![]() |
Foodology na Rakowickiej - świetne zestawy obiadowe w dobrej cenie
|
I moje pytanie, które powraca jak bumerang.... Jaką miłą kawiarenkę polecacie w okolicach rynku, lub na Kazmierzu? Najbardziej mi zależy na takiej, w której będzie dobra gorąca czekolada w niewygórowanej cenie :-)
|
Nie ma jak Hamburgerek na R22 przed meczem:) Pychota...
|
Cytat:
|
Polecam Prowincję na Brackiej albo Czekoladę koło księgarni Hetmańskiej . Co do jedzenia to mocno polecam Kebaba koło Bagateli , a z droższych to restaurację Pod Słońcem na Rynku . Z rzeczy wakacyjnych to IMHO najlepsze lody w Krakowie są na Jana (pierwsza lodziarnia po prawej stronie idąc od Rynku).
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o tanie i dobre pierogi polecam bar mleczny ,,Żak" na Królewskiej, miedzy przystankiem Urzędnicza a Biprostal. W granicach 6 zł podwójne pierogi, którymi można najeść się do syta. Pozdrawiam
|
Cytat:
|
W miasteczku studenckim przy Wiśle a dokładnie w Lewiatanie :P jest knajpka z pysznymi zapiekankami i kebabem :)
|
Zajebista "makaroniarnia" jest koło Orlenu (naprzeciwko AP przy ul. Królewskiej)
Taki niby fast food, bo czeka się kilka minut na posiłek, ale szamka wysmienita, zwłaszcza dla tych, którym podchodzą makarony, czy naleśniki :) No i cenowo znośnie, bo 9zł za michę makaronu z mięsem, serem i sosem, to dużo nie jest ;) |
Potrzebuje szybko info o pyszniutkim kebabie w okolicach rynku :)
|
Cytat:
|
Jak sie konczy szewska i dochodzi do bagateli, to skrecasz na planty i przed bunkrem sztuki taki KEBAB z czerwonym logo jest- imo zaje, duzo miesa, sosu Ci daje ile zechcesz i nawet pepsi dorzuca do kebaba, a wszystko za 9zł
|
Cytat:
|
A mi najbardziej podchodzi w naleśniku z Piramidy(?) na Grodzkiej.
|
Może ktoś polecić jakąś dobrą pizzę na bardzo cienkim cieście (i jeszcze żeby dowozili:P). Bo te wszystkie "domowe" pizzernie, które wyrastają jak grzyby po deszcze to jest jakaś tragedia - walą tego ciasta, jakość dodatków słabiutka i najczęściej już prawie zimna dojeżdża.
|
Banolli. Ma cienkie ciasto i świeżutkie składniki.
|
Banolli ma cienkie ciasto? To w takim razie mi chodzi o mega-cienkie ciasto:P takie typowo włoskie, cieniusieńkie.
|
ostatnio banolli przywiezli mi pizze skladniki ok ale ciasto nie bylo za ciekawe takie sztywne spieczoene jak deska w dodatku blade
|
Cytat:
Jak się nie wrabiają to niech ludzi zatrudnią... |
Jeśli chodzi o pizze na cienkim cieście to polecam zajeb.stą pizzerie InVito na Krupniczej - moim zdaniem jedna z najlepszych pizzerii w Krakowie a sos czosnkowy pychota :D
|
Na Karmelickiej dzisiaj promocja w Telepizzy i pizza za 50% :)
|
Jak ktoś będzie wizytował w Tarnowie, to polecam El Paso na ul. Lwowskiej. Kuchnia meksykańska, duży wybór i pyszna. Nawet w Krakowie nie jadłem lepszej kuchni meksykańskiej (porównywalna).
Ceny normalne (przystępne) obsługa miła. Polecam. Pyszne burito :) |
Witam. Przesledzilem topic i najczesciej (albo najlepiej) polecaliscie nastepujace punkty:
- dracula - bar max - Kebab "Pod osłoną Nieba" - koło Bagateli Faraon - sławkowska - Na floriańskiej u turasów Jako iz topic troche ma, to chcialbym sie zapytac, czy te kebaby wciaz maja swoja klase? Ostatnio kupilem kebab naprzeciwko bagateli (ten z pepsi), a ze wydaje sie on dosc tutaj popularny, to chcialbym powiedziec, ze jak na moj gust byl on co prawda smaczny, ale ani jego wielkosc, ani ilosc miesa w nim nie jest tym, czego oczekuje. Dlatego tez prosilbym o podanie jakiegos punktu sprzedazy kebabow nieco wiekszych i bardziej miesnych. Nb, pierwszy sensowny topic, ktory udalo sie znalezc w guglach na temat kebabow krakowskich.. |
Zapiekanki w Tarnowie najlepsze sa z takiej budki kolo C.H. Świt (albo Max, myla mi sie te dwa centra handlowe) dosc czesto bywam w Tarnowie i zawsze ide na zapiekanke :D tam sa najlepszeeeeeeee
|
Odswiezam, bo potrzebuje pomocy nt tego co jest w miare sensowne w restauracji PAESE na ul Poselskiej,
tylko nie wyskakiwac mi tu z adresem strony www restauracji, bo tam juz szukalem- potrzebuje opinii kogos kto tam byl, jakie winka sensowne są i jakie potrawy warte polecenia. |
Cytat:
Ech pamietam jeszcze czasy jak kebab w Bar Maxie kosztowal 6 50 ;) |
Cytat:
Żeby nie było off topa. Po dłuższej przerwie odwiedziłem w ubiegłym tygodniu Gruzińskie Chaczapuri. Kiedyś bardzo mi tam smakowało jedzonko, Było smaczne, dużo i w miarę przystępna cena. Obecnie cena może nie za wysoka ale wszystko inne sporo się pogorszyło. nie polecam. |
co do kebabów,to ja polecam nowo otwarty " Kebab na Plantach " za 9 zł dostajesz kebaba z podwójnym mięsem + puszka Pepsi.
|
Kebab w Bar Maxie? Nie, mieso gotowane a nie z tego urzadzenia do kebabów ;) Wizyty w toalecie przez 2 dni gwarantowane. Jedynie moge tam bardziej polecic Hamburgery maxy itp. Chodz jak chcecie się nażreć (bo to taki typ) to lepiej na Wiśle zjeść ;) A ostatnio chyba Kebaby ogolnie obizyły loty
|
Cafe Quchnia Na Czasie - super restauracja na ul. Straszewskiego Obiad dnia chyba 15zł, a restauracja i jej wystroj stoja na prawde na fajnym poziomie. www.sinus.krakow.pl to stronka ich chyba...
|
Cytat:
|
Co jakis czas podczas pobytu w Polandzie , niewatpliwie najabardziej smakowaly mi hot dogi z kielbaska leszczynska(koniecznie podwojna musztarda)na Kazimierzowskim , kielbaska pod hala targowa , kebaby na rynku na Grodzkiej
|
Dobry i nie drogi obiadek można zjeść sobie w Alter Ego (spore porcje), w tym samym miejscu dają również sporą porcję frytek. Po za tym obiady polecam w "Dookoła Świata" na Szewskiej. Za 17 zł. wybierasz sobie średni talerz ( naprawdę wystarczy dla Was, głodomorów:lol: ) i sami sobie wybieracie co jecie: mięso,ziemniaki,ryż,naleśniki (może być wszystko naraz), zapychacie talerz,bierzecie piwo i będziecie zadowoleni:>
|
Również polecam Alter Ego na Floriańskiej. Zarówno fajne obiadki i miło można wieczór spędzić ;)
|
Cytat:
Natomiast polecam Bar Smak na Karmelickiej. Taki malutki barek z polską kuchnią, zestaw obiadowy kosztuje tam 15 zł, z tym jest zupa i duuużo drugiego dania, zawsze świeże i pyszne. |
Cytat:
Tak samo loty obniżył bardzo Kebab w piramidzie, który kiedyś był bardzo dobry, a teraz robią go od niechcenia i ten sos też już taki dobry nie jest. Chyba, że taki Turek sprzedaje, co ledwie mówi po Polsku... no ale wtedy kebab zawsze miażdżył. Na razie ostatnio "Kebab pod osłoną nieba" u mnie figuruje na pierwszym miejscu przynajmniej pod względem smaku no ale 11zł za zawijanego Kebaba, to już lekka przesada. Kebab jadłem jeszcze w Lewiatanie (nie w szybkim kęsie) - tanio, ogromne porcje, nie do przejedzenia... dobre, jak nie jadłeś nic cały dzień ale to mimo wszystko nie to co kebaby w rynku (pod względem smaku) Kebaby w galerii też odradzam, nic specjalnego, raczej na - niż na +. I tą knajpę z Tacos na dole, wydaje się że będzie tanio... a później dostajesz takie małe porcje, mięso w środku zimne, nie warto. Cytat:
Szukam innych propozycji na dobry kebab? ;) I czy jest w Krakowie gdzieś gyros?, ale nie mam na myśli taki talerz mięso frytki, tylko taki jak w Grecji sprzedają, placek, frytki, mięso, sosy i to wszystko zawinięte w papier :) |
Pyszny kebab jest z pizza service. Nie wiem gdzie mają lokal, ponieważ zawsze biorę go w dostawie do domu, ale jest poprostu wspaniały ;) dużo mięsa, dobry sos i dobra sałatka. a no i cena - 8 zł:)
|
a jakas stronka tego pizza service? I dostawa bezplatna? Tak mnie jakos smak na kebaba naszedl ;p
|
Chińszczyzna z Lotosu na al. Mickiewicz. Troszkę droższe niż u innych kitajców, ale ta jest znacznie lepsza.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl