Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXXII kolejka] Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków, Czwartek 25 IV, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10163)

Maine_Coon 26.04.2019 06:53

Ale niby po co ta ustawka?

Karherop 26.04.2019 07:08

Pawłowski w przerwie przecież wytłumaczył, piłkarze nie radzą sobie ze stresem :lol:

bridgeburner 26.04.2019 07:30

Szot wg mnie lepeij wyglądał wczoraj w środku niż na obronie
Nie wiem skąd wniosek że to obrońca - na stopera wydaje się że brakuje mu kilku centymetrow
Kumah pokazał że ma dynamikę, jest w nim potencjał ale na pewno potrzebuje czasu
Co do Słomki - on już rocznikowo ma 21 lat, coś tam wczoraj pokazał ale jak na skrzydlowego wydaje się być zbyt wolny
Jeżeli w przyszłym sezonie gramy o 8 pozycje to do rotacji bym go zostawił, szczególnie że przez rok jeszcze będzie mlodziezowcem ale jeżeli chcemy walczyć o coś więcej to nie zdziwiło by że klub z nim nie przedłuży umowy

Karherop 26.04.2019 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1538678)
Jeżeli w przyszłym sezonie gramy o 8 pozycje to do rotacji bym go zostawił, szczególnie że przez rok jeszcze będzie mlodziezowcem ale jeżeli chcemy walczyć o coś więcej to nie zdziwiło by że klub z nim nie przedłuży umowy

Na razie to my nikogo nie przedłużamy począwszy od trenera, Bashy, Pietrzaka, Drzazgi i innych. Więc odpowiedz sobie sam o co będziemy walczyć w przyszłym sezonie.
Nie przeczę że transfery jakieś będą - bo muszą, ale spodziewam się raczej że będziemy szukać tylko gości z kartą w ręku i w obliczu tego nawet tacy piłkarze jak Słomka mogą się przydać.

sndr 26.04.2019 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1538680)
Na razie to my nikogo nie przedłużamy począwszy od trenera, Bashy, Pietrzaka, Drzazgi i innych. Więc odpowiedz sobie sam o co będziemy walczyć w przyszłym sezonie.
Nie przeczę że transfery jakieś będą - bo muszą, ale spodziewam się raczej że będziemy szukać tylko gości z kartą w ręku i w obliczu tego nawet tacy piłkarze jak Słomka mogą się przydać.

Mówi się o odejściu Bashy. Pietrzak od początku rundy przebąkuje o wyjeździe za granicę a Drzazga ma klauzulę +1 (nie wiem jak sformułowaną). Ze Stolarczykiem mają się spotkać kiedy będzie trochę więcej czasu, gramy co trzy dni, nie panikowałabym.

A kiedy my ostatnio przeprowadzaliśmy transfery gotówkowe? Savićević, Brlek, pojedyncze przypadki finansowane przez zewnętrznych inwestorów. Jeszcze za BC braliśmy (i to parę sezonów wstecz) prawie wyłącznie graczy z kartą na ręku, nic nowego. Na dyskutowanie o transferach gotówkowych szkoda w ogóle klawiatury, nie ma na co liczyć. Przestańcie się łudzić, że przyjdzie dobry wujek i sypnie dolarami.

silver03 26.04.2019 08:49

Mecz specyficzny i niemiarodajny do oceny juniorów, ale mimo wszystko... Za grę wyróżniłbym Grabowskiego, Kumaha i Słomkę.

wolfy 26.04.2019 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1538660)
Słomka ma kontrakt do 30.06.2019. cały czas jest gotowy podpisać nowy kontrakt niestety klub się wstrzymuje z decyzją.

To trzymajmy kciuki że podpiszą. Może coś z niego być.

szym_ek 26.04.2019 09:06

Trudno było oczekiwać od takiego składu jakiś fajerwerków ale młodzi się nawet fajnie pokazali. Taki Hoyo to jakby grał z Wasylem to w ciągu roku będzie z niego pożądny stoper.

Ja nie wiem kto kiedyś stweirdził, że Lis gra dobrze nogami ale musiał być ostro na bani. Na palcach jednej ręki można było mu policzyć dobry wybicia wczoraj!

bódyń 26.04.2019 09:55

Zawodnicy <18 grali wczoraj z napisem "laczy nas pasja". Laczy nas pasja to blog lvbetu. Znalazlem takie cos
https://www.legalsport.pl/ustawa-haz...przed-hazardem
"Reklama nie może być kierowana do małoletnich, nie może ich przedstawiać ani odbywać się przy ich udziale. "
Klub cos pisal na ten temat?

Szneka 26.04.2019 09:56

Od kilku spotkań bardzo irytuje mnie Kolar. Niedokładny, non stop pretensje, głupie faule. Od Niego jako ogranego zawodnika mamy prawo coś wymagać.Pietrzak na prawej stronie przyzwoicie. Młodzież?- ktoś pisał, że nie ma co oceniać na podstawie Sosnowca. Uważam, że młodzież dała radę. Hoyo może być pewnym punktem , Szot w destrukcji lepszy niż Plewka.
Czemu Plewka nie grał?

Karherop 26.04.2019 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1538690)
Czemu Plewka nie grał?

Jakiś wirus go dopadł i w ostatniej chwili nie wsiadł do autobusu do Sosnowca

wolfy 26.04.2019 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1538690)
Od kilku spotkań bardzo irytuje mnie Kolar. Niedokładny, non stop pretensje, głupie faule. Od Niego jako ogranego zawodnika mamy prawo coś wymagać.Pietrzak na prawej stronie przyzwoicie. Młodzież?- ktoś pisał, że nie ma co oceniać na podstawie Sosnowca. Uważam, że młodzież dała radę. Hoyo może być pewnym punktem , Szot w destrukcji lepszy niż Plewka.
Czemu Plewka nie grał?

Chciałbym zauważyć że to po stracie Szota (o ile pamiętam) poszła kontra po której straciliśmy bramkę, więc nie wiem skąd taka opinia. Zwłaszcza że nasz środek pola nie istniał...

Szneka 26.04.2019 12:40

Tak po Jego stracie. Ale sporo ataków rozbił. Plewka ofensywnie lepszy ale defensywnie lepiej zagrał Szot. fakt faktem, ze z beznadziejnie słabym rywalem

Szneka 26.04.2019 12:41

Olaf Nowak pokazał się wczoraj całkiem ciekawie. Dlaczego zrezygnowaliśmy z Niego? Nie pisze że to mega talent ale wyglądał wczoraj solidnie. Widziałem Go również wcześniej w kilku meczach i prezentował się solidnie.

pepe72 26.04.2019 13:08

Do krytykujących Lisa "za całokształt".

Dajcie sobie siana. W tym meczu (wg Weszło) był najlepszy. Więc nie ma co go w każdym temacie meczowym krytykować!

Karherop 26.04.2019 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1538711)
Olaf Nowak pokazał się wczoraj całkiem ciekawie. Dlaczego zrezygnowaliśmy z Niego? Nie pisze że to mega talent ale wyglądał wczoraj solidnie. Widziałem Go również wcześniej w kilku meczach i prezentował się solidnie.

Nie znam powodów, ale trzeba pochwalić za zachowanie po bramce

wolfy 26.04.2019 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1538710)
Tak po Jego stracie. Ale sporo ataków rozbił. Plewka ofensywnie lepszy ale defensywnie lepiej zagrał Szot. fakt faktem, ze z beznadziejnie słabym rywalem

Ja mam o tyle problem że defensywnie nasz środek pola nie istniał. Piłkarze Zagłębia wbiegali nim jak chcieli, również w pierwszej połowie.
Nie mam pretensji do Szota ale jego gra defensywna to było zwykle stanie przed stoperami i próby wybijania piłek. Nie twórzmy mitów.

Trzeba to potraktować w kategorii doświadczenia dla tych zawodników, ale będzie to miało sens jeśli rzeczywiście zostaną w Wiśle (nawet na wypożyczeniach) na przyszły sezon i będą grali (gdziekolwiek).

mr_kwolf 26.04.2019 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1538711)

Nikt z niego nie zrezygnował. On odszedł od nas, w zamierzchłych, ciemnych czasach, jak młodzi byli traktowani po macoszemu i inne kluby, szczególnie właśnie Zagłębie Lubin zabrało paru zdolnych dzieciaków. To jeden z tych wypadków.

Szneka 26.04.2019 14:12

Kto jeszcze oprócz Nowaka wtedy odszedł? Adam Buksa?

Karherop 26.04.2019 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1538722)
Ja mam o tyle problem że defensywnie nasz środek pola nie istniał. Piłkarze Zagłębia wbiegali nim jak chcieli, również w pierwszej połowie.
Nie mam pretensji do Szota ale jego gra defensywna to było zwykle stanie przed stoperami i próby wybijania piłek. Nie twórzmy mitów.

Trzeba to potraktować w kategorii doświadczenia dla tych zawodników, ale będzie to miało sens jeśli rzeczywiście zostaną w Wiśle (nawet na wypożyczeniach) na przyszły sezon i będą grali (gdziekolwiek).

Problem był głębiej i to całego zespołu, choćby dlatego że nasza obrona w pewnym momencie stała cały czas na 16 metrze.. a Lis tak się uparł na długie piłki że na początku drugiej połowy że każda akcja to był przechwyt rywali. Zaglebie oddało 10 strzałów w 6 minut. Nie da bronić w ten sposób, ale z dwójki Szot Boguski większe pretensje można mieć do tego drugiego. Wydawało się wielokrotnie że Szot jest zupełnie sam w srodku i w przeciwieństwie do Boguskiego robił od niego więcej w defensywie.

Zresztą gruby włożyć wczoraj Bashe koło Szota i Wasyla obok Hoyo to obraz gdy mogłyby być zupełnie inny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1538729)
Kto jeszcze oprócz Nowaka wtedy odszedł? Adam Buksa?

Buksa u nas bardzo krótko trenował, wyjechał na pół roku do Hiszpanii i potem wrócił już do Lechii

xanti1906 26.04.2019 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1538730)

Buksa u nas bardzo krótko trenował, wyjechał na pół roku do Hiszpanii i potem wrócił już do Lechii

Chyba do Włoch. Pamiętam jak mówiło się o nim, że wyrośnie grajek z niego, no ale czasy były inne i pozwolono mu wyjechać.

s1mone 27.04.2019 00:39

Nasza obrona stała na 16 metrze, bo pomoc nie potrafiła się utrzymać przy piłce. Boguski to nie jest zawodnik pod walkę w środku pola. Tym bardziej Szot. Nie wiem jak można oceniać, że zagrał lepiej niż tydzień temu. On po prostu wspomagał defensywę jak tylko mógł, ale nic wielkiego z tego nie wynikało. Ani nie notował jakieś wielkiej ilości przechwytów, ani nie jeździł na tyłku w stylu Pola Lloncha, piłką nic nie grał - generalnie jak można było się spodziewać po nieopierzonym stoperze grającym w seniorskiej drużynie na nie swojej pozycji grał w piłka parzy. Uciekał od gry i nic dziwnego. Lis walił długie piły nie dlatego, że się uparł tylko dlatego, że nie za bardzo miał kto rozgrywać. Przez jakiś czas to działało. Potem przestało.

Środek pomocy to serce drużyny, jak jest grany przez dwóch gości, którzy nie czują takiej gry - w dodatku jednego juniora i jednego gościa po kontuzji to nie ma się co spodziewać, że nie oddamy pola. Przegraliśmy w środku z kretesem, a że bronimy słabo nawet w pierwszym składzie na murawie to Zagłębie miało autostradę do bramki.

Jeżeli mam się dopatrywać jakichś pozytywów wśród juniorów to właśnie Hoyo i zmiennicy skrzydłowi. Ewentualnie Grabowski. Na pewno nie Szot, który po prostu pozorował grę (nie ze swojej winy).

Jeśli wyjdziemy na Śląska z dwoma nominalnymi środkowymi pomocnikami to mamy spore szanse na wygraną, nawet z juniorami w składzie.

Karherop 27.04.2019 18:15

Trochę się mylisz w swoim wywodzie : Szot całe życie grał na pozycji defensywnego pomocnika, a dopiero od roku cofnięto go na środek obrony. Tak mówił w jednym wywiadzie

wolfy 27.04.2019 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1538768)
Trochę się mylisz w swoim wywodzie : Szot całe życie grał na pozycji defensywnego pomocnika, a dopiero od roku cofnięto go na środek obrony. Tak mówił w jednym wywiadzie

W porządku, ale w meczu z Zagłębiem nasz środek pola nie istniał, Szot miał paskudną stratę po której padł gol i generalnie nie zasłużył na jakieś specjalne pochwały. Na krytykę też, bo skład był jaki był, ale to tyle.

Dzimi 27.04.2019 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1538602)
Możecie mnie wyśmiać, ale popatrzyłem w parametry fizyczne Hoyo i jestem znokautowany - 15 lat i 189 cm / 75 kg??? Na czym on się tak "wyhodował"? Spodziewałem się, że w tym wieku będzie miał 170 z hakiem.

Kontynuując, to za 3 lata gość będzie miał 210cm wzrostu i będzie musiał przejść do sekcji koszykarskiej

morganfield 27.04.2019 22:33

Pierwsza bramka kontratak po stracie Brożka, druga atak pozycyjny Sosnowca i wcześniejsze nieudolne wybicie Peszki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl