![]() |
Cytat:
|
Pomimo porażki, widać że drużyna w ciągu zaledwie kilkunastu dni zrobiła duży postęp. Jest myśl, taktyka, konkretny styl, który zespół będzie chcial realizować. Wreszcie jest też trener na ławce, a nie tylko jego imitacja.
Jeśli zarząd pomoże trenerowi podczas przerwy zimowej przemyślanymi ruchami kadrowymi, jestem spokojny o utrzymanie się Wisły w obecnym sezonie. |
Mnie się wydaje, że brak zmian wynikał z faktu, że ci co grali robili robotę, krawaty niby miały więcej z gry niż w pierwszej połowie, ale do karnego poza wrzutkami z boku i wolnym za rękę sytuacji nie mieli. A my się odgryzaliśmy, poza spieprzonym wolejem była jeszcze sytuacja 4 na 3 dla nas którą samolubnie zepsuł Forebs. Legia takich okazji nie miała.
Po bramce zostało 10min gry i robienie zmian dla samych zmian to zawsze ryzyko, że zamiast poprawić to się pogorszy. Myślę, że w takim znaczeniu mówił Hyballa o jakości na ławce. Tym bardziej, że pierwszym do zmiany był Chuca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda tego meczu, tak jak i wielu poprzednich, gdzie strzelaliśmy bramkę jako pierwsi, a i tak schodziliśmy z boiska z przegraną.
Mecz z naszej strony wizualnie dobry... Byliśmy wyraźnie lepsi od lidera Eklapy... Ale niestety za wrażenia nie przyznaje się punktów... Cieszy, że już widać rękę trenera... w końcu na boisku można zauważyć jakaś ofensywną taktykę... powiew świeżości w tej dramatycznie słabej lidze... Mam nadzieje, że w styczniu przyjdzie jakiś sensowny napastnik... bo ten mecz należało wygrać... Powinno być 3:0 a skończyło się 1:2... Dramat... Legii udało im się na farcie... tylko potem zdziwienie, że odpadają z każdym w pucharach... |
mecz i wysilek druzyny polozyl zawodnik ktory jest imitacja napastnika , czy nawet pilkarza - chcialbymk murzyna juz nigdy nie zobaczyc w Wisle ...moze by sie pan Kwiecien zlitowal i wyciagnal go od nas
|
Cytat:
Oczywiście wiadomo, że nas remisy i tak nas nie urządzają, jednak w tym fragmencie spotkania czas na szaleńcze ataki już minął, bo psychologicznie bardzo ważne było dla drużyny i trenera żeby nie przegrać z Elką przed meczem z Lechem i Piastem. Okazje na zapewnienie wygranej (nie jedną) miał Forbes i je koncertowo zepsuł. No i kończyło się jak skończyło. Naprawdę to bardziej mnie interesuje temat czy nie dałoby się tam wycyganić karnego na Forbes'ie w pierwszej połowie po starciu z Borucem? |
Cytat:
Co to za gadanie, nowy trener zrobi jak nie w zimie to latem swoje porządki, zobaczymy czy będzie tam miejsce dla Forbesa czy Chuci. |
Cytat:
|
Do kiedy Chuca ma kontrakt ?
|
Cytat:
|
Jestem bardzo ciekaw nastepnego meczu - czy bedzie progres do meczu z Legia. Mam nadizeje, ze z przodu zobaczymy Olka - obawiam sie czy Kuba da rade presowac przez 70 min
|
Bramke na 2:1 w bardzo dużej mierze należy przypisać na konto Abramowicza. Wszedl niewiele wcześniej więc powinien mieć siły i gryźć trawę. A on co robi?? Pilka dochodzi do Juranovica jest najbliżej Abramowicz i zamiast dojść do niego powalczyć, przeszkodzić, zablokować dośrodkowanie, to on co?? On jaśnie pan się cofa :/ dramat. Cofa się. Kryje na radar, asekuruje :/
Myślę, że Hyballa mówiąc na konferencji, że przy bramce na 1:2 brakło pressingu, właśnie miał na myśli Abramowicza. |
Tak wyglądała gra w obronie za czasów Skowronka przeciwnik ma piłkę to się cofamy. Trudno wykorzenić takie wygodne przyzwyczajenia, no i Abramowicz ma już swoje lata nie łapie za szybko o co chodzi. O ile nie bał się że zostanie wkręcony w ziemię bo to też mogła być przyczyna jego nic nie dającego drużynie zachowania. Alibi i tyle.
Pozytywny jest jedynie fakt, że dostanie za to adekwatną zjebkę w szatni, bo nie po to wchodził żeby unikać odpowiedzialności. |
Ale by siadł taki Trugeman w tym meczu.
|
"Kluczowe jest to, że Boruc dotknął piłki. Gdyby tego nie zrobił, czyli gdyby Forbes zamiast kopać przed siebie trafiając w Boruca, kopnął lekko w bok i potem wpadł na bramkarza to sędzia musiałby gwizdnąć karnego."
Być może się tylko czepiam, bo nie jestem obiektywny, ale czy w tej sytuacji Jędrzejczyk nie rzuca się w nogi Forbesa? |
Nie czepiajmy się na siłę. Mecz był sensownie gwizdany.
Lata temu mieliśmy w tym aspekcie jednak dużo większy bajzel, jeśli chodzi o kontrowersje, grając z krawatami. |
Oglądając sytuację Forbesa, w ogóle by mi nie przyszło do głowy, że mógłbym tam być odgwizdany wolny. Arbiter sędziował dobrze, pozwalał na twardą grę. Jedynie uważam, że dla Slisza żółtko powinno być już za wejście w Szota, no ale nie róbmy z igieł wideł.
Praprzyczyną porażki jest słabe przygotowanie kondycyjne. Chętnie porównałbym zestawienie sprintów i pokonanej odległości przez obydwa zespoły w 10-minutowych odcinkach czasu. Nie zdziwionym się specjalnie, gdybyśmy w ostatnim kwadransie wyglądali na tym tle gorzej od Legii. Niemniej sam mecz pozwala spoglądać w przyszłość optymistycznie. Graliśmy, było nie było, z najlepszą kadrowo drużyną, która przez długi czas była przez nas w pełni zneutralizowana. Klarownych sytuacji mieliśmy więcej niż Legia, ale przeważyły indywidualne umiejętności legionistów. Co najważniejsze, nasze sytuacje były przez nas wypracowane (poza tą jedną, kiedy Jędrzejczykowi odcięło prąd i podał Forbesowi). Idziemy dalej i na wiosnę powinniśmy być już innym zespołem. |
Skoro już były poruszone kwestie sędziowskie, dorzucę swoje 3 grosze. Przybył to obecnie najlepszy sędzia w naszej lidze, gdyż zwyczajnie czuje dobrze mecz - jak jest walka, to daje pograć, a już w przypadku przeginania gwiżdże niemal wszystko, by utemperować zawodników.
Jedyną rzeczą, do której bym się przyczepił, to brak żółtej kartki dla Martinsa za przytrzymanie Savicia w pierwszej połowie. Był to typowy faul taktyczny, po którym Wisła ostatecznie wyszła z kontrą. Nie zmienia to jednak faktu, że przewinienie miało miejsce. Martins dostał w końcu kartkę koło 60 minuty, więc pierwsza sytuacja mogła zaważyć na losach meczu. |
Cytat:
Jedynie ta ostatnia patelnia od Yeboah.. tutaj faktycznie zabrakło zimnej krwi, ale i tak nie mamy gwarancji, że wszyscy poprzednicy wpakowaliby brame. Brakło szczęścia. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl