Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIV kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków, 19-12-2020, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10355)

Harcownik 20.12.2020 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1559893)
No sorry ale takie fakty to Ty powinieneś przedstawić na poparcie swojej tezy, a nie domagać się abyśmy tobie udowadniali ze się mylisz skoro noe chcesz wierzyć na słowo. Wiec ten teges do dzieła :D

Czytaj uważnie to się doczytasz. Gole, asysty, solowe akcje - na razie z tym słabo, ale to nie jest "dop..się" tylko konstruktywna krytyka. Liczę że na wiosnę pokaże pełnię możliwości.

piotek 20.12.2020 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1559897)
DOBRA...

Już dawno miałem to napisac, ale nie było okazji. Gdyby nie urewski pech i kuriozalne zdarzenia to tak powinno to wyglądać:

Pogoń -- 1:2 +2pkt
Warta -- 0:1 +3pkt
Zagłębie -- 1:0 +3pkt
Coruptovia 1907 0:1 +2pkt
7egła - 1:0 -- +3pkt
==============
+13pkt =27pkt

W gruncie rzeczy zgadzam się, że nasz stan punktowy, jest gorszy, niż wskazywałaby na to nasza dyspozycja na tle przeciwnika, ale równie dobrze powinieneś nam odjąć punkty za wczorajszy mecz, bo pewnie na 10 takich spotkań, 7 byśmy przegrali, a 2 zremisowali. Dodatkowo pewnie było kilka spotkań, gdzie byliśmy gorsi od przeciwnika, a udało nam się uszczknąć jakieś punkty. Chociażby Derby mogliśmy równie dobrze przegrać (chociaż zgoda, ze do czerwonej Forbesa byliśmy zdecydowanie lepsi), gdyby Siplak potrafił trafić w bramkę z dwóch metrów. Suma summarum na pewno nie bylibyśmy na podium, choć faktycznie powinniśmy mieć przynajmniej kilka punktów więcej

skarabeus 20.12.2020 20:49

harcownik,

Xanti, Cie zaoral, co przyznales (ze naginasz rzeczywistosc).
Ja nie mam tyle cierpliwosci ani ochoty prowadzic dyskusja o podstawach :-) na onecie czy interii bys pasowal idealnie :-)

Lucjusszz,

gdyby tak to wygladalo, to pewnie nie byloby u nas Hyballi.

Harcownik 20.12.2020 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1559901)
harcownik,

Xanti, Cie zaoral, co przyznales (ze naginasz rzeczywistosc).
Ja nie mam tyle cierpliwosci ani ochoty prowadzic dyskusja o podstawach :-) na onecie czy interii bys pasowal idealnie :-)

Lucjusszz,

gdyby tak to wygladalo, to pewnie nie byloby u nas Hyballi.

Człowieku opanuj się, ty chyba bez wrogów nie potrafisz żyć. Ja z Xanti wcale się nie spieram i nie "orzemy" się tylko na luzie ROZMAWIAMY. On też nie potrzebuje chyba rycerza. U ciebie tylko agresja lub pasywna agresja co drugi wpis. Prowadź "dyskusja" z kimś innym rzeczywiście, najlepiej ze ścianą, z własnym cieniem się może nie pokłócisz. Albo znajdź sobie jakąś fajną dziewczynę, to może ona pomoże ci rozładować te negatywne emocje.

Fugiel 20.12.2020 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1559894)
Można też to spłycić do stwierdzenia, że Savić jest inteligentnym graczem (wyciągnięcie obrońcy i zrobienie miejsca Kubie), a Chuca niezbyt (debilny faul w polu karnym vs Legia). Myślę, że na wiosnę zobaczymy kto jest kto - Savić przyszedł do nas kilka miesięcy temu, jest trudna sytuacja z pandemią, sam był chory. Popatrzmy z boku jak człowiek na człowieka - jest mu na pewno trudno. Odpocznie, przepracuje okres przygotowawczy z trenerem, którego zna, cała drużyna powinna wyglądać lepiej, to i Savić zacznie mieć liczby, a że potrafi je notować, pokazał w poprzednim klubie. Generalnie rozumiem sens wypowiedzi, że Stefan przyszedł z łatką kozaka z ligi słoweńskiej i powinien wymiatać z miejsca, a tak się nie dzieje, ale sprowadzanie faktycznego stanu rzeczy do suchych liczb w postaci bramek i asyst i porównywanie go z Chucą jest naginaniem rzeczywistości pod tezę.

U mnie Savic jeszcze budzi nadzieje, ze cos z niego bedzie - natomiast takiego przeczucia nie mam do Silvy, Chucki , Beciraja, itp.

a z tym kozakiem z miejsca -- hmm zachowujac proporcje - Zurawski tez na poczatku nic nie gral. :)

Karherop 20.12.2020 23:48

Te porównania do Żurawskiego są podobne jak do Błaszczykowskiego w kontekście transferu z niższych lig. Zdarzają się raz na setki transferów. Więcej tu przykładów Brleka, którzy wskakują na wyższy poziom, ale też nie budzą aż takich nadziei.

Po wygranej z Lechem, tym bardziej cieszy, że drużyna zagrała bez Sadloka i Frydrycha. Hyballa mógł zobaczyć jak funkcjonuje zespół w obliczu takiego osłabienia a dodatkowo na Piasta obaj są już "czyści".

I swoją drogą z tego ultra trudnego terminarza Hyballa wyciąga 4 punkty, a przez 70% czasu wyciągał nawet 9. Świetny prognostyk przed wiosną. Trener w miarę poznał drużynę i może przystąpić do ostrej weryfikacji.

bódyń 21.12.2020 07:30

Mehmerica to jest 2 najszybszy zawodnik w lidze
https://ekstraklasa.org/scorers/topSpeed/10
https://i.ibb.co/hBcyBNb/Zrzut-ekran...1-07-28-41.png

FraMat 21.12.2020 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1559910)
Mehmerica to jest 2 najszybszy zawodnik w lidze

przenieść go na szpicę
:>

krysztal 21.12.2020 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1559904)
Człowieku opanuj się, ty chyba bez wrogów nie potrafisz żyć. Ja z Xanti wcale się nie spieram i nie "orzemy" się tylko na luzie ROZMAWIAMY. On też nie potrzebuje chyba rycerza. U ciebie tylko agresja lub pasywna agresja co drugi wpis. Prowadź "dyskusja" z kimś innym rzeczywiście, najlepiej ze ścianą, z własnym cieniem się może nie pokłócisz. Albo znajdź sobie jakąś fajną dziewczynę, to może ona pomoże ci rozładować te negatywne emocje.

Daj go chłopie do ignorowanych będziesz zdrowszy.Tak gołoduposłownego człowieka na forum to ze świecą szukać

Karherop 21.12.2020 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1559910)

Nie wiem jak oni mierzą te prędkości, ale faktem jest że mamy szybkich zawodników niż w Premier League i Championa League tylko poziom nie ten.

skarabeus 21.12.2020 14:37

krysztalku,

ja wiem, ze boli cie, ze jade po tobie, za slepa wiare w skowronka a rownoczesne jechanie po zawodnikach. Teraz sie okazuje, ze jednak trener byl ujowy a druzyna jest calkiem, calkiem. Ale latwiej posypac glowe popiolem niz wypierac rzeczywistosc :-)

tedyy 21.12.2020 19:47

Biegać potrafią ale biegać z piłką już nie za bardzo :)

robert777 21.12.2020 20:36

Myslalem ze Jał Jeboa szybszy od Mehremicia a tu prosze

RAF 21.12.2020 20:53

Wydaje mi sie ze wszyscy zawodnicy powini otrzymac kredyt zaufania ma czas przepracowania okresu przgotowawczego z prawdziwym trenerem a nie parodysta i komediantem.

skarabeus 22.12.2020 00:17

Yaw ma szybki start do pilki. Mehremic to lokomotywa. Jak sie juz rozpedzi to leci ;P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl