Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Śląsk Wrocław, 9 marca, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9929)

sandomingo 08.03.2018 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1495842)
@Przybyszewski

Wzrost to jedno, ale już 'timing' do wyskoku, wyjścia z akcją, podania itd już tak. Velez jest zupełnie nieograny i sądzę, że w pewnych aspektach nawet Świątko wyglądałby teraz lepiej.

Za ten błąd przy drugiej bramce taki Świątko nie powąchałby murawy do końca sezonu.

Pełna zgoda.

Przybyszewski 08.03.2018 21:00

Karherop

Pełna zgoda ze Velez to nie jest idealny SO i bardziej mi pasuje w pomocy.

Natomiast padła teza ze na SO jest za niski i Bartkowski pod tym względem lepszy. Jako ze nie mam w głowie wzrostu wszystkich zawodników to sprawdziłem to w google i chyba nie o wzrost tutaj chodzi.

Arkadiusz.Czerepach 08.03.2018 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1495807)
To już jest nudne. Bardzo, bardzo nudne.

ale prawdziwe

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1495805)
ostatni mecz Carillo(Bragiel do końca sezonu, a później Guardiola w duecie z Benitezem)

mistrz ! :haha:
bije pokłony

a wgl:

Cała Polska...
!!!

blanco 08.03.2018 21:31

Dobra,to ja też :D

Buchalik- Palcić, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Mitrović, Brlek, Llonch - Imaz, Carlitos, Wojtkowski

Ale Carillo wystawi pewnie tak:

Cuesta- Palcić, Bartkowski, Arsenić, Sadlok - Mitrović, Cywka, Llonch - Imaz, Carlitos, Boguski

wislak2214 08.03.2018 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1495840)
Velez przed kontuzją grał jak na nasze warunki świetnie ale jako defensywny pomocnik, taki zabijacz gry przeciwnika. Fajnie się.ustawiał, miał dużo przechwytów. Na ŚO się nie nadaje, nawet w formie brakuje mu wzrostu. Samym ustawieniem się i czytaniem gry nie nadrobi tego przy stałych fragmentach. A biorąc pod uwagę że od końca sierpnia się leczył to nie czuje gry. Wolałbym na ŚO nawet Bartkowskiego

Nie nadaje się na ŚO a to jego naturalna pozycja i tam grywał w Almerii... No ok ;d

Karherop 08.03.2018 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1495852)
Nie nadaje się na ŚO a to jego naturalna pozycja i tam grywał w Almerii... No ok ;d

Almeria raczej byla/ jest dostawcą goli dla innych drużyn. Świetna defensywa oni nie grzesza i z Velezem też nie grzeszyli.

Poza tym, @TonyWislak jedno pytanie: skoro Swiatko jest taki słaby to po co on jezdzi wszędzie z pierwsza drużyna? Na wycieczki czy po to by grac?

Jak nie jest perspektywicznym graczem to nie powinno go być w kadrze 1 zespołu. Podobnie innych młodych zawodników.

Dariook 09.03.2018 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1495869)
Almeria raczej byla/ jest dostawcą goli dla innych drużyn. Świetna defensywa oni nie grzesza i z Velezem też nie grzeszyli.

Poza tym, @TonyWislak jedno pytanie: skoro Swiatko jest taki słaby to po co on jezdzi wszędzie z pierwsza drużyna? Na wycieczki czy po to by grac?

Jak nie jest perspektywicznym graczem to nie powinno go być w kadrze 1 zespołu. Podobnie innych młodych zawodników.

Pewnie po to, zeby kontrakt podpisal na drastycznych warunkach.

czaro 09.03.2018 00:11

Dlaczego Głowacki ława?

mitmichael 09.03.2018 10:01

Bez Małego na Śląsk. Kadra na dziś (z twittera ZWE)

Buchalik, Cuesta.

Sadlok, Arsenič, Velez, Głowacki, Palicič, Bartkowski.

Llonch, Wojtkowski, Brlek, Hailovič, Imaz, Cywka, Mitrovič, Boguski

Carlos Lopez, Brożek.

jak slabi musza byc Kolar i Balaniuk skoro nie ma dla nich miejsca w 18stce meczowej a jest Pawel Brozek, ktory nie tak dawno wrocil po kontuzji a nie jest juz tym samym Pawlem co kiedys, Carillo chce miec doswiadczenie na lawce ale doswiadczeniem nie da sie wygrywac

Rock'n'Roll Star 09.03.2018 10:10

Stawianie na Brożka i Boguskiego to jest naprawdę jakiś jawny sabotaż ze strony trenera...w tym nie ma ŻADNEGO sensu. Są w fatalnej formie, zagrają jeden dobry mecz na 5 (jak dobrze pójdzie), są już starzy i pograją góra parę miesięcy w tym klubie. Naprawdę, czemu raz nie dać szansy Kolarowi czy Balanyukowi od początku (nie liczę tej żenady którą odwalił Ramirez w Kielcach). Jeden raz, przecież mają normalny kontrakt w tym klubie jak inni, nawet jeśli prezentują się gorzej od Boguskiego/Brożka (tak się da?) to czemu ich nie sprawdzić w meczu, ehhhh, zaczyna mnie to denerwować. Skład oczywiście taki jak napisał blanco, bo to oczywiste, że jest wielki sens opierać się na 34 letnim Boguskim bez formy.

silver03 09.03.2018 10:36

Niestawienie na Kostala też było sabotażem parę miesięcy temu :D

Ma_niek 09.03.2018 10:40

Z Kostalem to kibiców a pozniej zarzad troche ponioslo po meczu z rezerwami Rakowa.Mnie ciekawi jacy ujowi musza byc ten Balaniuk z Kolarem jak za nich w kadrze Pawel co nie przeszedl okresu przygotowawczego.No i ciekawe co z Malym bo chyba to nie kontuzja.

mitmichael 09.03.2018 10:47

Brak Malego to akurat spowodowane jego dyspozycja, jest w slabej formie i sie nie lapie, ostatnio mu sie udalo bo sie miejsce zwolnilo

Charlie 09.03.2018 11:00

Dziwne strasznie z tym Bałaniuniem i Kolarem, chociaż jeden powinien być na ławce. Ja wiem, że nic nie pokazują, ale nie dostali jeszcze tyle szans co Brożek w tym sezonie, a przy całym szacunku dla Pawła to te dwie asysty z żydami były raczej maksem na co go stać w tym sezonie. Ponadto oni mają kontrakty do 2019. Przecież przez te wszystkie lata przez Wisłe przewinęło się wielu nieudolnych napastników z Sikorskim i Beto na czele, ale jednak dostali oni więcej szans niz wymieniona dwójka.

Osobna kwestią jest Kostal - dlaczego on do cholery nie zostął wypożyczony, skoro nie ma najmniejszych szans na grę?!

I powtórze co pisałem na początku Brlek/Wojo za Cywke/Mitrovica. Żadnego defensywnego 4-3-3, mamy atakować, dominować i poniżać rywala.

Rock'n'Roll Star 09.03.2018 11:03

4-3-3 samo w sobie nie jest złym ustawieniem, ba, to w teorii jedna z bardziej ofensywnych formacji, ale nie jeśli gra się trzema defensywnymi pomocnikami

zim zum 09.03.2018 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1495904)
Osobna kwestią jest Kostal - dlaczego on do cholery nie zostął wypożyczony, skoro nie ma najmniejszych szans na grę?!

.

Bo jest słaby i w Czerwcu poleci.

Charlie 09.03.2018 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1495908)
Bo jest słaby i w Czerwcu poleci.

O ile będzie chciał, bo moze stwierdzić, że jest mu dobrze i zostanie sobie kolejny roczek. Kontrakt do 2019 :)

sandomingo 09.03.2018 11:18

No, jeżeli Kolar z Bałaniukiem są w słabszej dyspozycji od styranego i poobijanego Brożka to słabo to wygląda.
Chyba że są jakieś pozasportowe przyczyny.

silver03 09.03.2018 11:19

Mitro dzisiaj asysta.

ypeeh 09.03.2018 11:24

Przyśniła mi się porażka 0:1. Obudziłem się wkurzony.

brylant17 09.03.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rock'n'Roll Star (Post 1495898)
Stawianie na Brożka i Boguskiego to jest naprawdę jakiś jawny sabotaż ze strony trenera...w tym nie ma ŻADNEGO sensu. Są w fatalnej formie, zagrają jeden dobry mecz na 5 (jak dobrze pójdzie), są już starzy i pograją góra parę miesięcy w tym klubie. Naprawdę, czemu raz nie dać szansy Kolarowi czy Balanyukowi od początku (nie liczę tej żenady którą odwalił Ramirez w Kielcach). Jeden raz, przecież mają normalny kontrakt w tym klubie jak inni, nawet jeśli prezentują się gorzej od Boguskiego/Brożka (tak się da?) to czemu ich nie sprawdzić w meczu, ehhhh, zaczyna mnie to denerwować. Skład oczywiście taki jak napisał blanco, bo to oczywiste, że jest wielki sens opierać się na 34 letnim Boguskim bez formy.

A mamy kim zastąpić Boguskiego ? chyba,że Carlitos od biedy na skrzydle....

Rock'n'Roll Star 09.03.2018 13:22

Myślę, że Wojtkowski w tej formacji może grać tego "fałszywego skrzydłowego", który tak naprawdę jest ofensywnym pomocnikiem.

ashkeczup 09.03.2018 14:59

Pojebane z Kolarem i Balanyukiem, Brożek nie wnosi kompletnie nic i już raczej nie wniesie, chyba, że kretyński pomysł z przedłużeniem kontraktu zostanie zrealizowany. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy bezużytecznym 21 latkiem, a bezużytecznym 34 latkiem, to bez wahania postawiłbym na chłopaka, który w przyszłości może dać jakąś korzyść. U mnie duży - dla Carrillo.

FraMat 09.03.2018 15:23

Tu chyba pełna zgoda.
Brożek chyba jednak już Wisły nie zbawi.
Szacunek dla niego za wszystkie poprzednie lata, ale jego wejście w Białymstoku, kompletnie niczego nie dało.

Tak śmieszna sytuacja: mecz leciał w Eurosporcie i tam wspomniano o zmianie kiedy wchodził Brożek, natomiast ostatnio oglądałem powtórkę meczu na nsport+ i tam pod koniec meczu w pewnym momencie jeden z komentatorów ze zdziwieniem stwierdza: O! chyba Wisłą przeprowadziła też zmianę, która mi umknęła, bo widzę, że Brożek jest na boisku. Na co drugi: no chyba tak, ale Brożek i tak gra niezauważenie (czy jakoś tak).
To podsumowało udział Pawła w tym meczu.
Na zakończenie wyściskał się z Pawełkiem i tym akcentem można podsumować jego obecność.
Jednak to Carillo go desygnował do gry. Dlaczego? Czy ktoś inny oprócz trenera decyduje o składzie?

barto 09.03.2018 15:38

@FraMat

Co masz na myśli sugerująć, że ktoś inny decyduje o składzie drużyny?

FraMat 09.03.2018 15:52

Tylko pytam.

Może na przykład zarząd chce Brożka wystawiać za zasługi i zmusza do tego trenera?
Tak, wiem, że brzmi niedorzecznie... ale po co Brożek wszedł w Białymstoku?
Po co w ogóle tam pojechał?
Przecież Bałaniuk czy Kolar przynajmniej by pobiegali po boisku przyciągając uwagę obrońców. A Brożek nie zrobił nic.

Charlie 09.03.2018 16:37

Tyle, że sam Brożek od dość dawna nie wygląda na takiego, któremu gra w piłke sprawiałaby przyjemność. Nie sądze by sam jakoś strasznie zabiegał o grę, bo bliżej mu do kolejnej kontuzji, niz do bramki rywala. Jego należy wystawić w składzie w ostatnim meczu, zdjąć koło 60 minuty, owacja na stojąco, podziękowanie za wszystko i tyle.

Arek95 09.03.2018 17:17

A mnie się wydaje, że Brożek ma w kontrakcie wpisaną jakąś klauzurę dotyczącą rozegranych minut w sezonie. Chyba, że wszyscy usilnie chcą żeby jakimś cudem nastrzelał goli w gonił czołówkę w tabeli strzelców Wisła. Teraz przez długi czas miał kontuzję więc nie miał ich jak nabić. Wcale bym się nie zdziwił jak dzisiaj zacznie mecz w pierwszej jedenastce.

Krotochwila 09.03.2018 18:39

Muszę przyznać, że ja obecności Brożka na boisku w ostatnim meczu nie potrafię sobie wytłumaczyć w ogóle. Żaden z powyższych domysłów kolegów, z całym szacunkiem dla nich - nie ma sensu. Zakładając oczywiście, że nasz obecny trener to względnie mądry facet.

WISŁAZWE 09.03.2018 18:43

Być może Carrillo liczy na mądrość Brożka?
Zwał jak zawał. Ale może liczy na jego zimną krew? Dostawienie nogi w odpowiednim momencie? Tak boiskowa dojrzałość..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl