Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   20 kolejka, Arka Gdynia - Wisła Kraków, 18 luty 2023, 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10853)

Kris Dee 18.02.2023 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1596983)
Co do tego mentalu to bardzo chciałbym w to wierzyć, ale to chyba jednak po prostu fart ;)
Ale mental właśnie na takich meczach się buduje

Nie nazwałbym tego fartem. Wszystkie trzy bramki po ładnych akcjach z naszej strony.
Pierwsza po wrzutce i zgraniu głową Łasickiego.
Druga po fenomenalnym dośrodkowaniu Fernandeza, a trzecia to świetne prostopadłe podanie do Młynka i wykończenia stadiony świata.
Zamiast rąbać się z nimi przez 90 minut, załatwiliśmy sprawę w 9.

picasso 18.02.2023 20:04

mam gdzieś styl, mam gdzieś to czy gnietliśmy my czy gnieciono nas....liczą się punkty.
bez nich nie awansujemy nawet grając najpiękniejszą piłkę na świecie.

pepe72 18.02.2023 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1596983)
Co do tego mentalu to bardzo chciałbym w to wierzyć, ale to chyba jednak po prostu fart ;)
Ale mental właśnie na takich meczach się buduje

Fart to jest jak wygrywasz 1:0 po farfoclu.
Graliśmy na kartoflisku na którym nie bardzo dało się grać piłką.
Wyszły 2 SFG i kandydatka na bramkę kolejki.
W 1 lidzie żaden zespół nie wytrzyma 90 minut wysokiego pressingu.

Niezależnie od puszczonej bramki dobry mecz Biegańskiego.

kpn 18.02.2023 20:07

Miało byc nie wazne jak tylko 3 pkt. Odhaczone.

s1mone 18.02.2023 20:11

Dopóki decydowało zaangażowanie i walka dopóki Arka wyglądała dwie klasy od nas lepiej. Hiszpanie mają problem w odnalezieniu się w takiej grze na tak tragicznej murawie.

Wygraliśmy, bo mieliśmy w składzie piłkarzy, którzy umieją dokładnie wrzucić piłkę.
Do tego Moltenis miał dzień konia z przodu i z tyłu.

Najśmieszniejsze jest to, że jedyny gol dla Arki to była zwykla szmata przepuszczona tragicznie przez mur. Ta piłka nie miała prawa wpaść do bramki.

Patrząc optycznie to Arka zagrała bardzo dobry mecz, ale jak popatrzymy na strzały celne to się to wyrównuje. Nasi dobrze blokowali w tym meczu światło bramki. Śledzie zawsze w kluczowym momencie źle przyjmowały piłkę albo podejmowały złą decyzję. Wyglądało mi to bardziej na brak jakości / umiejętności niż pech.

Tak czy siak wynik lepszy niż gra i dopóki będziemy walczyć na klepiskach to tak to będzie wyglądać. Jak ktoś zostawi nam wiecej miejsca lub zapewni boisko odpowiednie do gry piłką powinno być lepiej.

Edit:Jeszcze skomentuje ocenę Lucjusza nt Moltenisa. Co musi zrobić stoper, żeby zasłużyć na dychę? Strzelić 6 goli czy jak? Dla mnie to był fenomenalny występ .

pepe72 18.02.2023 20:20

3 gol też w sumie SFG, tyle, że z połowy boiska :)

maciekkk 18.02.2023 20:33

Liczą się tylko punkty jak dla mnie. Musimy wrócić do Esa każdym możliwym sposobem.
Co do naszych nowych graczy to obawiam się, że muszą się przyzwyczaić do słabych muraw, wiatrów, pizgania pogodą itd. Po meczu z Resovia, Junca powiedział w wywiadzie, że murawa nie była najlepsza. A murawa na naszym stadionie zwykle była w top 3 w Esa wg ocen zawodników (kiedyś widziałem takie zestawienia, nie mogę tego znaleźć), więc co dopiero musi być w 1 lidze na innych stadionach, tak jak dzisiaj. Przyzwyczajeni do równych stołów mogą dostawać teraz szoku, że na takich boiskach można grać.

Karherop 18.02.2023 20:51

Najważniejsze 3 punkty i najważniejsze że nikt nie osiądzie na laurach, patrząc jak fatalny mecz zagraliśmy. Za 10 lat nikt nie będzie pamiętał jak wygraliśmy w Gdyni.

Murawa fatalna. Nic dziwnego że Arka nie chciała na niej wcześniej trenować.

Tachi dzisiaj świetne wejście. Nie dość że asysta palce lizać to pokazał (jak na stopera) świetna technikę. Wyobrażam sobie sytuację że na dłużej zostaje na pozycji defensywnego pomocnika.

I Młyński, niejako wywolalem go do tablicy przed meczem (zresztą obstawiałem że dzisiaj strzeli). On na 1 ligę spokojnie mogę być solidnym skrzydłowym.

Rymaniak naszym 12 zawodnikiem :lol:

Teraz wygrać z Odrą i wskakujemy do strefy barażowej.

Adenalix 18.02.2023 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596995)
I Młyński, niejako wywolalem go do tablicy przed meczem (zresztą obstawiałem że dzisiaj strzeli). On na 1 ligę spokojnie mogę być solidnym skrzydłowym.

Kibice nie są pamiętliwi jednak :-) Gość dziś solidnie i generalnie lepiej niż jesienią, ale pół forum go wysyłało do V ligi.

Cytat:

Teraz wygrać że Skra wskakujemy do strefy barażowej.

Najpierw Opole u siebie, później Katowice.

PAWEŁ 18.02.2023 20:59

Nie ma co się przypierdalac. Strzeliliśmy 3 ładne brameczki a nie fuksiarskie farfocle i co najważniejsze widać ze powstaje drużyna.

AS82 18.02.2023 21:24

1. Zęby bolały od oglądania naszej gry w 1 połowie
2. Villar , Rodado i Duda byli dziś tragiczni
3. Duda w 1 połowie stracił piłkę w naszym polu karnym , przewrócił się i przeturlał po plecach gracza Arki :haha: to się nadawało do piłkarskich jaj
4.Sobolewski to bardzo słaby trener
5.Najważniejsze 3 punkty

Jaroo1 18.02.2023 21:34

Cytat:

zgadzam się - z tym że gramy dokładnie tak samo jak za Brzęczka - czemu wtedy nie byłeś taki wyszczekany?
Bo to chory człowiek z problemami.

pepe72 18.02.2023 21:40

Cytat:

...

Teraz wygrać że Skra wskakujemy do strefy barażowej.

Ile trzeba wygrać to będziemy jutro wiedzieć po meczu GKS Podbeskidzie.
Jak dla nas to najlepiej by był remis.
Na pewno awansowaliśmy na 8 miejsce a czy 7 to okaże się jutro.

aNouc 18.02.2023 21:40

Piłkarze i kibice Wisły po meczu w Gdyni,

wideo: https://www.instagram.com/p/Co0R5g-AkpH/

Wojtas 18.02.2023 21:53

Wisła po raz ostatni wygrała w Gdyni w 2011 roku.
tak przez te 13 lat mielismy sklady ktore pokonały by obecną Wisłe samą ławką rezerwowych, a jednak to dopiero po 13 latach wygralismy.

Zwyciestw sie nie sadzi.Poprstu pilka nozna polega na strzeleniu gola do duzego prostokąta i tyle.
No i chodzi zeby strzelic wiecej o jedną bramke niz przeciwnik.Wszelkie dywagacje po naprawde trudnym meczu gdzie warchlaty przeciwnik spiał zwiercze tak mocno ze gdyby puscił gówno wylało by sie nad dachem stadionu,juz nie maja sensu ,zostaje uczyc sie na błedach.

Juz nie zlicze ile razy bylismy i czulismy sie jak dzis warchalki,to taka jest po poprostu piłka nozna,mamy 3pkt ,idziemy w gore tabeli ,małymi kroczkami do minimum barażowego celu.

Karherop 18.02.2023 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1597003)
Ile trzeba wygrać to będziemy jutro wiedzieć po meczu GKS Podbeskidzie.
Jak dla nas to najlepiej by był remis.
Na pewno awansowaliśmy na 8 miejsce a czy 7 to okaże się jutro.

Oczywiście, matematycznie to całkiem możliwe że po (ewentualnej) wygranej z Opolem dalej będziemy poza strefą barażowe.

Kolejna kolejka to mało bezpośrednich starć drużyn z miejsc 1-10, wyłącznie: ŁKS - Chrobry i Ruch Stal.

pepe72 18.02.2023 22:59

Top6 ma średnie między 2,0 a 1,55
Jak wygramy kolejny mecz to będziemy mieć 1,57

Żeby wejść do Top6 musiały by się zdarzyć 3 warunki:
1. nasza wygrana z Odrą (dziś wygrała 2:0).
2. SAN-ARK 1X
lub
2. CHR-CHO X2 i ŁKS-CHR 1X
3. GKSK-PBB X
lub
3. GKSK-PBB 1 i ZGŁ-GKSK 1X
lub
3. GKSK-PBB 2 i PBB-GKST X2

Możliwe ale nie takie wcale pewne.

Blixa 18.02.2023 23:17

Brzeczek-ball do kwadratu ale nie bede biadolil. Ten chlew w Gdyni zawsze nam nie siedzial tak wiec te trzy punkty mocno doceniam.

ital 18.02.2023 23:22

Tak mówicie że Duda dzisiaj słabo , ale co miał zrobić gość który słusznie wyłapał kartkę i wie że kolejna sytuacja z marciniakiem jest nie do dyskusji bo to sędzia TOP

pepe72 18.02.2023 23:32

Konferencja prasowa. Sobol od 8:16
https://youtu.be/qzOCnDHg5O8?t=496

aNouc 19.02.2023 00:02

(WIDEO) Skrót meczu Arka 1-3 Wisła:

https://www.youtube.com/watch?v=b6Zn63l8y60

Kris Dee 19.02.2023 00:41

https://i.postimg.cc/sgbMvx77/Bez-tytu-u.jpg

A tutaj nasz zejebisty mur.

gpat 19.02.2023 00:43

Jak sytuacja z kartkami się przedstawia
po tej kolejce? Czy Duda i Fernandez nie mają pauzy na Odrę.

gpat 19.02.2023 00:49

Ktoś jedną sztachetę zap.......ł ��, a to świnie

wolfy 19.02.2023 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gpat (Post 1597016)
Ktoś jedną sztachetę zap.......ł ��, a to świnie

:rotfl:
Nie popisali się nasi przy tej bramce, ale i tak daleko im do Rymaniaka.
Ustawienie muru to zadanie bramkarza BTW.

Karherop 19.02.2023 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gpat (Post 1597015)
Jak sytuacja z kartkami się przedstawia
po tej kolejce? Czy Duda i Fernandez nie mają pauzy na Odrę.

Luis nie zdobył w tym meczu kartonika, więc nie ma za co pauzować, Duda zdobył dziś 7

Pauzuje się za kolejno kartkę 4 ,8,12 itd, zagrożeni pauza na dziś są: Duda ,Luis, Szot, Colley i Młyński

Kris Dee 19.02.2023 00:58

https://i.postimg.cc/K8hHDrPY/Bez-tytu-u.jpg
Tutaj jeszcze lepsze ujęcie, na którym widać, że Luis nie miał ochoty przyjmować tego uderzenia na twarz. ;)

pepe72 19.02.2023 00:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1597017)
:rotfl:
Nie popisali się nasi przy tej bramce, ale i tak daleko im do Rymaniaka.
Ustawienie muru to zadanie bramkarza BTW.

Bramkarz ustawił. Ale nie przewidział, że się mur rozstąpi.

Drozd 19.02.2023 04:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1596969)
Na gorąco:
- Arka przejmuje garbatą dolę w meczach z nami. Powinni strzelić nam tak z piątkę, dwa słupki :D
- Pierwsza połowa dramat
- druga maksymalny fart
- tak się nie da grać. Potrzeba kogoś kto to ogarnie taktycznie.
- ale przynajmniej stałe ofensywne fragmenty zaczęły działać.

Weź już chłopie zamilcz :rotfl:

W pierwszej połowie gdyby był bramkarz w bramce to byłoby 0:0 z Arką na wyjeździe.

Drugą połowę wygraliśmy 3:0.

Arka niby atakowała, a ile strzałów celnych, niezablokowanych oddała? Jeden obroniony ładnie przez Biegańskiego i jedno strącenie głową które trudno nazwać strzałem. Skompromitowałeś się w przerwie więc próbujesz brnąć. Oceniać będziemy po 10 kolejce. PAMIĘTASZ? Czy ktoś wajchę przestawił z trybu bronienia na tryb zwalniania?

Różnicy między grą za Brzęczka i grą teraz nie widzi tylko niewidomy.

No i muszę przyznać że Moltenis zagrał super i w ataku i w obronie, Sobol ma nosa.

Jagul 19.02.2023 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1597021)
Różnicy między grą za Brzęczka i grą teraz nie widzi tylko niewidomy.

Akurat w grze to żadnej różnicy nie ma. Jak graliśmy bezskładne gówno tak dalej gramy. Są piłkarze o lepszych umiejętnościach indywidualnych ale jako drużyna to wczoraj nie funkcjonowało.
Zmiana niewątpliwie nastąpiła w mentalności. Zobaczmy ile uda się nam wyciągnąć na darciu mordy i motywacji.

Drozd 19.02.2023 09:09

Darcie mordy i motywacja, to fundament na którym można budować. Co pokazał wynik. Wypłaciliśmy liścia napakowanej jak kabanos Arce na ich własnym kartoflisku. Jakiej gry się spodziewaliście kiedy całą pierwszą połowę tamci mieli założenie rąbać równo z trawą, a próby szybszego rozegrania wiązały się dużym ryzykiem przez stan boiska. Tam trzeba było wygrać sposobem i sposób okazał się ultra skuteczny.

Wygraliśmy dwa mecze, bramki 5:1, odrabiamy straty do czuba, a tu biadolenie...

Nasi lepsi zawodnicy zaczynają powoli tą lepszość pokazywać, dawniej ją ukrywali to postęp który zmienia wszystko...

Jagul 19.02.2023 09:15

Ja tylko punktuje Twoje brednie o poprawie w grze.

To że wyniki się zgadzają to rzecz oczywista ale jak widać Ty już masz typowe dla kibica Wisły klapki na oczach.

kopaczoholik 19.02.2023 10:07

Według mnie to:
1. Cieszy bezcenne zwycięstwo na trudnym terenie, z drużyną z którą walczymy o awans/baraże.
2. Cieszy wynik, który jest wyraźnie lepszy od gry...

Niestety martwi:
1. bardzo słaba gra w I połowie
2. Swego rodzaju déjĂ. vu z poprzednich sezonów/rund, gdzie mieliśmy okresy fajnego punktowania pomimo słabej gry... bo jak pamiętamy po takich meczach, gdy wydawało się, że idzie w dobrym kierunku to przychodziły niewytłumaczalne kryzysy...

Tak czy inaczej 3 punkty bardzo, bardzo cieszą, a martwi poziom gry... Niemniej jednak nie będę narzekał jak w tym stylu awansujemy do eklapy! Liczy się awans, a styl ma w naszym przypadku drugorzędne znaczenie.

Jaroo1 19.02.2023 10:10

Dyskusja Drozda i Wolfyego na temat obecnej gry mogłaby być epicka.
Jeden twierdzi cały czas, że Biegański ciągle gra źle oraz, że teraz gramy wyśmienicie, drugi uważa, że Sobola trzeba jak najszybciej zwolnić bo jest tragedia, a za Brzęczka było to samo/gorzej ale pisał, że debile krytykują, Wujowi trzeba dać czas bo jest on jedyną słuszną opcją.

Fajnie to poczytać, takie dwie urojone wizje, dwóch gości, którzy najpierw sobie coś wymyślą, a później będą pod to szukać faktów i je wymyślać :D

Kris Dee 19.02.2023 10:57

Z tym jak najszybszym wyrzucaniem Sobola, to daliby sobie niektórzy na luz.
Trzeba dać mu popracować i modlić się oby wypaliło.
A Wuja to powinien jeszcze teraz z liścia oberwać za tego swojego Rodado.
Krzysiek Drzazga przy tym grajku to był kocur!

s1mone 19.02.2023 11:24

Drozd widzi poprawę w grze, nie wiem gdzie xD

Tak jak i za Brzęczka wygraliśmy z Resovia i Arka.

Widać gołym okiem, że teraz mamy paru grajków z dobrą wrzutką, czego nam brakowało wcześniej.

Gramy to samo co za Brzęczka tylko dokładniej i skuteczniej z przodu (pytanie czy to kwestia lepszych umiejętności indywidualnych czy zwykły fart, mam nadzieję na to pierwsze) i trochę pasywniej w obronie (hiszpanie z niższych lig średnio umieją w pressingi), a tak poza tym to jest bardzo podobna gra co za Wuja.

W Sobola nigdy za bardzo nie wierzyłem, ale skoro został trenerem to ma ode mnie kredyt zaufania. Niech mi udowodni, że się myliłem co do niego.

A od Rodado wara! Wszak to najlepszy napastnik jaki grał w Wiśle od dekady! (c) CzerpiącyPiach

AgresywnyChomik 19.02.2023 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1597030)
Z tym jak najszybszym wyrzucaniem Sobola, to daliby sobie niektórzy na luz.
Trzeba dać mu popracować i modlić się oby wypaliło.
A Wuja to powinien jeszcze teraz z liścia oberwać za tego swojego Rodado.
Krzysiek Drzazga przy tym grajku to był kocur!

Pałeczke Bogusia dzierży Rodado obecnie?
Podobnie jak już ktoś gdzieś napisał gość lepiej by się sprawdził eklapie, w pierwszej lidze to my Walujewa potrzebujemy a nie takiego Nieśmiałka.

pepe72 19.02.2023 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1597021)
Weź już chłopie zamilcz :rotfl:

W pierwszej połowie gdyby był bramkarz w bramce to byłoby 0:0 z Arką na wyjeździe.
....

Jeśli ktoś obwinia Biegańskiego za pierwszą bramkę i uważa, że zna się na piłce to powinien zrewidować jedno z tych stwierdzeń.

AS82 19.02.2023 12:08

Z Rodado to może byłby pożytek, jak byśmy grali 2oma napastnikami, bo takto on nie ma żadnych predyspozycji, żeby samemu wykreować sobie sytację bo nie ma szybkości, czy skorzystać z dośrodkowania, bo jest niski. Oczywiście był kiedyś taki piłkarz Tomasz Frankowski, ale mówiąc delikatnie to inna liga.

Drozd 19.02.2023 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1597024)
Ja tylko punktuje Twoje brednie o poprawie w grze.

To że wyniki się zgadzają to rzecz oczywista ale jak widać Ty już masz typowe dla kibica Wisły klapki na oczach.

Brednie to twierdzenie, że w grze nic się nie zmieniło. Gdyby się nie zmieniło do byśmy dostali w cyce. Bo albo ktoś by walnął swojaka albo nie zdążył zablokować strzału, albo odpuścił krycie. Pewnie wygraliśmy na wyjeździe gdzie nie wygraliśmy od kilkunastu lat. Czekam tylko aż zaczniecie udowadniać że to dlatego ze Arka była słaba i lepsza drużyna wykorzysta naszą przerażająco słabą grę?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1597029)
Dyskusja Drozda i Wolfyego na temat obecnej gry mogłaby być epicka.
Jeden twierdzi cały czas, że Biegański ciągle gra źle oraz, że teraz gramy wyśmienicie, drugi uważa, że Sobola trzeba jak najszybciej zwolnić bo jest tragedia, a za Brzęczka było to samo/gorzej ale pisał, że debile krytykują, Wujowi trzeba dać czas bo jest on jedyną słuszną opcją.

Fajnie to poczytać, takie dwie urojone wizje, dwóch gości, którzy najpierw sobie coś wymyślą, a później będą pod to szukać faktów i je wymyślać :D

Zacytuj. Gdzie napisałem, że gramy wyśmienicie? A jak nie znajdziesz to przestań pieprzyć. Gramy dużo lepiej niż za Brzęczka i tylko niewidomi tego nie widzą. Tyle napisałem i podtrzymuję. Zobaczysz jak powieziemy kolejnego przeciwnika jeżeli będzie choć trochę lepsze boisko. W ostatnim czasie byliśmy tak beznadziejni w każdym aspekcie, że od dużo lepiej od tego stanu, do wyśmienicie jest bardzo daleka droga którą mam nadzieję zaczynamy kroczyć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1597033)
Jeśli ktoś obwinia Biegańskiego za pierwszą bramkę i uważa, że zna się na piłce to powinien zrewidować jedno z tych stwierdzeń.

Prosta sprawa. Kiedy bramkarz w momencie strzału stoi w bramce to żadnego strzału nie obroni. Popatrz sobie gdzie stał Biegański. To, że była dziura w murze w jakimś stopniu go usprawiedliwia, ale strzał był mizerny spokojnie do wybicia tylko trzeba się potrafić rzucić, a Biegański w tym elemencie jest dramatyczny technicznie, zawsze ląduje na brzuchu co uniemożliwia sięganie dalej od niego lecących piłek, tutaj nawet nie próbował, ręcznik w bramce i tyle. To samo było przy strzale w słupek. Broda by tego wolnego sięgnął...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl