![]() |
Cytat:
A przecież to właśnie Paweł powiedział kilka lat temu w wywiadzie dla PS: "Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz". |
Cytat:
Do 80 min zagraliśmy po prostu świetny mecz. Btw mógłby ktoś Buremu zasugerować wywalnie piłek w aut zamiast na sam środek na 20m pod nogi przeciwnika? |
Ze względów zdrowotnych odpuściłem wczorajszy mecz pierwszy raz od 2016 roku - siedziałem w domu, nc+ wylaczone, specjalnie pracowałem, ale sledzilem na chacie co tam pisza.
Bardzo sie ciesze i jednoczesnie smuce, że straciliśmy mimo dobrej gry za Skowronka straciliśmy co najmniej: 1pkt ze Slaskiem, 1pkt z Lechia i 3pkt z Gornikiem... |
Nikt chyba nie zwrócił uwagi, ale wczoraj pierwszy raz od meczu z ŁKSem nie straciliśmy bramki a za tydzień gramy z... ŁKSem. :mysli: Przypadek? Nie sądze :D
Cytat:
My natomiast poza bramką przynajmniej 3 groźne sytuacje, więc tak naprawdę wynik można uznać za przewrotny bo nie wygraliśmy wyżej niż 1:0 |
Burliga to chyba sam nie wie jakim cudem nie trącił tej piłki wślizgiem, a wtedy musiałby być gol. To już zwykły pech.
|
To co?
Idziemy na Mistrza? |
"...Po meczu z Górnikiem Zabrze (2:4) trener Wisły Artur Skowronek musiał na nowo tchnąć życie w swoich piłkarzy. Musiał w jakiś sposób na nowo ich naładować. Wymyślił wyjątkowy film motywacyjny, w którego powstanie zaangażowano szeregowych pracowników klubu i rodziny zawodników. Na odprawie przedmeczowej piłkarze zobaczyli kilkuminutowy klip, na którym ujrzeli swoich bliskich. Kochamy cię tato. Wiemy, że dasz radę takie słowa muszą wzruszać i ładować. Ale było też wesoło. Jeden z pracowników pojawił się przed kamerą z otwartym opakowaniem Paprykarza Szczecińskiego. Ja już ich napocząłem, teraz kolej na was brzmiało przesłanie. Podobny klip (ale na nim były nagrania tylko członków rodziny) zobaczyli piłkarze Realu Madryt przed zeszłorocznym finałem Ligi Mistrzów."
https://sport.tvp.pl/45791995/jakub-...szym-prezentem |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ten mecz wcale nie musiał skończyć się na zero z tyłu... Po prostu wreszcie mieliśmy trochę szczęścia.
|
To tak dla trenera Skowronka na materiał motywacyjny przed kolejnym meczem z Pogonią. Tak naszą Drużynę określają kibice Pogoni na swoim forum.
Kolejny mecz z leszczami Pogoń daje dupy. Przegraliśmy z Wisłą którą dziś każdy bije żal co oni pokazali z Emerytami przegrać Sfjdales sie panie Kosta przed banda emerytow poskrecanych na drut i odrzutow z innych zespolow, bez kasy , bez przyszlosci, 40 baniek dlugow, bez stadionu niedlugo. A to była tylko wiselka, która zbiera oklep od wszystkich. My jesteśmy na pierwszym, a weszlo w opisie do meczu mówi tylko o skisłej Jak można tłumaczyć porażki z rakowem, wisłą płock i teraz z krakowskim bankrutem gdzie buchalikowi juz bluzę na łokciach łatają lider przegrywa z jakimiś ostatnimi ogórami w tabeli. Tracicie punkty z golasami i biedakami. |
Plus dla...Skowronka za gola.To musiało być trenowane i wyszło idealnie.Mecz jak na ten skład dobry, choć zgadzam się z wolfym że nim się nie utrzymamy.|Nie wiem jak ale przynajmniej 3-4 tzw 'pewniaki' muszą dojść.
Liczyłem tu na punkt(y) i się udało ale uważam że z ŁKS-em będzie o wiele trudniej. Nawet zakładając wtopę, to przy ewentualnej wtopie Arki z Amiką , to tylko 5 punktów. Na pewno podbudowało to nasze trio, gdzie atmosfera tam była grobowa. Zaryzykować panowie, bo co prawda dostaliście zgliszcza ale jednak ponad 100 letnia tradycja zobowiązuje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma co płakać ani bawic sie w rokowania tabel.To utrzymania nie da.
Pierwszy krok jest ,3 mega -M-E-G-A wazne 3 pkt.Keidys byl taki mecz gdzie w 93 minucie w Plocku Malecki strzeli gola i odbił nas od dna,teraz musi byc podobnie. Grunt to dobrze przeygotwac sie w zimie,+sprowadzic 3-4 zawodników.Meczy duzo ,wszytsko w naszych nogach.nikt mi nie wmówi ze tak grając mamy okupować ostatnie miejsce w tabeli.Wiosna to zwykle mecze cudów ,wiec neich los odda co zabierał ostatnio i bedzie dobrze. |
Cytat:
TPFUUUU ale takie zjawisko jest w naszym społeczeństwie normą. Cham trochę zasmakuje normalności - kupi SKODE troszke wiecej zarobi (cale zycie smarował chleb smalcem i w domu januszerka) i teraz sie wożą na farmazonie po autostradach,,, IDEALNE odwzorowanie januszerki cebulackiej tym razem na przykładzie śledzi... Polus troszke kredytów nałapie i juz mysli ze w NYC mieszka.... |
Cytat:
@ciacho - wydawało mi się że o wiele bliżej, ale nie oglądałem powtórki. @raindog - z tym "można na zero z tyłu", to mimo bardzo dobrej gry obronnej CAŁEGO zespołu (kluczowa sprawa) dwa razy doszli do pozycji strzeleckich na środku pola karnego (centra Burligi a'la Savicević i odpuszczenie krycia Pawłowskiego). Nie ma co udawać, mamy komediantów w obronie... |
Cytat:
Zresztą mniejsza z tym - bardzo ważne 3 punkty a wyjazd do Łodzi uzmysłowi nam ile potrzeba by zakończyć ten fatalny sezon na bezpiecznym miejscu. Trza grać bo wczoraj 4k karnetowców odpuściło ten mecz a takiej mobilizacji już nie będzie. |
Oczywiście nigdy się nie dowiemy na ile powrót kontuzjowanych, a na ile zmiana trenera wpłynęła na przerwanie fatalnej serii, natomiast wg mnie Skowronek pokazuje duży zmysł taktyczny. Co by nie mówić historię trenerska ma o niebo lepsza (dłuższą) niż Stolarczyk, który mimo wielu zalet stosował taktykę kopiuj wklej z Wdowczyka, u którego był zresztą asystentem.
Bardzo słusznie skomentował wczorajszy mecz Stanowski wg którego Wisła wczoraj grała jak drużyna z miejsc 6-12. I mocno wierzę że to 12 miejsce osiągniemy bez tak dużych nerwów, jak wskazywały na to ostatnie miesiące. Z LKSem jestem optymista, mecz z Pogonią odblokował chłopaków, którzy przecież od spotkania ze Śląskiem zasługiwali choć na 1 punkt. Pogubiliśmy frajersko masę punktów, ale sezon da się jeszcze uratować. Trzeba w to wierzyć. |
Cytat:
|
A nie mówiłem, że w tej lidze może wygrać każdy z każdym? Tu 2-3 wygrane zmieniają wszystko, tym bardziej w strefie spadkowej gdzie kluby punktują rzadko. Dlatego żal słuchac tego płaczu, który tu się przelewa co jakiś czas, braku wiary, który płynie z nielogicznego myślenia.
Już nie chcę wyliczać co by było gdybyśmy wygrali z Górnikiem i w nastepnej kolejce jeśli się ulożą pozytywnie wyniki...Otoż sprawa generalnie wygląda tak, że jest szansa zakończyć tę rundę, tę zjebaną rundę, gdzie przegraliśmy 10 razy pod rząd, gdzie mieliśmy w meczu po 50 000 podań i 1 strzale celnymna 3 miejscu od końca... Z malą stratą do bezpiecznych pozycji a wystarczyło wygrać coś wcześniej już za Skowronka i byśmy mogli lada dzien mieć miejsce nad strefą spadkową... Także tu nie ma co plakac i gadać, tu trzeba zapierdalac w każdym meczu jakby był to mecz decydujący o utrzymaniu (bo tak jest w naszej sytuacji obecnie) i wszystko będzie dobrze. Liga ogórkowa więc wystarczy grać |
Cytat:
|
Prawdziwy sprawdzian będzie w czwartek(czy coś się ruszyło). Paradoksalnie to dla mnie najtrudniejszy mecz z tych 3 ostatnich(z wielu względów). Najgroźniejszym rywalem do utrzymania będzie Arka(Górnika, Rakowa nie biorę pod uwagę), bo widać że się obudziła, a w zimie pewnie $ na transfery też nie zabraknie tam. Mecze prawdy dla nich i dla nas w tej ostatniej kolejce w tym roku.
|
Po meczu w Łodzi brakować do utrzymania będzie od 3 do 9 punktów.
Tu to rozpisałem: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1478 |
|
Śląsk nie powinien mieć niższej frekwencji za wczoraj?
|
Czwartek będzie dla nas bardzo emocjonujący.
Powiem tak: grunt to nie przegrać. Liczę na to, że Arka (gra z Lechem) ani Górnik (jaga u siebie) nie wygrają. Wówczas choćby remis w Łodzi zostawia nas z pięcioma-sześcioma punktami do odrobienia. To da się zrobić jeśli dojdzie generał Żukov i 2-3 konkretne wzmocnienia. Problem jest taki, że my wszyscy, Skowronek, cała drużyna oraz cały ŁKS wie, że kondycyjnie Wisła wysiądzie po 60 minucie. Takie są fakty i to jest rzecz znana i dla nas, i dla naszych rywali. Pytanie jak się wobec tego faktu ustawić. |
Mamy 2 dni regeneracji więcej. To powinno wyrównać sily.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl