![]() |
Cytat:
Dwumecz z TT? Skorza nie zawiodl. Na WH Lane zagralismy jak rowny z rownym, w rewanzu mimo b.ciezkiego meczu (takie sa puchary!) byly sytuacje 100procentowe, byl szalony manewr z Marcelo. Summa summarum wygrala druzyna z kilkakrotnie wyzszym budzetem, zdecydowanie silniejsza kadrowo, ktora na kazdej pozycji ma pelnowartosciowych dublerow. Nas od 3 lat nie stac na sprowadzenie wysokiego napastnika czy ofens. pomocnika, a chcicelibysmy grac o LM... |
Ciekawa informacja ukazała się na stronie Stowarzyszenia oraz w dzisiejszym Dzienniku Polskim.
Mamy nadzieję, że to jakiś błędny sygnał, że decydenci krakowskiej Wisły mają zamiar zastąpić Macieja Skorżę Wojciechem Stawowym. Też mam nadzieję że to tylko plotki chociaż po zarządzie (Cupiale) wszystkiego się można spodziewać. Więcej: http://www.wislasoccer.com/news_item_9953.htm |
To nie moze byc prawda!!!!
|
Cytat:
|
Żenada. Nie wiem, kto sieje takie plotki, ale jeśli RN i Cupiał naprawdę myślą o zmianie trenera, to chyba ktoś tu ma nie pokolei w głowie. Tyle lat i dalej właściciel się nic, a nic na piłce nie zna ? Cieżko mi w to uwierzyć.
|
Czyżby Kasperczak pociągnął za sobą Skorżę??? Oby nie
|
HA HA HA! Bardzo kur*a śmieszne!
MusieLiby być niezłymi kretynami gdyby zwoLniLi Pana Skorże! Chyba temu zarządowi się naprawde w dupie poprzewracało! ...2 remisy (1:1) pod rząd. Och, ach co za tragedia:( buuu:( ...KRYZYS! ...pff... Śmieszne to jest! Lepiej nie czytać takich GŁUPOT i się nie denerwować:) MACIEJ! SKORŻA! |
Skorży chcą zamknąć usta i zdyskredytować , bo ostatnimi czasy za głośno dopominał się o transfery
|
Pablo84 być może trafiLeś w sedno sprawy!
|
Boże drogi, czy naprawdę ci podszeptywacze Cupiała to tacy debile, normalnie skandal, wiem jedno, jeśli Skorża zostanie zwolniony to i pewnie Bednarz się poda do dymisji, czyli wracamy do powtórki z sezonu 06/07, czyli bałagan nad bałaganem, byle tylko zaoszczędzić na transferach.
Oby to były tylko wymysły drugorzędnych działaczy, którzy z Cupiałem kontaktują się wyłącznie pośrednio. |
**** ze Stawowym, prezesie **** ze Stawowym!
Maciej! Skorża! |
Skorża z pewnością nie jest trenerem idealnym ale takich nie ma. Błędy popełnia każdy, niemniej w jego przypadku plusów jest znacznie więcej niż minusów.
Dlatego gdyby takie plotki znalazły potwierdzenie w rzeczywistości to jakiekolwiek dyskusje na temat polityki sportowej i organizacyjnej w Wiśle możne zakończyć jako bezcelowe. |
Spokojnie.. Stawowy wg mnie czeka na posade u naszej kolezanki. Ostatnio w jakims wywiadzie mowil, ze chetnie by wrocili.
|
W sumie przydałoby się zmienić kołcza. Od roku już jest. Nuda.
|
Cytat:
Panie Cupiał ,jak Pan ma wywalac kolejnego trenera,to lepiej niech Pan odejdzie z Wisly ,bo te zamieszania co pol roku , co rok to jest bezsens |
Cytat:
|
O czym Wy w ogóle piszecie? Znów wierzycie pismakom? Nie będzie zmiany trenera, nie piszcie nic na ten temat! Nie jesteście chyba idiotami.
|
Informacje ze strony SKWK a nie gazety...
|
S.K.W.K nie traktuje jak "pismaki".Klub Wisła Kraków, jest dosyć hermetyczny , ale pracują tam ludzie w jakiś związani ze stowarzyszeniem, którzy dużo słyszą..Oni bez powodu napewno nie siali by fermentu wśród kibicowskiej braci.
|
Niewiele to Mackowi da, ale ma moje pelne poparcie. Jestem do dzis rozgoryczony porazka z TT, ale od strony trenerskiej Skorza wykonal swoje zadanie. Mecz byl bardzo trudny, ale to brak umiejetnosci zawodnikow nie pozwolil (vide kilka setek) doprowadzic do dogrywki. Brak transferow na 2 kluczowych pozycjach ograniczyl mu pole manewru w najwazniejszych meczach, a na wynik sklada sie kilka czynnikow i nie wszystkie leza w gestii trenera. Ale prawda jest tak, ze Cupial inaczej ocenia wyniki. Z jego perspektywy oba ostatnie remisy to sa prestizowe porazki...
|
W moim mniemaniu Stawowy nie jest złym trenerem ,ale to nie powód by mógł pracować w Wiśle.
Po pierwsze Skorża ,choć nie idealny ,ale powiniem kontynuować pracę z drużyną. A po drugie ,ani kibice ,ani drużyna raczej nie zaakceptowała by Elvisa. |
Cytat:
|
Skorża jak poleci a wg mnie polec- bo jak pokazuje historia w każdej plotce jest ziarenko prawdy- i to pociągnie za sobą Bednarza. Bo nie może być ****a tak,że klub nie kupuje żadnych grajków, nie ważne czy grajek potrafi prosto kopnąć piłkę czy nie, ważne, aby klub kupił cokolwiek, kasę wyłożył i prowizje manago odpalił. A takie dwa jak Skorża i Bednarz psują rynek,ewidentnie. I tak cud, że tyle się utrzymali.
Poza tym nie wiem czy wiecie, ale podobno mecz z Górnikiem był próba dla Skorzy. Jakby przegrał to leci. Nie wiem czy klamka nie zapadła, a piłkarze już wybierają nowego trenera. Byli bliscy wywalenia Skorzy. Tak więc mamy dwie informacje o zwolnieniu Skorży. Przypadek? Gazety może się mylą odnośnie nazwiska trenera, wszytko inne pewnie się zgadza. Tak zapytam, Radolsky i Liczka mają prace? |
Drodzy państwo zalecam spokój i razwagę. Dwa mecze nie wyszły - no to jest wreszcie jakiś ciekawy temat o Wiśle bo ile możan pisać że grają dobrze że wygrywaja że trener wciąż ten sam - jedni że Stawowy będzie inni że Smuda itd itd a informacje od SKWK też się bardzo często nie sprawdzały.
Większość gazet i portali jest nam ,,bardzo przychylnych” i tylko czekają jak ugryźć Odpuście sobie i nie podgrzewajcie atmosfery. Ile razy pisaliście żeby nie wierzyć gazetom - zastosujcie to wreszcie |
Juz jestem wkurzona od czwartku ,wiec mnie nie dobijajcie takimi durnymi spekulacjami . Mamy nareszcie madrego,inteligentnego no i przystojnego trenera ,ktory duzo dobrego zrobil dla Wiselki ,ale potrzebuje spokoju ,naszego pelnego poparcia i na maczach wsparcia -glosnego ! , no i w zimowym okienku 3 dobrych transferow, a teraz Panie Trenerze nie usprawiedliwiac naszych pilkarzy ,bo choc Ich uwielbiam za niedziele nalezy im sie niezla zjebka.
|
Cytat:
|
Stawowy nie poradził sobie w Arce a miał można powiedzieć że jak na 2 lige 1 ligowy skład i przegrywał mecz za meczem.Mam nadzieje że Skorża zostanie bo nikogo lepszego sie nie znajdzie a wariant z trenerem z zagranicy był już przerabiany tzn. na tych co maja już jakieś sukcesy po prostu Wisły nie stać
|
Cytat:
|
Nie wierzę w te doniesienia o Stawowym.
Mówcie co chcecie. Ja w to nie wierzę. :foch: |
Jaki Stawowy, jakie zwalnianie Skorży? :rotfl:
SKWK chyba się zagalopowało NIECO. Już nawołują do popierania akcji protestacyjnych :shock: :lol: Luuuudzie, poluzujcie portki |
Brzmi to tak absurdalnie, że aż śmiesznie. Stawowy? Może Surma? Pomysł zwolnienia Skorży wydaje mi się być tak samo lotny jak pomysł na nasze przedsezonowe wzmocnienia. Czyli niestety jest możliwy. W końcu decyduje o tym ta sama Rada Nadzorcza. Dramat...
|
Cytat:
|
Zwolnienie Skorży, to jest strzał sobie nawet nie tyle w nogę, co w jaja. To tak jakby podpisywać jeszcze raz Dawidowskiego, wiedząc, co się będzie dalej działo.
Jeśli jednak pojawiają się plotki o Stawowym, to boję się, że to Skorża nie wytrzymuje po TT i postawie przeciw Górnikowi, i coraz głośniej domaga się transferów. A że ich najprawdopodobniej nie dostanie, to może dojść do spięcia - i zamiast inwestycji, pozbędziemy się najlepszego obecnie polskiego trenera, który mógłby trenować Wisłę. |
Skorża to dobry trener,a potwierdzeniem jest to co zrobił z tą sama druzyna w jeden sezon.Z kiepko grajacej Wisły(8 miejsce),zrobił MP z wielka przewaga nad innymi.Zespół sie osłabił,bo wypadli tacy jak Dudka i Paulista,Zienczuk starcił forme ,a Niedzielan po kontuzji najbardziej sie boi ....styknac z innym zawodnikiem.Przyszedł Singlar i Marcelo ,ale pierwszy to raczej uzupełnienie,a drugi dopiero teraz i jeszcze nie wkomponował siie w skład.Takze dzieki Bogu i Skorzy mamy jeszcze to miejsce jakie mamy.Zawodników jakich mamy to nie sa klasowi gracze pokoju kiedys Zurwaski,Frankowski,Szymkowiak ,Uche,Kosowski,ale tworza w miare zgrany team,a tak naprawde to ofensywnych mamy dwóch graczy BrozeK i Boguski.Łobo jest bez formy,a Jirsak to jeszcze nie to.Za to regres formy ma Pawełek,który broni na poziomie 2 ligi,takze wszystkie te sprawy odbijaja sie na wynikach.Napewno brak wzmocnień ma duzy wpływ na kadre ,bo wiekszosc zawodników sie wypaliła ,co widac w meczach z przecietnymi rywalami,a konkurencja to bezwątpienia to co działa motywujaco na zawodników.Teraz motywujaco działa tylko silny rywal i to nie zawsze.Panowie siadli troche na lurach ,a i obecnie inne zespoły wzmocnione w zimie odrobiły straty pod wzgledem jakosci zawodników w stosunku do naszej Wisełki>takze módlmy sie o transfery w zimie i nie starcenie kontaktu z czołówka w rundzie jesiennej ,bo obrone MP raczej bedzie misją niemozliwą.
|
Zwolnienie Skorży nic nie da a wręcz pogorszy sytuacje. Ile już to było przerabiane? Z setki razy i nigdy nie było potem dobrze. Niech zamiast zwalniać trenera zaczną systematycznie robić transfery i to dobre nie jakieś na last minute.
|
Należy uświadomić Radę Nadzorczą, że problem nie leży w kompetencjach trenera tylko w ich :-)
|
Jeśli komu kol wiek w zarządzie klubu przeszedł przez głowę pomysł zwolnienia Skorży jest po prostu wielkim idiotą. Najpierw osłabiają zespól nie robiąc nic aby podnieś jego poziom, a następie oczekują wyników ?! Na jakiem podstawie się pytam ?! Z jednym napastnikiem, Łobodzińskim i Zieńczukiem na skrzydłach !? Mając na uwadze kadrę jaką mamy to Skorża i tak zrobił dobry wynik. Jeśli Cupiał ma takie pomysły to niech się puknie w czoło... i rozliczanie za wyniki niech zacznie od siebie. Jesteśmy teraz na etapie w którym aby marzyć od dobrym wyniku w pucharach musimy wzmocnić pierwszą jedenastkę w 50%.
|
Moze lepiej pokazac RN i Cupialowi na najblizszych meczach, ze kibice stoja murem za Skorżą.
DOBRY POMYSŁ! |
Z jednej strony to dobry pomysł.
Z drugiej, Cupiał jest upartym człowiekiem i lubi pokazywać, że rządzi tym interesem, więc boje się, że by mógł pokazać pazury. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl