Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w 1 lidze (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10508)

Skawa Wadowice 14.05.2022 19:02

Wszyscy wierzylismy w utrzymanie, ale taka prawda ze pachnialo tym od 3 sezonow. Szkoda. Stalo sie. Nie wiemy co bedzie dalej…. Miej milosierdzie dla nas i calego swiata xD xD

TSWojtas 14.05.2022 19:07

Pewnie będzie akcja karnetowa i próba sprzedania wszystkich miejsc po dobrych cenach. Wtedy wyjdzie ile potrzebujemy trybun ;)

Wojtas 14.05.2022 19:08

Witaj 1 ligo.
O genezie juz nawet nie ma co pisac ,dostalismy to o co proslilsmy sie 3 lata.
Poszlismy drogą Widzewa ,Poloni Warszawa czy GKS.Co sezon słabiej,i konstrukcja-juz nie wytrzymała.
Oby szybko sie pozbierać i wrócic.

Ajax 14.05.2022 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1583463)
Witaj 1 ligo.
O genezie juz nawet nie ma co pisac ,dostalismy to o co proslilsmy sie 3 lata.
Poszlismy drogą Widzewa ,Poloni Warszawa czy GKS.Oby szybko sie pozbierać i wrócic.

Nie chce znowu robić za Kasandrę, ale szybko do eklapy to my nie wrócimy - nie wierze w zdolność do wyciągania wniosków przez Trio.

ciastek88 14.05.2022 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1583466)
Nie chce znowu robić za Kasandrę, ale szybko do eklapy to my nie wrócimy - nie wierze w zdolność do wyciągania wniosków przez Trio.

Myślę , że 2/3 TRIO ma zdolności do wyciągania wniosków w końcu jakiś sukces w biznesie osiągnęli. Problem widzę u pozostałej części TRIO...

Ajax 14.05.2022 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1583472)
Myślę , że 2/3 TRIO ma zdolności do wyciągania wniosków w końcu jakiś sukces w biznesie osiągnęli. Problem widzę u pozostałej części TRIO...

Trzecia część Trio też osiągnęła w życiu nie mały sukces. Nie chce się bawić we wróżenie kto był odpowiedzialny za jakiego piłkarza razem podejmują decyzję i razem uparcie trzymają się wcześniej obranej taktyki. Jest jeden transfer, który można uznać za światełko w tunelu czyli Poletanović.

Ja obstawiam, że trio utrzyma trzon zespołu przedstawią to jako sukces dokupią trochę szrotu i udowodnią na boisku, że nie nadają się nawet na 1 ligę.

Elendil 14.05.2022 19:26

chyba jedyny przypadek, który pamiętam, awansu od razu po spadku to pejsy. Ale mieli Filipiaka, który mógł finansować tę drużynę bez patrzenia, czy budżet się spina. My tego komfortu nie mamy.

A mówiąc o żydach, to mają niemal idealny sezon. Lech majstrem, my spadamy, brakowało tylko żeby nam dojebali na derbach. Mogą ten dzień zapisać sobie w kalendarzu i obchodzić rocznice.

ciastek88 14.05.2022 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1583473)
Trzecia część Trio też osiągnęła w życiu nie mały sukces. Nie chce się bawić we wróżenie kto był odpowiedzialny za jakiego piłkarza razem podejmują decyzję i razem uparcie trzymają się wcześniej obranej taktyki. Jest jeden transfer, który można uznać za światełko w tunelu czyli Poletanović.

Ja obstawiam, że trio utrzyma trzon zespołu przedstawią to jako sukces dokupią trochę szrotu i udowodnią na boisku, że nie nadają się nawet na 1 ligę.

Tak , Poletanovic udany transfer. Raków kolejny raz starał się nam pomóc w utrzymaniu po tym jak oddali nam Klocucha wcześniej . Raczej do I ligi nawet odrzuty z Rakowa nie przyjdą . No chyba , że Czekaj...

Ajax 14.05.2022 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1583475)
Tak , Poletanovic udany transfer. Raków kolejny raz starał się nam pomóc w utrzymaniu po tym jak oddali nam Klocucha wcześniej . Raczej do I ligi nawet odrzuty z Rakowa nie przyjdą . No chyba , że Czekaj...

Tylko my teraz musimy szukać piłkarzy właśnie na ławkach drużyn w 1 lidze :D W ogóle mam poważne wątpliwości czy jakikolwiek poważny piłkarz/trener będzie się chciał wiązać z Wisłą.

Ludzie zapominają, że sama chęć pozyskania piłkarza i kasa to nie wszystko - on jeszcze musi się zgodzić do nas przyjść.

pomeran 14.05.2022 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1583477)
Tylko my teraz musimy szukać piłkarzy właśnie na ławkach drużyn w 1 lidze :D W ogóle mam poważne wątpliwości czy jakikolwiek poważny piłkarz/trener będzie się chciał wiązać z Wisłą.

Ludzie zapominają, że sama chęć pozyskania piłkarza i kasa to nie wszystko - on jeszcze musi się zgodzić do nas przyjść.

O trenerze nie ma co rozprawiać. Selekcjoner nas będzie trenował dopóki się mu nie znudzi. Któż by go miał zwolnić…
W związku z tym ze żadne konieczne i rozsądne roszady w zarządzie nie wchodzą w grę, można jedynie się modlić żeby przestawili w końcu zespół na ciekawych polakow. Bez całego szrotowego zaciągu Słowacji, Czech, czy innych dalekich krajów.

bódyń 14.05.2022 19:52

Te same osoby odpowiedzialne za transfery nas zrzuily do I ligi to te same osoby osoby nie zrobai takich aby awnasowac. Trio mam nadzieje ze zajarzy to.
Na razie to musimy zaczac kompletowac sklad aby nie spac do II

Co do trenera to jest problem bo jak zwolnic wujka. A jak pokazal to sie chlop nie nadaje

Skawa Wadowice 14.05.2022 20:00

Nie ma co sie zalamywac. Gornik tez szybko wrocil. Wisla dalej bedzie przyciagac. Bedziemy na pewno personalnir najsilniejsi w 1 lidze. Byleby to wuja udzwignal i robiny awans

Robcio 14.05.2022 20:09

W zasadzie ten spadek nie powinien boleć aż tak bardzo. Wisła Kraków była w ostatnich latach żałosnym klubem pod wieloma względami (jedynie kibicowsko ok). Trio, ściąganie beznadziejnych piłkarzy, absolutnie żenujące wypowiedzi po wpierrrrdolu w Poznaniu. No nie wiem czy jest ktoś bardziej żałosny od nas w tej lidze....

FraMat 14.05.2022 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1583482)
O trenerze nie ma co rozprawiać. Selekcjoner nas będzie trenował dopóki się mu nie znudzi. Któż by go miał zwolnić…

Albo dostanie ciekawszą propozycję.
Wtedy nawet Kuba go nie zatrzyma

pomeran 14.05.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1583500)
Albo dostanie ciekawszą propozycję.
Wtedy nawet Kuba go nie zatrzyma

Mówisz ze zapracował u nas ? Ja wiem ze jest gdzieś pod koniec listy osób odpowiedzialnych za spadek.. ale jednak wykręcić taka średnia punktowa - to tez sztuka. Swoją droga ciekawe jaka pensje na tle innych trenerów ma pan selekcjoner..

sandomingo 14.05.2022 22:20

Dobra, to już konkretnie: kogo odpalamy korzystając z jednomiesięcznej odprawy?
Dla mnie: Skvarka, Kliment, Hugi, Kuveljic, Ring.
Kieszkowi, Manu, Fernandezowi, Hanouskowi i Saviciowi kończą się kontrakty. No i jeszcze Żukow.

Czyli 11 chlopa aut.
Rewolucja ale.chyba nie da.sie inaczej.

Książę Palownik 14.05.2022 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1583510)
Kieszkowi, Manu, Fernandezowi, Hanouskowi i Saviciowi kończą się kontrakty. No i jeszcze Żukow.

Czyli 11 chlopa aut.

Colley? Frydrych? - myślisz, że oni będą chcieli grać w I lidze?

Fazlagić - a co z tym ogórem? Najlepiej byłoby go wyp***ć bo zarabia pewnie niemało - ale wtopiliśmy 0,5 mln EUR na niego... Czy ktoś go kupi?

sandbender 14.05.2022 22:41

Cytat:

Czyli 11 chlopa aut.

Pozostaje kwestia tych, którzy maja w kontrakcie zagwarantowaną możliwość odejscia jeżeli spadniemy. Nie zdziwie się jak pójdzie Frydrych, Poletanovic oraz Gruszkowski.

Książę Palownik 14.05.2022 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1583513)
Pozostaje kwestia tych, którzy maja w kontrakcie zagwarantowaną możliwość odejscia jeżeli spadniemy. Nie zdziwie się jak pójdzie Frydrych, Poletanovic oraz Gruszkowski.

Jeśli się okaże, że piłkarze mają takie klauzule powpisywane w kontrakty, to będzie oznaczało, że nawet oni mają więcej oleju w głowie niż nasze TRIO

Elendil 15.05.2022 00:30

Nie wydaje mi się, żeby były takie klauzule w kontraktach. Jeśli tak, to z tej kadry zostanie może 5 osób, z czego tylko jedna z pierwszego składu - Ondrasek.

Cóż, budowanie od nowa... ale skoro to temat do gdybania, to fajnie jakby bramkarze oraz podstawowi gracze z obrony (Frydrych, Colley, Hanusek, Gruszkowski), Poletanovic, Fernandez, Savic i Menu grali u nas dalej. Ale to w większości wypadków niemożliwe/bardzo mało prawdopodobne.

bódyń 15.05.2022 04:48

Hanousek pozyczony, Savicowi sie konczy kontrakt wiec nie bedzie gral w I lidze, Poletanowic bedzie chcial odejsc.

Trzeba odchudzic kadre aby zmniejszyc koszty.

I zmienic ludzi odpowiedzialnych za transfery bo spadniemy do II ligi

PAWEŁ 15.05.2022 05:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1583514)
Jeśli się okaże, że piłkarze mają takie klauzule powpisywane w kontrakty, to będzie oznaczało, że nawet oni mają więcej oleju w głowie niż nasze TRIO

Kiedyś standardowa klauzula w całym piłkarskim świecie, gdzie bardziej chodziło o korupcję niż spadek sportowy. Generalnie, klub spada kontrakt jest rozwiązany. Tak było np. we Włoszech po aferze korupcyjnej. Jak jest teraz nie wiem.

fansorina 15.05.2022 06:34

Cytat:

Czyli 11 chlopa aut.

Biegański na sprzedaż, wraca ograny i dobrze grający dla Chojniczanki Broda. Jakieś grosze wpadną za Poletanovicia.

Odpaliłbym też atmosfericia Ondraska jak widać jego działania nie przyniosły efektu. :) :)

Karherop 15.05.2022 06:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robcio (Post 1583492)
W zasadzie ten spadek nie powinien boleć aż tak bardzo. Wisła Kraków była w ostatnich latach żałosnym klubem pod wieloma względami (jedynie kibicowsko ok). Trio, ściąganie beznadziejnych piłkarzy, absolutnie żenujące wypowiedzi po wpierrrrdolu w Poznaniu. No nie wiem czy jest ktoś bardziej żałosny od nas w tej lidze....

Mecz w Poznaniu czyli sławny papierek lakmusowy. Zobaczymy gdzie będziemy za rok? No to już widzimy.

2 razy się przeslizgnelismy tuż nad strefą spadkowa, więc z kolegą pełna zgoda - to nie może aż tak boleć. To nie jest przypadkowy spadek, to praca wielu lat, gdzie bardziej niż o realiach miało się w głowie historię swojej wielkości.

Ciekawe ile osób powie dziś czy za tydzień " przepraszam, zawalilem, to moja wina". Niewiele to zmieni w kontekście spadku, ale niech chociaż pokaze że ludzie w klubie wiedzą że ryba psuje się od głowy.

siara 15.05.2022 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1583474)
chyba jedyny przypadek, który pamiętam, awansu od razu po spadku to pejsy. Ale mieli Filipiaka, który mógł finansować tę drużynę bez patrzenia, czy budżet się spina. My tego komfortu nie mamy.

A mówiąc o żydach, to mają niemal idealny sezon. Lech majstrem, my spadamy, brakowało tylko żeby nam dojebali na derbach. Mogą ten dzień zapisać sobie w kalendarzu i obchodzić rocznice.

Kiedyś Ruch spadł, natychmiast awansował i ... zdobył mistrza...

bódyń 15.05.2022 08:36

Po co wybierac to co pasuje
weszlo zrobilo analize w kwietniu jak druzyny sobie radzily po spadku. Idealna dla nas:)
https://weszlo.com/2022/04/18/ekstra...iza-statystyki
Chyba najwazniejsze zdanie

"Wychodzi na to, że szybki powrót do Ekstraklasy udał się 23% spadkowiczów."
https://i.ibb.co/BNvSxvQ/Zrzut-ekran...5-09-37-58.png

Na chwile obecna to sklad jaki nam zostanie to nam nie gwarantuje, ze utrzymamy sie w I lidze

Chorynatrzykolory 15.05.2022 08:39

Nawet jak wygramy dziś z Radomiakiem na Warte nie ide, nie ma sensu isc zeby jeszcze im poklaskac i dzięki za walkę? Za tak chujowy sezon? Oczywiście na 1 lige zamierzam chodzić na wszystko , i zobaczymy ilu z nich(pilkarzy) zostanie I sproboje się zrewanżować za ten cały rok smutku ,w....u i rozpaczy .choc Szczerze chciałbym żebyśmy dzisiaj w....... dostali i już nikt nie miał złudzeń, może wtedy trio się już weźmie od jutra do roboty bo tak to dalej widzę chyba się łudzą

Po vhuj już ktoś analizuje kto zostanie? Tego jeszcze nikt nie wie - zobaczymy.
Jedyny plus ,że jutro wysyłam wypowiedzenie miesieczne c plus bo już mam na czas nieokreślony- to takie "na złość babci odmroze sobie uszy" ale co mi tam. Niech c plus troche też ma ,że straci trochę odbiorców jak nas nie będzie;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl