Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVI kolejka] Wisła Kraków - Cracovia, niedziela 17 III, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10130)

Szneka 14.03.2019 15:32

Tomasz Kwiatkowski sędzią derbów. Podpadł Nam czymś?

tommiyacht 14.03.2019 15:50

jest po prostu ch*jowy

Karherop 14.03.2019 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1535841)

Ale oczywiście nikt nawet nie zamierza posypać swojej głowy popiołem

Wojtas 14.03.2019 21:30

Widze ze ranga sektora G2 została uznana do miana być albo nie być ,a to raptem jakies tysiac miejsc.Jeszcze rozumialbym lament ze sektor zamknieto ludziom ktorzy normalnie tam stali ale jako ze przez 100% sezonu tego ,tamtego nawet ptaki tam nie srają bo nic sie tam nie dzieje a kibice tez wcale tam sie nie pchają.
Dyskusja o nim jest wrecz bezsensowna ,zreszta byly u nas juz rózne ograniczenia jak wlasnie tylko 20 tys na Legii keidys o czym wspomnial Karherop wiec dajcie juz sobie z tym spokoj.

Marcinnno 15.03.2019 09:54

Kupie dwa bilety. Dajcie znać. Dzięki. Sektor obojętny.

Coglin 15.03.2019 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1535892)
Kupie dwa bilety. Dajcie znać. Dzięki. Sektor obojętny.

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...76966520254464

Konrad. 15.03.2019 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin
Ludzie piszą o otwarciu sektora G2 i dodatkowych biletach dla żydów.

Mam prośbę do Coglina i reszty osób domagających się dodatkowych biletów dla Cracovii:

- Wrzućcie swoje posty z wszystkich osatnich derbów na które wpuszczani byly goście, gdzie domagaliście się tego samego.

A jeśli nie przeszkadzało wam, że ziomki miśki, czy wcześniej zarząd Cupiała, wpuszcza tylko regulaminową ilość, to co zmieniło się teraz? Czemu mamy robić wyjątek w skali kraju?

Coś takiego miałoby tylko sens na zasadzie wzajemności - nie ma jednak szans, aby Filipiak wpuścił więcej naszych. Dlaczego więc, chcecie dać im szansę lepszego pokazania się na "wyjeździe", gdy my sami takiej okazji nie dostaniemy?

Coglin 15.03.2019 14:23

Jak masz ochotę to szukaj. Ja nie mam zamiaru nic ci udowadniać.
Takie jest moje zdanie - sektor jest na 2000 osób, możemy i powinniśmy tyle wpuścić.
Poza tym wcale nie zrobimy żadnego wyjątku w skali kraju.
Przeszkadzało mi. Zawsze mi przeszkadza wpuszczanie okrojonej ilości kibiców przyjezdnych, jak są warunki, że może ich wejść więcej.

Na podstawie czego twierdzisz, że miśki są moimi ziomkami?

rzodkiewka 15.03.2019 14:39

Bardzo dobrze,że nie dali im więcej biletów.Będzie łatwiej przeprowadzić kontrolę, prawie 1/4 mniej ludzi do sprawdzenia.

Konrad. 15.03.2019 15:12

Cytat:

Jak masz ochotę to szukaj. Ja nie mam zamiaru nic ci udowadniać.
Szukałem: nic takiego nie pisałeś.

Czyli podsumowując:, gdy rządziła Sarapata i Dukat (kumaty), wpuszczaliśśmy na derby 1500 kibiców MKSu i nie przeszkadzało ci to na tyle, aby narzekać na zarząd. Ba, miałeś o nim dobrą opinię (ja również z początku, żeby nie było).

Dziś, gdy nowy zarząd wpuszcza dokładnie taką samą liczbę gości, jest to dla ciebie duży problem. Na tyle duży, że kpisz gościa, który pożyczył Wiśle 1,5 miliona złotych...

Dlaczego?

Cytat:

Takie jest moje zdanie - sektor jest na 2000 osób, możemy i powinniśmy tyle wpuścić.
Poza tym wcale nie zrobimy żadnego wyjątku w skali kraju.
Jest to wyjątek, przepisy mówią że należy kibicom gości udostępnić 5% pojemności stadionu.

Jeżeli twierdzisz, że to nie jest wyjatek to proszę o informacje na jakich to derbach kibice gości otrzymują więcej niż 5%. Dolicz inne "gorące mecze", jak Legia-Lech, itd...

Cytat:

Przeszkadzało mi. Zawsze mi przeszkadza wpuszczanie okrojonej ilości kibiców przyjezdnych, jak są warunki, że może ich wejść więcej.
Ale milczałeś. Dlaczego teraz (gdy Wisła ma milion innych problemów), podnosisz ten problem?

Cytat:

Pisałem o ziomkach miśka w kontekście Sarapaty i Dukata.

Pulpet 15.03.2019 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1535914)

Pewnie na podstawie tego, że każda osoba mająca jakiekolwiek wątpliwości co do niektórych działań jest ekskomunikowana w ten sposób na tym forum.
Przecież za zauważenie że P.Królewski póki co Wiśle żadnych pieniędzy nie dał a pożyczył można zostać wyklęty i zesłany do czeluści piekielnych ze stygmatem ziomka dukata i saraszmaty. A imć Jadczak awansował do grona najwierniejszych kibiców Wisły.
Czytam Twoje posty i zastanawiam się skąd masz jeszcze siłę przedstawiać swoje racje na forum, na którym są już tylko schematy biały/czarny, 0/1 i każdy myślący "pośrodkowo" otrzymuję miano wspólnika złodziei. Pytam wręcz jak śmiesz to robić?! Jest tylko jedna najprawdziwsza prawda i nie ma zgody na brak zgody!!!

Coglin 15.03.2019 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1535921)

Czyli podsumowując:, gdy rządziła Sarapata i Dukat (kumaty), wpuszczaliśśmy na derby 1500 kibiców MKSu i nie przeszkadzało ci to na tyle, aby narzekać na zarząd. Ba, miałeś o nim dobrą opinię (ja również z początku, żeby nie było).

Dziś, gdy nowy zarząd wpuszcza dokładnie taką samą liczbę gości, jest to dla ciebie duży problem. Na tyle duży, że kpisz gościa, który pożyczył Wiśle 1,5 miliona złotych...

Dlaczego?

Jest to wyjątek, przepisy mówią że należy kibicom gości udostępnić 5% pojemności stadionu.

Jeżeli twierdzisz, że to nie jest wyjatek to proszę o informacje na jakich to derbach kibice gości otrzymują więcej niż 5%. Dolicz inne "gorące mecze", jak Legia-Lech, itd...

Ale milczałeś. Dlaczego teraz (gdy Wisła ma milion innych problemów), podnosisz ten problem?

Pisałem o ziomkach miśka w kontekście Sarapaty i Dukata.

Przepis mówi ze minimum 5% a nie równe 5%.

Nie mam zamiaru szukać takich meczy. Jak tobie tak dobrze idzie szukanie to się trochę wysil i sobie poszukaj.

Jak zarząd ma miliony innych problemów to dlaczego akurat kibice to jest dla nich ten najważniejszy?
Może niech się zajmą tymi pozostałymi. Mogli by może część rozwiązać za kasę z dodatkowych biletów (goście i G2).

Poza tym pisze kiedy mam ochotę, a nie kiedy ktoś inny chce.

Wehrmacht 15.03.2019 16:07

A mi nie chodzi o danie szansy pokazania sie bądź nie, tylko kretynskie usprawiedliwianie nie wpuszczenia mitycznym bezpieczenstwem. Poza tym jeszcze kwestia kasy, ktorej o ile wiem klub raczej potrzebuje. A moje pretensje są głownie do czasów, w ktorych zyjemy, bo bełkot o bezpieczeństwie jest na sztandarach absolutnie wszystkiego, od wstawania z łóżka rano po loty w kosmos. To, ze prezes Wisly sie pod ten bełkot podczepia mnie w ogole nie dziwi. Co nie znaczy, ze nie bede mowil, ze mi sie to nie podoba.

Konrad. 15.03.2019 16:19

Cytat:

Przepis mówi ze minimum 5% a nie równe 5%.
Dokładnie, przepis ten wypełnimy w stu procentach.

Cytat:

Nie mam zamiaru szukać takich meczy. Jak tobie tak dobrze idzie szukanie to się trochę wysil i sobie poszukaj.
Jak szukać? Przecież stwierdziłeś, że to nie jest żaden ewenement - takich meczy powinno być mnóstwo.

Ale rozumiem, nie masz czasu zasypywać mnie przykładami...

Cytat:

Jak zarząd ma miliony innych problemów to dlaczego akurat kibice to jest dla nich ten najważniejszy?
Może niech się zajmą tymi pozostałymi. Mogli by może część rozwiązać za kasę z dodatkowych biletów (goście i G2).
Kibice nie są żadnym problem, przecież kibicować można czyż nie?

Cytat:

Poza tym pisze kiedy mam ochotę, a nie kiedy ktoś inny chce.
Grubo.

Czyli nie dowiem się czemu Sarapata i Dukat byli cacy, gdy wpuszczali 1500 gości, a obecny zarząd jest "be" bo wpuszcza tylko 1500 kibiców gości...

Na pewno macie setki argumentów, ale - wiadomo - wolność, nie mogę was zmusić do ich ujawnienia...

https://wislakrakow.com/forum/blank.gif

Vinci 15.03.2019 16:27

Te planowane 29 tyś ludzi to derbowy rekord czy może było już więcej? Pamięta ktoś z Was? Mówię o meczach po przebudowie stadionu...

Eternit 15.03.2019 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1535933)
Te planowane 29 tyś ludzi to derbowy rekord czy może było już więcej? Pamięta ktoś z Was? Mówię o meczach po przebudowie stadionu...

2012????????

Kamil 15.03.2019 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1535921)

Na sobotnim meczu pojawiło się 2000 kibiców Cracovii. w 2016
w 2017 mieli zakaz, teraz jest dopiero nastepy mecz u nas

Cytat:

Czyli nie dowiem się czemu Sarapata i Dukat byli cacy, gdy wpuszczali 1500 gości, a obecny zarząd jest "be" bo wpuszcza tylko 1500 kibiców gości...
:lol::lol:

Konrad. 15.03.2019 17:22

No to trzeba było tak od razu: zwracam honor.

goodbay 15.03.2019 17:49

ale heoij oni tak naprawde wczesniej czy pozniej wroca na stadion i co w tym takiego dziwnego, to tylko kwestia czasu..

El'kabat 15.03.2019 19:19

Skupiając sie na meczu... to dawno remisu nie było :)
1-1

brylant17 16.03.2019 15:04

Jechać z nimi takie 4:1 dla nas ;)

Arked 16.03.2019 18:38

Co do samego meczu to potencjalnie szykują się bardzo ciekawe zawody. Sportowo to mogą być najlepsze derby od lat.

wolfy 16.03.2019 19:28

Mam nadzieję że Probierz zmotywował dodatkowo Bashę insynuacjami że jest za słaby na Cracovię, a Vulnett ostatnio formę ma znakomitą.
Nie ma co liczyć że Cracovia będzie grała równie wesoło w obronie jak Korona, ale trzy punkty są realne.

kbr 16.03.2019 22:57

Mam złe przeczucia co do wyniku. Remis brałbym w ciemno przed meczem.

AntyMod 16.03.2019 23:45

chcialbym Wojtkowskiego zamiast Peszki i kogos za Kolara ( ale juz nie ma w czym wybrac) , ogolnie boje sie ze nie wytrzymaja cisnienia Lis - jak zawsze- i Wasyl , Sadlok, Peszko ...chodzi mi o kartki

Wehrmacht 17.03.2019 07:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1536068)
Mam złe przeczucia co do wyniku. Remis brałbym w ciemno przed meczem.

Zgadzam sie. Remis to z pocalowaniem reki. Nic wazniejszego niz nie przegrac tego meczu, to nie ma. I sezon mozna uwazac za zakonczony.

goodbay 17.03.2019 08:46

ja jednak wierze ze po zacietym , a zarazem chamskim meczu wytargamy 3 pkt , czyli 2-1 dla WISŁY

Adrio 17.03.2019 13:24

3-2 z walką do końca i golem w ostatnich minutach!

JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA!!!

Barti 17.03.2019 13:48

Nie ma brania w ciemno remisu przed derbami. Tylko zwycięstwo! A co ma być, to będzie.

Coglin 17.03.2019 14:20

Tylko zwycięstwo - 3:0 :D

botulum 17.03.2019 14:44

Pojawiła się jakaś informacja, albo czy ktoś wie, jakie są szanse, że Balicki i Kumah będą na ławce? Jestem bardo ciekawy, kiedy zaczniemy ich wprowadzać i ogrywać.

regan 17.03.2019 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez botulum (Post 1536119)
Pojawiła się jakaś informacja, albo czy ktoś wie, jakie są szanse, że Balicki i Kumah będą na ławce? Jestem bardo ciekawy, kiedy zaczniemy ich wprowadzać i ogrywać.

Jak sie beda nadawać to będą grać proste

Arek95 17.03.2019 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez botulum (Post 1536119)

Balicki nie wiadomo, Kumah wciąż bez pozwolenia na prace zatem nie może występować ani w pierwszej ani w CLJ

DUN I LOVE 17.03.2019 19:42

3-0 na kwadrans do końca.

9-2 w 2 ostatnich spotkaniach. :D

pepe72 17.03.2019 20:05

3:2 dziękuję!

brylant17 17.03.2019 20:07

Wisła widać zapomniała o koncentracji strzeliliśmy dwa gole,a potem nagle zapomnieli jak gra się w piłkę. Koncentracja przez 90 min równie dobrze można było to przegrać 2-5....Brawo dla Krzysia bo znowu zamyka usta krytykom ;)

kbr 17.03.2019 20:10

W Derbach liczy się tylko wynik, nic więcej. Dziękuję Panowie! :)

goodbay 17.03.2019 20:17

ciesza 3 pkt , prawie wszystko OK, szkoda tylko ze flag brak:(

Wiślak709 17.03.2019 20:20

Szkoda tej dekoncentracji w końcówce, ale najważniejsze, że kolejne derby nasze :D
:tsw_wislazkrakowa:

s1mone 17.03.2019 20:29

Super się mecz ułożył, kolejne Derby dla nas!

Niezdrowe emocje w końcówce.... normalnie myślałem, że mi pikawa wyskoczy... sami sobie byliśmy winni takiego stanu rzeczy niestety...

Było minęło, jest pięknie :D

Ktoś coś wie co z Krzyśkiem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl