Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   5. kolejka, Wisła Kraków - Arka Gdynia, 19 sierpnia 2024, 19:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11029)

AS82 19.08.2024 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1632252)
Drozd się ewidentnie zderzył głową ale raczej to była ściana.

Drozd się zderzył głowami z wolfy'im :haha:

Revolver 19.08.2024 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1632257)
Było meczycho, a sędzia jest dziadem, bo Arka w przewadze jednego zawodnika to powinna grać tylko 5 minut.

Gramy dużo lepiej niż za wuefisty teoretyka Rudego, niewiele brakowało aby na rozkładówce Ruch, Spartak, Arka zrobić 3 zwycięstwa. Tylko niestety brakuje niedymetrycznego ustawienia i recyrkulacji piłki, żeby Markusik mógł Wisłę Moskala pochwalić.

Bardzo mi się podoba gra Wisły Moskala. Przede wszystkim mamy styl, tworzymy multum sytuacji. Świetnie się ogląda nasze mecze, już się nie mogę doczekać kolejnego.

Jaki Ty dzisiaj, przepraszam, widziałeś "styl"? Ja widziałem jednego faceta, który pod każdym względem przerasta tę smutną ligę i potrafi strzelać bramki z niczego, widziałem Carbo, który jako jeden z niewielu wie, co robić na swojej pozycji + ośmiu typów, którzy wyglądają, jakby spotkali się 15 minut przed meczem.

thechris 19.08.2024 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1632243)
Nie chodzi o skład a o drużynę. Js ją od kilku spotkań widzę.

Właśnie skład jest problemem. Wypadł Colley to nasza obrona istnieje tylko teoretycznie. Wypadłby Angel to tak samo byłoby z ofensywą. Awans takim składem jak obecnie byłby dla mnie turbo niespodzianką.

Drozd 19.08.2024 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632250)
https://x.com/_1liga_/status/1825598...038252/video/1

He? Gdzie tu ktos sie z kims glowa zderzyl? O czym Ty piszesz?

:) "zderzyć głowami" to taka przenośnia. Taka jak "kopnąć się w czoło" nie trzeba się kopnąć w czoło, żeby się kopnąć w czoło. :rotfl:

Dwóch naszych miało bliżej do piłki, ale przez to, że jeden patrzył na drugiego piłkę przejął przeciwnik, który do piłki miał najdalej. Teraz bez przenośni. Przez niedecydowanie Kutwy i Kissa poszła kontra.

wiesniak842 19.08.2024 20:56

I co znaczy ta przenosnia, bo przyznam, ze pierwszy raz spotykam sie z nia w jezyku polskim. Wrzuc jakis odnosnik.

Jagul 19.08.2024 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632265)
:) "zderzyć głowami" to taka przenośnia. Taka jak "kopnąć się w czoło" nie trzeba się kopnąć w czoło, żeby się kopnąć w czoło. :rotfl:

Dwóch naszych miało bliżej do piłki, ale przez to, że jeden patrzył na drugiego piłkę przejął przeciwnik, który do piłki miał najdalej. Teraz bez przenośni. Przez niedecydowanie Kutwy i Kissa poszła kontra.

xDDDDDDDDDDD

Jaroo1 19.08.2024 20:59

Jak to mówi drozd, gdyby nie zapierniczali to by się nie zderzyli głowami. Także nie zawsze metoda zapierniczania się sprawdza!

Drozd 19.08.2024 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632267)
I co znaczy ta przenosnia, bo przyznam, ze pierwszy raz spotykam sie z nia w jezyku polskim. Wrzuc jakis odnosnik.

Jakbyś kiedykolwiek kopał piłkę choćby w A klasie to byś o języku polskim nie opowiadał, Panie Miodek :haha:

Zagraliśmy dobry mecz i zostaliśmy kolejny raz przekręceni przez sędziego, a tłumaczenia dlaczego nie było czerwonej to już istny Mrożek. Uwaga. Sędzia nie mógł dać czerwonej kartki bo zastosował przywilej korzyści :).

Królewski elegancko Jarzębaka podsumował :)

wiesniak842 19.08.2024 21:16

Czyli potwierdzasz, ze jestes debilem.

AgresywnyChomik 19.08.2024 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632265)

xDDDDDDDDDD dzieki bo mialem zjebany nastrój xDDDDDDDDDD

Moskal nie potrafi ustawić inaczej drużyny (juz ontym wczesniej pisalem) bedziemy grać wysoko obroncami.
Tak jak za Sobolewskiego tracilismy po SFG tak za Moskala i Rude tracimy i bedziemy tracic wlasnie takie bramki jak dziś bo mamy wozy z weglem w obronie.
Jedyna nadzieja ze stracimy 2 ale strzelimy 5 ;)

krysztal 19.08.2024 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632247)
Nie Kutwa zaliczył stratę tylko zderzyli się głowami z Kissem tak jak Gogół z Mikulcem w Trnawie, a przeciwnik zabrał piłkę i kopnął na wolne pole.

Kutwa to żółtodziób przypieprzanie się do niego jakby miał być liderem to kretynizm. On się ma uczyć i nie zawalać bramek. Dzisiaj przy pierwszej zawalił, jeszcze pary razy stał jak kołek, ale to nie on był najsłabszy na boisku żeby żale zaczynać od niego. Carbo zanotował piękną asystę przy drugiej, zamiast wypieprzyć to byle gdzie. Każdy popełnia błędy...

I tu się zgadzam.Carbo jak na swoje możliwości zagrał słaby mecz.Nie zamierzam go jednak linczować bo zwykle po takim słabszym meczu szybko wraca na właściwe tory.Pierwsza bramka natomiast na konto Baeny i Mikulca.Hiszpan zamiast wykorzystać swoją szybkość truchtał sobie na środku boiska a Mikulec zamiast ścigać się i spychać napastnika do boku chciał na raz go przepchnąć,być może też w ostatniej chwili zaświeciło mu się czerwone światełko że przy faulu wyleci z boiska.Ogólnie widać było,że chyba przesadziliśmy z tempem w pierwszej połowie.

O Jarzębaku to szkoda nawet strzępić ryja.Sędzia na 5 ligę a nie wiedzieć czemu dalej dostaje takie mecze do prowadzenia.

Drozd 19.08.2024 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632278)
Czyli potwierdzasz, ze jestes debilem.

To raczej ty potwierdzasz, że jesteś debilem w dodatku niedouczonym...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1632280)
O Jarzębaku to szkoda nawet strzępić ryja.Sędzia na 5 ligę a nie wiedzieć czemu dalej dostaje takie mecze do prowadzenia.

Zdjęcie które wrzucił Jaro tłumaczy dlaczego. To jest zadaniowiec. :)

wiesniak842 19.08.2024 21:22

To doedukuj mnie co znaczy przenosnia "zderzyc sie glowami". Jakies zrodlo?

Drozd 19.08.2024 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632282)
To doedukuj mnie co znaczy przenosnia "zderzyc sie glowami". Jakies zrodlo?

Już tłumaczyłem boiska piłkarskie od A klasy w górę. A znaczy tyle co pójść we dwóch do jednej piłki, w efekcie albo jest zderzenie rzeczywiście, albo to co miało miejsce dzisiaj czyli obaj idą i nagle obaj się zatrzymują, a przeciwnik zgarnia piłkę, to samo było w Trnawie między Mikulcem i Gogółem. Więc przestań dupę zawracać, bo się ośmieszasz...

As 19.08.2024 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1632230)
Wiedziałem, że nie zawiedziesz :)

W sumie to zmienił temat na sędziów a nie bronił Biedrzyckiego. ;-)

wiesniak842 19.08.2024 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632287)
Już tłumaczyłem boiska piłkarskie od A klasy w górę. A znaczy tyle co pójść we dwóch do jednej piłki, w efekcie albo jest zderzenie rzeczywiście, albo to co miało miejsce dzisiaj czyli obaj idą i nagle obaj się zatrzymują, a przeciwnik zgarnia piłkę, to samo było w Trnawie między Mikulcem i Gogółem. Więc przestań dupę zawracać, bo się ośmieszasz...

Prosilem o zrodlo, a nie Twoje fantazje.

Chorynatrzykolory 19.08.2024 21:40

Możemy napie%## na słabego sędziego na to,że było drukowane itd.ale To jest kolejny z tysiacpiecset ....a odcinków,w którym nie dowozimy meczu,który przy 2:0 byl spokojnie do dogrania do końca bez odpierdalania żadnych numerów.. gratulacje dla biedrzyckiego ,gratulacje dla mega chuysgs obrony,Jaroch od 35 minuty nie mial już sil na boku biegać był ciągle objezdzany ciągle spozniony ,był ciągle zbyt daleko od skrzydłowego arki,zero doskoku , nie.dalo się na niego patrzec. Bocznego obrońcę i środkowego trzeba na już.przód jaki jest wystarczy..chociaż czasami jak widzę,któraś z rzędu nie wykorzystana fajna sytuacje to sobie myślę,że tylko rodado potrafi bez kombinowania przy.......ić w róg i trafić do siatki...

Drozd 19.08.2024 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632290)
Prosilem o zrodlo, a nie Twoje fantazje.

Prosiłeś? Zwyzywałeś mnie od debili więc kończę dyskusje, bo to jak grochem o ścianę...

wiesniak842 19.08.2024 21:51

"Jestes debilem" to byla przenosnia debilu:(

Drozd 19.08.2024 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632293)
"Jestes debilem" to byla przenosnia debilu:(

Już raz dowiodłeś swojego poziomu, nie musisz się powtarzać...

Prosiłem... :rotfl:

Witalis 19.08.2024 21:57

Ta dyskusja "nie mieści mi się w głowie".

https://www.bryk.pl/slowniki/slownik...ch/68205-glowa

wiesniak842 19.08.2024 22:01

Mi tez nie dlatego lamie sobie glowe nad tym co Drozd mial w glowie piszac, ze zderzyc sie glowami to jakas przenosnia:D

Drozd 19.08.2024 22:03

Są takie rzeczy na niebie i na ziemi, o których się nawet nie śniło waszym fizjologom :)

Określenie "zderzyć się głowami" najwyraźniej do nich należy...

s1mone 19.08.2024 22:06

Ale przecież to nie pierwsze słowo wymyślone na nowo przez Drozda.

Wcześniej miał swoją unikalną definicję zapieprzania.

:) :) :) :)

krysztal 19.08.2024 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1632295)
Ta dyskusja "nie mieści mi się w głowie".

https://www.bryk.pl/slowniki/slownik...ch/68205-glowa

"nie mieści mi się w głowie" to też jakaś przenośnia czy faktycznie Ci głowa pęka?

Witalis 19.08.2024 22:14

Głowa ok, dzięki, ale wydrukowałem całą stronę postów Drozda i Wieśniaka, wciskam papier do ucha, nie chce się zmieścić.

Jaroo1 19.08.2024 22:16

Drozd to ma łeb tzn głowę na karku.
Całe to uniwersum Zaskrońca to jest parodia człowieka myślącego

KOALIK 20.08.2024 01:14

Wiadomo, że klakierzy Zaskrońca, opłacani przez hiszpańskich alfonsów będą ujadać, ale faktem jest, że to wy doprowadziliście Wisłę do najgorszego miejsca w historii ligowej.

Alfonsa z Kostaryki nie ma i nie będzie, śmieciarza - handlarza Kikusia Galactico nie ma i nie będzie, tych wszystkich gwiazdorów z pastwisk hiszpańskich już prawie nie ma (zostali Baena i Alfaro) i mam nadzieję, że nie będzie.

Padalec pod presją po zmarnowaniu pół roku zatrudnił wreszcie trenera.

Zamknijcie się.

Dajcie pracować Moskalowi, to trener zgody i stabilizacji, który naprawi Wisłę po hiszpańskim burdelu.

Zamknijcie mordy i dajcie spokój Moskalowi.

Lepiej pilnujcie Zaskrońca, aby w końcu opamiętał się.

Kazimierz Moskal - 1906% poparcia.

Jeżeli Moskalowi nie wyjdzie, to aż strach pomyśleć, co Wodzowi z Hańczowej wpadnie do głowy.

Może więzień z Guantanamo na trenera Wisły?

Po alfonsie z Kostaryki wszystko jest możliwe.

Jeszcze raz,

Zamknijcie mordy i dajcie spokój Moskalowi.

Jeszcze raz,

Kazimierz Moskal - 1906% poparcia.

Jagul 20.08.2024 05:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1632288)
W sumie to zmienił temat na sędziów a nie bronił Biedrzyckiego. ;-)

Czyli klasyczna postawa tej frakcji.
Markusika jak spytasz o błąd Hiszpana to też walnie ci elaborat na inny temat np. Jak to źli Polacy robią błędy :D

bódyń 20.08.2024 05:27

LIga wg BIedrzyckiego
1. Polonia - czerwona kartka
2. Znicz pauzuje za czerwona
3. Ruch zolta kartka
4. Arka dwie zolte i czerwona

4 mecze:: 3 zolte,+ 2 czerwone
Udany transfer

azor 20.08.2024 06:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1632300)
Ale przecież to nie pierwsze słowo wymyślone na nowo przez Drozda.

Wcześniej miał swoją unikalną definicję zapieprzania.

:) :) :) :)

Drozd tylko w tym miesiącu wykazał się już jako nefrolog, ortopeda i językoznawca.

Jagul 20.08.2024 06:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1632321)
LIga wg BIedrzyckiego
3. Ruch zolta kartka

Udany transfer

Trzeba też oddać, że wszystkie te kartki to wynik wysoko ustawionej linii obrony, do której ten klocek się nie nadaje.
Serio dziwi mnie, że Moskal usilnie próbuje tak grać mimo takiego potencjału ludzkiego.

Ogryzek 20.08.2024 06:49

Dajcie jeszcze pograć Biedrzyckiemu. Wg mnie powoli sie wyrobi i bedzie jednym z lepszych naszych obronców

Szkoda 2 punktów - ale jak sie nie dobija przeciwnika...

btw
Czemu nie było czerwonej kartki dla obrońcy arki? O co tam chodziło?

As 20.08.2024 06:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1632320)
Czyli klasyczna postawa tej frakcji.
Markusika jak spytasz o błąd Hiszpana to też walnie ci elaborat na inny temat np. Jak to źli Polacy robią błędy :D

Ja się w żadne frakcje nie bawię, większość tych, którzy używają wulgarnych argumentów ad personam i tak mam ignorowanych więc tego bełkotu na szczęście nie widzę. :-)

Dla mnie nie ma znaczenia skąd jest chłop, albo jest dobry albo chujowy. Nie ma co szukać drugiego dna.

As 20.08.2024 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1632324)
Dajcie jeszcze pograć Biedrzyckiemu. Wg mnie powoli sie wyrobi i bedzie jednym z lepszych naszych obronców

Szkoda 2 punktów - ale jak sie nie dobija przeciwnika...

btw
Czemu nie było czerwonej kartki dla obrońcy arki? O co tam chodziło?

Pytanie jest raczej dlaczego nie było czerwonej dla tego Włocha z Arki jak powiedział do sędziego “vaffanculo!” i pokazywał obraźliwe gesty. Przecież gdyby powiedział do sędziego po polsku “pierdoI się!” to by automatu wyleciał.

krysztal 20.08.2024 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1632321)
LIga wg BIedrzyckiego
3. Ruch zolta kartka

Udany transfer

Nic czego Biedrzycki wcześniej nie robił.Debilny transfer i tyle.

doktor granat 20.08.2024 07:02

U buka mógłby się pojawić zakład: czy Biedrzycki przekroczy np. 8 czerwonych kartek w tym sezonie:)
Dobrze zaczął.

krysztal 20.08.2024 07:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1632326)
Pytanie jest raczej dlaczego nie było czerwonej dla tego Włocha z Arki jak powiedział do sędziego “vaffanculo!” i pokazywał obraźliwe gesty. Przecież gdyby powiedział do sędziego po polsku “pierdoI się!” to by automatu wyleciał.

Polscy sędziowie po pijaku przechadzają się ze znakami drogowymi pod pachą po mieście a Ty byś chciał żeby kilka języków znali.Angielski na jakimś mega podstawowym poziomie to max co maja w głowie :D

Merkury 20.08.2024 07:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1632328)
Nic czego Biedrzycki wcześniej nie robił.Debilny transfer i tyle.

Transfer którego bardzo chciał trener Moskal. Teraz chce Polaka z Kotwicy. A na prawej obronie i lewej będą grać etatowi obrońcy Resovii, która zleciała do 2 ligi. Ci zawodnicy w życiu nie grali wysokim pressingiem.

Książę Palownik 20.08.2024 07:15

Mamy bardzo napięty terminarz, gra co 3 dni, a Moskal decyduje, że na mecz od początku wychodzimy praktycznie w 10.
Tak, mam oczywiście na myśli Kutwe, do którego reszta drużyny boi się podawać piłkę (i słusznie, bo on jedyne co potrafi to ją stracić).

Jak wychodzimy z tym pozorantem w składzie, to cała reszta musi tak zapierniczac, że po 45 minutach są zajechani jak koń po westernie. Dla mnie to jest absolutnie niezrozumiałe. Od kilku meczów się Kutwie przyglądam i nie pamiętam takiej miernoty w środku pola (nawet Pawłowski który miał trudności z celnym zagraniem na 5 metrów przynajmniej coś biega, a ten nasz nowy wonderkid to tylko sobie truchta na tych usztywnianych nogach).

Coś absolutnie niezrozumiałego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl