Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII kolejka] Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, poniedziałek 18 II, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10108)

LucjuszWielki 19.02.2019 19:07

Jestem zadowolony z 3pkt oczywiście.

Bałem się trochę jak Kuba podchodził, widać było na telebimie, że ciąży wielka presja przy tym karnym. Brawo! Liczę na jego lepszą grę oczywiście.

Peszko... Jestem do chłopa uprzedzony, pisałem o tym 2 tyg temu i mnie nie zawiódł... Oczywiście żółta kartka i bliski czerwonej, brawo! Dokładnie takiej gry po nim się spodziewałem, czyli: nic poza szybkością - nie liczę na niego - zupełnie odwrotna sytuacja jak w przypadku Kuby.

Co do frekwencji i atmosfery - chodze na mecze ponad 20 lat i widziałem lepszą - rozumiem, że ta podnieta to brak flag wsh... które prędzej czy później moim zdaniem zawisną co oczywiście nic nie zmieni i nic nie oznacza. Liczyłem na fuul stadion mimo poniedziałku - zwróćmy uwagę na to, że przedostatni mecz jak marzenka mowila ze jest lipa z amica byl na podobnym poziomie widzow - tez okolo 21-22k. Czyli co? Dobra frekwencja bo poniedzialek czy jeszcze duzo osob sie nie przekonało co do nowych właścicieli. Myślałem, że powrót Kuby przyciągnie full.

Wojtas 19.02.2019 19:45

Ja nie liczylem na full ,,,33 tys ze Slaskiem w poniedzialek....no niezbardzo.
Liczylem za to na 20 a bylo prawie 22 wiec dla mnie kibice dali rade.pamietajmy ze gralismy w poniedzialek nie ma bardziej zje$banej pory na mecz,powinni juz dawno te mecze poniedzialkowe na zbity pysk wywalic,gra sie w weekendy a nie w tygodniu starą kolejke.

Teraz trzeba zrobic wszytsko zeby taka frekwencje podtrzymac,jak to wszytsko inaczej wyglada jak jest wiecej ludzi,stadion żyje,pilkarze jakby bardziej nakreceni.I nawet w wywiadach to podkreslają.

Napewno gra lepsza niz z Gornikiem,tu jest potencjał,ale widac ze brakło czasu i spokoju w grudniu/styczniu na spokojna prace.Z kazdym meczem mam wrazenie ze ten zespol bedzie sie rozkrecał.

Karherop 19.02.2019 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucker (Post 1534037)
Obiektywnie patrząc daleko nam do tej Wisły z jesieni. Mecz z bardziej wymagającymi drużynami mogą się skończyć różnie, ale widać, że panowie mają chęci i wolę walki. Liczę ,ze z czasem poprawi się zgranie i zrozumienie, bo jak na razie widać, że tego bardzo brakuje. Dużo nieskuteczności przy "ostatnim podaniu" Oby Basha poprawił swoją grę, bo póki co słabo, a widać, że na nim chce opierać grę Stolarczyk. Jednak koniec narzekania. Trzeba cieszyć się tymi 3 pkt, bo ich naprawdę potrzebowaliśmy.

Jednocześnie i na jesieni zdarzały nam się gorsze spotkania, żeby daleko nie szukać remis u siebie z Sosnowcem , porażki w Legnicy, Gliwicach, Gdyni czy bardzo słaby mecz w Szczecinie. Do najgorszego spotkania na jesień (1-4 z Arka) nam daleko .

s1mone 19.02.2019 21:36

Wracając do kolegów co tu krytykują Peszkę za 'faule' - wy se chyba jaja robicie :D

Pierwsze żółtko zasłużone - sanki, nie chciał zrobić krzywdy ale był spóźniony. Był to jego pierwszy faul.

Drugi odgwizdany 'faul', który tu niektórzy traktują jako pretekst do czerwa - PLZ. To nawet nie był faul.
Piłka Sławkowi uciekała to zaatakował ją ostrym wślizgiem - PIŁKĘ. Nikogo swoim wślizgiem nie dotknął, nikogo nie faulował. A spóźniony gracz Śląska się na leżącym po wślizgu Peszce po prostu wyj*bał. No to sorry to już nie jest problem Peszki, że ktoś jest ślepy i nie potrafi go przeskoczyć jak nie nadąża za akcją. Nawet widać jak po wybiciu Sławek dobrą chwilę się nie rusza na tej ziemi, żeby nie dać sędziemu pretekstu. A tu jeb - się Ślązak w niego wpakował jak świnia w pomidory:D i drugie jeb - gwizdek :D Jakby tam poszło czerwo to VAR by rozwiał wszelkie wątpliwości, bo że tam gwizdek poszedł w ruch dla Śląska to była żenada.

Jeżeli tam był jakikolwiek faul - to na Peszce. A sędzia jest cymbał, że tego nie widział. Poza tym Sławek sfaulował jeszcze raz przed naszym polem karnym. Delikatnie. Nie odcinało mu prądu, po prostu walczył. I chociaż za to mu się brawa należą.

To już więcej jego ukopali niż on ich. Trochę tych wolnych dla nas wywalczył :)

skarabeus 19.02.2019 22:43

Podzielam zdanie Simone. Obejrzalem mecz w telewizorni i ciezko dostrzec zeby sie gotowal. Raczej bylo po nim widac, ze czuje odpowiedzialnosc i uwaza zeby nie wylapac czerwa a jednoczesnie walczyl ile wlezie.
Prawda jest taka, ze w grze obronnej daje druzynie duzo wiecej niz Kostal. Ciezko ta nasza lewa strone sforsowac.

JacobCFC 19.02.2019 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1534004)
Z jakiej paki młyn pozdrawia Elane Toruń?

Pewnie z takiej samej, jak pozdrawiani są Ruch i Widzew i to już od dawna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1534066)
Co do frekwencji i atmosfery - chodze na mecze ponad 20 lat i widziałem lepszą - rozumiem, że ta podnieta to brak flag wsh... które prędzej czy później moim zdaniem zawisną co oczywiście nic nie zmieni i nic nie oznacza.

Ludzie się cieszą, że flaga rekinów nie wisiała na meczu, tylko nawet nie zdają sobie sprawy, ilu z aktywnych szarakanów siedziało obok nich na sektorze E ;)

s1mone 19.02.2019 23:51

Cytat:

Ludzie się cieszą, że flaga rekinów nie wisiała na meczu, tylko nawet nie zdają sobie sprawy, ilu z aktywnych szarakanów siedziało obok nich na sektorze E ;)

Dopóki siedzą i kibicują to raczej nikomu nie przeszkadzają. Właśnie o to chodziło.

Blixa 20.02.2019 14:22

22 tys w poniedzialek o 18 na Slask to jest swietny wynik. Gdyby ten mecz byl w sobote to napewno jeszcze ekstra 2-3K by przyszlo. Jezeli chodzi o Peszko widac ze jeszcze ma gaz ale jak zwykle ma problem z ostatnim podaniem. W pierwszej polowie mial swietny rajd ale dobiegl do pola karnego i bezmyslnie rzucil pilke na druge strone gdzie nikgo nie bylo.

Proud 20.02.2019 14:44

22 tys. było na trybunach.

Ale ile osób było uprawnionych do wejścia? Jest gdzieś taka informacja?

Kaan 20.02.2019 15:25

Myślę, że podali właśnie ilość sprzedanych biletów i karnetów.

Armin 20.02.2019 15:26

Wiesz o tym że nie było 22 tysiecy osób na trybunach - liczba uwzglednia stan ze wszyscy którzy kupili karnety pojawili sie na meczu a tak nie było wiec nawet 20 tys. nie było.

gris 20.02.2019 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1534122)
Wiesz o tym że nie było 22 tysiecy osób na trybunach - liczba uwzglednia stan ze wszyscy którzy kupili karnety pojawili sie na meczu a tak nie było wiec nawet 20 tys. nie było.

A skąd ty to wiesz? Czytając twoje wcześniejsze posty proponuję wrócić na swoje śmieszne forum i tam się udzielać.

Karherop 20.02.2019 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1534086)
Pewnie z takiej samej, jak pozdrawiani są Ruch i Widzew i to już od dawna.

Najważniejsze jest to, jaki odbiór trybun będą mieli potencjalni inwestorzy.
Kibice zaś nie są idiotami. Tym bardziej Ci którzy chodzą.na Wisle dziesiat lat.
Generalnie wszyscy kibice, w tym całą trybuna C zdała egzamin na medal, a brak flag to dodatkowy plus, którego się nikt nie spodziewał. Pojawia się prędzej czy później, ale myślę że także i WSH jest potrzebne wewnętrzne wyciszenie i wyczyszczenie atmosfery.

skarabeus 20.02.2019 18:20

Ja oczekiwalem braku flag i spodziewalem ,ze jesli jest tam choc jedna myslaca osoba to tych flag nie bedzie. I nie bylbym taki pewny czy te flagi jeszcze wroca na stadion. Bardziej obstawiam powstanie czegos nowego.

A co do tego, ze na E szarkany siedzialy.
Niech sobie siedza. Ja osobiscie do wiekszosci ludzi z sharks nie mam pretensji. Wiekszosc z nich na prawde ma klub w sercu i zostalo wykorzystana podobnie jak wiekszosc kibicow. Co nie zmienia faktu, ze dla nich jako organizacji na stadionie nie ma miejsca.

Armin 22.02.2019 10:53

W kwestii liczby ludzi na trybunach - chyba jednak nie było tak kolorowo jak niektórzy z was tu pisali.

https://twitter.com/K_Stanowski/stat...77400269627395

it 22.02.2019 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1534233)
W kwestii liczby ludzi na trybunach - chyba jednak nie było tak kolorowo jak niektórzy z was tu pisali.

https://twitter.com/K_Stanowski/stat...77400269627395

Później sam się poprawił na 18 141.
To jest na pewno bliższe prawdy niż 16k, ale też bliższe niż 21k.

heoij 22.02.2019 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1534233)

Jeżeli już chcesz go cytować to rób to z rozwagą, bo w tym poście, który podałeś napisał kłamstwo, czyli powielasz nieprawdę:

https://twitter.com/K_Stanowski/stat...52046901854208

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl