Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XV kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, sobota 10 listopad, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10025)

FraMat 11.11.2018 20:33

Nie wiem gdzie wy na tym tweecie widzicie rękę Brożka?
Piłka odbiła się od klatki, spadła, Brożek kopnął do bramki i tyle.

Patryko 11.11.2018 21:00

Piłka zmieniła delikatnie tor lotu, widać uznali ułożenie ręki za normalne przy wykonanym skoku i przyjęciu piłki a odbicie za przypadkowe.

regan 11.11.2018 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1517912)
I co się stanie? Nie zdobędziemy wtedy trzech punktów.
Jeszcze wiele meczy przegramy. Najważniejsze żeby wypełnić cel - utrzymać się. A tu naprawdę niewiele nam brakuje.

15 pkt... 5 wygranych meczy. Do 8semki brakuje nam tyle samo

obikenobi 11.11.2018 22:16

Według Stempniewskiego w Lidze+Extra:
- karny dla Zagłębia prawidłowy (Baszczyński protestował)
- co do gola Brożka - rozpaczał nad ciężkim losem sędziów i stwierdził, że gol nie powinien być uznany.

Mój komentarz: kabaret, przy sytuacji w meczu Wisły Płock z Zagłębiem Sosnowiec upierał się, że sytuacja, w której Kudła nabił sobie piłkę na rękę głową nie kwalifikuje się do niczego. Marciniak w studiu mocno protestował.

Ja już, ku*wa, nic nie rozumiem z tych przepisów i wytycznych.

rokfor 11.11.2018 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1517918)
Według Stempniewskiego w Lidze+Extra:
- karny dla Zagłębia prawidłowy (Baszczyński protestował)
- co do gola Brożka - rozpaczał nad ciężkim losem sędziów i stwierdził, że gol nie powinien być uznany.

Mój komentarz: kabaret, przy sytuacji w meczu Wisły Płock z Zagłębiem Sosnowiec upierał się, że sytuacja, w której Kudła nabił sobie piłkę na rękę głową nie kwalifikuje się do niczego. Marciniak w studiu mocno protestował.

Ja już, ku*wa, nic nie rozumiem z tych przepisów i wytycznych.

Ogólnie w studiu zapanowała konsternacja. Wychodzi na to, że błąd techniczny w defensywie -> ręki nie ma, błąd techniczny w ofensywie ->ręka jest. Te przepisy są jeszcze głupsze niż myślałem :rotfl:
Najważniejsze że 3 pkt nasze, a jeśli kogoś to boli, to ma boleć!:-D

bódyń 11.11.2018 22:53

Ma to chyba sens.
W obronie - ciezko karac za blad
W ataku - ciezko nagradzac za blad.

Oby po nablizszym meczu jak mimo VARu uznaja przeciwnikowi bramke nieprawidlowo zdobyta nie bylo krzyku o tym, ze zawsze przeciwko nam:)

rokfor 11.11.2018 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1517920)
Ma to chyba sens.
W obronie - ciezko karac za blad
W ataku - ciezko nagradzac za blad.

Oby po nablizszym meczu jak mimo VARu uznaja przeciwnikowi bramke nieprawidlowo zdobyta nie bylo krzyku o tym, ze zawsze przeciwko nam:)

Jeżeli wcześniej podaruje nam karnego, to może nie będzie. ;)

pepe72 11.11.2018 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1517858)
brawo.
Remis by bolał...

Czy była ręka? sędzie nie odgwizdał więc uznał że nie.
Zagłebie zagrało Wisłe ze Piastem, powinni wyjechać z 5.
Wnioski po meczu :
Maciek Skorża dałby duzo za takiego pilkarza jak Zdenek. Wczoraj podwajany, czasem potrajany a udawalo mu sie pilke utrzymac czy zgrać. Imaz mi sie podobal pod koniec bo widac ze gral dla druzyny (vide głebokie powroty) Boguś zagrał swoje i tak samo swoje od jakiegos czasu gra...Bartkowski. Powiem tak - ten chłop nic nie daje druzynie. Nic.

Bartkowski dostał "6" od weszło. Imaz tylko 4.
http://weszlo.com/2018/11/10/najpier...nie-zwycieska/

pepe72 11.11.2018 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1517901)
Dzisiaj żółte kartki dla Marciniaka, Janoty i Nalepy i Arka z nami bez podstawowych zawodnikow

Nalepa dostał ;)

obikenobi 11.11.2018 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72
Nalepa dostał ;)

Tylko, że nic się w związku z tym nie dzieje.
To dopiero jego drugie żółtko w sezonie.

pepe72 11.11.2018 23:56

funkykoval twierdził, że to będzie już 4.

funkykoval 12.11.2018 08:32

Fakt mój blad 4 ale 2 dostał w Superpucharze i PP a ta w lidze dopiero 2 jest nie spojrzałem w indywidualne stary tylko zespołowe

Adasss 12.11.2018 10:59

Odnośnie tego czy ręka Pawła była:
jak ktoś ogląda na dekoderze z opcją slow-motion (w moim pilocie przycisk pauza, a następnie strzałka w prawo), to wtedy można obraz spowolnić jeszcze bardziej niż to robią w C+, i wtedy widać zmianę ruchu piłki po zetknięciu z dłonią w każdym ujęciu. Natomiast kompletnie nie zgadzam się z interpretacją p. Sławka. Jak dla mnie po pierwsze wyskok Tosika mógł spowodować, że Paweł w ostatniej chwili przed przyjęciem mógł stracić piłkę z oczu (piłka nieoczekiwana), dwa - nie ma żadnej próby zagrania piłki ręką, pozycja rąk jest naturalna przy takim przyjęciu piłki na ciało, brak ruchu ręki do piłki, i sądzę, że tym bardziej kierowali się VAR-owcy.
A jak ktoś opowiada, o tym że dla niego taka ręka to powód do odgwizdania, to opowiada o własnym widzimisię, i o niczym więcej. Sędziowie mają obecnie coraz dokładniejsze wytyczne jak gwizdać (filmiki z UEFA), i lepiej niech się tego trzymają, bo mimo wszystko lepsze to niż dawny chaos.

Natomiast co do karnego, to w pierwszej chwili też miałem zdanie, że karnego być nie powinno. Ale w tym wypadku, po spokojnym obejrzeniu sytuacji akurat się zgodzę. Bo mam dość mocne przekonanie, że gdyby nie wyciągnięte daleko przed siebie ręce Wasyla, to Pawłowski by go uprzedził i to on by doszedł do główki. Sytuacja dość kontrowersyjna, ale faktycznie chyba jednak inna niż przy wyskoku zdecydowanie bardziej wertykalnym.

wolfy 12.11.2018 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1517917)
15 pkt... 5 wygranych meczy. Do 8semki brakuje nam tyle samo

Nie do końca. To tylko estymata oparta na wcześniejszych sezonach. W zależności od tego jak inne drużyny będą punktować może być potrzebne więcej, albo też mniej.
Remisy też dają nam punkty, tak przy okazji.

Niemniej jesteśmy w fenomenalnej sytuacji jak na nasze problemy, nikt nie zakładał że będziemy tak super punktować. Trochę straconych punktów kiedy powinniśmy wygrać - ale kto ich nie traci.

A w sobotę - emocje były :D Radość po bramce Brożka niesamowita, a sama bramka - ładna, trudna technicznie. Bramkarz świetnie się rzucił i zostawił Pawłowi mało miejsca. Przy okazji zamknął usta kilku znawcom, nie na długo pewnie ale zawsze.

Arkadiusz.Czerepach 12.11.2018 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1517937)
Odnośnie tego czy ręka Pawła była:
jak ktoś ogląda na dekoderze z opcją slow-motion (w moim pilocie przycisk pauza, a następnie strzałka w prawo), to wtedy można obraz spowolnić jeszcze bardziej niż to robią w C+, i wtedy widać zmianę ruchu piłki po zetknięciu z dłonią w każdym ujęciu. Natomiast kompletnie nie zgadzam się z interpretacją p. Sławka. Jak dla mnie po pierwsze wyskok Tosika mógł spowodować, że Paweł w ostatniej chwili przed przyjęciem mógł stracić piłkę z oczu (piłka nieoczekiwana), dwa - nie ma żadnej próby zagrania piłki ręką, pozycja rąk jest naturalna przy takim przyjęciu piłki na ciało, brak ruchu ręki do piłki, i sądzę, że tym bardziej kierowali się VAR-owcy.
A jak ktoś opowiada, o tym że dla niego taka ręka to powód do odgwizdania, to opowiada o własnym widzimisię, i o niczym więcej. Sędziowie mają obecnie coraz dokładniejsze wytyczne jak gwizdać (filmiki z UEFA), i lepiej niech się tego trzymają, bo mimo wszystko lepsze to niż dawny chaos.

Natomiast co do karnego, to w pierwszej chwili też miałem zdanie, że karnego być nie powinno. Ale w tym wypadku, po spokojnym obejrzeniu sytuacji akurat się zgodzę. Bo mam dość mocne przekonanie, że gdyby nie wyciągnięte daleko przed siebie ręce Wasyla, to Pawłowski by go uprzedził i to on by doszedł do główki. Sytuacja dość kontrowersyjna, ale faktycznie chyba jednak inna niż przy wyskoku zdecydowanie bardziej wertykalnym.

nie ogladalem L+E , p.Sławek orzekł karnego , czy błąd varu ?

JarooP 12.11.2018 17:52

Powiedział ze ręka była ale sam na spokojnie oglądał 3 powtórki i dopiero po trzeciej mógł powiedzieć ze ręka była ponieważ dała mu pewna korzyść w postaci dobrej sytuacji i bramki. Ale podkreślił ze potrzeba było więcej czasu na 100% pewność a Var aż tyle nie daje

pepe72 12.11.2018 19:53

weszlo twierdzi, że ani karnego ani bramki Pawła nie powinno się uznać.

Jak widać piłka fajna dziedzina sportu, bo co ekspert to inna interpretacja.

Arkadiusz.Czerepach 13.11.2018 21:15

wiadomo nie od dziś że liczy sie to co orzeknie "PanSławek" :)

mr_kwolf 14.11.2018 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1517911)
Gra była najlepsza? Gościu gra Zaglebia to byl muł mułów. A my i tak nic ciekawego nie pokazaliśmy.Najgorsza drużyna w lidze. I szczerze powiem ich słabość było naszą siłą. Słaby prognostyk na przyszłość. Przyjdzie nam grać z kimś kto biega wialczy i gra w piłkę i będzie Piast bis.

W samej pierwszej połowie... ;) i nagle robimy 2:2. Nie oni tylko my im dajemy. To jest niepokojące

To w którym mecz graliśmy lepiej niż w sobotę? Derby? Daj spokój. Legia? Tam był tylko 10-minutowy zryw. Piast? Korona? Sosnowiec? Szczecin?

Arkadiusz.Czerepach 08.12.2018 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł Brożek (Post 1517964)

Ja powiem więcej – moim zdaniem gol z Zagłębiem nie powinien zostać uznany i wydawało mi się, że sędzia podejmie taką decyzję. Czułem kontakt piłki z ręką, nie trzymałem jej przy ciele, pomogło mi to w opanowaniu futbolówki.

Paweł wyjaśnia

El'kabat 08.12.2018 22:53

do skasownia

DeadOrAlive 08.12.2018 23:44

Nie rozumiem tych zachwytów nad Plewką, często mocno elektryczny - szczególnie w drugiej połowie, mnóstwo strat.

Gunner1906 09.12.2018 00:14

Ludzie to nie ten wątek ��

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl