![]() |
Wszyscy wierzylismy w utrzymanie, ale taka prawda ze pachnialo tym od 3 sezonow. Szkoda. Stalo sie. Nie wiemy co bedzie dalejâŚ. Miej milosierdzie dla nas i calego swiata xD xD
|
Pewnie będzie akcja karnetowa i próba sprzedania wszystkich miejsc po dobrych cenach. Wtedy wyjdzie ile potrzebujemy trybun ;)
|
Witaj 1 ligo.
O genezie juz nawet nie ma co pisac ,dostalismy to o co proslilsmy sie 3 lata. Poszlismy drogą Widzewa ,Poloni Warszawa czy GKS.Co sezon słabiej,i konstrukcja-juz nie wytrzymała. Oby szybko sie pozbierać i wrócic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja obstawiam, że trio utrzyma trzon zespołu przedstawią to jako sukces dokupią trochę szrotu i udowodnią na boisku, że nie nadają się nawet na 1 ligę. |
chyba jedyny przypadek, który pamiętam, awansu od razu po spadku to pejsy. Ale mieli Filipiaka, który mógł finansować tę drużynę bez patrzenia, czy budżet się spina. My tego komfortu nie mamy.
A mówiąc o żydach, to mają niemal idealny sezon. Lech majstrem, my spadamy, brakowało tylko żeby nam dojebali na derbach. Mogą ten dzień zapisać sobie w kalendarzu i obchodzić rocznice. |
Cytat:
|
Cytat:
Ludzie zapominają, że sama chęć pozyskania piłkarza i kasa to nie wszystko - on jeszcze musi się zgodzić do nas przyjść. |
Cytat:
W związku z tym ze żadne konieczne i rozsądne roszady w zarządzie nie wchodzą w grę, można jedynie się modlić żeby przestawili w końcu zespół na ciekawych polakow. Bez całego szrotowego zaciągu Słowacji, Czech, czy innych dalekich krajów. |
Te same osoby odpowiedzialne za transfery nas zrzuily do I ligi to te same osoby osoby nie zrobai takich aby awnasowac. Trio mam nadzieje ze zajarzy to.
Na razie to musimy zaczac kompletowac sklad aby nie spac do II Co do trenera to jest problem bo jak zwolnic wujka. A jak pokazal to sie chlop nie nadaje |
Nie ma co sie zalamywac. Gornik tez szybko wrocil. Wisla dalej bedzie przyciagac. Bedziemy na pewno personalnir najsilniejsi w 1 lidze. Byleby to wuja udzwignal i robiny awans
|
W zasadzie ten spadek nie powinien boleć aż tak bardzo. Wisła Kraków była w ostatnich latach żałosnym klubem pod wieloma względami (jedynie kibicowsko ok). Trio, ściąganie beznadziejnych piłkarzy, absolutnie żenujące wypowiedzi po wpierrrrdolu w Poznaniu. No nie wiem czy jest ktoś bardziej żałosny od nas w tej lidze....
|
Cytat:
Wtedy nawet Kuba go nie zatrzyma |
Cytat:
|
Dobra, to już konkretnie: kogo odpalamy korzystając z jednomiesięcznej odprawy?
Dla mnie: Skvarka, Kliment, Hugi, Kuveljic, Ring. Kieszkowi, Manu, Fernandezowi, Hanouskowi i Saviciowi kończą się kontrakty. No i jeszcze Żukow. Czyli 11 chlopa aut. Rewolucja ale.chyba nie da.sie inaczej. |
Cytat:
Fazlagić - a co z tym ogórem? Najlepiej byłoby go wyp***ć bo zarabia pewnie niemało - ale wtopiliśmy 0,5 mln EUR na niego... Czy ktoś go kupi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wydaje mi się, żeby były takie klauzule w kontraktach. Jeśli tak, to z tej kadry zostanie może 5 osób, z czego tylko jedna z pierwszego składu - Ondrasek.
Cóż, budowanie od nowa... ale skoro to temat do gdybania, to fajnie jakby bramkarze oraz podstawowi gracze z obrony (Frydrych, Colley, Hanusek, Gruszkowski), Poletanovic, Fernandez, Savic i Menu grali u nas dalej. Ale to w większości wypadków niemożliwe/bardzo mało prawdopodobne. |
Hanousek pozyczony, Savicowi sie konczy kontrakt wiec nie bedzie gral w I lidze, Poletanowic bedzie chcial odejsc.
Trzeba odchudzic kadre aby zmniejszyc koszty. I zmienic ludzi odpowiedzialnych za transfery bo spadniemy do II ligi |
Cytat:
|
Cytat:
Odpaliłbym też atmosfericia Ondraska jak widać jego działania nie przyniosły efektu. :) :) |
Cytat:
2 razy się przeslizgnelismy tuż nad strefą spadkowa, więc z kolegą pełna zgoda - to nie może aż tak boleć. To nie jest przypadkowy spadek, to praca wielu lat, gdzie bardziej niż o realiach miało się w głowie historię swojej wielkości. Ciekawe ile osób powie dziś czy za tydzień " przepraszam, zawalilem, to moja wina". Niewiele to zmieni w kontekście spadku, ale niech chociaż pokaze że ludzie w klubie wiedzą że ryba psuje się od głowy. |
Cytat:
|
Po co wybierac to co pasuje
weszlo zrobilo analize w kwietniu jak druzyny sobie radzily po spadku. Idealna dla nas:) https://weszlo.com/2022/04/18/ekstra...iza-statystyki Chyba najwazniejsze zdanie "Wychodzi na to, że szybki powrót do Ekstraklasy udał się 23% spadkowiczów." https://i.ibb.co/BNvSxvQ/Zrzut-ekran...5-09-37-58.png Na chwile obecna to sklad jaki nam zostanie to nam nie gwarantuje, ze utrzymamy sie w I lidze |
Nawet jak wygramy dziś z Radomiakiem na Warte nie ide, nie ma sensu isc zeby jeszcze im poklaskac i dzięki za walkę? Za tak chujowy sezon? Oczywiście na 1 lige zamierzam chodzić na wszystko , i zobaczymy ilu z nich(pilkarzy) zostanie I sproboje się zrewanżować za ten cały rok smutku ,w....u i rozpaczy .choc Szczerze chciałbym żebyśmy dzisiaj w....... dostali i już nikt nie miał złudzeń, może wtedy trio się już weźmie od jutra do roboty bo tak to dalej widzę chyba się łudzą
Po vhuj już ktoś analizuje kto zostanie? Tego jeszcze nikt nie wie - zobaczymy. Jedyny plus ,że jutro wysyłam wypowiedzenie miesieczne c plus bo już mam na czas nieokreślony- to takie "na złość babci odmroze sobie uszy" ale co mi tam. Niech c plus troche też ma ,że straci trochę odbiorców jak nas nie będzie;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl