![]() |
Cytat:
Wg. mnie Tupta OK, dochodzi do pozycji, ma szybkość i siłę. Na minus że czasem zwalnia akcje. |
Cytat:
|
Stary już jestem, ale to się nigdy nie znudzi :) Radość taka sama jak 24 lata temu :)
|
Cytat:
Ps. Kraków jest Nasz !!!!! |
nie wierzylem , naprawde nie wierzylem ze ten pajac probierz zrobi taka lipe z tego meczu ...na szczescie dla nas Oni tam zatrudniaja niezlych klaunow ...po 1 polowie balem sie strasznie - bo gra szarpana .... Buchal - bez zarzutu - choc tak naprawde to za duzo roboty nie mial ....Klemenz , Janicki - zwyciezcow sie nie sadzi ale czekam czasow na 2 innych stoperow - Niepsuj fajnie bo ....bo nie szarzowal do przodu ( czego nie umie) i zabezpieczal obrone - Sadlok ( hmmm , tu juz nie mam sil - w imie zasady ze zwyciezcow sie nie sadzi ale ...skoro On juz musi grac to moze zrbmy z niego lewego pomocnika ?? bo jako obronca jest mega slaby ...ma za duze parcie do ataku - dzieki temu przeciwnik po lewej stronie ma autostrade ) - Zukow- mega fajny zawodnik - pitbul jak Llonch - tylko z ciagrim do przodu i technika - dla mnie 2 x lepszy - Basha ( o ktorym czesto zle pisze) nawet niezle - choc nigdy mnie on nie zakakuje , Vukan ?? - widac mega potencjal - mysle ze troche za bardzo chaila - znajac realia Belgradu - nie kazdy wytrzymuje presje derbow - nie bylo zle- choc moze byc lepiej - KUBA - pan profesor - nasza mega legenda - Wojtkowski - jeden z najwiekszych wojownikow meczu - fakt ze ni jakis mega grozny w ataku ( bo tego nie potrafi) ale naprawde tak zaangazowanego Wojtkowskiego to tylko oklaskiwac - moze chlopak wkoncu zmadrzej ...Tupta ....poza szybkoscia to dla mnie zaden napastnik , sory- ale jako 1 - wysuniety napastnik to oczekuje czegos wwiecej niz szybkiego biegania - bez zadnego zagrozenia - -spieprzyl setke - tak jak z plockiem - i tyle - dla mnie slabiak - wole promowac Olka ......brawa dla wszystkich , jestescie bohaterami sezonu .......poziom stadionu - dopingu - oprawy - ....az przykro ze takie wiesniaki graja w ekstraklasie ....na festeyn parchate cwoki
|
Cytat:
|
Walki o utrzymanie nie będzie, ale to było wiadome po zimowych transferach i powrocie Kuby po kontuzji, a dzisiejszy mecz pokazał, że Wisła powinna walczyć o medal MP, nie o utrzymanie, choć szkoda, że w drugiej połowie Wisła nie poszła za ciosem, bo można było wygrać wyżej.
Przykład Cracovii, Pogoni za Runjaicia pokazuje, że niewiele trzeba, aby walczyć o najwyższe cele - wystarczy solidna obrona i liczenie na farfocle w ataku. Mam nadzieję, że z czasem Wisła coraz mniej będzie oddawała inicjatywę, a wróci do ofensywnej gry, bo gra ofensywna na tle obronnej reszty ligi może przynieść bardzo dobre efekty. Szkoda tych dwóch frajerskich punktów na własne życzenie z Płockiem, bo byłaby realna szansa na trzecie derby, ale nadzieja cały czas jest. Utrzymanie już jest, teraz zaczyna się trudniejsza walka - że szkodnikami z TS-u i ich obrońcami - z układem o przejęcie Wisły w 100%. Miała to być formalność, a to trwa już kilkanaście miesięcy i cały czas jest duże zagrożenie, że TS dokończy swój cel z lat ubiegłych i zniszczy Wisłę. Mam nadzieję, że Królewski nie ugnie się i nie zapłaci haraczu przestępcom. |
Sraxa nawet nie pierdnela w tym meczu. Skowronek kompletnie zmiazdzyl ogrodnika.
|
Cytat:
Tupta zagrał ok. Jeszcze raz napiszę: Wojtkowski super. Gdyby tak grał w każdym meczu... |
Brawo piłkarze, brawo trener Skowronek! Takie mecze budują. Nie ma co, teraz trzeba powalczyć z Amicą.
|
Cytat:
|
I statystyki meczu.. Co ciekawe Zukow tym razem przebiegll mniej niz sie wydawalo:)
https://i.ibb.co/GMDnkXy/Zrzut-ekran...3-23-41-08.png https://i.ibb.co/r4ZMYNv/Zrzut-ekran...3-23-41-35.png https://i.ibb.co/LdBGxx2/Zrzut-ekran...3-23-41-53.png |
Radość nie do opisania !!!!!
Zwycięstwo w Derbach, Zwycięstwo na Kauflandzie - mina Probierza po meczu bezcenna !! Nasi Piłkarze śpiewający na środku boiska "Kraków jest Nasz" - wśród płaczących starozakonnych - BEZCENNE !!!! |
Wisła Pany. Kraków jest nasz.
|
WISŁA PANY,Dziekuje za ten piekny mecz piłkarzom,piekne chwile.
|
Cytat:
Widać było, że wyciągnięto wnioski z meczu z Płockiem. |
Wisełko jak ja Cię kocham.., po prostu nie do opisania. Jak już tracę nadzieję to Panowie robicie rzeczy wielkie. Panie piłkarzu Gieorgiju Żukowie masz serce do gry, wielkie dzięki, robisz różnicę. Dzięki Panowie, jesteście wielcy. WISŁA PANY! Nigdy nie zginiesz!
|
gromy na Janickiego i narzekanie na Sadloka a pierwszy wyblokował cudem najwazniejszy strzał w meczu a drugi dostarczył decydującą piłkę, dziiękuję chłopaki
|
Cytat:
|
No i elegancko. Kozacko panie Żukow! Ten gość jest za dobry na ekstraklasę.
Wojtkowskiemu super posłużył przepis o młodzieżowcu - ma on widać sens. Sędzia Stevie Wonder bo przecież nie przekupiony, prawda? Ale za to te 2:0 w i dobitka w 90 minucie lepiej smakują. *** Cytaty mędrca Syjonu: Mogę tylko kibiców przeprosić, za to, że tak się zaprezentowaliśmy i nie wygraliśmy, bo akurat jest to bolesne dla wszystkich naszych kibiców - dodał Probierz. Oj masz pan rację panie Probierz, aj waj! Zapytany z kolei o to, że jego piłkarze widzą jak on sam zachowuje się przy linii i że jest "pobudzony", co może wpływać na zawodników, odpowiedział wyraźnie poirytowany... - Nie ma to nic wspólnego z nerwowością, bo jak ktoś ma piłkę, to nie krzyczy. Jak posiadamy piłkę, to jesteśmy nerwowi, a że ktoś protestuje? Pan widział z góry, a ja widziałem z ławki, a siedmiu moich zawodników protestuje? Trudno mi oceniać, bo tego nie widziałem, ale z dalszej perspektywy wyglądało, że zawodnik odbił ręką i była to celowa pozycja obronna. Teraz można bardzo dużo, a jak wcześniej z boku krzyczałem, to nikomu nie przeszkadzało, ale były dobre wyniki. HAHAHA, ale bełkot! Wijesz się pan jak piskorz panie Probierz, ale w każdym kolejnym zdaniu zaprzeczasz samemu sobie. Jak by się tu wytłumaczyć z klęski przed profesorkiem? Musisz się pan lepiej postarać panie Probierz, w końcu to profesur, kanclerski łeb hahaha! |
Chcieli tym kvrwom pomoc sędziowie ale się nie udało! Wisła Pany!
|
ale jestem dumny z naszych pilkarzy!!!
chcieli nas przekrecic, doliczyli 7 minut z d*py, a oni dali zdali probe charakteru i jeszcze dobili to k*restwo w koncowce :) Dziekuje! |
Witaj Euforio. Lanie na Kałuży wartość bezcenna i dodana, Aczkolwiek już po meczu i wbrew hurraoptymistom nadal GRAMY O UTRZYMANIE w tej skopciałej lidze. Wystarczą dwie trzy porażki w najbliższych meczach i wracamy do punktu wyjścia. Więc spokojnie i z umiarem. Na Amike pewnie przyjdzie ze 26 tys. Będzie sensowna kasa z biletów i pokaz siły kibicowskiej. Oby i punkty były choć pełny stadion nam nie służy. Walka walka walka. A że Wronki ofensywny futbol grają i na fali są to będzie arcyciekawie. Zakonni ?, od czwartku to oni mnie już nie będą obchodzili, . ZA DZIŚ MEGA BRAWO
|
Pekinie to zwycięstwo smakuje wybornie. Wisła Pany
|
Lepszy remis z Sobolewskim i wygrana z Probierzem, niż wygrana z Sobolewskim i remis z Probierzem. Dzięki za walkę Drużyno!
|
Cytat:
|
Samobójczy van amercośtam a z trybun qrwa mać pasy grać- najlepszy moment meczu
|
Wisła Pany.
Dzisiaj to nawet w pracy jest się szczęśliwym :-) |
Co nie znaczy, że w jakimkolwiek innym meczu sędzia policzyłby tak samo.
Ale i tak wyszło lepiej. Wygralibyśmy tylko 1:0 i byłoby gadane, że przypadek. |
Kilka słów również ode mnie, miałem przyjemność oglądać spotkanie z perspektywy trybun, na poczatek kibice sąsiadki.. myślałem że u nas jest dużo patologii ale to co zobaczyłem na ich mlynie przechodzi ludzkie pojęcie.. Część naj.eba.na w cztery dupy siedząca z głowami między nogami albo zataczajaca się na innych. Do tego grupki szczurów w PitBullach nie zainteresowana meczem tylko bajerowaniem towarzyszących im małolatek. jeszcze inna grupa to bezzębni menele z przypadku :D Jesli chodzi o doping to gdy jest spiewane o cracovii to slychać bardziej buczenie natomiast jak przychodzi zaspiewać WTSK to nagle wszyscy się włączają.. poziom kompleksów kosmiczny.. wisienką na torcie był naj.eba.ny dziadek ktory przy rożnym Sadloka tak go wyzywal że spadł 3 rzędy niżej i wypadła mu sztuczna szczęka :D W kwestii pilkarskiej nasi naprawde walczyli o każdą piłke do konca, na pewno na plus Vukan, Basha no i Żukow który myślę że mial siły na trzecią połowę.. Wojtkowski też fajnie zagrał, zupełnie inny zawodnik niż ten z jesieni.. Kuba profesor, dużo widzi ale szybkość już nie ta.. Co do Tupty nie byłbym taki surowy, owszem miał 100% sytuacje którą powinien lepiej zakończyć ale ogolnie cały czas był podwajany jako wysunięty napastnik.. Do tego fajnie parę razy cofnął się po piłkę albo wystawiał się na pozycje i szukał gry, myślę że jeszcze brakuje mu zgrania z resztą chlopaków :) Reasumując bardzo dobry mecz, Skowronek swietnie rozczytał taktykę ogrodnika i dzięki temu 3 pkt dla Nas, dzięki Panie Trenerze, dzięki Panowie Piłkarze, WISŁA PANY!!
PS: Probierza po powrocie do domu czekała niespodzianka w postaci transparentu "0:2 hahaha" :D :D :D |
Cytat:
|
Nigdy nie miałem tak wspaniałego kaca w środę :D Ogromne brawa i podziękowania dla naszych zawodników i trenerów.
|
Czytając pomeczową wypowiedź Probierza widać, dlaczego Cracovia przegrała ten mecz. Słuchając wypowiedzi Skowronka widać, dlaczego Wisła wygrała tyle spotkań ostatnio â włącznie z derbami. Jeden widzi, co się dzieje na boisku, dobrze analizuje tak samo pozytywne, jak i negatywne sytuacje, i przekazuje tę wiedzę bezpośrednio piłkarzom w zrozumiały dla nich sposób. Widać to potem na boisku. Drugi natomiast (czytaj Michał Probierz) widzi wszystko poza oczywistymi błędami w taktycznym przygotowaniu do meczu i dziwi się jak to ta Wisła odczytała naszą taktykę i zagrała tak, aby zniwelować nasze atuty. Szuka więc winy u sędziego, w pojedynczych zagraniach piłkarzy Cracovii, w mentalności poszczególnych zawodników, w ich wieku, i w tym, że nałożył na nich presję zbyt dużą. Od razu widać, że nie ma on zielonego pojęcia o tym, dlaczego ten mecz przegrali i dlatego Cracovia nie będzie mistrzem. Bo jej trener nie wie co się stało w 3 ostatnich meczach. Natomiast trener Wisły od razu wiedział, dlaczego przegrywamy i co zrobić, aby ten stan zmienić. Derby to była dla niego wielka próba, która zakończyła się wielkim sukcesem. Olbrzymia w tym zasługa oczywiście samych piłkarzy i naprawdę uważam, że to był nasz najlepszy mecz od dawna, gdyż i teren był trudny, i nasza sytuacja. To nasi piłkarze są pod większą presją, bo walczą o utrzymanie, a nie MP. I to nasi piłkarze byli wczoraj lepsi. Wisła Pany!
|
Ja tylko mam nadzieję że nikomu nie strzeli do głowy pomysł zwalniania Skowronka (a były takie komentarze przy ewentualnej stracie pkt wczoraj). On robi niesamowitą robotę, jak sam mówi praca trenera to jego pasja. Wisła nie jest pierwszą drużyną którą potrafi poukładać a wczoraj było widać że przygotował idealnie drużynę pod grę crakovi. Wisła była wczoraj o niebo lepszą drużyną a tamci biegali jak dzieci we mgle i to na wyjeździe, bez dopingu. Pięknie
|
Cytat:
Przy jedynej bramce Cracovii Frankowski się zwyczajnie obsrał, mimo że Var dał mu drugą szansę, tutaj fakt. Zresztą, w doliczonym czasie strzeliliśmy gola, co dodatkowo zamyka im mordy, więc wszystko dobrze się skończyło. |
Cytat:
|
Cytat:
Dodam że spieprzył może w Katowicach, ale najwięcej o jego pracy wiem z mojego rodzimego Mielca. Tam naprawdę robił mega robotę bo graczy nie miał najwyższego sortu a potrafił poukładać i prawie wywalczył wtedy awans. Ostatecznie największy zarzut jaki się pojawiał w jego kontekście to że zbytnio "zakumplował" się z piłkarzami, ale to tylko komentarze jakiś tam lokalsów. |
Nie dorastają Wiśle do pięt, przegrali sportowo i przegrali wizerunkowo. Ten szpaler z racami w drodze na mecz wyglądał niesamowicie i piłkarze byli doskonale umotywowani. Do Derby zawsze nasi są lepiej przygotowani mentalnie, czują jak ważne jest to spotkanie dla wszystkich, widać kto rządzi w Krakowie. Dawno nie widziałem takiej pasji w grze Wisły. Cracovia rozbita na molekuły, pycha kroczy przed porażką - niby banał, ale jak to zwycięstwo wspaniale smakuje. Jeszcze raz wielkie brawa Panowie, bo jest za co dziękować. Banan nie schodzi mi z gęby. Wisła PANY!
|
Akurat zgadzam się z Trelą, że nasi konsekwentnie w każdych derbach wiedzą, że kluczem jest podejść do tego na spokojnie. Owszem, trzeba im dorównać agresywnością, bo sędzia może różnie podchodzić, ale bez wielkiego podpalania się.
Cracovia Probierza zawsze wychodzi niby zmotywowana, ale zwykle przemotywowana. Ich kibice pieprzą o łamaniu nóg, o tym, że trzeba zapierdalać, trener pewnie też kręci korbę w szatni. Wychodzą na boisko wychodzą pierwszy raz od roku w miarę pełne trybuny i od razu kupa w majtach. Jak tracą pierwsi gola, to już kompletnie się sypią. Nie skończyły się powtórki gola Kuby, a już Tupta jechał sam na sam. Nie minęła minuta, a już piłka była drugi raz u nich w siatce. |
Cytat:
Najwyraźniej dla niektórych patologia opisana przez Ciebie jest niewystarczająca jeszcze :D:D:D Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl