Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [II KOLEJKA] WISŁA Kraków - Termalica Bruk-Bet Nieciecza,21 lipca, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9818)

badyll1906 18.07.2017 20:23

....a to po co tego Kostala na dwa lata podpisali wg Ciebie wiertar? Bo słaby jest i gówno grał? Chłopak ma potencjał i powinien wchodzić tak jak i Wojtkowski który też ma potencjał. Oboje od strzała nie wejdą do pierwszej 11 i nie zaczną wciągać ligi nosem. Niech ich Kiko tylko wprowadza jeśli na to zasługują.

wiertar 18.07.2017 20:33

Ale czy ja gdzieś napisałem że jest słaby i gówno grał? Poprostu wydaje mi się że Wojtkowski ma większe szanse coś osiągnąć i w przyszłości Wisła na nim może zarobić.

MaLk 18.07.2017 20:43

Chłopaki, ale zdajecie sobie sprawę, że przekrzykiwanie się który z naszych nowych piłkarzy jest słabszy jest... hmmm... słabe?

Nie chodzi nawet o to, że żaden z nich nie dostał jeszcze szansy na pokazanie swoich umiejętności, ale o to, że publiczna dyskusja o tym, która z naszych "nadziei na przyszłość" jest większym odrzutem jakoś nie pasuje do tego miejsca.

ashkeczup 18.07.2017 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1475640)
Ale gdzie ty tu masz kpiny? W ekstraklasie słowackiej zagrał w tamtym sezonie 300minut. To jest ogranie? W 1lidze słowackiej której poziom to conajwyzej polska 2liga zagrał łącznie 800minut w 11 czyli też nie grał wszystkiego od deski do deski...

Co do Wojtkowskiego to inaczej jego sytuacja wyglądała by gdyby nie doznał tak poważnej kontuzji przed rozwiązaniem młodzieżówki

Zresztą uznawany jest u nas za bardzo duży talent, i nie tylko my go chcieliśmy. A czy ktoś słyszał o Kostal żeby był nadzieja Słowacji i żeby się ktoś z nami o nie go bił?

Dobrze te ligi liczysz? :drapanie: 2 liga?

wiertar 18.07.2017 21:08

Byłeś kiedyś na slowacji, widziałeś jak tam wyglądają stadiony? U nas 2liga czyli 3poziom rozgrywek jest polzawodowy. Natomiast na Słowacji tylko pierwszy poziom rozgrywek jest zawodowy reszta to bida z nedza. Ostatnie pół roku Kostal grał na takich o to stadionach
http://www.europlan-online.de/files/...f2ab6cf6e5.JPG
http://slovancervenik.weebly.com/upl...99304_orig.jpg

radek2323 18.07.2017 21:44

Trzeba wyjść skoncentrowanym na 100% i wygrać mecz TYLKO 3 ptk!!! Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!!!

Karherop 18.07.2017 22:09

A od kiedy to o klasie sportowej świadczy na jakich stadionach grałeś? Blaszczykowski w wieku 19 lat gral w Rakowie Czestochowa - wtedy 4 liga

wiertar 18.07.2017 22:12

Stary nie wyrywaj już moich wypowiedź z kontekstu, widziales na jakie pytanie zadał ashkeczup? To mu odpowiedziałem

Napisałem ze stadion świadczy o jego umiejętnościach? Tam poziom 4ligi jest u nas jak A klasa.

X-Ray 19.07.2017 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1475654)
Napisałem ze stadion świadczy o jego umiejętnościach? Tam poziom 4ligi jest u nas jak A klasa.

Przesadziłeś z tym porównaniem. Wskaż mi zespół z II ligi który ograłby Austrie Wiedeń lub zremisował z PAOK Saloniki.

To są wyniki tego zespołu w Lidze Europy w ostatnich dwóch sezonach.

Karherop 19.07.2017 05:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1475662)
Przesadziłeś z tym porównaniem. Wskaż mi zespół z II ligi który ograłby Austrie Wiedeń lub zremisował z PAOK Saloniki.

Mamy wielu kibiców ktorzy sa tak ślepo zapatrzeni w historie naszego klubu, że nie potrafią przyjąć do wiadomości że w czołówce ligi słowackiej mogą byc lepsze zespoły od nas. A jesli Spartak Trnava z ktorej przyszedl Kostal to mocniejsza pilkarsko ekipa od naszej? Wiesz na pewno że tak nie jest kolego wiertar?

_ukoL 19.07.2017 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475653)
A od kiedy to o klasie sportowej świadczy na jakich stadionach grałeś? Blaszczykowski w wieku 19 lat gral w Rakowie Czestochowa - wtedy 4 liga

Błąd. Wówczas grał w KS Częstochowa.

wiertar 19.07.2017 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1475662)

Ale o co ci chodzi? Jaki drugoligowiec miał ograć Austrię czy paok? Przecież ja piszę że Spartaku B Trnava a z daje się że oni nie grali w europejskich pucharach

X-Ray 19.07.2017 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1475682)
Ale o co ci chodzi? Jaki drugoligowiec miał ograć Austrię czy paok? Przecież ja piszę że Spartaku B Trnava a z daje się że oni nie grali w europejskich pucharach

Ok, myślałem, że chodziło Ci o pierwszy zespół Spartaka. Bo ich I liga to Fortuna Liga.

Cytat:

W 1lidze słowackiej której poziom to conajwyzej polska 2liga

ashkeczup 19.07.2017 11:40

Ciekawostka: Kostal grał dłużej w LE niż Wojtkowski w Bundeslidze :rotfl:

brylant17 19.07.2017 12:40

I w związku z tym co ?

jonaf 19.07.2017 13:08

Pol Llonch nie zagra również z Bruk-Betem. Ma nadzieję, że wyleczy się na trzecią kolejkę.

ashkeczup 19.07.2017 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1475712)
I w związku z tym co ?

Dokładnie nic, tak samo, jak z ciekawostki, że delfiny śpią z otwartym okiem. Na tym polega ciekawostka.

X-Ray 19.07.2017 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1475717)
Pol Llonch nie zagra również z Bruk-Betem. Ma nadzieję, że wyleczy się na trzecią kolejkę.

Czyli sprawa rozwiązana, Velez zostaje w składzie i wychodzimy tak samo jak na Pogoń. [raczej]

pawlozm 19.07.2017 14:15

Prawdopodobnie tak będzie.
Chociaż chetnie widzialbym Semira z Carlitosem kosztem Zdenka. Mam jednak pewność, że Kiko wybierze najlepiej na dany moment

Arkadiusz.Czerepach 19.07.2017 16:03

chciałbym wrzucić ziarnko do dyskusji Kostal vs Kamil , zaznaczam że mój post nie ma na celu deprecjonowac Kamila

chciałbym tylko zdeprecjonować argument że skoro skauci RB Lipsk coś tam w nim kiedyś widzieli to wiadomo że kozak

otóż w mocnych klubach częstą praktyką jest pobieranie młodziutkich piłkarzy w ilościach hurtowych, licząc na to że ich talent odpali, kto bogatemu zabroni ?

były już takie przypadki które wywoływały orgazmy polskiej prasy sportowej np młody Maciej Korzym w Chelsea (2004) , Król w Realu Madryt (2007), czy żeby daleko nie szukać nasz Misiek w AC Milan ( a jak sie ich przygody skończyly - wiadomo )

prawdopodobnie , analogiczna sytuacja była z Kamilem , nam pozostaje mieć tylko nadzieje że odpali u nas , na nasze warunki będzie gwiazdą (napewno łatwiejsze to niż w bundeslidze) i że na nim zarobimy

wolfy 19.07.2017 19:38

Nic nie wiecie o żadnym z nich więc dyskusja bez sensu.

kalafior1993 20.07.2017 09:19

"Podopieczni trenera Kiko Ramírez zostali dziś podzieleni na dwie ekipy. Drużyny „czerwonych” i „niebieskich” rywalizowały w konkursie goli strzelonych po dośrodkowaniach. Lepszy okazał się zespół tych pierwszych, a z dobrej strony pokazał się jej reprezentant - Paweł Brożek, który nie zmarnował bodajże ani jednej wrzutki. A przegrani? Przegrani ponieśli karę i w konsekwencji „pompować” musieli m.in. Semir Stilić i Zdenek Ondrášek." Oby w meczu z Niecieczą Paweł był również skuteczny. Chciałbym go w parze z Carlitosem zobaczyć

jonaf 20.07.2017 09:20

Jarosław Przybył sędzią meczu Wisła - Bruk-Bet Termalica

czaro 20.07.2017 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalafior1993 (Post 1475815)
"Podopieczni trenera Kiko Ramírez zostali dziś podzieleni na dwie ekipy. Drużyny „czerwonych” i „niebieskich” rywalizowały w konkursie goli strzelonych po dośrodkowaniach. Lepszy okazał się zespół tych pierwszych, a z dobrej strony pokazał się jej reprezentant - Paweł Brożek, który nie zmarnował bodajże ani jednej wrzutki. A przegrani? Przegrani ponieśli karę i w konsekwencji „pompować” musieli m.in. Semir Stilić i Zdenek Ondrášek." Oby w meczu z Niecieczą Paweł był również skuteczny. Chciałbym go w parze z Carlitosem zobaczyć

Ja też! To ostatni/przedostatni rok Brożka w Wiśle i (na takim poziomie emocjonalnym, bo racjonalnie pewnie to się nie kalkuluje) chciałbym go oglądać jak najwięcej. Ciężko mi przychodzi żegnać się z bohaterami lat młodzieńczych ; )

kalafior1993 20.07.2017 12:44

Otóż to! Skoro Zdenek nie gwarantuje wielkiej jakości i nie strzela goli, a Paweł na treningach wszystko strzela to może i w meczu sobie postrzela. Lubi grać kombinacyjną krakowską piłkę to u siebie i to z Niecieczą mógłby się wykazać. Chciałbym go pooglądać jeszcze bo jak skończy karierę to zostaną tylko wspomnienia. Niech się pnie w klasyfikacji strzelców i może dogoni Pana Kmiecika

piotrek06 20.07.2017 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalafior1993 (Post 1475852)
Otóż to! Skoro Zdenek nie gwarantuje wielkiej jakości i nie strzela goli, a Paweł na treningach wszystko strzela to może i w meczu sobie postrzela. Lubi grać kombinacyjną krakowską piłkę to u siebie i to z Niecieczą mógłby się wykazać. Chciałbym go pooglądać jeszcze bo jak skończy karierę to zostaną tylko wspomnienia. Niech się pnie w klasyfikacji strzelców i może dogoni Pana Kmiecika

Kwestia tylko tego jak by wyglądał pod względem fizycznym, chyba lepiej wpuszczać go na podmęczonych obrońców.

szprotson 20.07.2017 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalafior1993 (Post 1475852)

mamy grac takim składem który zagwarantuje Nam 3 punkty. Czy w ataku bedzie Zdenek czy Paweł - jeden ..... Tego co PB23 zrobił dla Wisły tego nie zapomni mu nikt, ale nie wstawiajmy go do składu za to ze go lubimy. Wiem ze pamięć ludzka bywa krótka, ale czy naprawdę nikt nie pamięta dlaczego Paweł nie strzela po 30 bramek na sezon?!

kalafior1993 20.07.2017 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1475861)
mamy grac takim składem który zagwarantuje Nam 3 punkty. Czy w ataku bedzie Zdenek czy Paweł - jeden ..... Tego co PB23 zrobił dla Wisły tego nie zapomni mu nikt, ale nie wstawiajmy go do składu za to ze go lubimy. Wiem ze pamięć ludzka bywa krótka, ale czy naprawdę nikt nie pamięta dlaczego Paweł nie strzela po 30 bramek na sezon?!

Zdenek też nie strzela. Po za tym Paweł poprzedni sezon grał na lekach, w tym mówił że w końcu przepracował cały okres przygotowawczy i na treningach wszystko ładował do bramki. Zdenek natomiast z Pogonią zagrał słabo, nie oddał strzału i miał 18 strat. Wg mnie w meczu z Niecieczą u boku Carlitosa powinien zagrać Paweł, ale decyzja należy do Kiko i jemu ufam. Najważniejsze są 3 pkt

piotrek06 20.07.2017 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalafior1993 (Post 1475867)
Zdenek też nie strzela. Po za tym Paweł poprzedni sezon grał na lekach, w tym mówił że w końcu przepracował cały okres przygotowawczy i na treningach wszystko ładował do bramki. Zdenek natomiast z Pogonią zagrał słabo, nie oddał strzału i miał 18 strat. Wg mnie w meczu z Niecieczą u boku Carlitosa powinien zagrać Paweł, ale decyzja należy do Kiko i jemu ufam. Najważniejsze są 3 pkt

Problem w tym że w wieku Pawła przepracowanie całego okresu przygotowawczego nie gwarantuje że nie będzie odstawał pod względem fizycznym. Ja też mam nadzieje zobaczyć jeszcze starego Brożka który ładował bramkę za bramką ale sympatia nie może być ważniejsza od realnej oceny możliwości. Trener widzi ich ma treningu i ma jakieś powody dla których wystawia Zdenka( liczby go na pewno nie bronią). Może to kwestia że walczy i daje się we znaki obrońcom może przez to Carlitos i Brlek mają łatwiej. Nie wiem ale jakiś powód musi być. Natomiast Pawła chętnie widział bym na ostatnie 25 minut coś jak robak w Lechu w poprzednim sezonie.

pawlozm 20.07.2017 21:12

Myślę, że jutro będziemy chcieli przewazac i utrzymywać się długo przy piłce i faktycznie możemy wyjść z przodu z Carlitosem i Broziem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl