![]() |
Ale niby po co ta ustawka?
|
Pawłowski w przerwie przecież wytłumaczył, piłkarze nie radzą sobie ze stresem :lol:
|
Szot wg mnie lepeij wyglądał wczoraj w środku niż na obronie
Nie wiem skąd wniosek że to obrońca - na stopera wydaje się że brakuje mu kilku centymetrow Kumah pokazał że ma dynamikę, jest w nim potencjał ale na pewno potrzebuje czasu Co do Słomki - on już rocznikowo ma 21 lat, coś tam wczoraj pokazał ale jak na skrzydlowego wydaje się być zbyt wolny Jeżeli w przyszłym sezonie gramy o 8 pozycje to do rotacji bym go zostawił, szczególnie że przez rok jeszcze będzie mlodziezowcem ale jeżeli chcemy walczyć o coś więcej to nie zdziwiło by że klub z nim nie przedłuży umowy |
Cytat:
Nie przeczę że transfery jakieś będą - bo muszą, ale spodziewam się raczej że będziemy szukać tylko gości z kartą w ręku i w obliczu tego nawet tacy piłkarze jak Słomka mogą się przydać. |
Cytat:
A kiedy my ostatnio przeprowadzaliśmy transfery gotówkowe? Savićević, Brlek, pojedyncze przypadki finansowane przez zewnętrznych inwestorów. Jeszcze za BC braliśmy (i to parę sezonów wstecz) prawie wyłącznie graczy z kartą na ręku, nic nowego. Na dyskutowanie o transferach gotówkowych szkoda w ogóle klawiatury, nie ma na co liczyć. Przestańcie się łudzić, że przyjdzie dobry wujek i sypnie dolarami. |
Mecz specyficzny i niemiarodajny do oceny juniorów, ale mimo wszystko... Za grę wyróżniłbym Grabowskiego, Kumaha i Słomkę.
|
Cytat:
|
Trudno było oczekiwać od takiego składu jakiś fajerwerków ale młodzi się nawet fajnie pokazali. Taki Hoyo to jakby grał z Wasylem to w ciągu roku będzie z niego pożądny stoper.
Ja nie wiem kto kiedyś stweirdził, że Lis gra dobrze nogami ale musiał być ostro na bani. Na palcach jednej ręki można było mu policzyć dobry wybicia wczoraj! |
Zawodnicy <18 grali wczoraj z napisem "laczy nas pasja". Laczy nas pasja to blog lvbetu. Znalazlem takie cos
https://www.legalsport.pl/ustawa-haz...przed-hazardem "Reklama nie może być kierowana do małoletnich, nie może ich przedstawiać ani odbywać się przy ich udziale. " Klub cos pisal na ten temat? |
Od kilku spotkań bardzo irytuje mnie Kolar. Niedokładny, non stop pretensje, głupie faule. Od Niego jako ogranego zawodnika mamy prawo coś wymagać.Pietrzak na prawej stronie przyzwoicie. Młodzież?- ktoś pisał, że nie ma co oceniać na podstawie Sosnowca. Uważam, że młodzież dała radę. Hoyo może być pewnym punktem , Szot w destrukcji lepszy niż Plewka.
Czemu Plewka nie grał? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak po Jego stracie. Ale sporo ataków rozbił. Plewka ofensywnie lepszy ale defensywnie lepiej zagrał Szot. fakt faktem, ze z beznadziejnie słabym rywalem
|
Olaf Nowak pokazał się wczoraj całkiem ciekawie. Dlaczego zrezygnowaliśmy z Niego? Nie pisze że to mega talent ale wyglądał wczoraj solidnie. Widziałem Go również wcześniej w kilku meczach i prezentował się solidnie.
|
Do krytykujących Lisa "za całokształt".
Dajcie sobie siana. W tym meczu (wg Weszło) był najlepszy. Więc nie ma co go w każdym temacie meczowym krytykować! |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mam pretensji do Szota ale jego gra defensywna to było zwykle stanie przed stoperami i próby wybijania piłek. Nie twórzmy mitów. Trzeba to potraktować w kategorii doświadczenia dla tych zawodników, ale będzie to miało sens jeśli rzeczywiście zostaną w Wiśle (nawet na wypożyczeniach) na przyszły sezon i będą grali (gdziekolwiek). |
Cytat:
|
Kto jeszcze oprócz Nowaka wtedy odszedł? Adam Buksa?
|
Cytat:
Zresztą gruby włożyć wczoraj Bashe koło Szota i Wasyla obok Hoyo to obraz gdy mogłyby być zupełnie inny. Cytat:
|
Cytat:
|
Nasza obrona stała na 16 metrze, bo pomoc nie potrafiła się utrzymać przy piłce. Boguski to nie jest zawodnik pod walkę w środku pola. Tym bardziej Szot. Nie wiem jak można oceniać, że zagrał lepiej niż tydzień temu. On po prostu wspomagał defensywę jak tylko mógł, ale nic wielkiego z tego nie wynikało. Ani nie notował jakieś wielkiej ilości przechwytów, ani nie jeździł na tyłku w stylu Pola Lloncha, piłką nic nie grał - generalnie jak można było się spodziewać po nieopierzonym stoperze grającym w seniorskiej drużynie na nie swojej pozycji grał w piłka parzy. Uciekał od gry i nic dziwnego. Lis walił długie piły nie dlatego, że się uparł tylko dlatego, że nie za bardzo miał kto rozgrywać. Przez jakiś czas to działało. Potem przestało.
Środek pomocy to serce drużyny, jak jest grany przez dwóch gości, którzy nie czują takiej gry - w dodatku jednego juniora i jednego gościa po kontuzji to nie ma się co spodziewać, że nie oddamy pola. Przegraliśmy w środku z kretesem, a że bronimy słabo nawet w pierwszym składzie na murawie to Zagłębie miało autostradę do bramki. Jeżeli mam się dopatrywać jakichś pozytywów wśród juniorów to właśnie Hoyo i zmiennicy skrzydłowi. Ewentualnie Grabowski. Na pewno nie Szot, który po prostu pozorował grę (nie ze swojej winy). Jeśli wyjdziemy na Śląska z dwoma nominalnymi środkowymi pomocnikami to mamy spore szanse na wygraną, nawet z juniorami w składzie. |
Trochę się mylisz w swoim wywodzie : Szot całe życie grał na pozycji defensywnego pomocnika, a dopiero od roku cofnięto go na środek obrony. Tak mówił w jednym wywiadzie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pierwsza bramka kontratak po stracie Brożka, druga atak pozycyjny Sosnowca i wcześniejsze nieudolne wybicie Peszki.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl