Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VII kolejka] Śląsk Wrocław - Wisła Kraków, sobota 1 września, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10003)

siara 02.09.2018 12:20

Też apeluję o spokój...Bo nie daj Boże, dwie porażki z rzędu i gro z Was będzie Stolarczyka zwalniać...

donecki 02.09.2018 12:40

Czemu nie było kibiców Gości na meczu?

AYALA 02.09.2018 12:40

los dał to, co wziął z Arką (zmarnowany karny Bogusia).Co do meczu to stare piłkarskie powiedzenie mówi, że ''Niewykorzystane sytuacje (Śląsk) się mszczą''

s1mone 02.09.2018 12:45

I znowu malkontenci dorwali się do klawiatury :D

Pechowo zremisowaliśmy z Arką czy Wisłą Płock. "NIESKUTECZNOŚĆ TO BRAK UMIEJĘTNOŚCI", "NIE MA CO UKRYWAĆ MAMY TAKICH PIŁKARZY, ŻE WALCZYMY O UTRZYMANIE", "TO, ŻE MAŁY ŁADUJE W TRYBUNY NA PUSTAKA ŚWIADCZY O TYM, ŻE JESTEŚMY SŁABI".

Szczęśliwie wygraliśmy ze Śląskiem : "ŚLĄSK NAM POKAZAŁ JAK SIĘ GRA" "ŚLĄSK NAM POKAZAŁ MIEJSCE W SZEREGU" "MAMY 7 PUNKTÓW PRZEWAGI NAD 9 MIEJSCEM"........

Ludzie, powiedzcie co palicie, bo też mam ochotę tak odlecieć.

Suma sumarum mamy podobny pakiet punktowy do tego co pokazywaliśmy na boisku do dziś. Ze Śląskiem zagraliśmy najsłabszy mecz tej rundy i fartownie go wygraliśmy.

Musimy wrócić do tego co graliśmy wcześniej i w tym głowa Stolara, żeby naszych odpowiednio mentalnie nastawić przed meczem z Lechią. W końcu najprawdopodobniej zagramy o fotel lidera.

Bajki o walce o utrzymanie trza sobie wsadzić w buty. To, że drużyna piłkarsko była na pierwszą ósemkę - było dla mnie oczywiste. Jedynie zawirowania finansowe mogły to zmienić. Na razie gramy znacząco powyżej oczekiwań i trzeba się tym cieszyć, a nie odliczać ile nam punktów brakuje do utrzymania. Zaciskamy kciuki i czekamy na lidera, żeby go pięknie spałować przy R22. Najlepiej w dobrym stylu. Ale farfoclowym zwycięstwem też nie pogardzę.

pepe72 02.09.2018 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1513671)
Takich nominacji w tematach meczowych jest co tydzień kilkanaście...

Klub który miał spaść do okręgówki jest wiceliderem a na forum:

1. Dwa punkty straty do lidera a my liczymy punkty potrzebne do utrzymania
2. Walimy 5 bramek = narzekanie na obronę
3. Walczymy 90 minut = pieprzenie o szczęściu
4. Drużyna gra widowiskowo i z pomysłem = trener ma mało doświadczenia

Jakbym garbate forum przeglądał dosłownie.
Co drugi wieszczy spadek / przegraną / rozpad klubu itp itd

Kocur, odliczam(y) punkty do utrzymania, bo to jest cholernie ciężki sezon i trzeba realnie patrzeć jakie są cele sportowe. Po ostatnich dobrych meczach zaczęło się cmokanie w pasie i gotowanie wśród kibiców, że idziemy po mistrza/puchary. NIE IDZIEMY. Co nie znaczy, że się nam nie uda. Ale to nie jest celem w tym roku. Celem w tym roku jest opanować finanse i nie spaść. Słuchałem wywiadu z vice-prezesem i wydaje mi się, że zarząd rozumuje podobnie. Nie mamy i nie będziemy mieć wskaźnika finansów. Warto jednak widzieć naszą sytuację z właściwej perspektywy.

Być może brakujące 26 punktów zdobędziemy w kolejnych 9 kolejkach. Wtedy otworzę w domu szampana i mogę postawić kolejkę na stadionie (ograniczonej liczbie czytelników wislakrakow.com :> ).

Dzisiejsze 14 punktów g...o daje - dopiero 40 "jest magiczne". Trzeba pamiętać, że po kogo się zgłosi zespół z kasą tego Wisła sprzeda. Pierwsi odejdą w zimie. Kolejni w lecie. Fatalnie, że Kostal zagrał słaby mecz, bo prezes stwierdził, że młodzi i dobrze grający są pilnie obserwowani przez potencjalnych pracodawców.

Z drugiej strony słaba forma zawodników zbiegła się z zamknięciem letniego okienka. Nie wiemy też jak wielkie są zaległości klubu względem zawodników. To wszystko może mieć wpływ na motywację zawodników. Wypożyczenie "last minute" Małego też miało jakiś powód.

Cieszmy się tym co mamy (na stadion na Lechię) ale bez hurraoptymizmu. To też cytat, że Wisła nie jest taka słaba jak obstawiano przed sezonem ale też nie tak mocna jak się niektórym wydawało przed meczem ze Śląskiem!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1513709)
Czemu nie było kibiców Gości na meczu?

A to nie był efekt zeszłorocznej wizyty we Wrocku?

s1mone 02.09.2018 14:23

Raczej wątpię, żeby ktoś wyłożył konkretną kasę za Kostala po dwóch dobrych meczach. To nie jakieś rozczarowanie brakiem transferu - po prostu po dwóch super meczach trafił mu się słabszy - był też mocno pilnowany zważywszy na to co pokazywał w poprzednich spotkaniach.

Jeśli ktoś poważny by się zasadzał na Martina to najwcześniej w zimie a najpewniej na koniec sezonu.

Patrząc na statystyki pomeczowe to chłopaki po prostu odwalili stojanowa. Jedyny Boguski się starał, reszta stwierdziła, że są tak dobrzy, że bramki same się zdobędą. A najśmieszniejsze, że tak właśnie się stało. Mam nadzieję, że Stolar ich mocno zjebał w szatni za ten mecz i w następnym będą już zasuwać, a formacje będą bliżej siebie.

JrQ- 02.09.2018 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1513636)
Z wislaportal:

Bramki: 0-1 (0-0)
Posiadanie (w %): 39-61 (38-62) - nie było tego widać.
Strzały: 21-12 (5-5)
Strzały celne: 8-2 (2-1)
Strzały niecelne: 8-7
Strzały przejęte: 3-3
Strzały z pola karnego: 13-3
Strzały z pola karnego, celne: 5-1
Faule: 20-9
Żółte kartki: 4-3
Czerwone kartki: 0-0
Spalone: 2-0
Rzuty rożne: 6-6
Podania: 318-449
Podania dokładne (w %): 73-80
Przebiegnięty dystans (w km): 102,52-108,09 - słaby wynik obu drużyn; Ślask dramatycznie mało.

Te statystyki są złe, ściągnięte z flashscore. nie mielismy tyle piłki. C+ pokazywał coś około 51%

R33 02.09.2018 16:27

To za 2 tyg. mecz o lidera. ;)

pepe72 02.09.2018 16:30

Ale trzeba wygrać i to chyba 2 bramkami :)

R33 02.09.2018 16:31

Wystarczy jedną. Bilans mają +8, my +7. Po jednobramkowym zwycięstwie rolę się odwracają. :)

Kryniu 02.09.2018 18:55

Mecz jaki był, każdy widział. Niesamowicie się cieszę, że trafił się przed przerwą na reprezentację. Stolarczyk ma dwa tygodnie by przygotować się do meczu kolejki. Gra lider z wiceliderem o pierwsze miejsce. Tu wkracza marketing. Jest szansa na pełny stadion. Przez dwa tygodnie pełna mobilizacja. Dodam tylko, że taki mecz jak z Śląskiem to zimny prysznic dla piłkarzy. Dobrze im to zrobi:)

Arkadiusz.Czerepach 02.09.2018 19:00

zważywszy na wysoce prawdopodobną przegraną żydowni w białymstoku , całkiem realny jest najpiekniejszy układ tabeli jaki można sobie wybrazić , ktoś pamięta kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce wogle ?

pepe72 02.09.2018 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1513742)
zważywszy na wysoce prawdopodobną przegraną żydowni w białymstoku , całkiem realny jest najpiekniejszy układ tabeli jaki można sobie wybrazić , ktoś pamięta kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce wogle ?

Zapytaj Mogiela (na Twitterze?), może sprawdzi bazę danych. Takie zapytanie bez bazy danych wszystkich kolejek jest nie do sprawdzenia.

R33 02.09.2018 19:03

Po 28 kolejce w sezonie 2010/2011 tak było na pewno. Czy później to już nie wiem, trzeba byłoby sprawdzić. Ale raczej nie, zważywszy na to, że chyba liderem po tamtym sezonie byliśmy tylko w sezonach 14/15 oraz 17/18 i to tylko przez chwilę.

xanti1906 02.09.2018 19:06

Wydaje mi się, że były zbyt duże odległości między piłkarzami. Nasi pomocnicy nie mieli tylu opcji podań co w poprzednich meczach, nie było możliwości wymienić szybkich podań. Nie wiem z czego to wynika, ale akurat przerwa reprezentacyjna wypada w idealnym momencie - po serii dobrych meczów i dobrych wyników. Jest dobra atmosfera, a ten słabszy mecz to może być jakaś wskazówka dla sztabu.

Wojtas 02.09.2018 19:20

A na Analu + dalej nie mogą przeboleć ze Wisła wygrała,nie liczy sie bo Slask miał wiecej sytuacjii :lol:

żałosne ludziki,zeby tak kiedys Legii do czegos sie przyjebali no ale po co .

Barti 02.09.2018 19:27

Wszystkim narzekającym na jakość naszej gry, polecam sobie oglądnąć ten chaos i rozpaczliwą obronę prezentowaną za czasów Kiko. Ciekawe czy wtedy będziecie narzekać na wczorajszy mecz. Pamięć ludzka jak widać, jest bardzo krótka.

Arkadiusz.Czerepach 02.09.2018 19:31

no trzeba przyznać że ból dupy Węgrzyna pod koniec meczu bezcenny

edit: Kiko to ty szanuj !

Barti 02.09.2018 19:44

Ciekawe za co? Stolar ma dużo uboższy skład, a wygląda to o niebo lepiej.

Arkadiusz.Czerepach 02.09.2018 19:53

nie no, teraz to jest bajka ! , raczej mi chodziło o tego oszołoma z 40 letnimi uprawnieniami czy jakoś tak

regan 02.09.2018 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1513741)
Mecz jaki był, każdy widział. Niesamowicie się cieszę, że trafił się przed przerwą na reprezentację. Stolarczyk ma dwa tygodnie by przygotować się do meczu kolejki. Gra lider z wiceliderem o pierwsze miejsce. Tu wkracza marketing. Jest szansa na pełny stadion. Przez dwa tygodnie pełna mobilizacja. Dodam tylko, że taki mecz jak z Śląskiem to zimny prysznic dla piłkarzy. Dobrze im to zrobi:)

Faktycznie mecz o lidera a to znaczy że będą trąbić wszędzie!

Now 02.09.2018 22:18

Jak na Lechii nie będzie 20 tys to nie oszukujmy się ale te pipidówy nie mają czego szukać na Wiśle. Sobota 20:30 termin idealny, dodatkowo skończyły się wakacje więc nikt o wyjazdach na urlop nie będzie miał prawa mówić. Lider vs vice-lider i w przypadku zwycięstwa obejmujemy prowadzenie w tabeli, przy dobrych wiatrach żydolandia ostatnie miejsce a my 1. Mecz ciekawy również pod względem kibicowskim. Tu nie ma co gadać. skoro na legie dla mączyńskiego potrafiło przyjść 33 tys kibiców to teraz tym bardziej powinno się udać zebrać chociaż 20 tys. Licznik z biletami powinien wystartować natychmiast od poniedziałku.

Kryniu 02.09.2018 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Now (Post 1513754)
Jak na Lechii nie będzie 20 tys to nie oszukujmy się ale te pipidówy nie mają czego szukać na Wiśle. Sobota 20:30 termin idealny, dodatkowo skończyły się wakacje więc nikt o wyjazdach na urlop nie będzie miał prawa mówić. Lider vs vice-lider i w przypadku zwycięstwa obejmujemy prowadzenie w tabeli, przy dobrych wiatrach żydolandia ostatnie miejsce a my 1. Mecz ciekawy również pod względem kibicowskim. Tu nie ma co gadać. skoro na legie dla mączyńskiego potrafiło przyjść 33 tys kibiców to teraz tym bardziej powinno się udać zebrać chociaż 20 tys. Licznik z biletami powinien wystartować natychmiast od poniedziałku.

Dokładnie o tym właśnie mówię. Teraz albo kiedy? Gramy o pierwsze miejsce i dwa tygodnie na ładną promocję marketingową. Ja chcę zobaczyć jak klub do tego podejdzie. W końcu mamy możliwość wypuszczenia plakatów na miasto w stylu.....WALCZYMY O LIDERA.....co swoją drogą tak przy okazji nieźle dobije sąsiadkę. Takich plakatów oczekuję i naprawdę pełna mobilizacja. Ten mecz jest dla nas jak flash back dobrych czasów. Jak dobre piwo po ciężkiej pracy, jak nowa cud dieta dla Magdy Gesler. No musi się udać. GRAMY O LIDERA PANOWIE I PANIE:) jeśli jakaś tu jest

Arkadiusz.Czerepach 02.09.2018 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1513657)
Do magicznych 40 punktów, które statystycznie dają utrzymanie w sezonach 3 rundowych, brakuje nam jeszcze 26 punktów.

po rozwinięciu statystyk:
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=994

do utrzymania potrzebujemy jeszcze 25pkt
do pucharów potrzebujemy jeszcze 48pkt
do mistrzostwa potrzebujemy jeszcze 67pkt

na boisku leży do podniesienia 90pkt (maksymalnie, a utrzymując dotychczasową średnią 60pkt)

z czego przed prawdopodobną wyprzedażą 39pkt (maksymalnie, a utrzymując dotychczasową średnią 26pkt)

wyraznie z tego wynika że jeszcze w zimie mamy szanse zaklepać utrzymanie , natomiast od finansów (utrzymanie składu podczas zimowego okienka) będzie zależało czy powalczymy wiosną o coś więcej

Kocur 03.09.2018 08:45

Żeby nie odpowiadać każdemu osobno co cytował mojego posta.

Nie chodzi o pompowanie balonika czy zakłamywanie rzeczywistości. Przed sezonem wyglądało to kiepsko ale NIGDY nie zakładałem że nas zdegradują czy będziemy walczyć o ostatnie miejsce z żydownią jak to robiło 30% forum.

Cieszę się każdą chwilą i jak przyjdzie czas na kolejny mecz to też będę zakładał że wygramy. Drużyna pokazała że nawet jak przegramy jeden, dwa a może pięć spotkań to ma charakter i się podniesiemy.

Dwa pytania (retoryczne):
- czy ktoś z malkontentów pamięta ile razy zeszłoroczny mistrz walnął bramę w 95 minucie albo grając pytę całe spotkanie po 4 rykoszetach coś wpadło i wygrał?
- czy ktoś z malkontentów jak się go zapyta na wiosnę będzie pamiętał że ze Śląskiem graliśmy pytę?

Zapeszanie że spadniemy zostawmy garbatym bo oni może w końcu faktycznie spadną.

ArturBarlinek 03.09.2018 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1513758)
do mistrzostwa potrzebujemy jeszcze 67pkt

w zeszłym sezonie 70 pkt dawało mistrzostwo, więc potrzebujemy jeszcze tylko 56 pkt :D

Karherop 03.09.2018 10:11

Punktowanie takie jak obecnie (2 pkt/mecz), nie ma szans utrzymać. Tylko drużyna która zdobywa mistrzostwo może miec takie tempo. Nawet jak wygramy z Lechia i nie możemy podnieść naszych oczekiwań. Celem jest 8 i spokojne utrzymanie. Jak sie dostaniemy do 8 to mozna patrzeć wyżej.

Mecz ze Śląskiem zreszta pokazal że z łatwością można nas zdominować i tylko ich fatalna skuteczność przesadzila, że nie doszło do naszej (wysokiej) porażki.

_ukoL 03.09.2018 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1513767)
w zeszłym sezonie 70 pkt dawało mistrzostwo, więc potrzebujemy jeszcze tylko 56 pkt :D

To całkiem realne. Zdenek prowadź do Europy. :D

Arkadiusz.Czerepach 03.09.2018 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1513767)

zajrzyj do posta którego cytowałem

przy zeszłorocznych popisach Legii wiadomo jak było , ja wyliczyłem średnią w dłuższej perspektywie czasowej
taka średnia pkt/mecz jaką zaprezentowała Legia w zeszłym sezonie , dawała w ciągu ostatnich dwudziestu paru lat mistrzostwo tylko 4 krotnie (17/18 , 14/15 , 11/12 , 10/11)

gdybyśmy utrzymali jakims cudem obecną średnią dałoby to 74pkt

licząc od 1995 dałoby to mistrzostwo w sezonach :

17/18
16/17
15/16
14/15
11/12
10/11
97/98

czyli w 7 na 23 przypadki

wnioski oczywiście można wyciągnąć różne

ale proponuje w stosownym temacie
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=994

regan 03.09.2018 11:08

Czy kibice Lechii Gdańsk przyjeżdzają na Wisłe?

pepe72 03.09.2018 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1513766)
Żeby nie odpowiadać każdemu osobno co cytował mojego posta.

Nie chodzi o pompowanie balonika czy zakłamywanie rzeczywistości. Przed sezonem wyglądało to kiepsko ale NIGDY nie zakładałem że nas zdegradują czy będziemy walczyć o ostatnie miejsce z żydownią jak to robiło 30% forum.

Cieszę się każdą chwilą i jak przyjdzie czas na kolejny mecz to też będę zakładał że wygramy. Drużyna pokazała że nawet jak przegramy jeden, dwa a może pięć spotkań to ma charakter i się podniesiemy.

Dwa pytania (retoryczne):
- czy ktoś z malkontentów pamięta ile razy zeszłoroczny mistrz walnął bramę w 95 minucie albo grając pytę całe spotkanie po 4 rykoszetach coś wpadło i wygrał?
- czy ktoś z malkontentów jak się go zapyta na wiosnę będzie pamiętał że ze Śląskiem graliśmy pytę?

Zapeszanie że spadniemy zostawmy garbatym bo oni może w końcu faktycznie spadną.

Kocur, nikt nie zakłada, że nas zdegradują. Niestety scenariusz Ruchu nadal nam grozi. Owszem, Ruch miał dużo większe bagno, bo poszedł na dno mimo finansowania przez miasto.
Ale problem polega na tym, że w zeszłym roku zarząd "zaszalał" i ustawił cel na puchary. Nie wiem kto i dlaczego nie trzymał ręki na finansach, wiem kogo to obciąża.
W tym roku wszystko musi być podporządkowane pod finanse i nie może być presji kibiców, że muszą być puchary.
Na tym forum wygląda, że większość to rozumie. I nie jest to malkontenctwo tylko realne podejście do problemu. I nie dziw się na nerwowe reakcje jak ktoś zaczyna podkreślać, że jesteśmy na czele tabeli. W tym sezonie tak będzie.

Potrzebujemy na jesieni max punktów i trzeba zdobywać puki żre. Ale nie należy zakładać, że nawet jak za dwa tygodnie będziemy na pierwszym miejscu w tabeli to coś się zmieni w naszej sytuacji.

Szneka 03.09.2018 13:24

[QUOTE=pepe72;1513779Ale nie należy zakładać, że nawet jak za dwa tygodnie będziemy na pierwszym miejscu w tabeli to coś się zmieni w naszej sytuacji.[/QUOTE]

Zmieni. każda wygrana to potencjalny wzrost frekwencji, zainteresowania mediów, zwiększenie wartości piłkarzy oraz podniesienie ich morale.

s1mone 03.09.2018 13:52

To, że dziś finanse są najważniejsze to rzecz oczywista. Ważne, żeby wyjść na prostą.

Wynik sportowy może temu znacznie pomóc.

Patrząc na naszą grę - ósemka to plan minimum, a możemy powalczyć o coś więcej. Nie jest to jakiś huraoptymizm tylko wyważona opinia oparta o to jak gramy.

Wiadomo, że nie ma co się nakręcać, skończymy 6ci czy 8śmi - trudno. Taka jest piłka. Ale nie ma co też deprecjonować chłopaków i wmawiać im, że absolutne minimum to i tak jest ponad stan. To jest demotywujące dla drużyny. Nie miałbym nic przeciwko - JEŚLI - będziemy dalej grać jak w poprzednich meczach (a nie jak w meczu ze Śląskiem) trener by zapowiedział walkę o czołowe lokaty. Może jak się nie uda to będzie bolało, ale sama zapowiedź walki może generować dodatkowych widzów na stadionie. Ja wolę się rozczarować i mieć trochę więcej widzów na meczu, bo to tak naprawdę ma realny przekład na finanse klubu.

Inna bajka to możliwe transfery z klubu i możliwa zimowa wyprzedaż. Ja mam ogromną nadzieję, że uda się sezon dograć do końca bez rozwalania trzonu drużyny. To powinien być cel na najbliższe okienko dla Arka. Nie masowa wyprzedaż, tylko mądre okienko z możliwie niewielkimi zmianami - jeśli tylko finanse są w stanie na to pozwolić.

Arkadiusz.Czerepach 03.09.2018 14:15

Przecież tu nie chodzi o to żeby kazać im przestać tak zajebiście punktowac bo "plan jest na 14 miejce" tylko że jeśli np skończymy jesień np na 3 miejscu (z utrzymaniem pewnym) i przyjdą dobre oferty na 3-4 piłkarzy , to je trzeba przyjąć żeby wreszcie wyjść z długów , a nie odrzucić bo "szanse na majstra"

chyba tylko po to Pepe wypisuje te kasandryczne posty

chyba kazdy przecież wie że lepiej zdobyć mistrzostwo PL , niż dajmy na to 12 miejsce , więc cieszmy się tym co jest

i 4 raz apeluje o pisanie w stosownym temacie

forthy 03.09.2018 15:07

Dlatego piekielnie ważny w sztabie jest Sobol, który za punkt honoru chyba sobie przyjął pracę regularną z zawodnikami spoza 18ki.

Oby nowych Kostalów nam zimą wyciągnął z kapelusza ;-)

brylant17 03.09.2018 16:08

Ja pie.ole co ja czytam mistrzostwo ? puchary ? zejdzie na ziemie i stąpajcie twardo niech będzie pierwsza 8-ka bo skończy się jak w poprzednim sezonie i będzie znowu płacz

Arkadiusz.Czerepach O majstra to grasz w Poznaniu tu grasz o Mistrzostwo

Arkadiusz.Czerepach 03.09.2018 16:56

to akurat przerasta Twoje kompetencje , nie potrzebnie spamujesz

roztropny 03.09.2018 17:11

Klub powinien wykorzystać okazję na dodatkowy zarobek,i promować mecz z Lechią np : Razem zagR22ajmy o lidera.Porobić plakaty meczowe,promować na fb,twiterze.Trzeba dotrzeć do niedzielnych kibiców,którzy chodzą tylko na Legię,czy derby.Ten mecz to jedna z nielicznych okazji,żeby zrobić dobry wynik na trybunach.

El'kabat 03.09.2018 17:11

Ważne, żeby się utrzymać. Nie tylko sportowo, ale przede wszystkim finansowo.
To,że teraz sportowo jest ok - nie znaczy, że na wiosnę nie rozjebie się pod kątem finansowym.

Także niech te wyniki napędzają frekwencję i ewentualne transfery, bo bez tego ani rusz.

pepe72 03.09.2018 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1513783)
Przecież tu nie chodzi o to żeby kazać im przestać tak zajebiście punktowac bo "plan jest na 14 miejce" tylko że jeśli np skończymy jesień np na 3 miejscu (z utrzymaniem pewnym) i przyjdą dobre oferty na 3-4 piłkarzy , to je trzeba przyjąć żeby wreszcie wyjść z długów , a nie odrzucić bo "szanse na majstra"

chyba tylko po to Pepe wypisuje te kasandryczne posty

chyba kazdy przecież wie że lepiej zdobyć mistrzostwo PL , niż dajmy na to 12 miejsce , więc cieszmy się tym co jest

i 4 raz apeluje o pisanie w stosownym temacie

Weź mnie nie wkurzaj. Kasandra miała rację ale nikt jej nie słuchał ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl