Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [X kolejka] Wisła Kraków - Korona Kielce, sobota 29 września, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10010)

Ronaldo 01.10.2018 11:43

Po dobrym starcie sezonu,miałem nadzieję,że będziemy takim kopciuszkiem jak Leicester City.Niestety zanosi się na powrót do starej gry.
Teraz najważniejsze przed derbami,niech zarząd zdobędzie jakąś kasę i wypłaci część zaległości.Może to pozwoli wrócić drużynie na właściwe/zwycięskie tory.

piotek 01.10.2018 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ronaldo (Post 1515818)
Po dobrym starcie sezonu,miałem nadzieję,że będziemy takim kopciuszkiem jak Leicester City.Niestety zanosi się na powrót do starej gry.
Teraz najważniejsze przed derbami,niech zarząd zdobędzie jakąś kasę i wypłaci część zaległości.Może to pozwoli wrócić drużynie na właściwe/zwycięskie tory.

Miga napisał, że część zaległości uregulowano przed Lechią.

Tommy91 01.10.2018 13:17

Miga pisał wiele rzeczy

MaLk 01.10.2018 13:32

Faul był (najpierw kontakt z piłką obrońcy, potem kontakt z piłką Imaza, potem trafienie w nogę), ale mniejsza o to. Przegraliśmy przez to, że straciliśmy głupią bramkę, a sami nie potrafiliśmy wykorzystać stuprocentowych sytuacji. Ogólnie tragedii nie ma, bo piłkarsko byliśmy jednak lepsi, a zadecydowało szczęście (pech). Którego bilans w perspektywie sezonu będzie standardowo oscylował wokół zera. Takie życie...

funkykoval 01.10.2018 13:41

@Tommy91

Owszem większość z nich to plucie, ale tam, gdzie pisze o konkretach i to pozytywnie, to nie podejrzewam aby mijał się z prawdą....

wolfy 01.10.2018 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1515809)
Po drugie - brak wypłat mniej lub bardziej siedzi w głowie. Zaangażowania odmówić nie można ale to nie może być całkiem bez wpływu. Tym bardziej że wypłaty były obiecane najpóźniej po meczu z Lechią i nie poszły.

Skąd masz info?
:D

sandomingo 01.10.2018 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1515826)
Skąd masz info?
:D

Od wróżbity Macieja:)

brylant17 01.10.2018 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1515808)
proste to jest twoje rozumowanie

myslisz ze tu chodzi o to że jak sie opoznia wyplata to nagle zawodnicy bojkotuja mecz i zaczynaja biegac o polowe mniej i strzelac specjalnie niecelnie ?

tu chodzi o obniżkę morale , Stolarowi udało sie stworzyc pake , drużyne która niesiona entuzjazmem grała powyżej swoich umiejetnosci , niestety w pewnym momencie klimat sie s.......ił i mamy efekty

podpowiedź: koiincydencja czasowa z wybiciem szamba medialnego

A ty chciałbyś pracować za darmo ?

Karherop 01.10.2018 17:02

Przegrywanie spotkań jako sposób na szybsze uregulowanie płatności. No niezły pomysł. Trener na pewno przyklaśnie.

Lodu Panowie, przecież drużyna w meczu z Koroną wybiegała praktycznie najwięcej km w tym sezonie. Może i w głowie im siedzą problemy klubu, ale w swoich poczynaniach boiskowych nie robią niczego 'na złość". Oni nie są w klubie dla pieniędzy, ale w większości dla wypromowania się i trafienia do lepszego klubu (poza Wasylem, Boguskim, Sadlokiem i Brożkiem). Kasa przychodzi z opóźnieniem, ale przychodzi. Prędzej uwierzę, że materiał Jadczaka podziałał im na psychikę, zresztą wielu piłkarzy Wisły już mówiło że to nimi wstrząsnęło.

kbr 01.10.2018 19:04

Jeżeli piłkarzom faktycznie nie odpowiadają opóźnienia w wypłatach to powinni rozwiązać kontrakt (jeżeli prawdą jest, że mamy zaległości sięgające trzech miesięcy) i grać jak najlepiej, żeby znaleźć nowego pracodawcę. Brak rozwiązania kontraktu i słaba gra niczego nie zmieni.

Karherop 01.10.2018 20:32

@Ronaldo

Wiadomo, po 8 meczach jesteśmy 2 punkty za liderem. Przegrany sezon.

lucker 01.10.2018 21:37

Po 10 kolejkach Wisła jest na 6 miejscu. Zanotowała 3 porażki. Do lidera traci 2 punkty, przy czym ma lepszy bilans bramkowy. Jak w tej sytuacji można narzekać? Przed sezonem sporo osób wieściło rozpaczliwą walkę o utrzymanie, a teraz mimo że nikt o tym nie myśli jest tyle biadolenia na dwie ostatnie porażki? Albo bawimy się w ekspertów i bronimy swojego zdania od początku do końca, albo zależnie jak powieje takie mamy zdanie ... bądźmy poważni ...O ile z Pogonią Wiślacy zagrali fatalnie, o tyle z Koroną byli ekipą lepszą. Po prostu brakło szczęścia. Tak samo jak w pierwszych meczach sezonu jak z Arką ,czy Wisłą Płock. Pamiętacie ? Także dajmy spokojnie pracować sztabowi i piłkarzom.

wolfy 01.10.2018 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1515798)
nie liczyłbym ze sie cos zmieni jak wyjdzie Halilovic. Wrecz spodziewałbym sie ze bedzie jeszcze wieksza kicha w koncu Chorwat to pilkarz zwrotny jak wóz z węglem a i kazdy chyba trener widzi ze chłop by odegrac pilke musi ja sobie przynajmniej z 2 razy poprawic. Dobry plaster i chłopa nie ma.Juz wolałbym dawać szanse Plewce czy Laskosiowi.

Halilović częściej wchodzi w drybling, próbuje stworzyć przewagę. Kort jest ostatnio kompletnie bezproduktywny, zwalnia akcje, cofa piłkę.
Nie twierdzę że to na pewno pomoże, ale nie wiem czy powinniśmy ciągle próbować grać to samo. Nasi rywale ewidentnie są na naszą taktykę przygotowani.

szym_ek 02.10.2018 09:23

Wydaje mi się, że to nie jest tak że piłkarze nie dostają kasy to specjalnie grają.źle i się.nie starają.
Ale nikt mi nie wmówi, że nie siedzi to gdzieś z tyłu głowy i nie ma wpływu na dyspozycję zawodnika. Na pewno piłkarze mają jakieś zobowiązania (mniejsze lub większe) których nie są w stanie na bieżąco regulować.

Kto miał w życiu moment w którym albo ledwo albo nie starcza do pierwszego wie jak bardzo jest to stresujące.

Inna sprawa, że jak na sytuację Wisły i jej problemy przed sezonem to jest BARDZO dobrze.

Zwycięstwa wrócą - oby już w niedziele !

silver03 02.10.2018 09:32

Jasne, że brak kasy na czas może oddziaływać na zawodników. Tylko nie róbmy z tego głównego problemu, bo to tylko jeden z wielu czynników, który w większym bądź mniejszym stopniu wpływa na całokształt. W moim odczuciu dla obecnych zawodników ma marginalne znaczenie, szczególnie, że Głowacki poinformował ich przed startem sezonu wyraźnie, że będą 3 miesięczne opóźnienia.

funkykoval 02.10.2018 11:30

W gruncie rzeczy to tradycyjny mecz z rywalem, który gra typowo ekstraklapową piłkę - czyli defensywa i kontry. Tak samo wyglądały mecze z Arką czy Płockiem, tylko tam udało się nam zremisować a z Koroną przegraliśmy. W meczach z rywalami, którzy grają w piłkę - Lechia, Amika, mecz wyglądał w wykonaniu naszych zawodników zdecydowanie lepiej.... Z Koroną zagraliśmy lepiej niż z Pogonią czy Śląskiem ale brakowało szczęścia, natomiast dziwi mnie to, że o ile w pierwszych meczach oddawaliśmy mnóstwo strzałów na bramkę przeciwnika, to w ostatnich meczach rozgrywamy piłkę w polu karnym rywala i zamiast strzelać podajemy do momentu wybicia piłki przez rywala...
Sędzia Stefański - w I połowie Cebula 3 krotnie przerwał kontrę Wisły - nie dostał nic poza słownym ostrzeżeniem - klasyczne ściąganie za koszulkę, ramię - dla mnie to było dziwne. Podobnie jak brak VAR przy wejściu Gardawskiego w Imaza w 40 minucie - sprzątnął Imaza z boiska wybijając piłke na 5 metrze - wszak nie za takie zagrania były dyktowane karne i to bez dwóch zdań. NIe wiem kto był na VAR ale był to klasyczny dupek i nic więcej nie dodam....

Arkadiusz.Czerepach 02.10.2018 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1515831)
A ty chciałbyś pracować za darmo ?

naprawde jesteś najmniej mądrym z forumowiczów

ponieważ nie zrozumiałeś nic z moich postów , i może 30% z postów innych forumowiczów , spieszę poinformować , że ja jak najbardziej wskazuje problemy z kasą jako przyczynę słabszej postawy , mało tego tłumacze jak działa mechanizm koledze który sprawę uprościł

przemyśl to co czytasz 3x zanim napiszesz, tak będzie dla wszystkich lepiej ;)

LucjuszWielki 02.10.2018 12:56

Ciężko było mi przełknąć mecz z scyzorykami, gdyż mieliśmy co najmniej KILKA bardzo dobrych sytuacji gdzie powinna paść bramka - korona JEDNĄ JEDYNĄ, a strzały w trybuny można sobie wsadzić...

Niestety los odbiera to co dał ze Śląskiem, tym razem znów brak skuteczności.

Nie był to zaden mecz na remis, sprawiedliwie 3-1.

Karherop 02.10.2018 16:31

Patrząc choćby na wynik z ostatniej kolejki lidera, nie mamy co się wstydzić porażki z Koroną. Zabrakło szczęścia i skuteczności. Punktów żal, ale i tak absolutnie nie możemy nie być zadowoleni z aktualnej zdobyczy punktowej i pozycji w tabeli.

mogło być punktów więcej, ale mogło i być i mniej.

Ja się pytam gdzie temat derbowy?!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl