Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   XV KOLEJKA] WISŁA Kraków - Sandecja Nowy Sącz, 4 Listopada, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9874)

Dariook 01.11.2017 23:07

Tych frajerow bedzie troszke. Plus lampucery....trza sie stawic! Malopalska jest nasza nie dzieki tiki-tace...

obikenobi 01.11.2017 23:12

Jak nie zagramy, to i tak jedynym defensywnym pomocnikiem zostanie Basha, bo Perez rusza się jak wóz z węglem, a Wojo, tak jak napisał W.S, to piłkarz stricte ofensywny. Więc z dwojga złego wolę jego niż kudłatego.

Buchalik - Cywka/Bartkowski, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Boguski, Wojtkowski, Basha, Imaz/Małecki - Carlitos, Ondrasek

Tak bym chciał, a zapewne wyjdziemy z jednym napastnikiem i Perezem w środku.

Victor w ogóle mnie nie przekonuje, ale teraz mnie naszło, że w sumie chłop został trochę wsadzony na minę. Podejrzewam, że z Lechem miał grać na dziesiątce, a za nim BashaBiceps i Llonch, jednak kontuzja tego drugiego wymusiła zmianę ustawienia. Patrząc na grę Pereza, to wydaje mi się, że on lepiej by sobie radził na tej 10. Z drugiej jednak strony X razy chyba wspominał o tym, że dobrze się czuje na pozycji numer 8, a dotychczasowe mecze pokazały, że to niestety nieprawda (przynajmniej na razie).
Mówiąc krótko - to facet o charakterystyce Stilicia, czyli spacerująca królewna. Tyle, że Semir miał pierwiastek geniuszu, a Perez na razie nie daje powodów, żeby myśleć o nim tak samo

Karherop 01.11.2017 23:32

Perez na pewno znowu wybiegnie w 11, co do tego nie ma wątpliwości.

Życzyłbym sobie świetnego występu i aby m.in. mi zatkal usta, jednak jestem tez realista i biorę pod uwagę slaby występ.
Pytanie czy pilkarze Sandecji, wzniosa się na poziom zespołów z Primera Division czy po prostu Perez sobie olewa grę w polskiej lidze?
Odpowiedź w sobotę.

A co do tego na jakiej pozycji czuje sie najlepiej to odpowiedź dał na konferencji: "na każdej" czyli tak w zasadzie to na żadnej.

Dariook 02.11.2017 00:04

JPRD!
Konfrontacja z bakłażanami, partnerami seksualnymi sąsiadek ...a Ci o tym czy "pudel" bedzie mial proste włosy .

Priorytety koleżki...
Wszyscy na R22 !

brylant17 02.11.2017 08:50

obikenobi Mały jeszcze kontuzje leczy

filemon 02.11.2017 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1486540)
Perez na pewno znowu wybiegnie w 11, co do tego nie ma wątpliwości.

Życzyłbym sobie świetnego występu i aby m.in. mi zatkal usta, jednak jestem tez realista i biorę pod uwagę slaby występ.
Pytanie czy pilkarze Sandecji, wzniosa się na poziom zespołów z Primera Division czy po prostu Perez sobie olewa grę w polskiej lidze?
Odpowiedź w sobotę.

A co do tego na jakiej pozycji czuje sie najlepiej to odpowiedź dał na konferencji: "na każdej" czyli tak w zasadzie to na żadnej.

Jakby odpuścił sobie wychodzenie nocami na piwo to też szansa na dobrą formę by była większa. Choć żaden ze mnie ekspert ;)

silver03 02.11.2017 09:58

Problemem naszego środka pola jest też to, że mamy 3 uber defensywnych pomocników Basha, Llonch, Velez. Brakuje gościa łączącego def z atakiem, kimś takim miałbyć Perez...

Adenalix 02.11.2017 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1486544)
Jakby odpuścił sobie wychodzenie nocami na piwo to też szansa na dobrą formę by była większa. Choć żaden ze mnie ekspert ;)

Przypuszczenia czy konkrety?

tomasz_19 02.11.2017 11:28

brylant17 nie jesteś na bieżąco, Mały już jest całkowicie wyleczony i gotowy do gry

obikenobi tym bardziej zastanawia mnie, po co Kiko ściągał Pereza skoro nie lubi piłkarzy o takiej charakterystyce jak Stilic...

Arkadiusz.Czerepach 02.11.2017 11:42

przecież to wyłącznie analiza najwybitniejszych forumowiczów wykazała że to jest piłkarz a'la Semir :D

obikenobi 02.11.2017 12:56

Sędzią spotkania będzie Krzysztof Jakubik z Siedlec. Będzie VAR

Ogryzek 02.11.2017 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1486549)
brylant17 nie jesteś na bieżąco, Mały już jest całkowicie wyleczony i gotowy do gry

obikenobi tym bardziej zastanawia mnie, po co Kiko ściągał Pereza skoro nie lubi piłkarzy o takiej charakterystyce jak Stilic...

Na razie Pereza ze Stilićem łączy majestatyczny wolny sposób poruszania się po boisku (typowa mucha w smole) i wyjątkowa słabizna w grze obronnej. Z przodu nic nie pokazał podobnego do tego co grał Stolić.

Perez zapewne ma jakieś inne piłkarskie zalety, ale niestety skrzętnie je ukrywa przed nami. W tym aspekcie jest zbyt skromny.

Z Sandecją zagra zapewne od początku więc może wreszcie zagra coś co zasługuje na pochwałę.

Karherop 02.11.2017 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1486544)

O czyli jednak aklimatyzacja przebiega prawidłowo.

ruud 02.11.2017 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 1486483)

W każdej dzielnicy Sącza można spotkać coś takiego:

[IMG]https://i.imgur.com/RPiRHxW.jpg?1[/IMG]

Piekło to akurat potoczna nazwa jednej z dzielnic,Widziałem kilka takich wrzutów w innych dzielnicach, widać napinkę mają niezłą

Karherop 02.11.2017 16:21

I niech przyjeżdżają. Klub zarobi na biletach, a i tak jak bedzie więcej widzów niż 14k to będę bardzo zaskoczony..

czaro 02.11.2017 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1486549)
Mały już jest całkowicie wyleczony i gotowy do gry

Naprawdę? Super! Trzymam za niego kciuki.

Arkadiusz.Czerepach 03.11.2017 00:16

trzeba pojechać dobrze te ....e sądecką

Ma_niek 03.11.2017 09:21

Już wyleczony?. Zaraz będzie to samo co z velezem i cuesta.

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1486595)
Już wyleczony?. Zaraz będzie to samo co z velezem i cuesta.

http://lodz.oglaszamy24.pl/storage/16/39/105549c2.jpg

silver03 03.11.2017 09:30

Z tymi kontuzjami jest coś spartolone i byle amator to zauważy. Kiedy ostatnio mieliśmy taki szpital? Za Maćka Skorzy i jego cudownego trenera siłowego?

Ogryzek 03.11.2017 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1486597)
Z tymi kontuzjami jest coś spartolone i byle amator to zauważy. Kiedy ostatnio mieliśmy taki szpital? Za Maćka Skorzy i jego cudownego trenera siłowego?

Jordi Jodar jest tu odpowiedzią?

filemon 03.11.2017 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1486548)
Przypuszczenia czy konkrety?

Konkrety. Mógłby wybrać mniej popularne miejsce niż CK Browar. Nawiasem, Cuesta też tam „wraca po kontuzji”.

szprotson 03.11.2017 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1486597)

to ile tych kontuzji mamy.? Bo ja mam wrazenie ze kilka, ale czytajac was to conajmniej polowa skladu ma uraz ?

czytam ze Gornik ma 15 czy 16 chlopa do gry.
Ile osob liczy nasza kadra i ilu pilkarzy dzis jest kontuzjowanych? Ma ktos czyste liczby ?

Arkadiusz.Czerepach 03.11.2017 10:55

nieskromnie tylko przypomne że pierwszy na tym forum zwróciłem na to uwage !!!

https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=24318
https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=24403

choć marna to satysfakcja, wolałbym żeby wszystko z chłopcami było OK

silver03 03.11.2017 10:57

Biorąc pod uwagę piłkarzy, którzy przynajmniej zagrali jeden mecz o pkt. w Wiśle lub mają w najbliższej przyszłości szanse na pierwszą 11 to mamy 25 graczy.

Z czego:
Cuesta - ciągle kontuzjowany
Velez - ciągle kontuzjowany
Gonzalez - kontuzjowany
Głowacki - co chwilę pomniejsze kontuzje (wiem, że wiek robi swoje, ale przy odpowiednim prowadzeniu zakładam, że dało by się ich unikąć)
Basha - niedawno lekka kontuzja
Llonch - kontuzjowany
Małecki - kontuzjowany
Brożek - ciągle kontuzjowany
Ondrasek - ciągle kontuzjowany
Kolar - przyszedł z kontuzją i nadal się kontuzjuje

Trochę tego jest. Prawie połowa kadry.

bob85 03.11.2017 11:11

Ondrasek i Kolar normalnie trenuja od jakiegos czasu.

TRZEBINIAnin 03.11.2017 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1486606)
Cuesta - ciągle kontuzjowany
Głowacki - co chwilę pomniejsze kontuzje (wiem, że wiek robi swoje, ale przy odpowiednim prowadzeniu zakładam, że dało by się ich unikąć)
Basha - niedawno lekka kontuzja
Małecki - kontuzjowany
Ondrasek - ciągle kontuzjowany
Kolar - przyszedł z kontuzją i nadal się kontuzjuje

Trochę tego jest. Prawie połowa kadry.

Fajnie sobie to wyliczyłeś, problem w tym że wszyscy wymienieni są zdrowi i normalnie trenują.
Kontuzjowani są Velez, Gonzalez, Llonch i Brożek.

silver03 03.11.2017 11:36

A to przepraszam, widocznie nie jestem na bieżąco z informacjami medycznymi z naszego klubu, aczkolwiek Cuesta, Mały, Ondrasek, Kolar to raczej dość niedawno wyszli z kontuzji? A i Basha u nas kontuzje już zdołał również zaliczyć.

Charlie 03.11.2017 13:49

Według profilu White Star Division na fejsie, Kolar jutro ma się znaleźć w kadrze meczowej.

PlayLikeAPro 03.11.2017 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1486614)
Według profilu White Star Division na fejsie, Kolar jutro ma się znaleźć w kadrze meczowej.

A mi się wydaje ze według Kiko bo to on powiedział na konferencji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl