![]() |
"Liga -" też twierdzi, że nas przekręcili przy golu na 2:0
|
Zemściło się ciągnięcie za uszy w górę Starzyńskiego, który nie potrafi kompletnie nic.
O ile taki Gruszkowski też nie ma jakichkolwiek umiejętności piłkarskich, to przynajmniej ma charakter i ambicję. Starzyński nie ma niczego i nie wiem co on u nas robi. Sposób gry daje nadzieję, której jeszcze miesiąc tenu nie miałem. |
Cytat:
|
Cytat:
Też jest mi przykro, zwłaszcza z powodu nieuznanego gola, ale potrafię docenić ten punkt jak i grę która za nim stoi. Z przebiegu meczu byliśmy lepsi od Lecha Poznań, tak jak byliśmy lepsi od Lechii Gdańsk. Jest tylko jedno ale - mamy od nich o wiele gorszą kadrę. Zmiany Lecha rozruszały ich grę, nasze były osłabieniem. Nie jest tutaj winny Brzęczek, tylko klub. Jeszcze jedna rzecz która rzuciła mi się w oczy - za Brzęczka Cisse czy Kuvejlić grają jakby wiedzieli co mają robić na boisku. Drugi raz Nikola wchodzi i niczego nie psuje. Cisse gra w obronie jak normalny piłkarz. Magia. |
Jeden pisze, że Starzyński powinien oglądać mecz z trybun (ciekawe kto ma grać zamiast niego), drugi że nie ma charakteru i ambicji (brakuje tylko życzeń wy.......enia na hasiok w Chorzowie). Serio?
A jak - odpukać - spadniemy to będzie .......enie, że nie ma młodych do gry w I lidze? I to wszystko po bardzo dobrym meczu z drużyną realnie walczącą o wygranie tej gownoligi. Weźcie się opanujcie. |
Powinno być pomeczowe uznanie bramki, 2 do 1 i po temacie.
Wiadomo S-F. Doliczanie najlepiej jeszcze 10 minut. Od euforii do złości, szkoda tych 3 punktów bardzo, ale tak grać z Lechem to bardzo dobry prognostyk. |
Oby sie nie okazalo ze tych 2 punktow nam braknie do utrzymania ....Bieganski , Frydrych, Colley - fantastyczny mecz - to oni nam tego meczyu nie przegrali - wielkie uklony w kierunku tych 3 graczy ....Poletanovic - bardzo dobre SFG - jednak w meczu niestety dubluje Fazlagiccia- i w sumie gramy jednym zawodnikiem mniej , hanousek powinien wkoncu byc wystawiany jako lewy pomocnik - bo w obronie jest bezuzyteczny i beznadziejny , Ondrasek mimo farfocla i przypadkowej bramki to nie jest napastnik - i po prostu wklad do koszulek , Fernandez jest spoko - tylko ma jedna wade- nie chce mu sie albo po prostu nie umie szybko biegac , Cisse - chyba to jednak nie jest zawodnik na twarda polska lige - niby kiwka i start ale po 5 metrach brak tchu ,l jsk na skrzydlowego to za malo szarż skrzydlem i wrzutek , Savic jak zawsze- duzo sie stara ale troche oszolom - ale taki potrzebny do nakrecania , ....widzac zmiane Kuvalicia i Starzynskiego serce zabilo i wiedzialem ze dobrze nie bedzie , zreszta Kuvelic , Mlu=ynski , Skvarek to co najwyzej poziom Hutnika , ...Brzeczek - wszystkim szydzacym ze wuja wuja - to wielki murzynski kutas w pysk , bo przy wuefiscie Guli to jest pan trener , wkoncu jest cos takiego jak pomysl na SFG ( w pewnym momencie Poletanovic osmieszal najlepsza druzyne ligi ) ....niestety duzy blad trenera ze na taka zacieta koncowke , z tak napompowana pienieznie druzyna Amiki wpuszcza debila Kuvelica i niestety Starzynskiego , ktory gra w tej lidze tylko i wylacznie poprzez mega idiotyczny przepis o mlodziezowcu ( jak ten wiek przekroczy to Garbarnia albo Hutnik to bedzie sufit jego kariery ) no i niestety pan sedzia ktory wzoruje sie nieszablonowoscia i podrabia Marciniaka ....szczerze , to myslalem ze czasy Fryzjera minely , no ale ....nieuznany gol to po prostu sjkandal i dyskwalifikacja tego sedziego ( moze nawet jakis udzial pilkarskiej prokuratury i kompletna dyskwalifikacja z sedziowania na poziomie extraklasowym - bo to nie blad - to swiadome przekrecenie wyniku ) , poza tym kazdy upadek zawodnika amiki byl gwizdany na ich korzysc , no i przedluzenie o 7 czy 8 minut bezbramkowej drugiej polowy ... hmmm , mysle ze przedluzu=yl by nawet ze 13 minut ........ frajersko oddalismy 2 punkty ( choc kazdy remis bralby w ciemno i z podziekowaniem) dzieki skandalicznej postawie sedziego i mafii w pilkarskiej ekstraklasie
|
Cytat:
Chłop, który nie umie podać na 3 metry do niczego nam się nie przyda w I lidze. Nie możne być tak, że jak jest młody to z urzędu musi grać nawet jak niczego nie potrafi. |
Cytat:
|
Trzeba to powiedziec. Wuja + Sobol sprawili ze mamy jaja. Czarny marzec konczy sie meczem z pogonia. Potem juz mecze ze srodkiem tabeli z ktorymi kazdy moze wygrac. A grajac z takim jajem jak dzisiaj z najlepsza druzyna w lidze to napawa optymizmem. Tutaj czas dziala na korzysc Brzeczka. Po przerwie na repre powinnismy byc jeszcze lepsza druzyna. Przypomne ze nasi koledzy z tabeli rowniez maja mecze z lechem czy rakowem przed soba. Nawet jak przegramy w szczecinie (uwazam ze sa duzo slabsi od lecha, sile razenia maja gorsza, ale lepiej w obronie) to zostanie 9 meczow z ogorami takimi jak my a tam moze wygrac kazdy z kazdym. Bedzie dobrze Panowie.
|
Oczywiscie ze Starzynski powiniem mecze z trybun ogladac. Jest zenujaco slaby.
Nie dosc ze stracil pilke to jeszcze truchcikiem wracal. Sedzia ewidenty blad, powonno byc 2:0 w czsie meczu. Ta gra daje nadzieje |
Ja po cichu liczę choć na punkt w Szczecinie a jak zagrają z nastawieniem, że nie ma nic do stracenia to nawet można się pokusić o wygraną (patrząc na nasze dwa ostatnie mecze). Potem zostaje już 8 a nie 9 meczy do końca i oczywiście nasza gra daje b. duże nadzieje ale jest taki aspekt, że nasza sytuacja w tabeli będzie wprowadzała nerwowość do naszej gry a poza tym ważne żeby dobrą grę dokumentować bramkami i wygranymi meczami bo same stwarzane sytuacje jeszcze nie przesądzają o sukcesie. A my ze skutecznością też mamy pewien problem. Noi mam nadzieję, że limit pecha do "gwizdków" mamy już wyczerpany do końca sezonu.
|
Tak na gorąco to przed meczem remis brałem w ciemno, choć wkorwienie.jest. to:
Pomijając stratę Starzyńskiego to co urwa odjebal Sadlok! Zobaczcie co znaczy gość który potrafi bić SFG!!! Tak czy inaczej bez kominów płacowych się nie obejdzie. Ale co mnie najbardziej niepokoi to Mikołaj który zaczyna tak jak to pisałem przy Kieszku stac jak widły w gnoju. I obym się mylił! |
Typowa polska ekstraklasa. Każdy z każdym może wygrać. Raz drużyny z dołu zaskakują, raz te z góry dołują. Na górze tabeli trwa wyścig paralityków o mistrzostwo Polski. Może się okazać, że Amica, tak bliska mistrzostwa, z zajebistym składem, na 100 lecie klubu da dupy niczym Wisła broniąca się (spadająca?) przed spadkiem.
Do tego VAR, czyli sposób na wypaczanie meczów. A było ....a nie pajacować z VARem i by prawidłowo było 2:0. Żenada. Dobry mecz, dający jeszcze nadzieję, oczywiście 1 pkt, kolejny 1 pkt może się okazać, że nam pomoże ale dopóki nie zaczniemy wygrywać to te punkty pojedyncze nam na chuja potrzebne. Nie rozumiem pretensji do Starzyńskiego. To jest młody chłopak. Nie jego wina, że gra. Nie jego wina, że taka jest polityka w Wiśle, nie jego wina, że nie mamy rezerw żeby się ogrywał, nie jego wina, że nie został wypożyczony. Także tutaj, zamiast pretensje mieć do niego, to powinno się je odłożyć na ostatnie miejsce, a mieć je do kogo innego. Oczywiście, że s.......ił ale nie ma co robić kozła ofiarnego z młodego chłopaka, który prawdę mówiąc znalazł się w złym miejscu i złym czasie, czyli Wiśle bez rezerw, źle zarządzanej. To jest polska ekstraklasa, wczoraj grasz żałośne i bez jaj, a dziś po prostu się starasz i już wychodzi. Jeśli morale będa wysokie i będzie ....ica w oczach to jest szansa na utrzymanie. I oby tak było. A później hard reset i walczymy niedługo o wejście do grupy LM :D hehe |
Skupie się na pozytywach, ponieważ na sędziowanie szkoda strzelić ryja.
Mamy drużynę, w końcu. Znamienne są słowa Brzeczka na pomeczowej konferencji ze nas to nie złamie. I ja mu wierze. Widać że ten człowiek ma pojęcie o tym co robi, a w dodatku jest otoczony zaufanymi i sprawdzonymi ludźmi (Sobol, Dyja). 9 meczów do końca i potrzeba 16 pkt do pewnego utrzymania. To wykonalne. Z tymi piłkarzami i z tym trenerem. |
Starzyński przyłączył się dziś do tria ,które załatwi nam spadek w tym roku. Do tej pory był to Gula, Sadlok i Kliment , dziś Piotruś mógł tą piłkę wybić 40 metró do przodu , nawet wybić na aut , nie on sie zaczął kiwać i rozgrywać , no ja pier*ole , to już jest szczyt wszystkiego !
|
Tylko spokojnie. Każda porażka jest nawozem sukcesu... Kurva mać!!!
|
Od serii rzutów rożnych po których obrońca obił poprzeczkę straciliśmy jakiekolwiek szanse na podwyższenie wyniku i zaczęła się dramatyczna "obrona Częstochowy". I udałoby się gdyby Starzyński ruszył z piłką albo wyjebał te piłkę przy aucie a nie próbwał grać z klepki Poletanoviciem ktory już ledwo chodził...
Piotr Starzyński nigdy nie był nikim więcej niż młodym z szansą ale obecnie zaliczył spadek formy i wszelkich umiejętności. Oczekuję że do końca sezonu nie zobacze go już na boisku bo jest zupełnie bezuzyteczny. Jakkolwiek by to ironicznie nie zabrzmiało to Skvarka by sobie lepiej poradził na tej pozycji i wtej fazie meczu :) |
Cytat:
Jeśli mamy odpalić takiego chłopaka, to kto ma grać? |
Aż mi się sama morda śmiała jak pomyślałem, że Brzęczek w końcu wystawił skład bez szrotu (czyli te wszystkie Młyńskie, Starzyńskie, Szoty itd), no i nadeszły zmiany... czy może ktoś mi je wytłumaczyć? Jak chciał wzmocnić obronę Częstochowy to nie mógł Żukow wejść? Tylko wprowadził chłopaka, który nie nadaja się do gry w pierwszych 3 ligach?
Za ten mecz winię Brzęczka, Starzyńskiego nie ma co obwiniać, nie jego wina, że ktoś go wystawił. Po raz kolejny gdy schodzi Savic przestajemy grać w jakąkolwiek namiastkę piłki nożnej. |
Tak, bo Savić to jest nasz Luka Modrić, mózg zespołu, bez niego już I liga.
Serio czytacie co piszecie? |
Cytat:
Oczywiście, fajnie, że chociaż remisujemy, że z górą tabeli mamy dwa remisy, że dziś było widać trochę ognia, woli walki a nie spuszczone łby i marsz ku spadkowi ale póki co, po tych wynikach, blamażu w PP, mówienie, ze Brzęczek to taki specjalista, który ukoi wszystkie problemy Wisły i w ogóle my już mamy drużynę. Śmieszne to jest. A Hyballa to fachowiec z Niemiec, A Gula to mistrzostwa zdobywał i z nimi to już tylko aby do Ligi Mistrzów pójdziemy. Ja wiem, że każdy by chciał, marzy o tym, najlepiej już, od dzisiaj... mieć druzynę jak za dawnych lat ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie przez te ....y z WSH i przez średnie zarządzanie (organizacyjnie, kadrowo) klubem przez trio, zanim będziemy mieli drużynę na jakimś poziomie. Póki co to mamy istny roz....... i przyszło nam pokłądać nadzieję i podniecać sie po jednym dobrym meczu. Meczu z Amicą, która w sumie walczy o mistrza ale też szału nie robi i ostatnio notuje chujowe wyniki, to nie jest jakiś hegemon tej ligi, meczu, który co prawda nam zjebał VARem sędzia ale też meczu, który tylko remisujemy, w frajerski sposób. Równie dobrze możemy zaskoczyć, utrzymać się łatwo jak i grać pytę dalej, taką jak z Legią czy Olimpią. A Brzęczka zweryfikuje 1-2-3 sezony - o ile w ogóle dotrwa, przetrwa w tym cyrku z jeden sezon, a nie jeden czy dwa zremisowane mecze. |
Cytat:
|
@Jaroo1,
Uważam że porażka w Grudziądzu była potrzebna, m.in. po to by zrobić przewrót w drużynie, wywalić Skvarki, Klimenty, aby Brzeczka postawił na grupę piłkarzy która chce walczyć za klub. Urwane punkty 3 i 4 drużynie w tabeli mówią same za siebie. A dzisiaj mieliśmy 3 punkty i traktuje ten mecz na równi z wygranym. |
Cytat:
|
Warto nazywać rzeczy po imieniu. To jest zwykła, pospolita kradzież, za którą w końcu ktoś powinien zapłacić. Trzeba być kretynem w swoim fachu, aby w takiej sytuacji odwołać gola" — ostro skomentował postawę sędziego w meczu z Lechem Poznań współwłaściciel Wisły Kraków Jarosław Królewski. Wiślacy zremisowali, a Tomasz Kwiatkowski nie uznał jednego z goli gospodarzy.
|
Mamy dobrych stoperów, szóstkę do regulowania tempa gry i przy okazji z dobrym dograniem ze stojącej piłki (Poletanović), potrafiące zagrać dobry mecz boki obrony, perspektywicznego Fernandeza, wielkiego walczaka Ondraszka i robiącego wiatr Momo i bramkarza.
Mamy ducha walki i charakter. Nie mamy: napastnika, kreatywnego ŚP, wartościowych zmienników i nadal przygotowania fizycznego oraz farta. |
Jarek niech przestanie pier do lic bzdury bo jeden błąd Kwiatkowskiego (fakt chvj z niego jest) nie wpłynie na nasze być albo nie być w lidze tylko ich zdupcone decyzję dotyczące zatrudnienia łysego bajeranta ze slowacji z jego pseudo grajkami z pseudo dyrektorem sportowym.zamiast ściągać 6 czy 7 szrociarzy trzeba było 3 zawodnikow z polskiej ligi wziac jak Poletanovic i postawić na trenera ktory zna Polska ekstraklase i bylibyśmy gdzieś w spokojniutkim miejscu w środku tabeli i nie musielibyśmy teraz napinać się po remisie z jedną z najlepszych drużyn w Polsce na ten moment
|
Ta drużyna ma przede wszystkim jakiś problem mentalny, trudno nawet powiedzieć z czego wynikający. Katastrofalne błędy indywidualne , które niweczą w zasadzie wysiłek całego zespołu.Myślałem ,że to przypadłość drużyny Guli ,ale za Brżęczka jest w sumie podobnie, tylko tak jak pisałem za Guli po meczu było w zasadzie koło 5-10 minuty , za Brzęczka gongi są w 94-98 minucie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do wartościowych zmienników to liczę że po mini cyklu z Dyja zobaczymy kilku odmienionych piłkarzy. |
Ondrasek jak wyreguluje celownik to te kilka goli w lidze na pewno strzeli, a taki pokraczny Kliment to nawet nie dojdzie do tego ze swoją formą aby na bramkę strzelił ;/
|
Btw, tak chciałem napisać, że tak dobrego obrońcy, który na dodatek wie jak wyjść z piłką i rozegrać, jak Colley, to nie widziałem w Wiśle od czasów Marcelo. To w zasadzie bohater tego meczu, bo to, że prawidłową bramkę mu zabrali, to nie jego wina. Zdecydowanie nasz najlepszy transfer w tym sezonie - ciekawe, czy z polecenia Pasiecznego...
|
Cytat:
|
Cytat:
@RAF - ukrywa, ale w pierwszej lidze nie ma nikogo do lepszego ukrywania potencjału. FBF już pojechał. Kim my chcemy grać skoro największym problemem jest to, że 18-latek zawalił dziś mecz? |
szkoda tylko ze nasze trio tak bryluje w tłiterach i innych mediach o gownowarte daty nad zydostwem itp - a nie podejmie sie walki z sedziowska mafia i nieudacznictwem ludzi z gwizdkami ktorzy podobno sa "zawodowymi " sedziami
|
Jesteśmy klubem paradoksem. U nas to nie zagraniczni piłkarze (wbrew opinii wielu kolegów) są szrotem bo tak naprawdę to oni trzymają tylko nas w nadziei na cokolwiek. Tylko młodzieżowcy (poza Gruchą i Mikołajem) są totalnym szrotem. Powiedzcie mi drodzy koledzy, czy my się k*rwa sami nie sabotujemy? Starzyński miałby problem się złapać w Hutniku a u nas gra regularnie. Za co? Tu ani liczb ani umiejętności ani jak widać po meczu z Lechem mózgu. Po co nam Młyński? Szota? Szot? czy nawet Plewka? Śmiem twierdzić, że oni mieliby teraz problem z pierwszym składzie w Wieczystej a co dopiero u nas. Ja wiem, że PJS jest taki modny i fajny, ale my może zacznijmy ściągać tu ludzi patrząc na ich umiejętności a nie PESEL?
|
Wszystko już w zasadzie zostało napisane.
Ja tylko.dodam, że tak walczącą drużynę chcę oglądać do końca Moim.zdaniem niezmiennie spadniemy z ligi ale przynajmniej po walce a nie po Gulowatemu. I ostatnia rzecz: brak Skvarki i Klimenta w kadrze meczowej- chwilo, trwaj. Za Hugim też nie tęsknię |
Czy spadniemy to się okaże. Aktualnie jesteśmy zdecydowanie najlepszym zespołem wśród tych które grają o utrzymanie (nie liczę Legii, oni już wyszli z tej walki raczej). Ostatnie dwa mecze były już na naprawdę dobrym poziomie.
Jedyne czego można żałować to czasu zmarnowanego na eksperyment z "krakowską piłką" połączony z punktowaniem w PJS, na eksperymenty transferowe. Czasu którego może nam zabraknąć. Ale gdyby ktoś mi napisał że w meczach Legia-Lechia-Lech zdobędziemy dwa punkty to popukałbym się w czoło. Mogliśmy więcej, powinny być cztery (mam nadzieję że zawieszą Kwiatkowskiego i Frankowskiego), ale też płacimy za źle zbudowaną kadrę. Nie jest pechem, winą trenera ani przypadkiem że tracimy punkty w końcówkach meczów - nie mamy ławki rezerwowych ani zespół nie został dobrze przygotowany. Stąd ostatnie 30 minut to rozpaczliwa obrona. |
Kto przed meczem zakładał 1pkt ? Raczej tylko najwięksi optymiści razem z tymi co mówili jeszcze ze wygramy. Wiadomo z przebiegu meczu noz się w kieszeni otwiera ale mamy ten 1pkt i mamy drugi mecz bez porażki i naprawdę widać różnicę w grze. Z Pogonią trzeba wierzyć że też uda się zapunktować. Jeżeli będziemy tak grali to w tych 8 kolejkach co zostaną po Pogoni jesteśmy w stanie wygrać spokojnie z 5 spotkań.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl