Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   9 kolejka, Motor Lublin - Wisła Kraków, 23 września 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10925)

Jagul 24.09.2023 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1610261)
Dlaczego wymieniasz akurat Juncę? Ma ciągle kontuzje, nie spektakularne, ale utrudniające powrót do optymalnej formy; trwa to od meczu z Ruchem. Pech. Powinieneś raczej się zastanowić po co nam był Żyro, Sapała, Basha czy Sobczak.

Te kontuzje Junci to nie jest żaden pech tylko normalny stan. Anomalia to była jak zagrał tyle meczów bez urazu.

Karherop 24.09.2023 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1610252)
Grają dobrze wydawane pieniądze. Wyrzucane w błoto nie.

I to najlepiej podsumowuje temat.

@wolfy, wydaje mi się że żyjesz w przeświadczeniu że najbliższy mecz gramy ze Zniczem, a gramy z Wisłą Plock

Kurz 24.09.2023 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1610262)
Te kontuzje Junci to nie jest żaden pech tylko normalny stan. Anomalia to było jak zagrał tyle meczów bez urazu.

Ok. Wobec tego ryzyko, które na razie się nie opłaciło. Czyli nawiązując do pytania Drozda, na tym etapie wyrzucone pieniądze w błoto.

pepe72 24.09.2023 21:04

Cieszmy się z małych rzeczy ...
Skrót meczu:
https://youtu.be/AmRW5k1fG1U?si=sjG3U3LIP9mwNkhH

wolfy 24.09.2023 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1610264)
I to najlepiej podsumowuje temat.

@wolfy, wydaje mi się że żyjesz w przeświadczeniu że najbliższy mecz gramy ze Zniczem, a gramy z Wisłą Plock

To jeszcze gorzej.

El'kabat 25.09.2023 07:49

Gramy swoje, wygrać czasem trzeba żeby się ostatecznie zakręcić koło tego 9-12 miejsca na koniec sezonu.

Karherop 25.09.2023 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1610269)
To jeszcze gorzej.

W zasadzie i ja się myliłem bo jeszcze PP z Lechią. Nie żeby ten mecz miał jakiekolwiek znaczenie, ale warto byloby się nie skompromitwoac z rywalem z którym niedługo z znowu zagramy.

Patryko 25.09.2023 09:01

Ja bym PP odpuścił, nic nim nie zyskamy, poza możliwością złapania kontuzji przez jakiegoś kluczowego zawodnika.

Szanse na wygranie całej imprezy są nikłe, a cel na ten sezon to awans.

crux.a 25.09.2023 09:29

Niewiarygodne, jak naiwnie zagrał Motor. Feio to jednak zwykły lubelski napinacz jest. Wymyśłił, że siądą na nas, stłamszą i odprawią z kilkoma bramkami, choć powinien wiedzieć, że to trzeba powolutku, ostrożnie, zza gardy.

A Wisła? To nie był żaden przełom, Wisła grała swoje. Bardzo dobrze Alfaro (kondycja, zadzior, szybkość), Carbo (ustawienie, podanie, walka), Rodado (walka, skuteczność) i Uryga (szef). Duda w swoim transie, Raton elektryk, fatalnie boki obrony. Puszczona bramka po rożnym, kilka groźnych prezentów dla przeciwnika.

Juncę nawet trochę rozumiem i za kartkę bym go szczególnie nie karał. Faza meczu, wynik, stężęnie wiochy troche tłumaczą jego odpał. Junca to powinien się wyleczyć, odpocząć i dojść do formy, bo rany boskie.

Kilka ciepłych osobnych słów dla ozdoby polskich boisk, sędziego Kwiatkowskiego. Co za pajac.

Karherop 25.09.2023 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1610273)
Ja bym PP odpuścił, nic nim nie zyskamy, poza możliwością złapania kontuzji przez jakiegoś kluczowego zawodnika.

Szanse na wygranie całej imprezy są nikłe, a cel na ten sezon to awans.

Cel to wyłącznie brak kompromitacji. Pewnie byłby jeszcze profit gdybyśmy dostali ciekawego rywala z esa (np derby) i liczyli na jakiś zarobek z dnia meczowego, ale tak to byleby nie dostac wielu bramek, aby morale nie siadło.

Co do samej taktyki Motoru to widać podobna szkole jak Stali Rzeszów Myśliwca, przy czym my rok temu byliśmy dużo słabsza drużyna i dostaliśmy od nich gładko 1-3 przy podobnej taktyce rywali.

Z samego Motoru zaraz odfrunie euforia i będą się kręcić wokół 6-10 miejsca.

Elendil 26.09.2023 22:28

... to co? Mów, bo nie wytrzymam suspensu.

Karherop 26.09.2023 22:42

Takie zrobiła na mnie wrażenie, że aż zabrakło słów.

AgresywnyChomik 27.09.2023 07:10

Motor zdecydowanie nas zlekceważyl. Nie tak gra sie z Wisla Sobolewskiego... Prowadzili gre Raton wybronil 3 setki poszly kontry nie tak.

Podwojna garda zageszczenie skrzydel, gra z lontry + stale fragmenty i obecna Wisla nkestety nie pierdnie. Zdecydowany blad Feio w ustawieniu druzyny do tego meczu.

Kurz 27.09.2023 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1610328)
Motor zdecydowanie nas zlekceważyl. Nie tak gra sie z Wisla Sobolewskiego... Prowadzili gre Raton wybronil 3 setki poszly kontry nie tak.

Dla mnie to ciekawa lekcja poglądowa, jak 1 słabszy piłkarz w składzie może zawalić mecz.

MaLk 27.09.2023 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1610336)
Dla mnie to ciekawa lekcja poglądowa, jak 1 słabszy piłkarz w składzie może zawalić mecz.

Dziwne. Nie miałeś wystarczająco dużo lekcji poglądowych w tym temacie w ostatnich miesiącach? ;)

pepe72 27.09.2023 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1610328)

Podwojna garda zageszczenie skrzydel, gra z lontry + stale fragmenty i obecna Wisla nkestety nie pierdnie. Zdecydowany blad Feio w ustawieniu druzyny do tego meczu.

To akurat nieprawda.
Choćby w wywiadzie pomeczowym z Urygą jasno został powiedziane, że taki był plan na Motor.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17919197
Cytat:

- Taki był dokładnie plan na ten mecz! Założenie było takie, żeby wybić im z rąk najmocniejsze argumenty, czyli szukanie podaniami zawodników między liniami. Oni grają na takie dwie fałszywe „dziesiątki”, które tam operują. Wiedzieliśmy, że jeśli odetniemy tych piłkarzy od podań, to stoperzy - mówiąc kolokwialnie - zgłupieją. I nie będą mieli pomysłu, jak pchać piłkę wyżej. Pozostanie im w takiej sytuacji albo grać długimi podaniami na napastnika, co najczęściej się działo, lub granie do skrzydłowego, co też odcinaliśmy moim zdaniem bardzo dobrze poprzez Davida Juncę i Bartka Jarocha. Z takim planem wyszliśmy zatem na boisko i czekaliśmy na te błędy. A gdy nie mieli do kogo zagrać, wymyślali różne rozwiązania, ale to była dla nas okazja na łatwe przechwyty już w ich strefie obronnej. To się udało dwa razy w pierwszej połowie, co skończyło się bramkami.
Feio został ograny przez Sobola i chwała mu za to.
Poza tym nie wystarczy przechwycić piłkę ale trzeba jeszcze umieć strzelić, co się naszym chwali, że potrafili.

wiesniak842 27.09.2023 15:39

:lol: Co za glupoty.

Skawa Wadowice 28.09.2023 07:38

Rodado też wspominał, że tak był plan.
Wynik mógł być w każdą stronę. Chwała wibratorkowi, że nie murował bramki jak to mają w zwyczaju wszyscy robić z nami, tylko grali swoje.

Sobol ograł Feio, ale nie zamaże to strat pkt ze słabymi drużynami u siebie (Stal, Chrobry, Odra Opole)

Karherop 28.09.2023 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1610346)
Rodado też wspominał, że tak był plan.
Wynik mógł być w każdą stronę. Chwała wibratorkowi, że nie murował bramki jak to mają w zwyczaju wszyscy robić z nami, tylko grali swoje.

Sobol ograł Feio, ale nie zamaże to strat pkt ze słabymi drużynami u siebie (Stal, Chrobry, Odra Opole)

Z Odrą wyniku trzeba pogratulować przede wszystkim Sapałe. Zresztą, Odra jest liderem, więc mówienie o słabej drużynie już tak nie do końca pasuje.

Z samym stwierdzeniem na "ogrywaniem" trenerow to więcej przypadku niż idei. Choć taktyka na ostatni mecz była słuszna, to trzeba powiedzieć że drużyny chcące grać ofensywnie w piłkę łatwiej nam się ustawić.

Stelio 28.09.2023 10:04

Nie śledzę meczów Płocka w tym sezonie więc ciężko mi powiedzieć jak grają za Saganowskiego, ale mimo wyniku w Lublinie to uważam, że jak staną odpowiednio nisko i przyczają się na kontry to na 100% jakieś punkty z Krakowa wywiozą

wolfy 28.09.2023 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1610350)
Nie śledzę meczów Płocka w tym sezonie więc ciężko mi powiedzieć jak grają za Saganowskiego, ale mimo wyniku w Lublinie to uważam, że jak staną odpowiednio nisko i przyczają się na kontry to na 100% jakieś punkty z Krakowa wywiozą

Niestety, ale tak gra z nami większość drużyn. Nic dziwnego - to działa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl