![]() |
Co roku widać, że potrzebne są zmiany, po czym są pozorowane.
|
Cytat:
|
Ale Warzynowskiemu na X prezesuńcio ciśnie. Jego walka. Największe pośmiewisko polskiego futbolu.
Nic z tego nie będzie z takimi ludźmi u steru. Pomęczymy się rok za kasę z PP i LE/LK, a potem... |
Nie oglądam meczu, więc może ktoś mi powie czy jest wystarczająca recyrkulacja piłki i asymetryczne ustawienie?
Jestem na krótkim wyjeździe w Kołobrzegu więc jutro wieczorem będę na meczu potencjalnych rywali Wisły w przyszłym sezonie: Kotwicy i Hutnika Kraków. |
|
Cytat:
|
w związku z wynikiem do przerwy mam tylko jedno do powiedzenia
należy wszystkich wyp... dyscyplinarnie a zacząć należy od tzw. trenera i tzw. prezesa |
Cytat:
Naprawdę, cała obrona jest do wymiany. Satrustegui i Junca to sami odejdą, ale trzeba się pozbyć reszty: Colleya, Łasickiego, Szota, Krzyżanowskiego... Można ewentualnie się zastanowić nad Urygą i Jarochem. Awans wygrywa się obroną. Znowu prowadzimy grając w przewadze, a Ci kretyni dwóch minut nie potrafią się obronić. I to nie jest kwestia taktyki bo to był stały fragment gry... O tym że Krzyżanowski prosił się o karnego nie ma co nawet pisać. Potrzebni obrońcy dobrze grający głową. |
Lepiej, że to się dzisiaj skończy. Na wiosnę nie wygraliśmy dwóch spotkań z rzędu. Nie potrafiliśmy wygrać z będącymi w strefie spadkowej Zagłębiem, czy Resovią. Ten awans został przegrany wcześniej.
|
Cytat:
|
Cytat:
O Krzyżanowskim to nawet nie mówię. Trzeba się go pozbyć skoro jeszcze się jacyś chętni na niego idioci trafiają, którzy zamiast oglądać zawodników to słuchają bajek agentów. Łasicki: super stoper, który łączy w sobie dwie cechy: jest jednocześnie 1) niski i słaby fizycznie oraz 2) powolny. To jest ewenement, bo trudno znaleźć człowieka, który by te dwie cechy łączył. Oczywiście jest też drewniakiem, więc na bok obrony się oczywiście nie nadaje bo kręcą nim jak wiatrakiem. |
Cytat:
|
Rudy wypier-da-laj.
Miałem poczekać do końca rundy, ale nie wytrzymałem. Parodysta co mu się przyfarfocliło w pucharze. WON. |
Czerwień to w 90% wina Urygi, Satrustegi mógł zostawić gościa sam na sam od połowy albo próbować go wyprzedzić. pierwsza bramka to gol Cziczkana, bo to była jego piłka. Krzyżanowski zrobił karnego...
Jeżeli nie przegramy to będzie cud. Cytat:
Rude sobie wybierze zawodników do kolejnego sezonu. Wtedy spokojnie awansujemy. :). |
Cytat:
|
Cytat:
Tak się nie da. Nieważne kto będzie trenerem, przy takich parodystach w obronie i ogrywaniu pseudotalentów nic z tego nie będzie. Ale biorąc pod uwagę że chcą przedłużyć z Łasickim, to tu nie ma mowy o żadnej refleksji... @Drozd - taaa, tylko ciekawe skąd pieniądze na tych zawodników. Chociaż taki Moltenis kosztował grosze a wciąga nozdrzem Satrusteguiego, Łasickiego, Urygę... |
Cytat:
|
Trzeba sobie zadać jedno pytanie: czy jakkolwiek zasłużyliśmy na baraże?
Odpowiedź jest jasna. Zmienić prezesa, później lekko pół składu, zacząć od obrony i próbować znowu. Ten sezon się skończył. |
Moltenis to był nasz najlepszy stoper od lat, szybki, pewny siebie, skoczny, a przede wszystkim inteligentny boiskowo.
To, że go odpalono po jednym poślizgu to było nieporozumienie.... |
Cytat:
|
Markus, zrobię Ci tą przyjemność z racji tego, że jestem już lekko pijany - czy masz zamiar wyciągnąć pęto Królewskiego z ust i cokolwiek powiedzieć o dzisiejszym blamażu?
|
O i najlepszy piłkarz ligi zapakował piękne swojando.
To w sumie najlepsze podsumowanie tej rundy w naszym wykonaniu. Rudy WON. Zabierz ze sobą Juncę, Satruscośtam, Ratona i sfochowanego Villara. |
Niech sobie w du**y wsadzą ten puchar. Dzisiaj pokazali jaka w nich tkwi ambicja.
Cały ten Kutwa to się boi podejść do zawodników GKS-u. On się po prostu boi tak jak dziecko się boi dorosłego agresywnego mężczyzny. I na takich ananasach my chcemy drużynę budować. |
Baloniku mój malutki. Rośnij duży, okrąglutki. Balon rośnie, że aż strach. Przebrał miarę - no i trach!
|
Cytat:
|
Cytat:
Piłkarzy powinniśmy dobierać patrząc, czy spełniają jakieś podstawowe kryteria motoryczne i fizyczne. No ale nie: my się lubujemy albo w zawodnikach z problemami o charakterze paralitycznym (Colley, Uryga, Satrustegui) albo inwestujemy w dzieci, które się boją własnego cienia. |
Wypierd... Wszyscy bez wyjatku
|
Ja .......e ale wstyd....
|
Cytat:
|
Cytat:
Wstyd to był w Rzeszowie i w Sosnowcu i w Głogowie i w Bielsku. |
Cytat:
Problem jest taki, że żaden z powyższych nie powinien u nas grać. My potrzebujemy na obronie zawodników szybkich, skocznych, zwinnych. A mamy same kołki wbite w ziemię albo dzieci jak Kutwa. |
A ponoć Hiszpanie mieli być gwarancją sukcesów.
Ale Katowice z Polskim trenerem i w zasadzie bez obcokrajowców pokazały wielkim gwiazdorom z Hiszpanii. Od samego początku wielokrotnie pisałem, że ten hiszpański cyrk nie wypali. Kikuś Ramirez i Albercik Rude grabarzami Wisły. Ale największym grabarzem i w zasadzie kimś najgorszym w całej historii Wisły jest Jarosław Królewski vel Zaskroniec z Hańczowej. |
Ángel dziękujemy. W przekroju sezonu jako jedyny prezentowałeś profesjonalizm, ambicję i postawę godną Wiślaka na boisku.
Cała reszta wypierd... Począwszy od prezesa, poprzez dyrektora sportowego, trenera, skończywszy na zawodnikach, że szczególnym uwzględnieniem kapitana zespołu. Niestety marzenia się rzadko spełniają. Jeśli nie stanie się cud, zostaniemy zapewne z najgorszymi zawodnikami obecnego składu, wagonem szrotu naprędce ściągniętym i trenerem od tabelek ekscela. |
No nic.... po barażach... jedynie możemy kibicować, aby były derby w przyszłym sezonie w 1 lidze, ale to mało prawdopodobne.
Co do meczu... Uryga zawalił nam kolejny mecz, dzięki pieknemu podaniu do Eneko. Bramka na 1:1 bramkarza i chyba tam Łasicki patrzył się jak pięknie leci. Pierwszy błąd Białorusina. Rodado... no cóż... szkoda chłopaka, ale drużyny nawet bez takiego kozaka są wyżej od nas, więc u nas Messi nawet by nie pomógł. Co jest najbardziej w....iające w tym wszysktim? To, że przeciwnik w osłabieniu cementuje się, gra na większym zaangażowaniu przez co my walimy głową w mur, a w odwrotnej sytuacji rozjeżdżamy się momentalnie i przeciwnik ma spacerek z 3-5 brameczkami. To jest jakiś kosmos. Poza tym ... GKS grał typową rzeźnię, mordownię 1ligową, w tym dośrodkowania ze skrzydeł, z całej siły, bez pojęcia, byle wrzucić jak najmocniej i niech się dzieje :) Tylko Lechia w tej lidze jest ponad ten syf, reszta to podobna kopanina. Ehhh i znowu ten Człapała... nie mogę pojąć jak trener daje go do 18stki i toleruje jego człapanie bez żadnego zaangażowania i walki. |
Wisła Kraków zagra w 4 lidze w 2025 roku.
Wykonało się. Mozna pisać, że czerwona kartka ustawiła.mecz no ale... Ta drużyna nie ma kompletnie pomysłu na grę. |
Jeżeli ktokolwiek użyje argumentu, że czerwo się nie należało i ustawiło mecz (a użyje go na pewno markus, drozd, wilczek i lesiu) powinien dostać dożywotniego bana z podpisem pod nickiem âskończony dureńâ
|
Cytat:
|
Cytat:
Czerwona jest ewidentna dla Eneko i tylko ktoś upośledzony to zakwestionuje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl