![]() |
Cytat:
|
A ktoś się orientuje,do kiedy można składać te jakby aplikacje na studia w Anglii?? Gdzieś przeczytałam,że jakoś do połowy stycznia.Ale na tej głównej stronie zajmującej się wysyłaniem tego na poszczególne uczelnie cały czas można się zarejestrować.Dlatego pytam..
|
Ja się coraz bardziej intensywniej na budownictwie na politechnice.
Automatyka i robotyka jest teraz chyba razem z informatyką najpopularniejsza, większość tam chce iść kogo pytam. Ja bym fizyki nie przeżył.. Zobaczymy :P |
no właśnie mógłby mi ktoś przybliżyć studia pt. Budownictwo (WIL) i Transport (WIL) na Politechnice? bo planuje od nowego roku któryś z nich na drugi kierunek i szukam informacji.
|
Właśnie...!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
na pewno spodobają ci się laboratoria z fizyki :))) (jak nienawidzę fizyki, tak laboratoria były zajebi*te :) )
Ja mogę się np wypowiedzieć na temat OŚ na WIŚ'u :] |
wie ktoś może jakie są kryteria żeby dostać się na AE na zaoczne na turystykę międzynarodową?? czy wystarczy jak na większości uczelni jako pierwszy zapłacić czesne czy jest konkurs świadectw czy jakiś przelicznik % z matury z danych przedmiotów?? ;] proszę na priv...
|
Pisał ktoś kiedyś prace licencjacką bądź magisterską z podatków (system podatkowy, rozliczenia, itd) ?
Jakby co to niech da znać na priva bo miałbym kilka pytań. |
witam, poniżej zdubluję swoje pytanie z topicu "matura/po maturze" (czy jakos tak), ale to dlatego, ze tam nikt nie odpowiedzial dotąd. może więc tu znajdzie się ktoś studiujący prawo na UJ. znajdzie się?:> pozdrawiam
|
1.Robił ktoś podyplomówkę na AGH-specjalista do spraw BHP?
2.Gdzie w Krakowie są organizowane szkolenia, kursy studia na ppoż(takie żeby zdobyć uprawnienia)? |
Ma ktos pomysl na ciekawy temat pracy licencjackiej z Europeistyki? (najlepiej zwiazany z projektami i funduszami europejskimi)
|
Potrzebuję esej na dowolny temat o rozważaniach filozofów nowożytnych np. Bacon, Kartezjusz, Locke, Pascal, Leibniz.. Ma ktoś pomysł na temat?
|
Mógłby ktoś coś napisać na temat kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji?
Studiował to ktoś, a może miał kontakt? Proszę o opinie, może być pw. pozdro |
matura w tym roku... czas leci.. a ja dalej nie wiem co robić w sensie nauki po liceum... kto mi poleci jakiś ciekawy kierunek i jakąś dobrą uczelnie.... ( lubie geografie ) a z uczelni to myślałem o AGH ... prosze o odzew.. ;]
|
Słyszałem że na AWF można dostać się za\na tzw klasę mistrzowską... może ktoś to szerzej wyjaśnić? Wystarczy być młodzieżowym reprezentantem Polski czy musi być zdobyte mistrzostwo krajowe?
|
Może ktoś polecić jakieś książki do przedmiotu "Metody systemowe i decyzyjne w informatyce"
zawiera min. Transformata Laplace'a , Transmitancje Najlepiej w wersji elektronicznej Potrzebuje, bo chyba trudny przedmiot i nie mam pojecia z czego mam sie go nauczyć. Z góry dzieki pozdrawiam |
przepraszam panowie studiuje ktoś z was może turystykę i rekreację w jakiejś z krakowskich uczelni http://wislakrakow.com/forum/images/...n_question.gif
|
podbijam pytanie szczepanwislaka
|
Cytat:
ktos sie znalazl;) prawo na UJ koncze w tym roku, wiec na pytania wszelakie moge odpowiadac. |
Nie wiem, czy to dobry temat, wszak już trochę dziadzieję.
Ale powiem Wam, w czym rzecz: Mam chrześniaka, który w tym roku będzie zdawał maturę. Będąc u mnie zauroczyło go nasze miasto. Obiecałem, że się rozejrzę, ale nigdzie nie mogę niczego takiego znaleźć. Szuka studiów związanych z zarządzaniem sportem(w przyszłości chciałby zostać menedżerem piłkarskim/dyrektorem sportowym/kimś w tym rodzaju) - powiem szczerze, nie mam pojęcia, czy i ewentualnie gdzie mogą być u nas takie kierunki. Ja kończyłem UW, jednak tam na pewno nie ma. Może ktoś z Was, bracia studenci, ma na ten temat jakąś wiedzę, może ma znajomych na podobnych kierunkach? Byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź - siostra by trochę wyluzowała, bo "miałbym na niego oko". ;) |
ja studiowalem turystyke na Awfie:) teraz jeszcze tylko magisterka mi zostala do napisania. Co chcecie wiedzieć? Ogolnie polecam tam studiować:)
|
Cytat:
|
Wiek ktoś z was może, kiedy dokładnie są juwenalia w tym roku?
|
4-9 maja :)
|
Cytat:
Jestem bardzo wdzięczny za odpowiedź, mogłabyś mnie jeszcze naprowadzić - jak te kierunki fachowo się nazywają lub coś takiego? Z góry dzięki. |
Na AWFie to chyba w ramach turystyki można robić i tak samo kierunku o nazwie "sport".
Na UJ jest na pewno podyplomówka taka (http://www.uj.edu.pl/dydaktyka/podyp...rta.php?id=91), nie wiem w sumie jak z I st. Ale tam w Katedrze najlepiej spytać. |
Na UJ są studia drugiego stopnia, magisterskie o specjalizacji zarządzanie w sporcie:
https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/836 czyli sposobem jest pójście na np. zarządzanie, ekonomię na 3 letnie studia licencjackie, a potem dwa lata tej specjalizacji na magisterce |
Uprzejmie Wam dziękuję. ;)
|
Studiuje na AWFie Turystyke i Rekreacje, na drugim roku trzeba wybrać jedną z wymienionych specjalizacji: rekreacja ruchowa, odnowa psychosomatyczna, hotelarstwo, obsługa ruchu turystycznego.Do tego dochodzą specjalizacje instruktorskie. Moim zdaniem ten kierunek przyajmniej jest wybitnie nie "piłkarski". Może na wychowaniu fizycznym coś by podeszło...
|
Ja studiuję Finanse i Rachunkowość dziennie na UEk'u, więc służę pomocą :)
|
Cytat:
Unijne instrumenty wsparcia rozwoju turystyki w Polsce |
Gdzie w Krakowie oprocz AWF jest kierunek Wychowanie Fizyczne ?? interesuje mnie ten kiernek ale zawsze trzeba miec jakas alternatywe :)
|
Ja także studiuje Turystykę i Rekreację na 1 roku tylko , że na WSiZie w Rzeszowie. Ten kierunek u mnie ma coś wspólnego z sportem bowiem w pierwszym semestrze miałem Wf ,na którym cały czas graliśmy w piłkę.Teraz także go mam lecz na jego zajęciach mamy zajęcia z tańca. Za to cały czas mam zajęcia na basenie z pływania i elementów ratownictwa. w Lecie mam obozy na których kładzie się nacisk właśnie na pływanie a w zimie na jazdę na nartach. Także ze sportem owszem ten kierunek ma coś wspólnego ale z piłką jak już to była mowa nie. I u nas specjalizację wybiera się na 3 roku i obok hotelarstwa są to rożne typy turystyki zdrowotnej , np konna
|
prosze kogoś kto studiuje turystyke i rekreacje lub ochrone środowiska na AGH , żeby opisał co sie robi jakie są jego odczucia itp bardzo prosze o odp... w tym roku pisze mature ( dod. przedmiot geografia rozszerzona ) i nie wiem co roić po liceum...
|
Cytat:
|
dzięki wielkie za odzew.... jeśli ktoś coś wie na swoim lub kolegów, znajomych przykładach to prosze piszcie tu... pozdro
|
w dniu dzisiejszym zostalem szczesliwym studentem...japonistyki:D znajdzie sie tu moze jakas dobra dusza majaca jakiekolwiek pojecie o tych studiach/jezyku?:)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl