![]() |
Tabaka poradzi na katar, który zatyka Ci nos, nie możesz sie wysmarkać.
Wisła Piastów - po co tyle wciągać? Ani to przyjemne ani nic...ja maxymalnie 10cm a to i tak już takie maksimum, Naogol lekutko 5 i jets dobrze |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli jego alergia polega na tym, że jedzie z chustką podłożoną pod nos to raczej żadna tabaka mu nie pomoże. Co innego z zatkanym nosem, wtedy jest jak zbawienie:)
|
zatkany nos a alergia to zupełnie coś innego, Medalik Ty masz zamiar się odczulić poprzez tabake czy co bo chyba Cię nie rozumiem ;) hehehe
|
chyba nie odczulić - chce spróbowac :)
Na katar napewno ci pomoże... a z alergią też nie powinieneś mieć problemu... mój kumpel ma alergie i bierze cały czas - jeszcze zyje :D |
Booże przejawiacie typowy syndrom samca - pokazujecie jacy to nie jesteście boscy i twardzi, a później umieracie z byle przeziębienia (śmiertelna choroba przecież! :D), na alergie proponuje wizytę u alergologa (polecam wizytę prywatną, test taki obejmuje o wiele więcej alergenów niż w normalnej przychodni) czego skutkiem będzie normalne odczulanie. Dbajcie o siebie ;)
|
Paulinka nie napinaj się tak ;) hehe
Jestem już po odczulaniu, ale tego nie pozbędziesz się całkowicie więc od czasu do czasu (szczególnie podczas letnich dni) coś mnie dopada i wtedy objawia się to podobnie jak katar. Nie cieknie mi z nosa woda. Mam zatkany i ciężko oddychać. Napisałem w poście wyżej, że mam alergie, abyście w razie czego napisali, że tabaka niedobra dla alergików... itp. Ale z tego co wiem nie ma żadnych przeciwskazań. Jedna jeszcze przyczyna skłania mnie do sięgnięcia po tabake. Mianowicie rzucam właśnie palenie więc może jakiś mały substytut :) Chyba zdrowsza, przyjemniejsza? Poczytałem wczoraj na stronce www o tradycji wciągania tabaki i się zainteresowałem. Pewnie w najbliższym czasie coś kupie. Jak się spodoba to fajnie, jak nie - trudno. Pozdro. |
tabaka od fajek lepsza jest choćby ze względu na to że ma - tak jak napisałeś - wieloletnie tradycje, pozatym i to i to tytoń tylko że snuff jest o wiele przyjemniejszy bo 1 że smaczniejszy a 2 że możesz sobie raz wziąsć więcej a raz mniej :P
znam wiele osób które dzięki tabace rzuciły palenie... jest tylko jeden kłopot teraz są uzależnione od tabaki :D A no i zapomniałbym - są potwierdone badania że tabaka nie jest rakotwórcza! |
eee Medaliku proszę mnie nie straszyć, też jestem alergikiem i mam nadzieję, że poślę to dziadostwo w piździet .. mimo wszystko tabakę odradzam, wg mnie w przypadku alergików jest to tak jak sól na rane - bez napinki :D
pozdrawiam |
Cytat:
tia.. tak jak to że alkohol nie zjedzie ci wątroby :-) |
a próbowałaś kiedyś tabaki przy swojej alergi..??
Bo znam duzo ludzi którzy mają alergie i biorą tabake cały czas i nic im nie jest. |
nie nie, nie kręcą mnie takie rzeczy. Podpisuje się pod postem Medyka ;)
|
jak możesz pisac o czymś czego nie brałaś?? czytałaś coś o tabace że "podpisujesz się pod postem medyka" ??
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłem po dłuuugiej przerwie (kilka lat nie zażywałem tabaki) Ozona Cherry. Miodzio. |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro |
ja nie wypowiadam sie ze tabaka jest zła tylko mówie że na bank szkodzi jak kazda użyhwka chociazby kawa.
|
Cytat:
Sporo juz wiem, między innymi, że alergia nieleczona nie jest przeszkodą do wciągania. Ja jestem tak jakby "naprostowany" - także nie ma problemu. Najlepsza na początek G Apricot - tak wyczytałem - więc włąsnie zakupiłem przed momentem i jestem aktualnie w posiadaniu tego czarnego pudełeczka. Zrobiłem kupke, potem drugą i jest fajnie. Spodoba mi się, tak czuję. Tabaka chyba jednak jest rakotwórcza - tak przynajmnie... wyczytałem ;) Ponoc najczęściej potrafi ukłuć raczek gardła. Pozdro. |
do której dzisiaj tabakiernia otwarta?
|
Gdzie taki bajer można kupić (np. w aptece?) i ile kosztuje średnio?
|
srednio na rynku 8-16 zl
|
Tabaka w aptece? :) hehe nie no, tabaki w aptece nie kupisz, szukaj w sklepach z trafiką...
|
Cytat:
|
Dlaczego, proszę państwa nasz temat zdycha?
|
Może dlatego że Wisła Piastów dostał bana?? :D
No to ja też się udziele na temat swoich spostrzeżeń na temat tabaki :) Naprawde bardzo fajny "proszek" :P Najbardziej mi smakuje shery ozona. Red bull też fajny. niech żałują ci którzy nie mieli kontaktu z tabaką! :D |
A dostał bana? :D No to wszystko jasne.
Czekam na paczkę z 3 muszkieterami - tiruriru, nie moge sie doczekać :D |
Polacam fajną stronkę o tabace http://www.otabace.pl/tabaka.html
A dla mnie najlepsza jest Ozona Raspberry ;) |
stronke wcześniej wrzucił już mój kolega :)
jak ktoś zaczyna brać to niech sobie przeglądnie wcześniej właśnie tą stronke :D |
tabake możesz kupić w kiosku ale polecam allegro xD dużo taniej... ja lubię apricota albo red bulla... wiśnią też nie pogardzę ^^
|
Wiecie czy w aptece sie dostanie tabake ?
|
raczej nie
|
ktoś zoriętowany wie ile kosztuje red bull w tabakierni??
|
Próbowaliście kiedyś tabaki królewskiej? smaczna i mocna :)
|
Red Bull 5.50 w tabakierni ja wlasnie wciagnalem dzisiaj z 15 sciech i jest gt ;)
|
Jest w Tabakierze Gawith Cola??
|
Gawith Cola zniknęła z rynku!!
|
To jakaś duża strata? Nigdy tego szczerze mówiąc nie próbowałam...
|
Kiedy :shock: ?!
Ja go próbowałem. dobry był chociaż słodki. pozatym fajna tabakiera do kolekcji. http://i34.tinypic.com/300h54j.jpg no trudno musze jakoś obejść sie smakiem :P Ile wychodzi łącznie za 3 muszkieterów w tabakierze?? |
może ktoś polecić coś "egzotycznego"?? :) Znudził mi sie red bull i apricot, alpina i sherry itp... zna ktoś jakąś dobrą tabake a mało znaną??
i mam jeszcze drugie pytanie. Jest ktoś chętny na tabake Bayernu?? będziemy zamawiać i nie wiem ile :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl