszystko sie moze zdarzyc! MY WIERZYMY!!!!!! |
Z Hiszpanią będzie okrutnie trudno. Sam Gasol na doba sprawę może załatwić sprawę. Z szacunkiem ale Gortat go raczej nie powstrzyma. Do tego jak dodamy rotację w zespole Hiszpańskim,to leżymy i krzyczymy.
Jest to poziom za wysoki jak na nas,nic na to nie poradzimy. Do tego wychodzi czasami brak doświadczenia w grze na tego typu imprezach. Wypada tylko czekać aż nasza liga kiedyś pójdzie co nieco w górę i będzie z czego czerpać do kadry. Reasumując. Nie mam wątpliwości,z Hiszpanią przegramy. |
Niestety, Navarro i Gasol wygrali z Polską. Po Hiszpanach widać dojrzałość, szybkość, ogranie, wszystko mieli lepsze od nas. Byli niesamowici i gratulacje. Szkoda, że z Serbami nasi obudzili się nieco za późno. Wówczas prawdopodobnie to my gralibyśmy w ćwiartce a nie Serbia.
|
I tak nasz występ na mistrzostwach należy zaliczyć na plus. Fajnie by było jakby choć trochę liga podniosła swój poziom.
|
Nasz występ faktycznie na plus, szkoda jednak że Biało-czerwoni już kończą. Ich występy to były bukmacherskie pewniaki, a dzięki entuzjazmowi kibiców kursy na porażkę naszych były zadziwiająco wysokie:-D
Cudów nie było, bo być nie mogło. Przecież jeszcze niedawno mieliśmy kadrę, która walczyła w słabszej grupie w eliminacjach - coś na kształt I Dywizji w hokeju. Dzięki Lampemu, Loganowi i oczywiście Gortatowi udało się na turnieju uniknąć kompromitacji, ba - zrobić niespodziankę i wyjść z grupy. I tak ponad stan. |
Cytat:
Jordan mial Pippena ,Karl mial Stoctona albo Hornacka ,Hakeem mial Drexlera ,Kobe -Shaqa ,a Payton mial Schrempfa wiec ci wybitni jednak zawsze mieli kogos "pod ręka" -to tak tylko offowo :) Dla mnie ta reprezentacja potrzebuje czasu czasu i jescze raz czasu.Potencjal jako tako jest ,a w Mistrzostwach no coz nie wygralismy zadnego meczu w drugiej fazie wiec podsumowujac bylo w miare dobrze.Maly niedosyt jest,choc ci z ktorymi przegrywalismy byli zwyczjnie lepsi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl