![]() |
No wiesz, jeździłem chwilę Mercedesem E400 Cdi (niestety nie swoim :-p) i musiałem się mocno nagimnastykować by spalił ponad 15 litrów. A jak nie patrzeć to silnik 4 litry V8 z automatem z zapiętym trybem sportowym :-)
Wisełka: Jeśli masz odpowiednio gruby portfel możesz kupić wersję 1.9 TDI - 101KM / 131KM, 1.6 - 90KM, 1.8T - 150KM / GTI 179KM :-) |
ja posiadam golfa 4 1.9 tdi 130km model z 2k2 na automacie, śmiga się dobrze spalanie tak na oko to ok. 9l w mieście i 7 na trasie podczas w miarę spokojnej jazdy, myślałem, że będzie gorzej ale nie zmusza mnie do sięgania do portfela zbyt często:) automat też ciekawy, szczególnie w korkach choć nie powiem bo brakuje mi manuala :p autko jak na razie niezawodne, 'twarde' w prowadzeniu i ogólnie na +. A tych, którzy oceniają to auto po stereotypach zbywam śmiechem.
|
Cytat:
Zapomniałem o wogóle o A6-S6 w budzie C4 !! Co do spalania : 1. Opel Corsa B 1,4 8V - w mieście 7,5-8 litrów, w trasie 6,5 litra; 2. Fiat Doblo (osobowy) - 1,3 multijet (diesel), 75 km - w mieście 7,5-8 litrów, w trasie 5,5-6,5 litra (jeżeli predkość nie przekracza 100); 3. Fiat Doblo (cargo) - 1,3 multijet, 75km - miasto 6,5-7,2 litra, w trasie potrafi zejść poniżej 6 litrów - nie wliczając autostrady, na której przy prędkości 120-140 spalał 7 litrów. 4. Audi a4 1,9 tdi 110km - w miescie 7,5 litra a w trasie przy rozsądnych prędkościach 6,5 litra. 5. SAAB 9-5 2,3 turbo (220km) - 16 litrów LPG w mieście, w trasie zejdzie do 12 l. |
Rozkmini mi ktoś DOKłADNE spalanie Fiata Bravo 1.6 16V 98r ?
Opłaca się montować Motoflow ? Na etykiecie produktu napisane, że spalanie mniejsze o 18%. Z tego co wiem realnie wychodzi jakieś 13% mniej. Prawda to ? |
Miał ktos doczynienia z "Pugotem" 307 w dielsu?? awaryjne auto?? bo różne opinie słyszałem.
to samo pytanie odnośnie Scenica ok 2004 r. i Xary Picasso. |
Z tego co słyszałem kiedyś od pracownika hurtowni motoryzacyjnej to ogólnie Francuzy strasznie awaryjne nie są - ale jak przyjdzie co do czego to części duuużo droższe niż do Forda czy Opla np.
Ale za to francuskie auta są po prostu bardzo ładne - jak się trafi zadbany egzemplarz to ok. Znam kilku ludzi co jeżdżą Megankami i sobie bardzo chwalą. |
ja po doświadczeniach sasiada z Clio i Scenickiem żadnego Renault nie kupie.
ciągle psuje sie coś z elektroniką, łatwo i tanio sie tego nie naprawi, a nawet jeśli juz, to i tka sie niedługo zepsuje. Klasyka to ABS który(w obydwu autach identycznie) działa lub nie, np przestaje działac podczas gwałtownego hamowania.... dodam ze obydwa auta były mało eksploatwane, usterki pojawiły sie po około roku(!) i zniknąc nie chcą:) |
Cytat:
generalnie zajebiscie , nic tylko kupowac Świstakowi |
no zależy jaki egzemplarz sie trafi. co nie zmienia faktu, że podobno elektronika i elektryka lubi siąść. tego się obawiam. miałem doczynienia z Renaultami i Citroenami i wszystko działało ok. wiadomo, że niektóre części w wyniku eksploatacji sie wymienia, ale jakichś jaj nie miałem.
|
Sprzedam Citroena Saxo 1.1i, rocznik 99, w bardzo dobrym stanie technicznym, przebieg TYLKO 55 000 (autentyczny ! bez przekręcania licznika itp, kupiłem go dwa lata temu od znajomego starszego pana, który był pierwszym właścicielem). Tanio !
Jeśli ktoś byłby zainteresowany - priv. Zdjęć póki co nie mam - musze mu dopiero zrobić ;) |
Cały grudzień bez problemów - po dzisiejszym minus 19 na Prądniku odpala za 4 razem chyba tylko siłą woli :D
Zawożę zaraz brykę na noc do garażu do firmy :) A spalanie ... jak pisałem wcześniej - zima daje po dupie - z 6 w lecie wyszło 8.5 w ostatnich dniach |
Cytat:
Jednak nie ma to jak jazda w normalnych warunkach. |
mi zjada srednio teraz ponad 9.. zima:(
|
Też odczułem wzrost spalania w zimie i to nawet do 2 l więcej na 100km. Za to nie zawiódł mnie dziś i odpalił "na dotyk".
|
Mnie pali 13 l gazu i jestem cały happy,a tu narzekania na 8,5 .
|
a mnie pije 12,5 benzynki i nie narzekam ;p
|
12,5 to mnie pali w lecie, teraz jest ok 15
|
Co myślicie o Oplu Corsie B .1.2 170000 km przejechane to dużo jak na to autko?
|
Cytat:
|
Hondą CRX ktoś jezdził ? jakieś wrażenia, oceny itd ? ;)
|
Cytat:
potem najwyżej remont za 1200 zł i robi kolejne 200 tys. Nic sie nie bać :) |
Orientuje sie ktos ile kosztuje zrobienie 1 nadkola w Oplu Astrze 95r ? Lekko bierze,biały to zawsze estetyka utyka :D
|
Cytat:
lakiernik: za 200 zł by Ci pomalował nadkole. Ja w te wakacje robiłem swoją astrę ( 2 progi łatanie, 2 nadkola - reperaturki, pas tylni, wlew paliwa i pare mniejszych rzeczy) to z lakierowaniem wyszło mnie 800 zł. |
pytanko: tankuje ktoś na Careffurze w Czyżynach?
nie trzeba sie bac tej stacji? podobno jest jakas karta do wyrobienia z która płaci się jescze mniej, prawda to? |
Cytat:
ogołem duzo potrafi |
Cytat:
|
Cytat:
Paliwo jak paliwo, znajomy mówił że tam mają paliwo Orlenowskie ponoć. Do tego dostałem jeszcze kupony na zakupy w Carrefourze (coś koło 10zł). Jakby ktoś tam przejeżdżał albo był na tej stacji to napiszcie jaka jest aktualnie cena benzyny bo ja tam kawałek do przejechania mam. |
|
Cytat:
Cytat:
Ale na codzien sam tankuje na tesco i paliwo bardzo dobre :) |
a co powiecie na temat Skody Superb w wersji 1,9 tdi 130km ?:> chodzi mi o 1 model.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Del Sol to o dupe rozbić :-p, II wersją jestem zainteresowany a dokładnie model DOHC VTEC 16 zaworowy. Pozdro |
Cytat:
|
Poszukuje ksiazki serwisowej do Yamahy R6 99-02 ale w jezyku polskim :) po ang znalazlem ,chodzi o te do sciagniecia z neta
|
Chcialbym sie dowiedziec panstwo moi kochani od was, co sadzicie o Oplu Astrze II z Silnikiem benzynowym 1.8. Chcialbym sie dowiedziec jak przedstawia sie jego spalanie(nie moze byc z gazem), awaryjnosc, dostep czesci. Samochod idzie na prezent wiec chcialbym sie dowiedziec opinii o nim od was.
|
ma ktoś jakieś przemyślenia na temat alfy romeo 156 ? uzyskałem już opinię z dobrego źródła, ale nie zaszkodzi zapytać jeszcze tu.
ps. odpowiedzi, że to "pedalskie auto" mnie nie interesują ;) |
Cytat:
|
co myslicie o fordzie probe 2 z silniczkiem 2.0 16v ?
trudno z czesciami do niego ? |
Cytat:
Cytat:
Zdecydowanie bardziej polecam wersję 2.5 V6 170 km. Zużycie paliwa na poziomie 1 litra więcej niż przy 2.0 a przyjemności z jazdy niebo większe. Ogolnie auto drogie w utrzymaniu i praktycznie nie chodliwe na rynku wtórnym ( stąd taka cena ) |
koyoot, no cóż oszczędny silniczek to nie jest, ale na pewno mało awaryjny (jeśli oczywiście go nie zagazujesz, nigdy nie rób takich rzeczy z oplowskimi 16v), do tego części w miarę tanie. Czasem pojawia się problem tego, że sporo 'je' oleju, są przypadki, że w ciągu roku trza dolać ok. 1,5 l oleju. Pozdro
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl