![]() |
@Drozd
Oceniasz mecz bez oglądania (co wcześniej przyznales). To odbiera prawo komentowania poczynań boiskowych. Po drugie uznajesz wyniki za drugorzędne, jednocześnie wcześniej wskazywales że są za niskie, nie dobijamy rywala itd. Teraz jak się okazało że wygraliśmy 3-0 to znajdujesz inny powód żeby się przy je bać. W imię przysłowia, daj mi człowieka a znajdę na niego paragraf. I tak, karny to taka sama bramka jak każda inna. W zeszłym sezonie mieliśmy 3 karne przez cały sezon bo sytuacji tworzyliśmy jak na lekarstwo. W tym będziemy mieć 10+ bo konkretnie wchodzimy i stwarzamy sytuację + w 1 lidze grają drwale, a to nie nasz problem. Bramkę po aucie straciliśmy z Tychami, ale to już był kunszt rywala i nasza nieudolność. Ale już trafienie przez nas bramki po aucie to jest przypadek. Trochę konsekwencji. |
Cytat:
Tak oczywiście! :D Człowieku wynik 6:0 w dzisiejszym futbolu to świetny rezultat, którego OCZEKIWAĆ to nawet Real, Barcelona, Liverpool czy Bayern nie oczekują. Ale nie oczywiście, wdupilibyśmy Skrze 6:0 i byłoby OK, EXPECTED NASTĘPNI :D:D:D Weź człowieku odpuść z tym pocupiałowymsierotyzmem, bo się kompromitujesz. Żadne kluby nie oczekują w żadnym meczu 6:0, nawet te najlepsze traktują takie wyniki jako coś super, a nie coś co jest oczekiwane. Wiadomo, czasem się tak mecz ułoży, ze kończy się 6:0, a czasem tak, że jest 1:1, a przeciwnik ten sam. Cytat:
To są wszystko gdyby-sryby. Oczywiście Drozd siedzi w szatni Wisły z podsłuchem i wie jakim Brzęczek jest trenerem. Wie, że te indywidualne zrywy nie mają nic wspólnego z motywacją trenera, nie mają nic wspólnego z atmosferą jaką Brzęczek stworzył w zespole, wie, że Brzęczek nie ma nic wspólnego z budowaniem mentalu drużyny. Wie, że jesteśmy niezorganizowani (chociaż tracimy najmniej bramek w lidze), bo trener nie umie zorganizować, a nie dlatego, że chłopaki się dopiero ze sobą zgrywają. Wie, że planu gry nie ma, a nie że piłkarze po prostu źle plan wypełniają. Siedzi tak skurczybyk pod szafką i nagrywa, ma wtyki wszędzie no normalnie omnibus yeahbunny :D Cytat:
Piszesz o Moskalu? Jak Kazka lubię i szanuję, to jest to przeciętny trener, który częściej w swojej karierze zawodził niż robił wynik ponad stan. Też maczał swoje palce w spadku i to nie jednej, a dwóch drużyn. Raz awansował z 1 ligi. Ja tam pod względem CV i wyników w poszczególnych klubach nie widzę jego wielkiej przewagi względem Brzęczka. Może poza jedną, Moskal skupia się bardziej na ofensywie. Jego zespoły jak są w formie się super ogląda, a jak są w słabej dyspozycji to grają właśnie takie bezpłciowe podawanie 'ty do mnie ja do ciebie', generalnie drużyny Moskala gdy im nie idzie są mistrzami w tym całym waleniu głową w mur po okręgu, jakie w Wiśle nie raz już przerabialiśmy za poprzednich trenerów, choćby za Guli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja pamiętam taki cytat tu na forum po jakimś wysokim zwycięstwie, nie wiem kogo.
"Poza bramkami to my niczego nie pokazaliśmy" :D:D:D /edit : PRZYPOMNIAŁEM sobie, to nie było do końca tak. To był jakiś psychohejter Rafał Boguskiego i tekst po jego 4 bramkach w jednym meczu : "Nie wiem czym się jaracie, Boguski poza bramkami niczego nie pokazał" :D:D Drozd, dajesz ! Napisz jeszcze coś dla potomności. Świetnie się te Twoje posty czyta, człowiek od razu docenia jakimi normalnymi ludźmi się w codziennym życiu otacza ! :) |
Cytat:
Uznaję wyniki za drugorzędne, jeżeli oceniamy grę i postawę na boisku, bo można grać dobrze i przegrać tak jak grać słabo i wygrać. Nie jest to raczej trudne do zrozumienia. Skoczek wzwyż może zdobyć złoto skacząc 200 cm i zająć 4 miejsce skacząc 240 cm. Kiedy skakał lepiej? Tu jest odpowiedź na pytanie zadane przez @masade, jak długo można grać słabo i wygrywać? To zależy od przeciwnika... Wcześniej nie chodziło mi o to, że wyniki są za niskie tylko o to, że paniczne bronienie jednobramkowej przewagi, zamiast wykorzystać oddalenie się przeciwnika od własnej bramki to frajerstwo i głupota. Bramka na 2:0 wpadła na ponad 40 minut do końca, przeciwnik przestał się kurczowo bronić, ileż to sytuacji stworzyliśmy przez ten czas? Poza obronionym strzałem Młyńskiego było jakieś realne zagrożenie, aż do nabicia obrońcy w ostatniej minucie? Piszesz o karnych i autach. Wiadomo że karny to taka sama bramka, że będzie ich więcej bo gramy w lidze drwali, że bramka z autu dla nas to fuks, a dla przeciwników nie, ja tak powiedziałem? Każda taka wrzutka na aferę to liczenie na szczęście, przepychankę, przychylność sędziego. Można liczyć na karne, wstrzelenia piłki na aferę i nie ma w tym nic złego, źle jest jeżeli liczy się głównie albo tylko na to. Ile z bramek przez nas strzelonych było po jakiejś składnej akcji zakończonej celnym strzałem? Który to był już mecz? 7? 630 minut gry... Jeżeli chcemy się rozwijać trzeba brać poprawkę na to z kim gramy, drużyny awansujące z tej ligi bez poważnych wzmocnień w ekstraklasie nie mają szans, nie mówiąc o zespołach ze środka czy dołu tabeli. My z tej ekstraklasy spadliśmy nie przez brak umiejętności tylko przez frajerstwo zarządu który nie potrafił wykorzystać potencjału którym dysponował. Jesteśmy zwyczajnie dużo mocniejsi niż większość tej ligi i powinno to być widać wyraźnie w grze, a nie tylko w wynikach. Cytat:
|
Cytat:
Dodatkowo sprawdzenie kto się nada do e-klapy po awansie. I troska by się to wszystko finansowo spięło. |
Cytat:
Natomiast skoro mamy młodych chłopaków żądnych gry i uczenia się piłki, to dlaczego nie wykorzystać tego roku gry z ogórami do stworzenia fajnej, pomysłowo grającej drużyny. Drużyny której po awansie nie trzeba zmieniać w 80% bo grać w piłkę nie potrafi. Tylko wystarczy ją uzupełnić i już będzie w stanie golić Mielce czy Warty w ekstraklasie. Ale do tego trzeba trenera, bo Brzeczek który od pierwszej konferencji trzęsie portkami przed pierwsza ligą, zupełnie się nie nadaje. Cytat:
Brzęczek podskakując przy linii i krzycząc jeszcze, jeszcze faktycznie może być jakąś motywacją, choć lepszą byłaby fajna laska z pomponami. Problem w tym, że żaden z piłkarzy nie wie czego "jeszcze". Więc, chłop który akurat ma piłkę próbuje szarpnąć, minie jednego może dwóch i strzela niecelnie albo wrzuca na aferę. Ukłony dla trenera Brzęczka, na prawdę mistrz motywacji i tworzenia atmosfery. Co się ktoś będzie jakimś planem czy schematem rozegrania przejmował. Takiego nie ma i przy Brzęczku nie będzie. Skąd to wiem? Bo jak Brzęczek krzyczy jeszcze, chłop z piłka czuje się zmotywowany i szarpie, to reszta stoi i się przygląda. Bo nie wie ani co szarpiący będzie próbował zrobić, ani sama nie wie co ma zrobić. Pojmujesz, czy przesadziłem? |
Cytat:
Alana Urygę - ponoć już niedługo, Kacpra Skrobańskiego (18) Jakuba Niewiadomskiego (20) Dawida Szota (21) a przede wszystkim Ivana Baltę. Skoro nasz atak się teraz zmieni: Angel Momo/nowy Hiszpan-Fernandez-Żyro ew. Żyro-Fernandez-Pereira to Duda przechodzi na def. pomocnika, co było grane właśnie w meczu ze Skrą. A do pary masz: Plewkę, Bashę i Szywacza Mi to aż tak źle nie wygląda, nawet zakładając, że Ivan się będzie często kartkował. Trzeba go tylko uczulić, że nie fauluje się w polu karnym :> I unikać sytuacji gdy Colley ma kontuzję, a Balta pauzuje za kartki. |
Cytat:
A jakby włączyła tryb "spoko" na 15 minut przed końcem to jak wtedy ? a na 5 minut przed końcem? A gdyby prowadziła 12:0 to też? |
Cytat:
|
Cytat:
Czyli jest kim robić zmiany i wymuszać konkurencję. |
Duda na defensywnego pomocnika???A pewnie zabijmy w nim wszystkie te ofensywne inklinacje
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl