Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XI kolejka] Cracovia - Wisła Kraków, niedziela 7 październik, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10012)

bódyń 07.10.2018 19:42

nerwow co niemiara. Do konca w niepewnosci ale wygrali. Druga polowa dramat ale szczescie przy nas. No i tak ma byc:)
Doping z glosnikow aby zagluszyc doping dla Wisly. Milo sie czyta takie rzeczy, ze nie maja swoich gardel.

David. 07.10.2018 19:42

Nie wiem czy szkoły coś płacą za sektor MABG ale klub powinien dotrzeć do tych dzieciaków, które tam dzisiaj były i zaprosić je na kolejny mecz do domu przy R22. A my wszyscy powinniśmy im podziękować bo w dużej mierze przyczyniły się do jeszcze większego upokorzenia parchów. Coś wspaniałego, dzięki dzieciaki.

Zawsze naD WAmi.

wolfy 07.10.2018 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1516057)
daktos l;inka do parchatego forum ??????? aaa , i jak tam szeryfy netowe odnosnie Lisa ??? nie ma was teraz

Mecz wygrany to i morda w kubeł.
Mam wrażenie że mamy na tym forum masę kryptoparchów. Ale dzisiaj świętujemy my :D

filipowski 07.10.2018 19:48

Brawa dla całej drużyny! Pozytywnie zaskoczył mnie Lis.Oby to był mecz, który zbuduje go na cały sezon.

kibic87 07.10.2018 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1515967)
Ja wierzę w Jezusa - zwłaszcza w tym meczu :)

:alleluja: Miałeś rację, to był JEGO mecz!

Fugiel 07.10.2018 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1516062)
Mecz wygrany to i morda w kubeł.
Mam wrażenie że mamy na tym forum masę kryptoparchów. Ale dzisiaj świętujemy my :D

Odezwe sie ja ;) Brawo Lis - super mecz !

Kristoferson 07.10.2018 20:12

Brawo Drużyna! Wisła Pany!

forthy 07.10.2018 20:19

Nie ma nic piękniejszego od płaczu parchatego ;>

Środek pola (Kort-Basha) w dołku od kilku spotkań, więc chociaż Kort to człowiek Stolara, to nie wiem czy powoli nie powinien być podmieniony na Tibora.

Arsenić musi grać, dla mnie Pietrzak na ławkę chyba...

TSWojtas 07.10.2018 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1515967)
Ja wierzę w Jezusa - zwłaszcza w tym meczu :)

Dziękuję dobranoc! Ave Wisła !

sandomingo 07.10.2018 20:31

Właśnie przywiozłem syna z meczu, gardło zachrypnięte:) Chłopaki się umówili i pod bluzami wszyscy w koszulkach Wisły, niektórzy nawet szaliki przemycili.
Ciekawostka - przed meczem rozdawali śpiewniki Cracovii...niewiele im to dało:)

wolfy 07.10.2018 20:37

Zwycięstwo na wszystkich frontach :D

JudasPriest 07.10.2018 20:39

"Więc ja dzisiejszy mecz tak ci podsumuję: w pojedynku Sobolewski - Probierz jesteś ruchany w d upę TRZY do Zera !!!" :D

kibic87 07.10.2018 20:50

C+ przed meczem celowo pokazywał dzieciaków z craxy którzy mieli szaliki 'do góry nogami', ktoś widział?? :D Cały Twitter i Facebook ma bekę z ich 'dopingu' - ahhhhh co za piękny wieczór. Nie dość, że wygrana to jeszcze totalna kompromitacja tej błazenady z kauflandu.

7.10.18 - zapamiętajcie ten dzień. cracovia nigdy nie wybacza :D:D:D

DAVE 07.10.2018 20:55

Wisła Pany.

bódyń 07.10.2018 20:57

Sprawdzilem tak troche na szybko ale nigdy nie bylo tak aby Wisla wygrala 3 mecze ligowe derbowe z rzedu.
Przegrala 3 z rzedu w 1948/49. Mowa o meczach ligowych.

JudasPriest 07.10.2018 21:01

A jesteś w stanie sprawdzić, jak to wygląda ogółem??

WISŁA TO JEST POTĘGA! (proszę, kontynuujcie)

ReMix 07.10.2018 21:21

Wisła najlepsza jest!

mitmichael 07.10.2018 21:39

Zostawie to tutaj zeby nie ucieklo :lol: :rotfl: :muzyka:

https://scontent.fwaw7-1.fna.fbcdn.n...137.1511739880

1q2 07.10.2018 21:40

Druga połowa do około 80 minuty tragiczna ale .... z tym;).
Wygrana jest, garbate nosy znów w dupę, brawa dla nas od dzieciaków , doping z taśmy.
JŻS!

!!IRIVER!! 07.10.2018 21:49

Brawo :-) upodlic żydowskie niewiasty w ich kurniku, z naszymi Młodymi na ich młynie,piekna sprawa! Dziś nieważny był styl, ważne było zwycięstwo :)

Markus 07.10.2018 22:00

Imaz ma patent na Cracovię. Brawo, rozegrał bardzo dobry mecz.

W defensywie najlepiej zagrał nie Lis, a Arsenic. Potworna ilość wygranych pojedynków, odbiorów, świetnie się ustawial i zabezpieczal drużynę. Mało grał w obecnym sezonie, a mimo to zaprezentował dużą jak na naszą ligę jakość. Jest lepszy od Bartkowskiego i Pietrzaka, powinien teraz wychodzić w pierwszym składzie, wywalczył sobie to.

Lis zrehabilitowal się za wcześniejsze fatalne występy. Zaskoczył mnie dobrą grą nogami - czyżby ostatnio sporo ćwiczył nad tym elementem? :)

Mocnymi punktami byli też Sadlok, Wasyl i Basha. Dużo dawał z przodu Ondrasek.

Niestety, bardzo słabo zagrał Kort. Po dobrym początku sezonu teraz z każdym kolejnym meczem jest coraz gorzej. W takiej formie nie powinien blokować miejsca innym. Podobnie Kostal - nie dawał nic drużynie. Dobrze, że Pasy mają obecnie bardzo słabą prawą stronę.

Zwycięstwo w derbach jak zawsze niezmiernie cieszy :)

ashkeczup 07.10.2018 22:14

Toć Lis nogami grał bardzo dobrze od początku.

Lis to taki Mariusz Pawełek- łączy w sobie Cabaja i Casillasa. Raz puści mega farfocla, a raz wyciągnie niewyciągalne. Jeśli jednak już na niego stawiamy, chociażby ze względu na wiek, to na pewno się z tym liczymy i nie należy przestawać.

Sadlok w końcu dobry mecz, lepiej trafić nie mógł.

Jesus ufam tobie

nero 07.10.2018 22:23

ktoś napiszę w skrócie o co chodzi z MABG i młynem? :)

Pulpet 07.10.2018 22:23

Na przestrzeni 36 lat mojego życia widziałem różne momenty upodlenia żydów. Zarówno piłkarsko jak i kibicowsko.
Myślałem, że spuszczenie ich z ekstraklasy przy akompaniamencie Time To Say Goodbye to szczyt co się może zdarzyć.

Jednak wygrana na ich stadionie przy publiczności niemal w komplecie dopingującej Wisłę na ICH STADIONIE to jest coś tak niewyobrażalnie hańbiącego i ubliżającego, że brak słów.

Zostali spluci, znieważeni, sprostytuowani, zadręczeni, obrzygani.

Dziękuję.

(profesorowi Filipwsiakowi również :D )

regan 07.10.2018 22:33

Dobra możecie już zmienić nazwe tematu na: KS Cyrankiewiczownia mp3 - Wisła Kraków :D :rotfl:

krakus76_ 08.10.2018 00:14

Mam nadzieję że na meczu z Zagłębiem Sosnowiec od spikera pójdzie jakieś podziękowanie (do których zapewne przyłączy się cały stadion) skierowane dla dzieci i młodzieży, która dopingowała nasz zespół. Jeśli ktoś ma przełożenie na klub niech podrzuci im taki pomysł.

Cała Wisła Zawsze Razem.

obikenobi 08.10.2018 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń
Sprawdzilem tak troche na szybko ale nigdy nie bylo tak aby Wisla wygrala 3 mecze ligowe derbowe z rzedu.
Przegrala 3 z rzedu w 1948/49. Mowa o meczach ligowych.

Jeżeli ja nic nie popierniczyłem to (wziąłem pod uwagę też mecze w II lidze):
1961-64 trzy zwycięstwa z rzędu
1966-70 cztery wygrane z rzędu

Najgorsza seria w lidze jaka nam się przytrafiła to pięć meczów bez zwycięstwa:
1948-49 (trzy remisy, dwie porażki)*
1982-95 (trzy remisy, dwie porażki)

Najlepsza seria w lidze to z kolei 11 meczów bez porażki w latach 1996-2009 (siedem wygranych, cztery remisy)

Według mojego riserczu Wisła nigdy nie przegrała w lidze Derbów trzy razy z rzędu.

*Jeżeli liczymy słynny baraż o mistrzostwo z 1948.

Savik 08.10.2018 05:55

Brawo, brawo, brawo !!!! Brawo Drużyna !! Brawo Trenerze !!! Brawo Młodzieży !!!
Pokazaliśmy nasza wyższość na boisku , a na trybunach nasz narybek ich po prostu zmiótł !!!
Każdy to powie - Wisełka rządzi w Krakowie !!!

Ps. playbacki :)))))

!!IRIVER!! 08.10.2018 07:38

Hej Wisełko, Wisełko, Wisełko Ty nAJlepszych Kibiców w Polsce masz!

silver03 08.10.2018 08:55

Jakieś specjalne podziękowania dla dzieciaków od klubu na pewno by się przydały :)

Kocur 08.10.2018 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1516078)
Zostawie to tutaj zeby nie ucieklo :lol: :rotfl: :muzyka:

https://scontent.fwaw7-1.fna.fbcdn.n...137.1511739880

To jest chyba największe upokorzenie garbatych w ostatnich 20-30 latach.
Dostać w.. rdol na własnym stadionie przy dopingu Wisły :alleluja:

Pikniczek 08.10.2018 09:45

Wygrali piłkarze, wygrali kibice. Lis najlepszy mecz w karierze, jest o wiele pewniejszy niż we wcześniejszych meczach :)

3 pkt z kauflandu smakują najlepiej

7 kotów 08.10.2018 09:50

http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...574#pid1341574

-> Lis ma u mnie kredyt zaufania do konca sezonu.
-> Stolarczyk ma u mnie kredyt zaufania do nastepnych derbow
-> Basha jest kapitalny
-> Takoz i Arsenic
-> Halilovic kolejny raz wchodzac z lawki NIE DAJE NIC
-> Pudlo Ondraszka to byl koszmar ktory nas mogl bardzo duzo kosztowac
-> Druga polowa wolala o pomste do nieba
-> Mielismy kupe szczescia w tej drugiej polowce; 2 poprzeczki, pudlo inwalidy, fatalne dosrodkowania zydow
-> brak kartek
-> DOMINACJA NA ICH STADIONIE

Generalnie wygralismy przez fatalne bledy Gostomskiego i duzo wieksze doswiadczenie naszych pilkarzy oraz duzego pecha dzieci Cyrankiewicza,
Z brakarzem w dobrej formie te dwa gole Imaza nie mialy prawa wpasc, a wpadly.
Natomiast 9/10 bramkarzy w naszej lidze by puscilo to co wyciagnal na poprzeczke Lis.

Wiec chociaz wynik mowi co innego uwazam ze wygralismy te derby sporym slizgiem.

Ale kogo to w sumie interesuje. Wygrana to wygrana, jebac zydow i AVE WISLA !!!!!

rasel1906 08.10.2018 11:02

Na Zaglebiu podziekujmy pilkarzom i MABG dopingiem i owacja na stojaco a najlepiej darmowymi biletami dla dzieciakow !

kbr 08.10.2018 11:45

Może w ramach docenienia wysiłku naszych dzieciaków warto oddać im młyn i prowadzenie dopingu w następnym meczu? Już raz taka sytuacja miała miejsce z okazji mikołajek. Chodzi o rok 2011 i mecz z Widzewem:

https://www.youtube.com/watch?v=gtLBIoFopIM

wolfy 08.10.2018 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1516093)
http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...574#pid1341574

-> Lis ma u mnie kredyt zaufania do konca sezonu.
-> Stolarczyk ma u mnie kredyt zaufania do nastepnych derbow
-> Basha jest kapitalny
-> Takoz i Arsenic
-> Halilovic kolejny raz wchodzac z lawki NIE DAJE NIC
-> Pudlo Ondraszka to byl koszmar ktory nas mogl bardzo duzo kosztowac
-> Druga polowa wolala o pomste do nieba
-> Mielismy kupe szczescia w tej drugiej polowce; 2 poprzeczki, pudlo inwalidy, fatalne dosrodkowania zydow
-> brak kartek
-> DOMINACJA NA ICH STADIONIE

Generalnie wygralismy przez fatalne bledy Gostomskiego i duzo wieksze doswiadczenie naszych pilkarzy oraz duzego pecha dzieci Cyrankiewicza,
Z brakarzem w dobrej formie te dwa gole Imaza nie mialy prawa wpasc, a wpadly.
Natomiast 9/10 bramkarzy w naszej lidze by puscilo to co wyciagnal na poprzeczke Lis.

Wiec chociaz wynik mowi co innego uwazam ze wygralismy te derby sporym slizgiem.

Ale kogo to w sumie interesuje. Wygrana to wygrana, jebac zydow i AVE WISLA !!!!!

Pierwsze derby w życiu oglądałeś? Pomijając że nie wyrastamy ponad tą ligę żeby wymagać całkowitej dominacji było oczywiste że w drugiej połowie na nas siądą. Dobrze że sędzia nie pozwolił im na brutalną grę, coś tam próbowali grać w piłkę ale wyszło jak zwykle.

Lis ma warunki na dobrego bramkarza, brakuje mu doświadczenia i jeszcze pewnie coś zawali. Ale pośród naszych młodych zawodników to on gra najrówniej i jest najpewniejszą inwestycją (obok może Arsenicia). Ja w nim widzę naprawdę duży potencjał, może pójść do dobrej ligi i tam nie zginąć.

Stolarczyk zasługuje na zaufanie bez względu na wynik przyszłych derbów. Zrobił drużynę z odrzutów po Kiko i Carilllo, kiedy większość widziało nas w rozpaczliwej walce o utrzymanie.

Proponuję przyjąć do wiadomości że to nie Wisła Kasperczaka i każde zwycięstwo będzie wywalczone.

Arkadiusz.Czerepach 08.10.2018 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1516087)
Jeżeli ja nic nie popierniczyłem to (wziąłem pod uwagę też mecze w II lidze):
1961-64 trzy zwycięstwa z rzędu
1966-70 cztery wygrane z rzędu

Najgorsza seria w lidze jaka nam się przytrafiła to pięć meczów bez zwycięstwa:
1948-49 (trzy remisy, dwie porażki)*
1982-95 (trzy remisy, dwie porażki)

Najlepsza seria w lidze to z kolei 11 meczów bez porażki w latach 1996-2009 (siedem wygranych, cztery remisy)

Według mojego riserczu Wisła nigdy nie przegrała w lidze Derbów trzy razy z rzędu.

*Jeżeli liczymy słynny baraż o mistrzostwo z 1948.

44. 1964/65 II liga Wisła Kraków 4:1 Cracovia
45. 1966/67 I liga Wisła Kraków 3:0 Cracovia
46. 1966/67 I liga Cracovia 1:2 Wisła Kraków
47. 1969/70 I liga Wisła Kraków 2:0 Cracovia
48. 1969/70 I liga Cracovia 2:3 Wisła Kraków

było i pięć , ale w tym seoznie jest jeszcze szansa na poprawienie statystyk , a potem przerwa oby na barrdzoooo długo ;)

btw a propo poziomu forów , u nas 4 strony , u nich 16
zachecam do lektury :)

Arkadiusz.Czerepach 08.10.2018 12:31

http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...z-18-00?page=7

pod koniec tej strony sie zaczyna :D

wolfy 08.10.2018 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1516101)
http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...z-18-00?page=7

pod koniec tej strony sie zaczyna :D

Odradzam wchodzenie. To są ludzie chorzy psychicznie.

FraMat 08.10.2018 13:28

Tak, żeby zejść trochę z tematu kibicowskiego, moje trzy grosze odnośnie do wymiaru sportowego:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1516063)
Najważniejsze 3 punkty, ale ostatnio gramy słabo i chaotycznie. Brakuje płynnych akcji, masa strat przy wyprowadzaniu piłki. Podobnie, straciliśmy atut dobrego ustawienia się i przegrywamy bardzo dużo drugich piłek. Moim zdaniem, to nie jest problem grania na pół gwizdka. Po prostu tracimy umiejętność dobrego ustawiania się i wychodzenia do piłki.

To wszystko racja, z tym, że i tak na tle Cracovii wyglądaliśmy jak profesorzy.
Czy gramy słabo i chaotycznie? Czy brakuje płynnych akcji?

I tak i nie.

Gramy chaotyczne przy wyprowadzaniu kontr, słabo wtedy wychodzimy na pozycje i akcje nie są płynne. Ale i tak wychodzimy wtedy dużą liczbą graczy, zyskujemy przewagę liczbową i pozycyjną, ale robimy to szybko i... trochę na wariata.
Sprawia to, że większość akcji kończy się niepowodzeniem, chociaż i te, które jakoś dochodzą do pozytywnego końca są naprawdę groźne. Zaprzepaszczamy kontry po błędach i chaotycznym rozgrywaniu, ale liczba tych szybkich akcji powoduje, że choćby jedna na dziesięć musi skończyć się golem.

Natomiast jeśli wyprowadzamy akcję w ataku pozycyjnym, gramy w sposób bardzo opanowany, cierpliwy bezpieczny. Wtedy dobrze się ustawiamy i zaczynamy dominować, jak to było wczoraj w pierwszej połowie i dochodzimy do sytuacji bramkowych.
Ciekawie też i w urozmaicony sposób rozgrywamy większość stałych fragmentów. Brakuje nam ewidentnego lidera w środku pola. Basha jest bardziej defensywny, a Kort obniżył loty i słabo mu wychodzi rozgrywanie. Dlatego powstaje wrażenie chaosu i słabości z przodu.

Szymkowiak v.2.00 mile widziany

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl