![]() |
Cytat:
Na dodatek "eksperci" z TVP chca nam wmówic ze to i tak byly dobre starty. Nierozumiem, dzis Gruchała mowi ze byc moze skonczy z szermierka,ze sie wypaliła,jakies kolarz w sobote mowi ze zebral doswiadczenie i szykuje sie UWAGA! na jakis cykl Grand Prix za 2 miesiace.. Naprawde z takim podejsciem odniesienie sukcesu nie jest mozliwe,uwielbiamy sie czyms stale wykręcać,i to tak naprawde dziala na nas destrukcyjnie.Jakbysmy mieli podejscie takie jak Chinczykow do tych Igrzysk czyli "My wam wszytskim pokazemy" a nie "jedziemy na przygode" to moze inaczej by to wszystko wygladało.. |
Czy według Was jest TO odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu? Według mnie NIE.
Jak z takim trenerem można osiągnąć jakikolwiek sukces. Takich rzeczy trener nie powinien mówić publicznie. Ciekawe jak teraz czuje się Barańska. :-/ Jutro swoje spotkania rozegrają polscy szczypiorniści i siatkarze? Jakie macie typy na te spotkania? Ja liczę na 2 wygrane. EDIT: No to Radwańska zdobyła medal... ehhh |
No to największa nadzieja małopolski na medal w Pekinie, jak to się zwykło mawiać na Radwańską poza turniejem indywidualnym i chyba bez medalu, bo ciężko podejrzewać nasz debel o jakieś niewiarygodne sensacje...
Agnieszka Radwańska - Francesca Schiavone 3-6, 6-7 |
to jest bojkot podium poprostu
|
Trudno się na razie ogląda te nasze poczynania w Pekinie..
Ale z dobrych wiadomości to judoka Szewczyk mimo przegranej walki z Japończykiem, będzie dalej walczył w repasażach i ma szanse na brąz. Wygrał już dwie walki i jeszcze tylko jedna dzieli go od walki o brąz!! W półfinale nasz kajakarz górski awansował do finału z trzecim czasem! A w finale liczyć się będzie suma czasów z półfinału i finału. Więc może tutaj uda się coś zdobyć.. Siatkarze dziś wygrali z Egiptem. Ale prawdziwa walka zacznie się dopiero wkrótce, z Rosją, Serbią i Brazylią.. Zobaczymy Piłkarze ręcznie jak na razie po pierwszej połowie prowadzą 17:16. Mecz na TVP2. |
|
No to jest nie do uwierzenia. Ile my wygrywaliśmy? 27:23? I oczywiście zaczęło się od nonszalanckiego, przechwyconego podania i jak zwykle nasi przestali grać w końcówce i skończyło się 30:29 dla Hiszpanów.
Ja już nie mam siły tego oglądać :/ |
Jak ci ręczni ro przegrali...Coś niebywałego. Jeżeli teraz się szybko nie pozbierają to będzie bardzo ciężko...
Ale to końcówka w ich wykonaniu to adekwatne odbicie postawy naszych sportowców na tych igrzyskach. |
Qrwa jak mozna to by lo przegrac ... 27:22 bylo ... koncowka przegrana 2:8 .. czem Wenta nie wzial czasu jak nas dochodzili ? Wazne zeby nie trafic na Danie w cwiercfinale - reszta jest do ogrania. Ja pierdziele nie mamy menatlnosci zwyciezcow.
|
Cytat:
zresztą sądzia dołożył swoje 5 groszy...faul na Lijewskim bez kary a potem Tkaczyk 2 min ....żal. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Co tu dużo mówić... Prowadziliśmy 27:22 [do końca meczu pozostało kilka minut]. Byłem już pewien, że powieziemy Hiszpanów. Wicemistrzowie świata tracą taką przewagę w kilka minut... Nie wypada po prostu.
Mam nadzieję, że podniesiemy się po tak durnej porażce. Ciekawe, czy zdobędziemy chociaż jeden medal? WSTYD! Robert - http://pekin.onet.pl/167342,1267642,....html?tab=6629 tutaj masz cały rozkład |
cala polska eskapada wyjechała nie po medale a na wakacje
|
kurrr*a Ta Olimpiada będzie katastrofą w wykonaniu Polskich sportowców. Ale do sedna, mógłby mi ktoś kto ma ten skarb kibica napisać kiedy są skoki w dal?
|
Mimo wszystko jest jeszcze kilka szans...
Nasi ciężarowcy.. Dołęga i Kołecki, Blanik, może Monika Pyrek..., nasza czwórka wioślarska, może Otylia na swoim dystansie da rade choć zaczynam w to wątpić... W nasze drużyny z medalami nie wierze... Jeśli już to w piłkarzy ręcznych ale po dzisiejszym meczu wydaje się że nie dorośli... Tyle że jeden mecz nie może niczego przesądząc... Może któraś z drużyn szermierczych lub florecistki... Z trudem przychodzi wyszukiwanie kolejnych sznas... Sztafeta 4x400... to już nie te czasy chyba... Może Skolimowska albo Ziółkowski... Może Plawgo lub Jesień ale to są szalenie mocne konkurencje... Może jeszcze Kusznierewicz... ale żeglarstwo wygląda tutaj częściowo na loterię... Więcej propozycji? |
Cytat:
|
za dużo w tym wszystkim szans, może, poczekajmy nie chce tu jechac pesymizmem ale tak to wygląda :-/
|
Tak frajersko przegrać wygrany mecz to tylko Polacy potrafią.
Po cholere Wencie prawo do wziecia czasu - przecież sytuacja gdy drużyna traci 2-3 gole z rzędu, trwoniąc tym samym 5 punktową przewage jest chyba najbardziej szkolnym, podręcznikowym momentem gdy trener MUSI przerwać grę wybijając z rytmu przeciwników... Na co ten chłop czekał? Na sędziów nie zwalajmy winy - wykonali dziś dobrą robotę. Raczej płaczmy nad frajerstwem naszej kadry. A 8 miejsce kajakarza zupełnie mnie nei dziwi. Po prostu w finale wróciło wszystko do normy, ta 3 pozycja była sytuacja ponad stan. Wiem, ze to tylko sport, ale cięzko liczyć na cuda przy dwóch przejazdach :) |
a teraz jakiś mongoł pojechał z Krawczykiem..
|
trenerzy im najebali do głowy że liczy się udział a nie wynik i mamy ... pareset osób na wakacjach bez ambicji
|
Cytat:
|
jedyne na co chyba mozemy liczyc to ten skoczek waryjot, Blanik czy jakos tak.
A reszta? przeciez jak w pływaniu mamy rekord polski, a jest to 9 czas, to chyab cos jest nie tak ... Btw, dlaczego czołówka pływa w tych nowych super strojach speedo a nasi w diana? |
Cytat:
Nie wiadomo czy pasował na któregokolwiek z naszych pływaków olimpijskich (jak widać raczej nie). |
Cytat:
przeciez ta Otylia to ona coś tam pozdobywała, chyba znana jest. Czyli jak zawsze oszukali nas, albo ktos wolał w kiermane przykosić pare baniek i podpisac kontrakt z jakaś Diana |
Cytat:
|
Cytat:
finał- 18.08 godz. 14.10 Kobiety 19.08 godz. 3.40 (kwalifikacje) finał- 22.08 13.20 Btw. Jestem zwykle optymistą, ale ogólnie rzecz biorąc mamy taki mały obraz nędzy i rozpaczy Czemu wszystkie porażki są tłumaczone słabą psychą?-.- |
czy reprezentanci polski już utoneli 4x200 ? bo w najszerszym ujęciu kamery ich nie widać ? ....
|
podobno skarb na dnie znaleźli i nie płyną dalej
|
dzis czy kiedy jest siatka mężczyzn?
|
dziś rano była i wygraliśmy 3:0 :)
|
Cytat:
Ale nikt tu z nas nie twierdzi ze szans nie ma... One były,bedą -zmienia sie tylko wszytko dookoła a MY stoimy w miejscu. Pilka Nozna pokazuje to dobitnie,i przezarty korupcją PZPN. Ciekawe jak sie ma PKOL bo pewnie takie same uklady i walka tamtejszych "lesnych dziadkow" o stołki i pieniadze,i w sumie to czemu my sie mamy dziwic ze nasz system szkolenia,metody pracy -to wszystko kuleje,jesli dodamy do tego trenerow na emigracii i brak obiektow do treningow np lekkoatletow ,to skad mamy brac nadzieje ze bedzie lepiej?? Dzis w plywaniu mielsmy dobitny przyklad,nie taki ze staczamy sie w dół(na razie) ,ale taki ze STOIMY W MIEJSCU. Nasza sztafeta miala wynik 7.19 i iles tam sekund,oczywiscie od najlepszych gorszy o 15 sek -czyli nokaut....ale do czego zmierzam ..w 2004 taki sam czas mieli Japonczycy....dzis poprawili sie bodaj o 10 sekund ,co jest b.dobrym wynikiem.My uzyskalismy podobny czas do tego z Aten czyli jest bez zmian,nie zrobilsmy nic by isc do przodu.A kto nie idzie do przodu ten sie cofa ,wiec jezeli nie dojdzie do zmian w systemach szkolen itd to z polskim sportem juz na kazdej plaszczynie mzoe byc coraz gorzej,jak widac pilka nozna utorowala droge innym sportom w tym pochylym kierunku..ehhhh....co za czasy ...ojciec mowil ze ogladajac dzis Igrzyska i wspominajac tamtejsze ..sprzed 30 lat to sie plakac poprostu chce co to sie porobilo ze sportem w tym kraju. |
Czy jest gdzieś stronka, na której są podane takie informacje jak liczba medali oraz dyscypliny, w których je zdobyto? Tylko tak, żeby to była jakoś razem i przejrzyście?
|
Cytat:
Oficjalna :) |
WRESZCIE POLSKI DZIEŃ!
Fantastyczny wynik w konkursie WKKW! http://pekin.onet.pl/0,1267708,18060...wiadomosc.html nie wiem ****a czy się śmiać czy płakać? |
Panowie skąd w was tyle pesymizmu :P Już za pięć dni zdobędziemy medal. Szymon Kołecki zdaje się jest w życiowej formie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cienko, cienko, cienko... tyle powiem. Gdzie 14 medali? Gdzie JEDEN medal? Teraz jedynie wierzę w siatkarzy, Korzeniowskiego i lekkoatletyków.
|
Cytat:
Myślę, że należy się order po powrocie do kraju :lol: Tak się zastanawialiśmy z kumplem... Czy jest jakaś taka wiejska indywidualna konkurencja, w której nie mamy reprezentantów? Chodzi nam o to, że chcielibyśmy wystartować w Londynie w 2012, zainspirował nas Eric Moussambani, zawsze to wielka sprawa wystąpić na igrzyskach. A i tak nie wypadniemy gorzej niż pozostałe nasze gwiazdy. :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl