![]() |
Od kiedy ślepej kurze się trafia jajko? hyhy
Sam na początku mowiłem, że z tym Hyballa to spokojnie bo gościu szału nie robi, aczkolwiek nawet porównanie samego CV, wyszkolenia, charyzmy, do Stolarczyka czy Skowronka to ich po prostu zjadał na śniadanie, a patrząc też wtedy na to na kogo było nas stać to wlasnie był takim duzym wzmocnieniem dla nas. Gula to inna półka ale aby też z tego nie wyszlo tak, że w naszej Wiśle to oczywiście i jemu się nic nie uda... |
Cytat:
|
|
Cytat:
nic Ci nie odbierzemy - bycie protekcjonalnym wygląda często dziecinnie, i tak własnie jest i teraz: wolfy nie rozwiązałeś zagadki, bo nie wiesz, a ja wiem, haha, ale śmieszne :D A to co pisałes że ja "mogę wierzyć" pokazuje tyko, że na miejscu wolfiego z rozwiązywaniem zagadek miałbyś większe problemy :) zupełnie bym nie wiedział że to do mnie, gydyby nie było pod moim postem. |
Niech będzie, że to protekcjonalizm - śmiej się ile wlezie :D
Koniec OT, pozdro! |
Dla tych, którzy molestują serka jak dzieci proszące rodziców o zdradzenie tajemnicy co dostana pod choinkę (to była odpowiedź do czerepucha na jego mem "wiem ale nie powiem"):
7.05.21 Cytat:
|
bicie piany i obrażanie innych użytkowników , wynika chyba z tego że po prostu nie ma sie do czego przyczepić w temacie nowego trenera i nawet najwieksi sceptycy widza że to ktoś z naprawde najwyższej półki (na miare naszych możliwości) i narzekałby tylko idiota
no ale o czymś pisać trzeba stąd ten wylew jadu i prymitywizmu Brawo zarząd, brawo Trio , Adrian do dzieła ! |
No nic dziwnego, że się płaczkom obrywa za kocopoły, które tu wypisywali w swoich stanach maniakalno-depresyjnych. Zasłużenie. Może następnym razem będą pamiętać, że umiar w osądach jest ważny. A jeszcze ważniejsze jest to komu kibicują.
A fakty są takie, że się trenerów ocenia po wynikach i grze zespołu, a nie po pierwszym wrażeniu i elokwencji. Czy mitycznym już fakcie, że tuje są regularnie podlewane. |
Ja pierdyle sisusoida wyjechała w kosmos :D jaracie się jak małe dzieci a jak będzie to się okaże. Oby w końcu wszystko wróciło na właściwe tory bo chyba to jest najważniejsze. A najlepsi są nie placzkowie bo to przecież ich prawda jest najprawdziwsza :D ale Oni nie dzielą, to tak po prostu ,reszta to gorszy sort jak mawiał pewien jegomość :D
|
Mnie ciekawi jedna rzecz. Ci wszyscy piszacy, ze to trener z najwyzszej polki itp itp etc
Jakie Wy macie oczekiwania wzgledem naszej druzyny z trenerem z najwyzszej polki w aspekcie sportowym? Jakich wynikow i jakiego miejsca na koniec oczekujecie? |
Cytat:
Że gra będzie się kleiła i będziemy punktować regularnie. Miejsce w pierwszej 8 w takiej sytuacji jest możliwe. A oczekuję wiadomo pucharów i MP :) |
Trener jest super ale to ma być projekt na kilka lat, więc mam nadzieję, że hurraoptymiści się nie zmienią na jesien w najwiekszych krytyków bo Wisła znowu jest na 12 miejscu :D
|
Cytat:
8-9 miejsce - super. Oczywiście jak każdy kibic, nie pogardzę lepszą pozycją na koniec. Ale tak, środek tabeli jest OK |
Cytat:
Jeżeli za Forbes'a zarobimy trochę kasy, jeszcze wpadną pieniądze za Buksę to można wyregulować kolejną część długu, wrócą kibice na stadiony więc przychody z tzw. dnia meczowego również się pojawią i stopniowo będziemy wychodzić na prostą. Jeżeli plan z Gulą jest faktycznie długofalowy w kontekście pracy na 3/4 lata i tworzeniu projektu opartego na wprowadzaniu wychowanków z akademii przy ewentualnej sprzedaży z ogromnym zyskiem i gwarantem kolejnych % z dalszych transferów to trzeba mocno trzymać kciuki. |
W ostatnich 3 sezonach Wisła rozegrała 117 spotkań w Ekstraklapie. Z tego wygrała 35....To jest mniej niż 30%.
W najbliższym sezonie oczekiwałbym po prostu poprawy tych osiągnięć...Trochę więcej radości z wyników. Gdyby zbliżyli się do połowy wygranych meczów byłoby super. |
Z obecnym składem jak uplasujemy się w okolicach 9-12 miejsca to dla mnie sukces.
|
Cytat:
Ponadto liczę na promocję młodych graczy, już nawet nie po to żeby ich sprzedać i łatać jakieś dziury, ale po to żeby mieć kilku reprezentantów na szczeblu seniorskim. |
Środek tabeli będzie ok. Do tego bez kompromitacji w PP
No i przede wszystkim poprawa w meczach u siebie, to co było w zeszłym sezonie to jakiś dramat. Zwłaszcza w kontekście powrotu na trybuny, kiepska perspektywa oglądać wpi.rdol za wpi.rdolem przy R22. |
Cytat:
|
Panowie, co tak bez wiary?
W maju - przed fetą na rynku w Krakowie - widzimy się na narodowoym ;) |
Cytat:
Jak będzie 50 % minus jedno to się nie obrażę:) |
Cytat:
|
Cytat:
Uważam że zachowując ciągłośc trenerska, przyzwoitym prowadzeniu drużyny, osiągalne było nawet 4 miejsce w poprzednim sezonie. Warta pokazała, grając cały sezon na wyjeździe, z najmniejszym budżetem w lidze - da się. Nie uważam że byliśmy od nich słabsi kadrowo. W innych aspektach, jak najbardziej. Inna sprawa, że w poprzednim sezonie tylko Raków, Pogoń i Legia mogły o siebie powiedzieć że osiągnęły pozycję na miarę oczekiwań. Odnośnie przyszłego sezonu to dużo zależy od formy rywali. Uważam że szczególnie Pogoń, Śląsk, Raków szczególnie dostaną czkawka przez "puchary". Lech się pewnie pozbiera, Jagiellonia, Piast, Zagłębie będą w stawce zespołów z którymi będziemy rywalizować. Reasumując zadowolony będę z miejsca w pierwsze 8, co nie znaczy że nie chciałoby się walki o wyższe miejsca. Warto spojrzeć na drogę Śląska ktory w dwa lata z drużyny dołującej, okupujacej dolne rejony tabeli stał się pucharowiczem. |
Żeby grali tak jak w Gdańsku, a nie tak jak w Bielsku. Wyniki są pochodną wielu czynników na które często nie ma wpływu...
|
Wstrzymałbym się z typowaniem naszego miejsca w tabeli na zakończenie przyszłego sezonu.
Niech skończy się okno transferowe, trener przeprowadzi przygotowania i wejdą w nowy sezon i odczekajmy do końca rundy na pierwsze efekty, bo znowu będzie rozczarowanie jak w grudniu : - trener odejdzie - zwolnią trenera - nowe transfery okażą się niewypałami - będziemy mieć szpital z połowy zespołu. Nie mam żadnych oczekiwań na przyszły sezon oprócz braku spadku. Lepiej miło się zaskoczyć niż ponownie rozczarować. |
Cytat:
Dla mnie sukcesem będzie utrzymanie się i pokazanie, że duet trener-dyrektor sportowy działa. To czy MP będzie za rok, czy za 5 lat to nie ma większego znaczenia :> |
no i wiadomo , pognębić żydów w derbach , a najlepiej jakby jeszcze spuścić ich do 1 ligi przy okazji
|
Wygrana i remis w derbach, utrzymanie zapewnione na 2-3 kolejki przed końcem. Więcej nie wymagam. Tylko obawiam się, że znowu będzie jak zawsze: najpierw hurraoptymizm, a potem jak przyjdzie słabsza seria to zacznie się płacz i domaganie głowy trenera. Bo przecież piłkarzy mamy świetnych, Klub jest fantastycznie zarządzany, to trener jest zawsze winien. I ci co na początku wychwalają szkoleniowca, pierwsi potem rzucają kamień.
|
Pierwsza 5-8 plus budowa składu gdzie będzie coraz więcej młodych piłkarzy z potencjałem sportowym i finansowym /transferowym.
|
Moje marzenie na najbliższy sezon - być przez cały jego okres powyżej 10 miejsca w tabeli.
|
Utrzymanie się szybciej niż 3 kolejki przed końcem i okolice 10 miejsca na koniec będzie znakiem, że idziemy w dobrą stronę.
|
Cytat:
|
Jesli trener ogarnie to pierwsza ósemka jak najbardziej realna, fajnie by było zakręcić się kolo pierwszej piątki. Ci ktorzy oczekują poprawy w stylu 10 miejsca są trochę dziwni, bo to raptem 4 punkty więcej niz teraz zdobyliśmy, a ten sezon jest przez większość oceniany jako wielopoziomowa klapa. Na szczescie zarząd ma trochę większe ambicje. Dla mnie miejsce 7-8 to bedzie expected, wszystko powyzej na plus, a ponizej to bedzie kolejne rozczarowanie.
Z resztą ja na wyniki zawsze patrzylem przez pryzmat tego jaką piłkę gramy. Wolę takie 8 miejsce z zalążkami dobrej gry i pamiętnymi meczami niz 5 miejsce po dzidach na aferę, kupie farta i kopaniu sie po czole. Jak druzyna gra siermiężnie to szybciej tracę cierpliwosc do trenera w przypadku braku wyników. Mam nadzieję, że Gula sprawi, że znów się będę cieszył na najbliższy mecz Wisły. Niech drużyna odzyska radość z gry, a my z jej oglądania. Tego Wam i sobie życzę :) |
Cytat:
Sama ta liga jest tak nieprzewidywalna ze dzis jestes w ogonie,zeby potem bic sie o puchary.... Warta Poznan była ZA nami w tabeli.......i gdzie skonczyła..no własnie,jak sie chce to wszytsko sie da ,w naszej prostej lidze naprawde nie potrzeba duzo zeby zrobić wynik. Ja bym tylko chcial zeby nie przegrywali na R22 ,strasznie mnie bolą porazki w domu,na wyjezdzie wiadomo obcy stadion,nieprzychylni kibice to porazke zrozumiem ,ale u siebie zawsze trzeba starac sie o 3pkt. |
Liga nie jest nieprzywidywalna tylko cienka jak dupa węża. Jedyny klub obecnie poza zasięgiem to Legia, co też pokazuje śmiesznosć tej ligi bo ostatnimi laty nawet ta Legia spuchła i gra slabo ale wystarczy, że się zepną kiedy trzeba i nagle mają serię zwycięstw co pozwala im spokojnie oddalić się od reszty stawki. W tym sezonie jeszcze Raków coś powalczył. Reszta to już prawdziwi paralitycy i powinna w tej lidze być taka zasada, że jak sezon grasz słaby to w następnym sezonie grasz jako klub połamatorski i kopacze zarabiają po 3-10 tys zł na miesiąc i elo. Co roku zwykły wyścig paralityków, czy to o miejsce 2-3 czy 4. Wystarczy wlączyć tabelę na flashcore i zobaczyć na serię ostatnich 5 meczów zespolów z miejsc... 3-16... Góra tabeli zagrało tak samo a często nawet słabiej niż zespoły z dołu tabeli. I to najlepsze, że kluby z miejsc 4-8 cały czas walczyły o puchary w tych 5 meczach. No to zajebiście powalczyli (po prostu grali jak zawsze)
|
To jest nieprawdopodobne jaką chvjnię graliśmy przez ostatnie czasy, że teraz tak naprawdę wszyscy mamy wyważone oczekiwania. Ja również nie pogardzę jeśli zakręcimy się około 8-10 miejsca. Mam tylko nadzieję nie widzieć marazmu i serii porażek, bo te właśnie rzeczy powodowały u mnie szczególny niesmak. Grunt to sklecić ekipę, przygotować fizycznie i zbudować team spirit. Bez dobrego klimatu w drużynie nici z progresu. Dlatego liczę, że może Zdenek przyjdzie jednak bo facet był jednak takim dobrym duchem drużyny.
|
Cytat:
Przebudowujemy skład (znowu), chcemy (musimy) stawiać na młodych, to będzie kosztować punkty. |
Wygląda na to, że będziemy mieć dość szeroki i wyrównany skład. To powinno zagwarantować rywalizację w zespole, przy dobrym trenerze to musi przynieść poprawę poziomu. I to powinno być celem, grać jak najlepiej, wygrywać wszystko i walczyć o mistrzostwo. Czy to jest realny cel? To się dopiero okaże, ale stawianie sobie innego to minimalizm który nigdy nie idzie w parze z rozwojem...
|
Cytat:
|
Popieram Drozda. W tej grze główną wygraną jest mistrzostwo Polski. Każda drużyna przystępująca do ligi gra o mistrza. Od stawiania realistycznych celów jest zarząd. Piłkarz, w ogóle sportowiec, ma w każdy jednym meczu dążyć do zwycięstwa. Proste.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl