![]() |
Cytat:
|
Tak, wiem.
Ale spróbuj obronić w tym przypadku trenera. Chciałem to napisać już po meczu z Koroną, a tym bardziej z Zagłębiem, ale łudziłem się, że tendencja będzie jednak wzrostowa. Nie jest. Wiem, że bronią go wyniki. Zwłaszcza w tej rundzie. 5 zwycięstw, 1 remis. Jednak z każdym meczem wygląda to taktycznie gorzej. Czyżby rywale już się zorientowali, co należy robić? Chętnie przyznam się do pomyłki w ocenie i uznam, że fatalne oddawanie pola po strzelonych golach to wina indywidualnych błędów piłkarzy, a nie taktyki przyjętej przez trenera. |
Cytat:
Ja .......ę, weź człowieku przyjmij do wiadomości że mamy skład maks na środek tabeli i zdeterminowany przeciwnik jest w stanie nas zdominować, tak jak to zrobiły Korona i WP. Dochodzi do tego zmęczenie - tylko Żukow jest u nas typem biegacza - i zaczyna się walka o przetrwanie. Dodajmy, że ten sam problem miały w tej kolejce (w różnym stopniu): - Śląsk - Lechia - Lech i Jaga - Arka. To jest ten sam poziom nieogarniania rzeczywistości jak .......enie wieśniaka że przeciwnicy stwarzają sobie okazje, tylko ich nie wykorzystują. No, stwarzają, bo to słaba Wisła a nie Barcelona. Stwarzają z Legią, Cracovią czy Śląskiem to tym bardziej będą stwarzać z drużyná z dołu tabeli, a taką jesteśmy. TO NIE JEST SKŁAD NA DOMINACJĘ W LIDZE, NA PUCHARY CZY PEWNIE NAWET ÓSEMKĘ. MY CHCEMY SIĘ W TEJ LIDZE UTRZYMAĆ. Dlatego Twój post jest idiotyczny, bo zakłada że mamy możliwość dominacji przez cały mecz, a to nieprawda. Kubeł zimnej wody na głowę, rzut oka na tabelę, potem na skład. Jeżeli ktoś ma urojenia że będziemy wszystkich golić to radzę już teraz zejść na ziemię. Ja obronię trenera - ma skład jaki ma, po każdym meczu tylko Żukow jest w topie przebiegniętych km, wielu zawodników jest wiekowych a poziom składu dupy nie urywa. Jest OK, ale dobry początek z druźynami w kryzysie chyba niektórym główki rozgrzał. |
weźże czytaj przytomnie.
Tak, wiem, że mamy skład na maks środek tabeli. Gdzieś napisałem, ze na mistrza? Gdzieś napisałem że mamy skład na dominację przez cały mecz? Piszę tylko to, co pobrzmiewa w wielu wypowiedziach na forum, choć na razie nikt nie chce tego powiedzieć głośno: my nie dajemy się zdominować po jakiejś walce. My pozwalamy się zdominować po strzelonym przez nas golu. A to już nie wynik jakości składu tylko przyjętych przez trenera założeń. |
Mnie jedynie martwi, że młody Pawłowski przyspawany do ławy, bo on naprawdę dawał radę w poprzedniej rundzie i w meczach kontrolnych. Uważam, że gdyby on wszedł w tym meczu za Żukova zamiast Kuljevicia to możliwe, że wynik byłby inny. Chłopak zawsze dawał dużo jakości i ożywienia w środku pola. Szkoda go.
Uważam też, że Boguś niestety już się nie nadaje. Od ostatniej kontuzji widać, że brak mu pewności siebie i gra tylko na alibi, cały czas do tyłu, żeby tylko nie stracić. On często tak miewał, ale potrafił takie zagrania przeplatać świetnymi - teraz całkiem zgasł. Chyba sam czuje, że to już nie to i dlatego tak gra, żeby tylko czegoś nie spieprzyć. Wpuszczanie go jako zmiennika mija się z celem. Niestety Rafał tak ma, że jak nie ma zaufania to nic nie pokaże. A w obecnej dyspozycji i przy obecnej metryce - nawet przy pełnym zaufaniu i grze w pierwszym składzie mógłby nie podołać. A tak poza tym to nie mam większych uwag. |
Tym bardziej że Skowronek pracuje 3 i pół miesiąca z czego miesiąc to była przerwa świąteczna....Pamiętajmy jak kiepsko drużyna wyglądała w rundzie jesiennej pod względem kondycji.Poprawę widać gołym okiem ale chyba nikt nie sądzi że takie zaległości można nadrobić w miesiąc mając na uwadze że drużyna musi wejść w miarę "świeża" w rundę wiosenną.Cieszmy się z tych punktów bo w grudniu takie wyniki wzięli byśmy w ciemno.W tych meczach najważniejszy był wynik a nie wrażenia artystyczne.
|
No tak Boguski nie odpowiada tylko za trzęsienia Ziemii, koklusz i gradobicie... idiocii
|
Panie Boguski za mało k urwa k u rwa, bez tatuaży i włosy.. fuj no jakże to tak i ten piskliwy głosik, w rękawiczkach przy 7 stopniach?? nie mam słów...
|
Z racji naszej biedy i ubóstwa mamy takich piłkarzy, którzy wiadomo, że już powinni być na zasłużonej emeryturze i tyle. Są to Boguś, Brozio i Wasyl. A, że byliśmy rok temu w dupie i pół roku temu w dupie, to chlopaki sa nadal w składzie, ale chyba już nikt się nie łudzi, że są to ich ostatnie chwile w Wiśle i w powaznej pilce na poziomie ekstraklasowym.
No chyba, że znowu będziemy w dupie, cały sklad się rozsypie i nie będzie kogo kupić/podpisać z kim kontraktu, to wtedy może byc rożnie. Swoje dla Wisły chlopaki pograli, szczegolnie Rafal i Paweł i to jest piekne, że mamy pilkarzy, którzy tak się identyfikuja z klubem, tyle mają oni wspomnień z nami i my z nimi, taki kawal historii razem przeszliśmy. Także nie ma się co denerwować itd na pilkarza zasłuzonego i wysluzonego, skoro wiadomo, że jest akurat w tym sezonie trochę z potrzeby chwili. Szacunek dla niego |
Cytat:
Serio, po serii pięciu zwycięstw przychodzi remis i zaczyna się .......enie. A przyjdą też porażki. Teraz cztery mecze z topem ligi. Nie rozumiem tego, dla mnie przemawia przez Ciebie myślenie życzeniowe, zauważyłeś że nie rozdajemy kart w każdym meczu, przeciwnik chce odrobić i nas czasem tłamsi - no szok. Ty naprawdę rozumiesz sytuację Wisły? Ręce opadają. Oficjalnie zaczynamy odliczanie do "Skowronek out". |
Cytat:
A skład na puchary, wiadomo. |
Cytat:
Teraz trzeba albo lepszego wykonawstwa (będzie ciężko, bo m.in. kontuzje) albo trzeba coś pozmieniać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl